Jump to content

Recommended Posts

Posted

πλακα πλακα θα επρεπε να βγαλω και την πισω πινακιδα...το .gr ειναι το μονο στοιχειο στις πινακιδες μου που μπορουν οι καμερες να διασταυρωσουν για να καταλαβουν οτι το αμαξι ειναι ελληνικο!!! χαχα

Posted (edited)

Να και μια καλλιτεχνικη!

Τελευταιες επεμβασεις ειναι:

1) ηχομονοτικο στις πορτες, πορτ μπαγκαζ,πατωμα καθισματος πισω θεσεων τυπου dynamat,που παρολο που μου φανηκε αρκετα λεπτο,φαινεται να κανει δουλεια!!

2) Ρυθμιση του χειροφρενου.Μιας και εχει το ιδιο συστημα με τους παλιους σκαραβαιους,μπορεις βγαζοντας τους πισω τροχους με ενα κατσαβιδι να το φερεις παλι στην σκληροτητα που χρειαζεται.Το εμαθα και αυτο!

3) 2 διαφορετικα locking nuts για τις ροδες,μιας και οταν θα κατεβαινω ελλαδα,πρεπει να υπαρχει η μεγιστη ασφαλεια...

Edited by VasP
Posted

Εκανα μια βολτιτσα σημερα και διαπιστωσα ποσο ακομα ΔΕΝ εχω συνηθησει την επιταγχυνση!! Μπορω να πω οτι ειναι η καλυτερη λυση απο πλευρας δυναμης,χωρις να χρειαζεται το αμαξι συχνοτερα service ή να βγαζει προβληματα απο εκει που δεν τα περιμενεις.

Εσφιξα λιγο και τη βιδα της wastegate ωστε να εχω σταθερο 1.7bar μεχρι τις 6000rpm.Ολα πολυ ωραια!.

Οταν επιστρεψω ελλαδα ισως πειραξω μονο το hotside και την πολλαπλη εξαγωγης με μονο στοχο ισως την εκμεταλλευση της τουρμπινας με λιγη παραπανω πιεση,χωρις προβληματα με θερμοκρασιες.Θα κρατησω αυτο το σεταπ μεχρι να χρειαστει αλλαγη η τουρμπινα γενικοτερα.

Ωστοσο,παρακολουθω απο κοντα το θεμα με τα Β4 sedan και πιστευω οτι αν τελικα διαπιστωσω οτι γινεται,θα παρει τον δρομο του οταν επιστρεψω ελλαδα...

Posted

αυτο με τα Β4 sedan σε εχει ψησει ασχημα, ε?

θα εισαι αρκετα τρελος (με την καλη εννοια, παντα!) αν το επιχειρησεις....

α, να σου πω κιολας οτι το αμαξι σου δειχνει απιστευτο με αυτα τα ζαντονια!! καλοταξιδα λοιπον!

Posted

Εγινε αλλαγη λαδιων και φιλτρου.Δοκιμασα αυτη τη φορα αντι για τα castrol 10W60 τα Silkolene Pro-S 10W50.Μου τα προτειναν ως πολυ καλο λαδι,για καθημερινη χρηση αλλα και χρηση σε πιστα.Επισης για αλλαγη τους μεχρι και μετα απο 15.000χλμ(αλλα θα τα αλλαξω σιγουρα στα μισα).

Μεχρι τωρα το αμαξι φαινεται πολυ πιο αναλαφρο,παιρνει μπροστα και ζεσταινεται γρηγοροτερα στις νορμαλ θερμοκρασιες του και φαινεται να απεκτησε μεγαλυτερη ελαστικοτητα το μοτερ!

Ξερετε αν τα φερνουν αυτα τα λαδια στην Ελλαδα?

Posted (edited)

...εψαξα κατι ψιλα στο νετ και απ'οτι καταλαβα τα φερνουν Ελλαδα κανονικα...

κατι 18 ευρω το λιτρο ειδα καπου και μου'πεσε το ματι βεβαια, αλλα τεσπα..ολα σχετικα ειναι σ'αυτη τη ζωη...

να σε ρωτησω,

επειδη με καιει το ζητημα με τα λαδια, για το λογο οτι το αμαξι μου τα καιει τα λαδια του λες και ειναι βανκελ,αν θυμασαι..

κατα ποσο μπορει κανεις να βαζει λαδια εκτως αυτων που προτεινει ο κατασκευαστης?

Δηλαδη αν ειναι τοσο καλα λαδια οπως λες και του βαλω τιποτα παρομοια, θα δω διαφορά?

Edited by hArRy
Posted

2 επιλογες εχεις αν σου καιει λαδια.Ειτε πας σε πιο πυκνο λαδι,ειτε ανοιγεις το μοτερ για σερβις.Αν σου καιει πολυ λαδι και εχει πολλα χλμ,καλο ειναι να ανοιχτει κατα τη γνωμη μου,να αλλαξεις τσιμουχακια,και ελατηρια πιστονιων μαζι με φλατζα και μετα να ευχαριστηθεις το αμαξι σου παλι γιατι θα εχεις καλη συμπιεση και θα τραβαει πολυ καλυτερα

• 3 weeks later...
Posted

Μια προσφατη φωτο.

Βρηκα εδω ενα μαγαζι που κανει κατεργασια στα ελατηρια του αυτοκινητου και μπορει να στα αλλαξει σε υψος και σκληροτητα για 150ευρω περιπου.Στην τιμη περιλαμβανεται και βαψιμο μετα την κατεργασια.

Μπορουν με ψηφιακο τροπο να θερμανουν το ελατηριο με συγκεκριμενες θερμοκρασιες,αλλαζοντας σκληροτητα αλλα και υψος οσο το θελεις.Το μαγαζι αυτο φτιαχνει custom εφαρμογες για αγωνιστικα αυτοκινητα κλπ.

Σκεφτομαι μιας και εχω μια αναρτηση απο RS2 spare να τη δωσω να γινει μια επεξεργασια στα ελατηρια και να τα κανουν κατα 15mm χαμηλοτερα και ελαχιστα σκληροτερα,οσο χρειαζεται δηλαδη.

Θα μπορουσα να παρω τα HR που χαμηλωνουν το αμαξι κατα 30mm αλλα πιστευω οτι γινεται πολυ χαμηλο το αμαξι μετα.Πιστευω οτι ειναι μια καλη,και φτηνη λυση πριν τα coilovers...

Posted (edited)

οταν λες εδω εννοεις Ελλαδα?...οχι ε?! ...γιατι με ενδιαφερει αρκετα το ζητημα!

το λεω γιατι ο,τι HR εχω δει, για το δικο μου μοντελο τουλαχιστον, ειναι για χαμηλωμα 40mm...που ειναι παααρα πολυ!

το αλλο που θελω να μαθω ειναι αν με καποιο τροπο γινεται να μετρηθει ενα ελατηριο ως προς τη φθορα που εχει υποστει με το περασμα του χρονου (σκληροτητα-υψος-και οποιους αλλους παραγοντες υπαρχουν)

[βεβαια κακως που ρωταω ετσι, γιατι δεν εψαξα καθολου στο φορουμ γι'αυτο το θεμα αλλα anyway..shame on me!!]

...θα τον πω ομως και τον καλο τον λογο για το RS2 σου, δεν γινεται..

...φτου και παλι φτου!! ΘΕΛΩ ΒΟΛΤΑΑ!!

Edited by hArRy
Posted

http://www.coilsprings.co.uk/

αυτο ειναι το καταστημα και βρισκεται στην Αγγλια.Τελικα λογω μιας ιωσης,δεν θα μπορεσω να παω σημερα σε αυτους,αλλα θα κανονισω να τους στειλω τα ελατηρια για επεξεργασια.

Δεν ξερω πως μπορουν να ελεγξουν τις αντοχες των ελατηριων αυτων στον χρονο,και ποσο εχει πεσει η αποδοση τους.Θα φανει ομως,μιας και η αναρτηση που εχω να τους στειλω ειναι σε αρκετα 'κακη' κατασταση,οποτε θα μου πουνε τι γινεται και τι οχι στην προκειμενη περιπτωση.Εχουν την ικανοτητα να μετρανε την πιεση των ελατηριων και να βλεπουν τα χαρακτηριστικα τους,και φυσικα να μπορουν αυτα να τα αλλαζουν.

Φανταζομαι οτι θα μπορουσες να στειλεις τα ελατηρια σε αυτους να τους πεις τι θελεις και θα στο κανουν.Απλα μπορει το τελικο κοστος με τα εξοδα αποστολης απο ελλαδα να ειναι το ιδιο με το να επαιρνες HR.

Μολις εχω αποτελεσμα σχετικα με το ποσο καλα βγηκαν τα ελατηρια,θα δουμε αν αξιζει 'η οχι.

Ευχαριστω για τα καλα σου λογια.Το αμαξι θα κατεβει παλι ελλαδα με το καλο σε 18μηνες για service και κτεο.

• 3 weeks later...
Posted

Τα ελατηρια επεστρεψαν και φαινεται να εγινε καλη δουλεια.Μολις επιστρεψω απο ελλαδα θα τα δοκιμασω.Τελικα χαμηλωσαν κατα 15mm χωρις αλλαγες στη σκληροτητα.

01122008835.jpg

Επισης σημερα εκανα μια δοκιμουλα και τραβηξα 2 βιντεακια.

Απο οσο μπορω να παρατηρησω το αμαξι εχει αρκετη διαφορα με τα παλιοτερα βιντεακια που ειχα τραβηξει στην ελλαδα.Λιγο το κρυο,λιγο η βιδα της wastegate ολα λειτουργουν θετικα!

http://uk.youtube.com/watch?v=ITh4IehIP1Q

http://uk.youtube.com/watch?v=Pe-145LDklE

• 1 month later...
Posted (edited)

Σημερα εκανα μερικες δοκιμες επιτελους με το perfomance box.

Εχοντας στο παρελθον ζυγισει το αμαξι στα 1780κιλα με μενα μεσα+γεματο τεποζιτο εκανα μερικους υπολογισμους και εβαλα σαν βαρος 1825 κιλα(εγω,μαιρη+50λιτρα βενζινης).

σαν νουμερα εβγαλα μεση τιμη: 272kw ιπποδυναμη στους τροχους(μεγαλυτερη 276 και μικροτερη 268),που μεταφραζεται μαζι με τις αεροδυναμικες απωλειες σε 386.32whp και 444hp ή 463hp στροφαλο αν βαλω για απωλειες 15% ή 20% αντιστοιχα.(ακομα δεν δοκιμασα την λειτουργια των υπολογισμων απωλειεων του μηχανηματος.

Απο πλευρας χρονων ρεπριζ: οι καλυτεροι χρονοι με 3η στα 80-120 και 100-150 ειναι 2.7sec και 3.9sec αντιστοιχα.

overall ειμαι πολυ ευχαριστημενος με τα αποτελεσματα,και γενικα υπαρχει ακομα ενα step βελτιωσης που εχω κατα νου και τελος.

Edited by VasP
Posted
Σημερα εκανα μερικες δοκιμες επιτελους με το perfomance box.

Εχοντας στο παρελθον ζυγισει το αμαξι στα 1780κιλα με μενα μεσα+γεματο τεποζιτο εκανα μερικους υπολογισμους και εβαλα σαν βαρος 1825 κιλα(εγω,μαιρη+50λιτρα βενζινης).

:o:o:oΡε Βασιλη γυναικα και αυτοκινητο ειναι γρουσουζια!!! :P:D

σαν νουμερα εβγαλα μεση τιμη: 272kw ιπποδυναμη στους τροχους(μεγαλυτερη 276 και μικροτερη 268),που μεταφραζεται μαζι με τις αεροδυναμικες απωλειες σε 386.32whp και 444hp ή 463hp στροφαλο αν βαλω για απωλειες 15% ή 20% αντιστοιχα.(ακομα δεν δοκιμασα την λειτουργια των υπολογισμων απωλειεων του μηχανηματος.

Απο πλευρας χρονων ρεπριζ: οι καλυτεροι χρονοι με 3η στα 80-120 και 100-150 ειναι 2.7sec και 3.9sec αντιστοιχα.

Πολυ καλα νομιζω!!!!! Θυμασαι ποσο ειχαμε μετρησει Ελλάδα?? :unsure:

overall ειμαι πολυ ευχαριστημενος με τα αποτελεσματα,και γενικα υπαρχει ακομα ενα step βελτιωσης που εχω κατα νου και τελος.

Ναι κααααααααααλα τωρα μας επησες!!!! :P:D

Posted

Στην ελλαδα ειχαμε μετρησει 318.9whp στο AX-22 και αρκετα λιγοτερο στο g-tech,αλλα η μετρηση του g-tech δεν ειναι αξιοπιστη γιατι δεν ηταν τοποθετημενο σωστα.Ειχαμε προβλημα με τον Μιχαλη και δεν στερεονοταν καλα.

Παντος οι μετρησεις για τη δυναμη χρειαζονται καλη τοποθετηση του βαρους,και το μερος των μετρησεων εκει που παμε ειναι ιδανικο ως προς αυτο.Σιγουρα ο δρομος δεν ειναι και ο καλυτερος με ολες τις λακουβες,αλλα απο την αλλη δεν χρειαζεται πατηματα με 4η και ψηλες ταχυτητες ετσι και αλλιως.

Το g-tech παντος σε σχεση με το perfomance box πλησιαζουν αρκετα μεταξυ τους στα αποτελεσματα και εκει που το g-tech ειναι καλυτερο ειναι στην ικανοτητα να σου βγαζει διαγραμμα ροπης/δυναμης με στροφες που το perfomance box δεν το κανει.Ωστοσο στην ακριβεια χρονων το perfomance box ειναι μπροστα.

Posted

Βασίλη τις απώλειες λόγω αέρα τις υπολογίζει το μηχάνημα ή έκανες εσύ χονδρικά κάποιον υπολογισμό; Τα νούμερα είναι πολύ καλά πάντως!! :)

Μιχάλης

Posted

Εγώ την μέτρηση του performance box την κάνω πάντα με 2 ταχύτητα. Έτσι η μέγιστη ταχύτητα είναι κοντά στα 100km/hour και περιορίζω αρκετά την απώλεια λόγο αντίστασης

Το performance box έχει και coast down για να υπολογίσει συνολικές απώλειες άλλα δεν το έχω κάνει ποτέ...

Βάζω 12% για FWD , 22% για torsen και είμαι πάντα σωστός, πράγμα κάπως περίεργο γιατί η συνολικές απώλειες έχουν πολλές μεταβλητές...

Posted

Μιχαλη, τις απωλειες του αερα τις υπολογιζω απο τη σελιδα του g-ech εχοντας τις πληροφοριες για το αμαξι μου οσον αφορα την προσθια επιφανεια,τον συντελεστη και τα χλμ.

Σιγουρα οι απωλειες με 2η ταχυτητα ειναι μικρες αλλα ειναι 15 αλογα οποτε τις βαζω μεσα.Οσον αφορα τις απωλειες του σασμαν,δεν τις βαζ 22% γιατι βγαινουν μεγαλα νουμερα.Νομιζω οτι ειναι καπου κοντα στο 15-18% για τα 4κινητα(ετσι να ειμαι πιο αυστηρος).

Επισης οπως με πληροφορησαν,αν η ατμοσφαιρικη πιεση ειναι ιση με 1mbar τοτε ολα τα νουμερα πρεπει να τα πολλαπλσιασω με 0.975.

Επισης για το βαρος, 1λ βενζινης = 0.739kg οταν υπολογιζεις τη βενζινη που εχεις στο αμαξι.

Οποτε μιας και βρηκα και πλαστιγγα κοντα σχετικα στην περιοχη μου,θα επαναλαβω τις μετρησεις συντομα με μεγαλυτερη ακριβεια!

Posted

Bασιλη μπραβο , πολυ ωραια νουμερα , για το γαμωτο καποια στιγμη που θα εισαι Ελλαδα κανε και μια δυναμομετρηση στο τελευταιο δυναμομετρο που πηγες για να συγκρινεις ισοις οροις τα αποτελεσματα , νομιζω τελευταια φορα Φωτεινελη δεν το ειχες μετρησει??

Posted

ναι στον φωτεινελη ειχα παει και δεν ξαναπαω ποτε μου...και αυτο γιατι πηγα στον φωτεινελη δευτερη φορα και μου εβγαλε οτι εχω 368αλογα στροφαλο.... Τα συμπερασματα δικα σας...

Posted

Βασιλη ασχετα με το αν η μετρηση στον Φωτεινελη σε ικανοποιει ή οχι σχετικα με την αξιοπιστια της , ειναι ενα καλο μετρο συγκρισης ομως για τις αλλαγες που εκανες , με αυτη τη λογικη το ανεφερα!! Εννοειται οτι καθε δυναμομετρο δειχνει τα δικα του γιαυτο και τοσα χρονια λεμε οτι το καλυτερο δυναμομετρο ειναι η ιδια η αισθηση που παιρνουμε εμεις προσωπικα απο την οδηγικη μας απολαυση στο δρομο !!

Posted

Δημητρη,πηγα και εκανα δυναμομετρηση στον φωτεινελη ακριβως για τον λογο που λες,για να δω τις διαφορες.Και αυτο που διαπιστωσα ειναι οτι οι μονες διαφορες που μπορεις να δεις ειναι οταν εισαι εκει χωρις προγραμμα,βαλεις προγραμμα και στο καπακι ξαναπατησεις.ΠΟΤΕ ΑΛΛΟΤΕ.

Και ξερεις γιατι? γιατι ρυθμισεις αλλαζονται με πολυ απλο τροπο και οι ανεμιστηρες του φωτεινελη ειναι εντελως αχρηστοι.Η ολη εμπειρια την δευτερη φορα για μενα ηταν 100 ευρω(που πηγαν να μου παρουν και 120 παρολο που σαν μελος του dragster.gr επρεπε να εχω 75ευρω για 4κινητο αμαξι αλλα τεσπα) πεταμενα και αχρηστα. Αυτος ηταν αλλωστε και ο λογος που πηρα το perfomance box γιατι στο τελος θελεις να δεις τι βγαζει το αμαξι σου στον δρομο και κανενα δυναμομετρο δεν μπορει να προσομοιασει με ακριβεια τις συνθηκες του δρομου.

Ας βγαζει οσα θελει λοιπον ο φωτεινελης.Μπορει να το εχουν επιτηδες ετσι το δυναμομετρο για να το παιζουν και καλα 'αυστηροι' Το νοημα δεν ειναι να εισαι αυστηρος μονο αλλα και λογικος και πραγματικος.Εκει μαλλον εχουν φτασει στο αλλο ακρο και προσπαθουν να κοντραριστουν με αλλα δυναμομετρα στην Αθηνα για να λεει ο κοσμος ποιο ειναι αξιοπιστο και ποιο οχι. Τελικα ομως εσυ σαν πελατης, ποσα αλογα βγαζει πραγματικα το αμαξι σου ποτε δεν θα μαθεις.Γιατι απλα γινεσαι αντικειμενο ανταγωνισμου μεταξυ τους.

Εγω βγαζω το καπελο μου στον Kapsalis και το κλαμπ για την ιδεα που ειχε να παρουμε αυτα τα μηχανακια που ειναι επαναληψημα και στην τελικη μετρανε δρομο οχι ραουλα.Το perfomance box σε συνδιασμο με το g-tech μπορει να προσεγγισει με πολυ καλη ακριβεια τα πραγματικα νουμερα.

Αυτη ειναι η αποψη μου

Posted

Λοιπον,

τελικα βρεθηκε πλαστηγγα και g-tech!!! οποτε στο τελος της εβδομαδας και καιρου επιτρεποντος θα εχουμε νεες μετρησεις!!!

Θα χρησιμοποιησω και τα 2 μηχανηματακια ταυτοχρονα και θα δω διαφορες και ομοιοτητες!!!

...πρεπει να παρω ανταπτορα!!

Posted

Ενδιαφέρον, ενημέρωσέ μας! Νομίζω ότι ο Φωτεινέλης είχε κάποιο πρόβλημα με τα ράουλα, δεν ξέρω αν το έχει φτιάξει, ίσως να έπεσες στην περίπτωση Βασίλη και να μην σε μέτρησε σωστά.

Πανίκο, καλά αυτά με την 2η ταχύτητα, αλλά σε προσθιοκίνητο με αρκετή ροπή δύσκολα θα βγάλεις σωστά αποτελέσματα. Εγώ κάνω συνήθως άνοιγμα με 3η και με την βοήθεια του popometer βγάζεις καλά συμπεράσματα..

Μιχάλης

Posted

Μιχαλη μπορει να εχεις δικιο για τον φωτεινελη,αλλα εμενα ποτε δεν μου ειπαν:ξερεις,ειχαμε προβλημα ελα να σε ξαναμετρησουμε.Προσπαθουσαν να με πεισουν οτι το αποτελεσμα ηταν σωστο