Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Μετά από τεράστια και πολύμηνη αναζήτηση στο διαδίκτυο και μετά από διάφορες και πολλές συμβουλές από αρκετούς μηχανικούς, αποφάσισα να προχωρήσω στην υλοποίηση του στόχου μου, όπως αναφέρεται στην επικεφαλίδα του σχετικού topic. Πριν ξεκινήσω περιγράφοντας τι έχω αγοράσει και τι πρόκειται να εγκαταστήσω, θέλω να ευχαριστήσω καταρχήν το μέλος the dog, για την πολύτιμη βοήθειά του σε σχέση με αυτό το project (τόλμα να κάνεις και αλλιώς :P:P ), καθώς επίσης και τον TasosS3, τον Vasp, τον Mangp και τον Noel-S3, για τις διάφορες συμβουλές που μου έδωσαν και ελπίζω να μου δώσουν (καθώς και οποιοσδήποτε άλλο μέλος που με βοηθήσει στο μέλλον!!) στη συνέχεια :unsure::unsure: ..

Ξεκινώντας :

Η τουρμπίνα που θα χρησιμοποιήσω είναι η garett GT3076R με v band connection στην πολλαπλή, η οποία έχει παροχή για 500 - 550 ίππους. Ο λόγος που επέλεξα την συγκεκριμένη και όχι την 3071R είναι επειδή θέλω να φτάσω τα 400 whp, χωρίς να με ενδιαφέρει ιδιαίτερα το lag που θα έχω λόγω μεγέθους αλλά και επειδή το συγκεκριμένο μοτέρ φαίνεται να αποδίδει ιδιαίτερα καλά με αυτό το τούρμπο λόγω κυβικών και καλοσχεδιασμένης κεφαλής. Το στροφάρισμα έχει υπολογιστεί στις 3.800 - max 4.000 σ.α.λ.

Η πολλαπλή είναι μαντεμένια, εισαγωγής από Αμερική, επώνυμου οίκου της Αμερικής και έχει σύνδεση με το τούρμπο με v band για ελαχιστοποίηση των απωλειών αλλά και γρήγορη αλλαγή της εκάστοτε τουρμπίνας που μπορεί να συνδεθεί. Ο λόγος που επέλεξα την συγκεκριμένη, πέρα από την ποιότητά της, είναι και επειδή αργότερα, θα μπορώ να αλλάξω τούρμπο πολύ πιο εύκολα και να πάω σε κάτι μεγαλύτερο αν θελήσω (π.χ. 3582R)

Επίσης θα χρησιμοποιήσω μπιέλες scat forged καθώς και κουζινέτα κεραμικής επίστρωσης APR και πιστόνια Je με κεραμική επίστρωση.

Οι φωτογραφίες ...........

Image103.jpg

Image105.jpg

Image106.jpg

Image107.jpg

Image099.jpg

Image100.jpg

Image101.jpg

.....και σιγά - σιγά θα συμπληρώνω τα εξαρτήματα που θα αγοράζω. Αφού τα συγκεντρώσω όλα, θα προχωρήσω στην εγκατάστασή τους.. Όπως καταλαβαίνετε, έχω μέλλον ακόμη..

Δημήτρης

Edited by Dimitris_Kon
  • Like 2
Posted

Δημητρη τα εχουμε πει ...και οπως φαινετε θα τα λεμε για πολυ ακομα....

Καλη αρχη και ακομα καλυτερα τελειωματα.Οτι χρειαστεις ειμαι εδω φιλε μην διστασεις να ρωτησεις(εχω και σε αυτο τον τομεα χρονομοναδα )

Posted

Φιλε Δημητρη καλη αρχη και καλο κουραγιο(με αυτον τον Κυπριο που εχεις μπλεξει :lick: ) και ειμαι σιγουρος οτι το αποτελεσμα θα σε δικαιωσει! :thumbsup::new_thumright:

Posted (edited)

οταν με το καλο τελειωσει το αυτοκινητο θα πεσουν σαγονια.... ;):D

Edited by alexs3
Posted

ωραιος!

ειμαι και εγω σε ενα διλλημα ως προς την 3076 προς το παρον,μιας και θελω να αναβαθμισω.Εχοντας δοκιμασει την 3071,δεν λεω,ωραια τουρμπινα και τραβαει μια χαρα.Απλα εμφιταλαντευομαι μεταξυ holset HX40 και 3076 προς το παρον.

καλη συνεχεια!

Posted

Τελικα τα ξερασες ολα ε (οκ..οχι ολα ) ? :D

Καλα εκανες φιλε......Θα βγει τελειο

Επισης να σου θυμισω ξανα πως, αμα θελω.....

Posted
Επισης να σου θυμισω ξανα πως, αμα θελω.....

ναι πανικο για πες...κοψτου λιγο το αιμα :D

Posted

αντε με το καλο να τελειωσεις το project σου,αληθεια απο μπεκ τι σκεφτεσαι να χρησιμοποιησεις?

Posted

Καλη αρχη και με το καλο να ολοκληρωθει το πυροβολο-πριονι-πυραυλος-απιστευτο αυτοκινητο που θα φτιαχτει!!!!

Posted
Καλη αρχη και με το καλο να ολοκληρωθει το πυροβολο-πριονι-πυραυλος-απιστευτο αυτοκινητο που θα φτιαχτει!!!!

και λιγα εβαλες...

Posted
και λιγα εβαλες...

Τι να κανω το μυαλο εχει μπλοκαρει και απο την ηττα :cry:

Posted

:unsure: τωρα που λειπει ο δημητρης...μηπως να δωσω μερικες πληροφοριες :detective2:

:D

Posted
:unsure: τωρα που λειπει ο δημητρης...μηπως να δωσω μερικες πληροφοριες :detective2:

:D

Ti info? ..

Posted (edited)
Ti info? ..

πλακα κανω...αλλωστε εσυ ξερεις καποια βαθυτερα...πραγματα :D :D

Edited by alexs3
Posted
πλακα κανω...αλλωστε εσυ ξερεις καποια βαθυτερα...πραγματα :D :D

shhhhhhhhh..............δεν κανει..... :P

Posted
shhhhhhhhh..............δεν κανει..... :P

ε ναι..ειμαι τωρα να τρεχω με μηνυσεις... :P

Posted
Ελπίζω να σου πάνε όλα καλά Δημήτρη ;)

Την πρώτη βόλτα να σκέφτεσαι που θα κάνεις...

μαζι του θα ειμαι... :whistling:

και μετα ΔΡΑΜΑ :dansen:

Posted

Σας ευχαριστώ παιδιά, θα προσπαθήσω να το κάνω όσο καλύτερα μπορώ (όχι προσωπικά εννοείται!!). Προσέξτε την εισαγωγή και ειδικότερα τις διαστάσεις της.. Το δε τούρμπο είναι πραγματικά πανάλαφρο..

Δημήτρης

Posted
Το δε τούρμπο είναι πραγματικά πανάλαφρο..

Δημήτρης

αυτο ειναι καλο?τι ρολο παιζει?

Posted
αυτο ειναι καλο?τι ρολο παιζει?

Every little weight saving helps....

Το bonus ειναι στην ποιοτητα των υλικων της Tial, που ειναι φανταστικη...Η δε εισαγωγη ειναι οτι πρεπει για να ρουφα οταν spoolary γατακια,ανυποψιαστες γιαγιαδες κτλ

Posted

Δημήτρη εύχομαι να πάνε όλα καλά και να το δούμε σύντομα στις πίστες να γράφει τους καλύτερους χρόνους. Είμαι σίγουρος πως θα μείνεις ευχαριστημένος απο το Setup που έχεις επιλέξει μιας και τα άτομα που σε συμβούλεψαν έχουν αρκετή εμπειρία στο αντικείμενο :thumbsup:

τώρα μαζεύω και εγώ κάποια κομμάτια μπας και συμπληρώσω και εγώ σιγάαα σιγάα το παζλ της βελτίωσης του Κακόμοιρου Α3 με τους πασίγνωστους πλέον 207 ίππους :D θα ενημερώσω και εγώ σύντομα με ένα νέο τοπικ.

Posted

"Δημητρη μου Δημητρη μου μου το κλεισες το σπιτι μου" :D :D :D

Οι ωρες οι καλες φιλε Δημητρη.

Ειμαι σιγουρος οτι το αμαξι θα %$@$%$&$ οταν θα τελειωσει το project.

Οσο για την βοηθεια "any time any place"

Επισης να σου πω οτι αυτο το σταδιο που θα μαζευεις τα πραγματα το θεωρω το καλυτερο οποτε απολαυσε το ;)

Posted
"Δημητρη μου Δημητρη μου μου το κλεισες το σπιτι μου" :D :D :D

Οι ωρες οι καλες φιλε Δημητρη.

Ειμαι σιγουρος οτι το αμαξι θα %$@$%$&$ οταν θα τελειωσει το project.

Οσο για την βοηθεια "any time any place"

Επισης να σου πω οτι αυτο το σταδιο που θα μαζευεις τα πραγματα το θεωρω το καλυτερο οποτε απολαυσε το ;)

Το ''έβαλες'' το χεράκι και εδώ ε μουρλοκομίο,θα του το κλείσεις το σπίτι του παιδιού... :P:P:

Μητσάρα,είμαι σίγουρος πως το τέρας θα βγει ακόμα πιο τούμπανο(κρύβε λόγια λέμε),

σε ξέρω σαν άνθρωπο και πόσο ψάχνεις ακόμα και την παραμικρή λεπτομέρια

και αφου έχεις ''πλέξει'' και με το τρελό team :brows: ...Τέλος,δεν περιγράφω άλλο.!!! :brows::whoohoo:

Καλή συνέχεια φιλαράκι. :new_thumright:

Posted
:bravo::bravo: Μπραβο Δημητριε!!!! Οταν τελειωσει με το καλο το προτζεκτ θα βγει ενα πραγματικο θηριο ΤΕΛΕΙΑ tunismeno Ανυπομονω!!!!!!!! :thumbsup: