Jump to content

Recommended Posts

Posted

Βασιλη εχω ακουσει οτι γενικα μετραει με dynamic 300 αλλα νομιζω κανονικα για να ερθει σε επιπεδο maha πρεπει να βαλει τουλαχιστον το dynamic 500.

Οι απωλειες στην πραγματικοτητα ειναι τεραστιες και οι περισσοτεροι δεν το πιστευουν πραγμα που ειναι αληθεια.

Μηχανακια των 180 αλογων και μονο με τα κινουμενα τους μερη και απο μια αλυσιδα και ενα λαστιχο+ζαντα+φρενο και εχουν 20 με 30 αλογα απωλειες εδω μιλαμε για ολοκληρο συστημα στα αυτοκινητα.

Επισης ημουν παρον σε μετρησεις απο tfsi 200αρια στο maha και τα εβγαζε ολα απο 203 εως 207 (αρα μεγαλη ακρίβεια)

Posted
χεχε,δεν πεφτουν εξω ομως!Βασικα ειχα ακουσει/διαβασει οτι η audi χρησιμοποει maha για δυναμομετρησεις των μοντελων της.Παντος σαν νουμερα,δεν πεφτουν πολυ εξω.Τα ποσοστα αυτα ειναι λογικα,αν σκεφτεις οτι ο βασικος κανονας ειναι τα 25% σε τετρακινητα σε δυναμομετρα με 1 ραουλο ανα ροδα(οχι 2)

εμ έτσι είναι.αν περιμέναν από μένα από σένα και από το maha να τους πούμε πόσα άλογα είναι καήκανε :) :)

Posted

τασο,δεν διαφωνω,αλλα ξερεις επισης τι μου κανει αρκετη εντυπωση?

Οταν δυναμομετρηθηκαμε στον φωτεινελη,ειχα την ονομαστικη ισχυ του αυτοκινητου(οπως βγαινει απο το εργοστασιο),αλλα μια ροπη στα 46Nm (απο 41 που ειναι ονομαστικα) με προγραμμα που overboost εκανε μολις κατα 0.1bar παραπανω απο το εργοστασιακο.Επισης μου κανει εντυπωση που παρολο που δεν ειχα κανει σερβις μοτερ,και θα υπεθετε κανεις οτι εχει χασει καποια ιπποδυναμη απο κακη συμπιεση,εδρες βαλβιδων κλπ,το αμαξι εβγαλε την ονομαστικη ισχυ με: προγραμμα,catback εξατμιση και φιλτρο.Δηλαδη αυτα τα 3 πραγματα που θα επρεπε να βγαλει στο αμαξι 340 αλογα(οπως βγαζουν ολα οσα εχουν και την αντιστοιχη ροπη που εβγαλε το δικο μου,δηλαδη 46κιλα,τα εβγαλε με εργοστασιακη ιπποδυναμη.)

Τι θελω να πω?Φοβαμαι οτι πολλες φορες το αποτελεσμα 'βγαινει' οπως το θελεις να βγει.Ετσι ο μονος τροπος να δεις αν εχεις διαφορες τελικα ειναι αυτο που ειπαμε προτιτερα,οτι δηλαδη πας σε 1 δυναμομετρο και επαναλαμβανεις τις δυναμομετρησεις για να δεις τις αλλαγες.Αυτο ειδα εγω τουλαχιστον στον ανδριανακη,με την αμεση αλλαγη του προγραμματος.

Δεν μου λεει λοιπον κατι οτι ενα δυναμομετρο δειχνει την ονομαστικη ισχυ ενος αυτοκινητου σε καλη ακριβεια,γιατι στην δυναμομετρηση που ειχαμε παει εμεις,ειδαμε τοτε αρκετες αποκκλισεις απο τα αναμενομενα...

• 2 weeks later...
Posted

αυριο η αλλαγη των eproms(για αλλη μια φορα...) και η δοκιμη(χωρις δυναμομετρηση αυτη τη φορα)

Ζητησα,πιεση μεχρι 1.8 οβερ και 1.7 μεχρι τις 6000rpm και πτωση στο 1.6 μεχρι τον κοφτη.... για να δουμε...θα αντεξει??χεχε

Guest Asevastos
Posted
α ναι?

για πες εναλλακτικες...

Αγγελίδης στα Σπάτα. Maha. Το πιο αυστηρό δυναμόμετρο της Ελλάδας....εκεί πραγματικά κλαίνε άτομα......

Posted

Μπηκε σημερα το προγραμμα...

οι διαφορες ειναι τεραστιες,το αμαξι πεταει και ...ψηλα τωρα!!!

Ειμαι πολυ ευχαριστημενος,μιας και το surge πλεον ειναι αμελητεο.Λιγη προσοχη το καλοκαιρι και ολα ειναι μια χαρα!

Posted

Ειμαι πολυ ευχαριστημενος,μιας και το surge πλεον ειναι αμελητεο.Λιγη προσοχη το καλοκαιρι και ολα ειναι μια χαρα!

Βασιλη μπραβο.

Μηπως το μετρησες?

Κλεισε ηδη ραντεβου στο maha (περιμενω...)

Posted

Κάτι λέγαμε με τον sylvestro πριν λίγο καιρό για "ημέρα μετρήσεων" νομίζω ήρθε η ώρα:thumbsup:

Posted

ελεγα να αγορασω το G-tech pro RR να κανω δοκιμες μονος μου πλεον,μιας και τα δυναμομετρα οτι θελουνε βγαζουν!

λετε?

Posted
ελεγα να αγορασω το G-tech pro RR να κανω δοκιμες μονος μου πλεον,μιας και τα δυναμομετρα οτι θελουνε βγαζουν!

λετε?

Και αυτό γίνεται αλλά ούτως ή άλλως μην βιαστείς για μετρήσεις, σε μικρό χρονικό διάστημα θα κανονιστούν μετρήσεις υπο την επιμέλεια πάντα του φίλου μας sylvestro :speak_cool:

Posted (edited)

ΣΗμερα παραλαμβανω τα εμπρος αμορτισερ...Ελπιζω να επισκευαστηκαν και να ειναι σαν καινουρια πλεον(θα εχω και εγγυηση!)

Τελικα τα πισω sprint που μου εστειλε ο γερμανος,ειναι καλα και τελικα εμαθα οτι μπορουν να μετατραπουν σε sport!!Οποτε αν δεν βρεθει καποιος να τα παρει,θα τα κρατησω για ρεζερβα!!

Επισης στο μελλον θα προβω στην αγορα των powerflex σινεμπλοκ,μιας και μολις διαπιστωσα οτι φερουν πληρες κιτ με κοστος κατα 300ευρω φτηνοτερα απο τα εργοστασιακα!!!!

Απλα επειδη θα μπουνε τωρα τα αμορτισερ,θελω να τα κανω step by step για να βλεπω και τις διαφορες μιας και τα εμπρος σινεμπλοκ ειναι πρακτικα καινουρια...

εδω τα πραγματακια...

λειπουν μονο τα top mounts....

Edited by VasP
Posted

λετε?

Πολύ καλό μηχανηματάκι, το έχω εδώ και περίπου 2 χρόνια και αρκετά φθηνό. Υπ΄όψην ότι παρ΄όλο που μπορείς να κάνεις δυναμομέτρηση με το συγκεκριμένο, οι τιμές δεν είναι αξιόπιστες λόγω πολλών απωλειών στο δρόμο. Οι μετρήσεις επιτάχυνσης όμως είναι αξιόπιστες και συγκρίσιμες με αποτελέσματα από το ίδιο μηχάνημα.

Μιχάλης

Posted

τι σου βγαζει σαν ιπποδυναμη μιχαλη σε σχεση με αυτα που βλεπεις στο δυναμομετρο?

Posted

Ετοιμος! τωρα ειμαι Bi-xenon.Το κιτ που αγορασα εχει ballast της siemens και κοστισε 140ευρω απο το καταστημα globalimport.gr

Πολυ εξυπηρετικοι!Αγορασα αρχικα ενα σετ με ψηφιακα ballasts αλλα για καποιο λογο δεν δουλευαν στο αμαξι μου.Τελικα πηρα αυτα,αλλα απο λαθος ηρθαν 35W λαμπες αντι για 55W.Οποτε θα παρω και 55W και θα εχω και ανταλλακτικες!

Posted
τι σου βγαζει σαν ιπποδυναμη μιχαλη σε σχεση με αυτα που βλεπεις στο δυναμομετρο?

Δεν έχω κάνει κάποιο run με το eliminator, όταν ήμουν πρώτο στάδιο μου έβγαζε ότι μου είχε βγάλει το maha στους τροχούς.. κοντά 155 ίππους.. Το ωραίο είναι ότι το σχεδιάγραμμα είναι ολόιδιο με την δυναμομέτρηση οπότε τουλάχιστον έχεις μία ιδέα για το πως είναι κατανεμημένη η ροπή και η ιπποδύναμή σου!

Μιχάλης

Posted

Μπηκανε τελικα σημερα τα bilstein και η αντιστρεπτικη.

Τα εργοστασιακα αμορτισερ σημειωσατε ΧΧΧ.Τα 2 εμπρος με πεταγμενα λαδια,και τα πισω με σχεδον καθολου επαναφορα στη φορτιση....Τοσο καλα αμορτισερ!! 700ευρω για 45Κ χλμ...

ΟΙ εντυπωσεις μου ειναι πολυ καλες,χωρις να εχει αυξηθει η σκληροτητα,το αμαξι φαινεται πιο δεμενο,και οι λακουβες απορροφονται ομαλα.Ειμαι πολυ ευχαριστημενος αρχικα τουλαχιστον απο την επιλογη αυτη...

Posted

τα μοναδικα που δινονται στο αμαξι μου ειναι sport οποτε δεν χαμηλωσε καθολου,και μαλιστα ηρθε στο κανονικο του υψος(θα κατσει και λιγο βεβαια)

Posted

Ρωταω γιατι ψαχνω να βρω λυση για μενα,αλλα ειμαι και λιγο περιεργος.

Δεν θελω να κανω παραχωρηση στην οποια ανεση προσφερουν τα μαμα και δεν θελω να χαμηλωσω πανω απο 1-2 ποντους.

Posted

Βασικα το αμαξι τωρα ψηλωσε λιγο,αλλα μεσα σε 1 εβδομαδα το πολυ θα ερθει στο κανονικο του υψος.Τα bilstein με τα εργοστασιακα ηταν 1 δαχτυλο διαφορα στο υψος,με τα πρωτα να ειναι κοντυτερα,αλλα γενικα επειδη ειναι πιο σκληρα απο τα εργοστασιακα,παντα κρατανε το υψος τους περισσοτερο.Εξαλλου μην ξεχνας οτι το θεμα υψος εχει να κανει με τα ελατηρια καταβαση και οχι το αμορτισερ

• 3 weeks later...
Posted

Μια μικρη ανανεωση...

παραγγελθηκαν τελικα τα σινεμπλοκ πισω εργοστασιακα υστερα απο προτροπη του μηχανικου μου να μην βαλω τα powerflex.Ετσι και αλλιως κρατησανε τουλαχιστον μια δεκαετια οποτε ενα κοστος 380ευρω για τοσο χρονικο διαστημα ειναι καλο.

Σκεφτομαι την διευρυνση της εξατμισης απο καταλυτες και πισω σε 76mm ή 80mm.Τα καζανακια τα εφτιαξε ο σκριβανος 76αρια οποτε το 76 ειναι μια ευκολη λυση.Θα ειχα κανενα κερδος περισσοτερο αν πηγαινα σε μεγαλυτερη διαμετρο?Στοχος ειναι να μην γινει παλι θορυβωδες το αμαξι,οποτε η αλλαγη στα καζανακια δεν εχει λογο για την ωρα...

τι λετε?