Jump to content

Recommended Posts

Posted

λοιμωξη εχω παθει, οχι μικροβιο!! χαχα

Φτου φτου φτου , μακρια απο μας ... :heat::sHa_sarcasticlol:

Posted

Μηπως ξερουμε ποιος ειναι ο αντιπροσωπος της ελλαδας για τις HTA/FP ?

απο οτι φαινεται, το μαγαζι για τις φτερωτες εφαγε πορτα στην αμερικη, και δεν μπορει να προμηθευτει με τις φτερωτες πλεον!

Posted

Μηπως ξερουμε ποιος ειναι ο αντιπροσωπος της ελλαδας για τις HTA/FP ?

απο οτι φαινεται, το μαγαζι για τις φτερωτες εφαγε πορτα στην αμερικη, και δεν μπορει να προμηθευτει με τις φτερωτες πλεον!

Είσαι τρελός που θα τις πάρεις από Ελλάδα να τις πληρώσεις μαύρο χαβιάρι? Γιατί δεν παραγγέλνεις εσύ ο ίδιος από FP τότε να ξεμπερδεύεις?

Posted (edited)

η FP για να σου κανει upgrade, θελει να στειλεις την τουρμπινα σε αυτους. Αυτοι χρεωνουν 600$ την αναβαθμιση, και εσυ πληρωνεις τελωνεια, και ταχυδρομικα. Γενικα κοιτουσα οτι για να γινει ευκολα και γρηγορα η δουλεια θα φτασουν λογω βαρους τα ταχυδρομικα οσο η ιδια η αναβαθμιση, δηλαδη κοντα 1200%. Με τοσα παιρνω GTX! αντε βαλε κανα 100αρικο παραπανω.

ποσο μπορει να κανει η φτερωτη και το housing απο ελληνα αντιπροσωπο? (αν υπαρχει κατι τετοιο, μιας και ρωτησα την FP)

edit: μολις μου απαντησαν οτι δεν υπαρχει αντιπροσωπος της FP εκτος αμερικης. Μονο οι ιδιοι τα κανουν.

μεχρι προτινος το εργοστασιο που εφτιαχνε τις φτερωτες ειχε το οκ να τις πουλαει σε αντιπροσωπους στην αμερικη. Απο εκει θα επαιρνα και εγω την δικια μου,αλλα φαινεται οτι το σταματησανε αυτο.

Edited by A80Avant
Posted

τι να σου πώ αν βγαίνει τόσο ακριβά δεν αξίζει όντως. Αστη να φάει τα ψωμια της και πάρε αργότερα μια gtx 35 που έλεγες να τελειώνειςsHa_thumbgoodjob.gif

Posted

τι να σου πώ αν βγαίνει τόσο ακριβά δεν αξίζει όντως. Αστη να φάει τα ψωμια της και πάρε αργότερα μια gtx 35 που έλεγες να τελειώνειςsHa_thumbgoodjob.gif

ακριβως!

Σε καλο θα σου βγει , ηρεμησε και απολαυσε ... :new_thumright:

Posted

τελικα μας ψιλοδουλευει ο αγγλος ασθενης μου φαινεται...

υστερα απο κουβεντα με το μαγαζι με τις τουρμπινες, διαπιστωνω οτι η 'νεα' φτερωτη εχει μονο σαν προτερημα το μικροτερο κεντρικο κομματι σε παχος, κερδιζοντας ετσι λιγο σε βαρος, αλλα επισης και σε επιφανεια των φτερωτων. Κατ αυτον τον τροπο θεωρουν οτι θα ειναι καλυτερη. Ωστοσο προσωπικα για τετοια αναβαθμιση, θα συμφωνησω με τους υπολοιπους οτι δεν αξιζει τον κοπο. Αν ειχα την εργοστασιακη φτερωτη, ισως να αξιζε. Αλλα για τοσο ελαχιστες διαφορες αμφιβαλλω. Ετσι τους εκανα αντιπροταση, αν θελουν πραγματικα να δοκιμασουν την νεα τους φτερωτη, να μου την δωσουν τσαμπα και να τους κανω το τεστ. Αμα αποδειχθει καλυτερη απο αυτη που εχω, οκ. Αλλιως ας ξαναβαλουν την παλια. Προθυμοποιουμαι να βαλω τα εξοδα αποστολης της τουρμπινας, αν εκεινοι γουσταρουν να κανουν τα υπολοιπα.

Πιστευω οτι πανω απο την φτερωτη που εχω τωρα, αποκλειεται να παρω πανω απο 3-4 αλογα συνολικα. Οποτε για μενα ειναι πεταμενα λεφτα. Αν ειχαν πραγματικα GTX στυλ φτερωτη, τοτε μαλιστα. Εκει μπορει οντως να υπηρχε κερδος.

Αιντε να δουμε ... (σιγα μη δεχτουν βεβαια... αλλα λεμε τωρα!)

Posted

κάτσε στ'αυγά σου τότε κι'άστο Bill, δεν αξίζει όντως τη στιγμή που έχεις ήδη billet φτερωτή...Αμα πετύχεις καμιά gtx ευκαιρία τότε ρίξτη πάνω να την ευχαριστηθείς

Posted

Σημερα ειχε καλο καιρο και αποφασισα να ξεσκουριασω λιγο το perfomance box μηπως και βγαζει κανα προβλημα.

Εκανα λοιπον 2 μετρησεις στο ιδιο σημειο που ειχα κανει και τις προηγουμενες, ωστοσο διαπιστωνοντας οτι και τις 2 φορες εκει που πατησα ηταν κατηφορα.

Το αποτελεσμα ειναι το VDR να βγαζει 408 και 400whp και το perfomance box να δινει 517 και 510hp στροφαλο αντιστοιχα.

Δυστυχως η διαταξη του δρομου δεν επιτρεπει full πατημα προς την αντιθετη κατευθυνση, ετσι πατησα λιγο μονο με αποτελεσμα να δωσει 360whp και 450hp στροφαλο παλι αντιστοιχα.

Το συμπερασμα, χοντρικα βγαινουν περι τα 470-480 αλογα στροφαλο οπως ειχα υπολογισει και πριν, βαζοντας ως απωλειες σασμαν 15% στις μετρησεις του perfomance box για 4κινητο.

Πολυ ευχαριστημενος!

Διαπιστωσα οτι πανω απο τις 6500 στροφες, δεν βγαινει αλλη δυναμη, οποτε εκει αποφασισα να ριξω λιγο περισσοτερο την πιεση στο 1.68 στις 6800 και 1.65 στις 7300 ωστε οι θερμοκρασιες καυσαεριων να μην γινονται απαγορευτικες. Αν μεχρι τις 6400 εχω 1.8-1.78 εκει ειναι ολα τα λεφτα!

th_1f34f11e.jpg

th_8579c75a.jpg

πως σας φαινονται οι καινουριες 13αρες ζαντες??

PhotoWarp.jpg

Posted

πως σας φαινονται οι καινουριες 13αρες ζαντες??

ρε συ...δεν ξέρω μήπως σου "κόβει" το αμάξι....... :sHa_sarcasticlol:

Posted

γιατι το λες αυτο? νομιζω του πανε πολυ!

τα λαστιχα ειναι drag μπαλονια!!!

εδω και μια συγκριτικη μεταξυ ροικης με λιγοτερη πιεση και μικρο μαντεμι (0.63) vs εργοστασιακη κεφαλη χωρις ροικη με μεγαλο μαντεμι (0.82) και διαφορα στην πιεση 1.7 vs 1.95.

Δεν χανει πουθενα και εχει σχεδον τα ιδια αλογα με πριν!

th_30b9de22.jpg

Posted

εδω και μια συγκριτικη μεταξυ ροικης με λιγοτερη πιεση και μικρο μαντεμι (0.63) vs εργοστασιακη κεφαλη χωρις ροικη με μεγαλο μαντεμι (0.82) και διαφορα στην πιεση 1.7 vs 1.95.

th_30b9de22.jpg

Νόμιζα ότι ήταν πειραγμένη φωτο στο photoshop. :JC_OMG_sign::poster_oops:

:sorry:

Posted

χαχα, πειραγμενη ειναι!

σιγα μην εβαζα μπαλονια!!! :sFun_nahnahna3: :sFun_nahnahna3:

Posted

th_30b9de22.jpg

δηλ Βασίλη τι παίζει με το μεγάλο μαντέμι, μόνο δύναμη ψηλά? αν και η ροική έχει περιπλέξει την εξίσωση νομίζω ότι το 63άρι είναι πολύ καλύτερο παντού. Ετσι κι'αλλιώς κάθε πότε στροφάρεις μετά τις 7500 ...

/αν βρώ κάποιο καλό tial vband θα το χτυπήσω

Posted

η ροικη οπως ειπες εχει περιπλεξει λιγο τα πραγματα με την εννοια οτι αν δεν υπηρχε, θα εβλεπες λιγο παραπανω ροπη πιο νωρις και λιγοτερα αλογα στο τελος σε σχεση με το 82αρι. Επειδη ομως το μοτερ πλεον ειναι πιο ροικο, για την ιδια ή λιγοτερη πιεση, βγαζει τα ιδια αλογα. Κοινως, αμα ειχα παλι το 82αρι μαντεμι πανω, θα ηταν σιγουρα μεσα στα 530 αλογα στροφαλο

Posted

Λοιπον, σε μια προσπαθεια να φτιαξω λιγο την ρυθμιση του boost controller στον αγραφο, ημουν Κ....φαρδος, και με μια αλλαγη και μονο(που επρεπε να ειχα κανει καιρο αλλα γιατι το αφησα δεν μπορω να καταλαβω...), εφυγαν ολες οι διακυμανσεις που ειχα στο τερμα πατημα. ΠΛεον η πιεση ειναι σταθερη και η wastegate ρυθμιζει ανετα με την βαλβιδα.

Παρεπιπτοντος κερδισα και αλλες 100-150 στροφες στο σπουλαρισμα!!! Και αυτο χωρις ακομα να εχω δοκιμασει να δουλεψω την N75 100% στην αρχη για να μενει η wastegate τερμα κλειστη. Θα το κανω ομως για να δω αν αντεχει να μην κανει spike, αλλα πιστευω οτι ομαλοποιηθηκε καλυτερα τωρα...

εδω και το γραφημα που εφτιαξα απο τα 2 runs.

a5e64410.jpg

Posted

τι είναι αυτό ρε συ , λές και ανέβασες κυβικά είναι!

Απλώς δούλεψε σωστά πιστεύω γι'αυτό δεν έχει διακυμάνσεις η ροπή

Posted

ηταν μια ρυθμιση στην Ν75 για το πως ελεγχει την πιεση. Βασικα εχω την εντυπωση οτι αφηνε την wastagate ανοιχτη απο νωρις και γι'αυτο δεν ανεβαζε πιεση!

Posted

η στηλη Ψ ειναι πιεση σε kpa

100kpa = 0 bar

200kpa = 1 bar

300kpa = 2 bar κοκ

Posted

αλλη μια δοκιμη χθες με τη βαλβιδα τερμα κλειστη στην αρχη για καλο spool.

δεν ειχε διαφορα στην τελικη αποκριση,αλλα στην αρχη! Πλεον απο 3η και 2500στρ δινει 0.2bar

1bar 3450

1.5bar 3850

2bar 4000

νομιζω οτι αν δεν λειτουργησει ετσι το boost controller, θα κανει spike, αλλα απο την αλλη αν ειχα ενα εξωτερικο ηλεκτρονικο boost controller, αυτα που προσπαθω να βρισκω με τον αγραφο θα ηταν θεμα 2-3 κουμπιων... Δεν πειραζει ομως, γιατι οσο ο αγραφος μπορει και ελεγχει την πιεση, ειναι πιο ασφαλης ο κινητηρας!!

650f38ea.jpg

Posted

και τα παραπανω με 3 χαλαρωμενες βιδες στο downpipe!!!

τις εσφιξα σημερα και ξαναπατησα....θα δω σε λιγο αν ειχε διαφορες

Ωστοσο ο ηχος ειναι πολυ καλυτερος τωρα!

Posted (edited)

σε λιγο ανηφορικο κομματι με το κρατημα της πιεσης λιγο παραπανω, 1.9 στις 6100, στο VDR βγαζει 410whp και 380wtq

αρκετα μεγαλη διαφορα με το προηγουμενο!! ευγε μου!

θερμοκρασιες ακομα καλες!

να και η διαφορα....

31883273.jpg

Edited by A80Avant