Jump to content

Recommended Posts

Posted
Ενδιαφέρον, ενημέρωσέ μας! Νομίζω ότι ο Φωτεινέλης είχε κάποιο πρόβλημα με τα ράουλα, δεν ξέρω αν το έχει φτιάξει, ίσως να έπεσες στην περίπτωση Βασίλη και να μην σε μέτρησε σωστά.

Πανίκο, καλά αυτά με την 2η ταχύτητα, αλλά σε προσθιοκίνητο με αρκετή ροπή δύσκολα θα βγάλεις σωστά αποτελέσματα. Εγώ κάνω συνήθως άνοιγμα με 3η και με την βοήθεια του popometer βγάζεις καλά συμπεράσματα..

Μιχάλης

Εγώ μια φορά,δεν είχα προβλήματα ,και μέτρησα πολλά αμάξια.....Πχ 280hp το αμάξι του Σιμου (FWD).

Το popometer ,εάν θυμάμαι κάλα,εγώ στο έστειλα....Το performance box βγάζει πολύ περισσότερες μέτρησης ανα sec απο oτι η διαγνωστική για αυτό είναι καλύτερο...

Έκανα ήδη spreadsheet για να βγάζει γραφικές ιπποδύναμης ροπής από τα αποτελέσματα του performance box....

Posted

Ναι από εσένα το πήρα, θυμάμαι που το είχες χρησιμοποιήσει για τον Αγγελο, εμένα το vag-com δουλεύει με πάρα πολύ καλή δειγματοληψία, άλλωστε σε δυναμομέτρηση δεν σ'ενδιαφέρει τρομερή λεπτομέρεια. Για μέτρηση επιδόσεων, το performance box είναι σίγουρα καλύτερο..

Πάντως, Βασίλη, έχω ακούσει καλά λόγια για το maha στα Σπάτα αν σ'ενδιαφέρει κάποια στιγμή να πας ξανά σε παρόμοιο δυναμόμετρο..

Μιχάλης

Posted

Μιχαλη και εγω εχω ακουσει καλα λογια,αλλα πλεον πιστευω οτι δυναμομετρηση δεν εχει νοημα να ξανακανω.Αυτος ηταν και ο λογος που πηρα αυτα τα μηχανηματα. Αν κανει κανεις τσαμπα δυναμομετρησεις,παω ετσι για τον χαβαλε. Με 2 δυναμομετρησεις παιρνεις το g-tech και σου μενει και το μηχανημα στο τελος.

Posted

Καλά, κουβέντα να γίνεται, συμφωνώ απόλυτα. Αν με ρωτήσεις εμένα προσωπικά τα δυναμόμετρα τα θεωρώ άχρηστα. Καλύτερα να έχεις ένα μηχάνημα να μετράς επιδόσεις και να βλέπεις άμεσα τις διαφορές από βελτίωση σε βελτίωση στον δρόμο, παρά να ψάχνεσαι γιατί δεν μου έδειξε όσα περίμενα σ'ένα δυναμόμετρο..

Μιχάλης

Posted
Καλύτερα να έχεις ένα μηχάνημα να μετράς επιδόσεις και να βλέπεις άμεσα τις διαφορές από βελτίωση σε βελτίωση στον δρόμο, παρά να ψάχνεσαι γιατί δεν μου έδειξε όσα περίμενα σ'ένα δυναμόμετρο..

+1!!

συμφωνώ...

Posted

καλημερα παιδια κ απο μενα. εχω διαβασει κ τις 17 σελιδες εδω μεσα κ επαθα την πλακα μου μια που εχω μεγαλωσει με 80 στην οικογενεια. αψογα ολα και φυσικα καλα χιλιομετρα φιλε μου!!!!!! το rs2 ειναι το ονειρο μου αλλα καλο κ το α4......... οσον αφορα το g-tech poy to briskoyme k poso??

Posted

νομιζω ο αντιπροσωπος ειναι καπου στην ηλιουπολη.Εχει σελιδα στο ιντερνετ

Posted

ευχαριστω παιδια θα παω να το δω. συνεχιστε την καλη δουλεια με το RS2!!!!!!!!

Posted

Του Βασίλη είναι αυτό Πανίκο; Τροχό; Η ροπή είναι κιλά;

Μιχάλης

Posted

Συγχαρητήρια κι από μένα για το project (έφαγα το μεσημέρι μου στις σελίδες του θρέντ :P ). Για να πώ την αλήθεια, δεν είμαι και πολύ φάν των βελτιώσεων... respect βέβαια σε όσους σπαταλούν χρόνο και χρήμα στην αναζήτηση του "κάτι παραπάνω" αλλά πάντα με προβλημάτιζε αυτό. Θέλω να πώ, μήπως τα χρήματα που δαπανώνται μπορούν στην τελική να αγοράσουν κάτι καλύτερο το οποίο δε θα απαιτεί βελτίωση και θα αποδίδει όσα θέλουμε από μαμά κατάσταση;

Θα μου πείτε "άλλη φάση το μικρόβιο της βελτίωσης" και δε θα διαφωνήσω αλλά έχω την τάση να βλέπω και λίγο την "λογιστική" πλευρά των πραγμάτων...

υ.γ. Μη "βαρέσετε" :P ... μιλάω ώς άσχετος με το χορό (και τον χώρο) των βελτιώσεων... :D

Posted
Του Βασίλη είναι αυτό Πανίκο; Τροχό; Η ροπή είναι κιλά;

Μιχάλης

Είναι τροχό ναι χωρίς διόρθωση λόγο αεροδυναμικού απωλειών .Άρα είναι πιο κάτω από ότι θα του έδειχνε το δυναμόμετρο .. Ίσως κάνω και αυτή την διόρθωση στο excel file.

ft.lbs είναι η ροπή

Posted

ευχαριστω πανικο,

πρεπει στο σχεδιαγραμα να βαλουμε τις τιμες Νm και Hp και πρεπει απο την μια να εχουμε την ιπποδυναμη και απο την αλλη τη ροπη.Ετσι θα φαινεται πιο ολοκληρωμενο.

Παντος τωρα μολις μπηκα και θα επεξεργαστω λιγο τα δεδομενα παραπανω.Αυριο νεες μετρησεις με ακριβες βαρος!!

@george ναι εχεις δικιο οσον αφορα τη βελτιωση,ωστοσο βλεπεις τι συμβαινει οταν η μαμα audi ζηταει καμια φορα υπερδιπλασια χρηματα για ανταλλακτικα...Τελικα παιρνεις καλυτερα πραγματα,φτηνοτερα και πιο ανθεκτικα!

Posted

Το παραπανω διαγραμμα τελικα ειναι λαθος. Ο πανικος θα επεξεργαστει περισσοτερο το αρχειο excel που βγαζουμε το διαγραμμα και τις τιμες μιας και η αρχικη τιμη ιπποδυναμης που χρησιμοποιησαμε ξεχασαμε να την μετατρεψουμε απο kW σε hp!! Οποτε τα νουμερα φαινονται μικροτερα απο οσο ειναι στην πραγματικοτητα

• 2 weeks later...
Posted (edited)

Ενα καλυτερο διαγραμμα 4ης ταχυτητας ειναι περιπου αυτο.

Επισης,σκεφτομενος τις διαφορες λυσεις περι τουρμπινων, ανεκυψε μια περιπτωση μιας comp turbo ct358 με φτερωτη εισαγωγης 58/74.5mm και φτερωτη εξαγωγης 58/74.5mm επισης. Ειναι με 360 θρος και οχι ρουλεμαν, μπορει να παραγει εως και 57lb/min αερα και να στροφαρει μεχρι 146.000στρ. Λεγεται οτι το οριο της ειναι τα 590αλογα,αλλα δεν με ενδιαφερει κατι τοσο ψηλα ετσι και αλλιως,απλα το γεγονος ειναι οτι μπορει να στροφαρει απο χαμηλα,δηλ μεχρι 4000στρ

Απο την αλλη η 3076 με τοσο surge ετσι και αλλιως νωριτερα δεν θα μπορει να πιασει την πιεση που θελω,ειναι λιγο μικροτερη απο την ct358, και σαν ρουλεμαν,δεν επισκευαζεται.

Επισης, πηρα ενα απλο oil catch tank το οποιο θα τοποθετησω τις προσεχεις μερες,και επιτελους θα εχω ενα καθαρο MAF!

Edited by VasP
Posted

Ενας αγγλος εδω μου εκανε καποιες τροποποιησεις στο chip της πιεσης,λιγο πιο aggressive και μολις το δοκιμασω,θα ανεβασω τις διαφορες.

Posted

Τελικα η Ν75 αλλαχτηκε με καινουρια μιας και η παλια ισως κολλαγε λιγο.Βρηκα και ενα σωληνακι που ηταν χαλαρο(πιθανον να οφειλεται και σε αυτο η πτωση της πιεσης),βελτιωθηκαν λιγο τα πραγματα,αλλα η πλωρη μπηκε πλεον για τα καλα για τον αγραφο.

Επισης,για τους γνωστες και τους εμπειρους...

Μια τουρμπινα με 360 thrust bearings, 57lb/min δυνατοτητα 'φυσηματος αερα' και ικανη να στροφαρει μεχρι 146.000στροφες,πως σας φαινεται??

Διαστασεις: φτερωτη συμπιεστη 58/74.5mm και φτερωτη ζεστου κομματιου παλι 58/74.5mm.

spool απο 3500rpm και ισως full boost @ 4000rpm ΑR 0.63

Μετα τον αγραφο,την σκεφτομαι σοβαρα,μαζι με πολλαπλη εξαγωγης και τροποποιησεις στο downpipe κλπ.

Posted

Για ποιον άγραφο σκέφτεσαι Βασίλη?

Μου την σπάει βασικά,που δεν μπορείς να τον διαβάσεις μόνος σου μετά (vag-com)

Αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε και όλα...

Με έτρωγε (ψιλοτρώει ακόμη) και μένα,γι'αυτό σε ρωτάω.

Λίγο πάλι ψιλοκολλάω για τις τροποποιήσεις ώστε να δουλεύουν clima,abs κλπ

Το ψηλό ρελαντί,το κλείδωμα του προγράμματος από τον τύπο που στο κάνει (θα μου πεις έχεις δύο χάρτες,αλλά..),το πολύ μιζάρισμα για να πάρει κα

Τεσπα,μην σου χαλάω το τοπικ μα τους δικούς μου προβληματισμούς

Posted

Ο αγραφος λεγεται VEMS και ειναι ενας απο τους λιγους που βγαινουν με ετοιμη μπριζα για να κουμπωσει κατευθειαν στην πλεξουδα μου.

Οσον αφορα τον προγραμματισμο,επειδη η εταιρεια η συγκεκριμενη προσανατολιζεται στο να εχει ενα φιλικο περιβαλλον για τον χρηστη,σου δινεται η δυνατοτητα να το προγραμματισεις μονος σου,με συνεπεια να μην εχεις κανεναν βελτιωτη πανω απο το κεφαλι σου!

Το ξερω αυτο μπορει να ακουγεται επικινδυνο,αλλα δεν ειναι τοσο οσο ακουγεται.

Τον εγκεφαλο μου τον στελνουν με ηδη ενα base map ωστε να μπορω να ξεκινησω το αμαξι.Επισης θα τους στειλω το προγραμμα που εχω τωρα μεσα,και πολλα στοιχεια για το μοτερ,ωστε να μου φτιαξουν ενα κατα προσεγγιση προγραμμα που θα μοιαζει με το ηδη υπαρχον.Απο εκει και περα βεβαια,θελει αρκετη ασχολια απο σενα...

Οσον αφορα τις βλαβες,μιας και ειναι Plug and play,αμα θελεις να διαβασεις κωδικους,απλα ξεκουμπωνεις αυτον,βαζεις τον motronic διαβαζεις και προχωρας!Αν και εμενα δεν μου βγαζει παντα βλαβες ακομα και οταν δεν λειτουργει σωστα!

Ομολογω οτι τα θεματα αυτα με το ρελαντι,clima κλπ με απασχολουν και μενα αλλα απο οσους εχω ακουσει μεχρι τωρα υπαρχουν πολλοι τροποι να το ρυθμισεις,και συνηθως οι βελτιωτες δεν καθονται να ασχοληθουν αρκετα με κατι τετοιο γιατι οσοι βαζουν αγραφο,πανε για επιδοσεις και δεν τους νοιαζει πως δουλευει το αμαξι στο ρελαντι.Το μονο που δεν θα δουλευει μετα ειναι ο υπολογιστης ταξιδιου,που ετσι και αλλιως δεν δειχνει σωστα,αφου εχω αλλαξει τα μπεκ!

Ωστοσο εγω θα ασχοληθω παραπανω με το ζητημα,και το καλο με αυτον τον αγραφο ειναι οτι συνεχως βγαζουν ανανεωσεις του firmware με σκοπο την καλυτερη λειτουργεια του.

Ο αμερικανος που μιλαω (και απο τον οποιο θα παρω τον αγραφο)ειναι απο τους λιγους που σου απαντα αμεσα σε αποριες και θα με βοηθησει στα σταδια του προγραμματισμου και του finetuning μιας και οι γνωσεις μου απο ignition timing klp ειναι μικρες,αλλα που θα παει? θα μαθουμε! Ηδη εχουμε καποια maps απο παρομοια setups που μπορεις να βαλεις μεσα,οποτε λιγο απο εδω,λιγο απο εκει θα βγει στο τελος το προγραμμα.Εξαλλου ο στοχος ειναι να καταργηθει το MAF που αποτελει προβλημα για περεταιρω βελτιωση,και φυσικα να μπορω πλεον μονος μου να εχω ανα πασα στιγμη οτι προγραμμα θελω,και να κανω τις αλλαγες που θελω.Τελος οταν εχεις αγραφο,μπορεις πιο ευκολα να καταλαβεις αν κατι παει στραβα και δεν στηριζεσαι παντα στις βλαβες που θα σου βγαλει το vagcom μιας και εχεις ενδειξεις απο ολους τους σενσορες.

Posted

το software προγραμματισμου του VEMS ειναι πολυ κοινο για πολλους αγραφους,οποτε κατι θα γινεται!

Posted

Σημερα το απογευμα,ελυσα παλι την εισαγωγη στην τουρμπινα απο το φιλτροκουτι για να δω αν οι βιδες/σωληνακια ειναι ολα οκ,και τελικα εσφιξα αλλο ενα,αλλα ρε μαγκες.... πολλες αναθυμιασεις μεσα στα κολλαρα εκει... τα εβγαλα ολα και τα καθαρισα,και δεν θα τα ξαναβαλω πανω,αν δεν μονταρω πρωτα το δοχειο αναθυμιασεων... Πολυ λαδιλα.Παλι το MAF το καθαρισα....

Επισης εκλεισα ραντεβου να τροποποιησω το downpipe για να δεχτει τον wideband και τον 2ο αισθητηρα καυσαεριων.Αυτος θα μπει στην αρχη του downpipe και μεχρι να αλλαχτει η τουρμπινα, θα μπορω να βλεπω και τις 2 ενδειξεις ωστε να ξερω τις διαφορες.Μιας και οταν μπει η τουρμπινα η καινουρια θα μεινει μονο ο αισθητηρας του downpipe.