k_t_g Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 Πολύ ενδιαφέρον. Δεν ήξερα ότι παίζει κάτι τέτοιο... Να ρωτήσω κάτι άλλο, μιας και πιάσαμε την κουβέντα... Πολλές φορές μου έχει τύχει να μου δείχνει στον χάρτη ότι κινούμαι σε λάθος σημείο! π.χ. ήμουν στην Αμφιθέας και με έδειχνε στον πρώτο παράλληλο δεξιά. Παλιότερα μου είχε τύχει να κινούμαι στην παραλιακή προς Πειραιά και με έδειχνε μέσα στη θάλασσα! (αριστερά αυτή τη φορά...) Το ίδιο μου έκανε και προχθές σε ένα στενάκι. μου έδειχνε ότι βρίσκομαι στον από κάτω δρόμο αριστερά! Ξέρει κανείς τι μπορεί να παίζει;;;
KAPSALISS Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 Πολύ ενδιαφέρον. Δεν ήξερα ότι παίζει κάτι τέτοιο... Να ρωτήσω κάτι άλλο, μιας και πιάσαμε την κουβέντα... Πολλές φορές μου έχει τύχει να μου δείχνει στον χάρτη ότι κινούμαι σε λάθος σημείο! π.χ. ήμουν στην Αμφιθέας και με έδειχνε στον πρώτο παράλληλο δεξιά. Παλιότερα μου είχε τύχει να κινούμαι στην παραλιακή προς Πειραιά και με έδειχνε μέσα στη θάλασσα! (αριστερά αυτή τη φορά...) Το ίδιο μου έκανε και προχθές σε ένα στενάκι. μου έδειχνε ότι βρίσκομαι στον από κάτω δρόμο αριστερά! Ξέρει κανείς τι μπορεί να παίζει;;; Γενικα ειναι ενα προβλημα των GPS αυτο. Δεν μπορουν να ξεχωρισουν τους παραληλους δρομους οταν ειναι πολυ κοντα ο ενας με τον αλλο Το κανει κ στο δικο μου .
Stazio Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 Το ίδιο ακριβώς πρόβλημα αντιμετωπίζω και εγώ. Με δείχνει αρκετούς δρόμους μακρια σε σχεση με την θέση μου.!!!!! Εχεις τσεκάρει σε πιο σημείο είναι τοποθετημένη η κεραία του GPS? Μάλλο το πιο πιθανό πρόβλημα είναι η κακή λήψη, για αυτό ψάχτηκα με το eng.Mode μιας και εκεί δίνει πληρόφορίες περι δορυφόρου. Εμενα μου συνδέσανε το RNS-E χωρίς να δώ που τοποθέτησαν την κεραια και το πιο πιθανο είναι να την ''πέταξε'' απλα πίσω απο το rns-e, ενω κανονικά πρέπει να το βάλουν μπροστα απο το καντραν των οργάνων.
k_t_g Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 Γενικα ειναι ενα προβλημα των GPS αυτο. Δεν μπορουν να ξεχωρισουν τους παραληλους δρομους οταν ειναι πολυ κοντα ο ενας με τον αλλο Το κανει κ στο δικο μου .Πρόβλημα, δε λες τίποτα! Τότε που με έδειχνε μες στη θάλασσα, με έπιασε ναυτία!!! Εχεις τσεκάρει σε πιο σημείο είναι τοποθετημένη η κεραία του GPS?Μάλλο το πιο πιθανό πρόβλημα είναι η κακή λήψη, για αυτό ψάχτηκα με το eng.Mode μιας και εκεί δίνει πληρόφορίες περι δορυφόρου. Εμενα μου συνδέσανε το RNS-E χωρίς να δώ που τοποθέτησαν την κεραια και το πιο πιθανο είναι να την ''πέταξε'' απλα πίσω απο το rns-e, ενω κανονικά πρέπει να το βάλουν μπροστα απο το καντραν των οργάνων. Ναι... Κανονικά η θέση της κεραίας είναι κάπου πίσω από τα όργανα. Ούτε εγώ είδα που έκανε την τοποθέτηση. Λογικά, όμως, δεν πρέπει να είναι πρόβλημα κακής λήψης. Όταν έχεις 6 στους 8 δορυφόρους, τι άλλο θέλει για να σε εντοπίσει;;;
mogolfiero Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 Παιδιά θέλει και κάποιο adaptation το σύστημα! Δεν ξέρω ποσο μεγαλο ρολο παιζουν αλλα εγω εχω βαλει ακριβώς ολα τα στοιχεια που ζηταει (μεγεθας ελαστικων κλπ) Παντως επειδη εχουμε παρκινγκ ανοιχτο εδω που μενω , για λιγα μετρα μου βγάζει λαθος το που βρισκομαι αλλα αφου περπατησω το αμαξι λιγα μετρα στρωνει.
The Dog Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 (edited) Πάλι κάλα που διαβάζετε όλα τα post..... Το engineering mode το είχα γράψει στην προηγούμενη σελίδα.... Το RNS-E παίρνει δεδομένα ταχύτητας από το αμάξι για να υπολογίσει κατά προσέγγιση που είναι άμα δεν έχει διαθέσιμο gps σήμα....Για αυτο ειναι μερικες φορες off...... Edited July 2, 2009 by The Dog
Stazio Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 Ναι... Κανονικά η θέση της κεραίας είναι κάπου πίσω από τα όργανα. Ούτε εγώ είδα που έκανε την τοποθέτηση. Λογικά, όμως, δεν πρέπει να είναι πρόβλημα κακής λήψης. Όταν έχεις 6 στους 8 δορυφόρους, τι άλλο θέλει για να σε εντοπίσει;;; Ας ακουστει λίγο χαζό αλλα απο που ξέρεις πόσους και ποιους δορυφορους ''βλέπει'' το gps? Εννοείς μέσω του Eng.mode? Γιατι εκεί εμένα δέν μου δείχνει καμία πληροφορία γεγονός που ολο και περισσότερο φουντώνουν οι εμμονές μου οχι μόνο για την τοποθέτηση της κεραιας αλλα ακομη ακόμη και για την μή ύπαρξή της γεγονός για το οποίο θα φάμε τα μουστάκια μας με τον τύπο που μου το πούλησε-εγκατέστησε.!!! Υπάρχει τρόπος να διαπιστώσω αρχικά αν στο RNS-E (χωρίς να το βγάλω) υπάρχει συνδεδεμένη κεραια gps?
k_t_g Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 Ας ακουστει λίγο χαζό αλλα απο που ξέρεις πόσους και ποιους δορυφορους ''βλέπει'' το gps?Εννοείς μέσω του Eng.mode? Γιατι εκεί εμένα δέν μου δείχνει καμία πληροφορία γεγονός που ολο και περισσότερο φουντώνουν οι εμμονές μου οχι μόνο για την τοποθέτηση της κεραιας αλλα ακομη ακόμη και για την μή ύπαρξή της γεγονός για το οποίο θα φάμε τα μουστάκια μας με τον τύπο που μου το πούλησε-εγκατέστησε.!!! Υπάρχει τρόπος να διαπιστώσω αρχικά αν στο RNS-E (χωρίς να το βγάλω) υπάρχει συνδεδεμένη κεραια gps? Το να έχει μπει σε "κακό" σημείο είναι πολύ πιθανό. Το να μην έχει βάλει καθόλου κεραία δεν παίζει με την καμία! Δεν θα έπιανες τίποτα! Εάν έχεις μπει σε Golf5, θα έχεις παρατηρήσει έναν αεραγωγό που έχει πάνω στο ταμπλό στο κέντρο. Στα πρώτα 5άρια, η σίτα του ήταν σιδερένια. Σε πληροφορώ ότι παρόλο που η κεραία έβλεπε ουρανό (μέσα από τη σίτα), λόγω του γεγονότος ότι ήταν το σίδερο από πάνω, δεν έπιανε ούτε έναν δορυφόρο!!! Μόλις το ανέβαζα λίγα εκατοστά πιο πάνω, ακριβώς πάνω από τη σίτα, έβλεπε όλους τους δορυφόρους! Το mfd που είχα στο Golf σου έλεγε πόσους δορυφόρους έπιανε. Νομίζω πως το δείχνει και το rns. Θα ψάξω να το βρω και θα σου πω...
nocarder Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 Παιδιά έχετε δεί αυτό? http://www.fourtitude.com/news/publish/Aud...icle_5095.shtml Πρόκειται για νέα συσκευή ή θα μπορουν να αναβαθμιστούν τα υπάρχοντα? Όταν είχε παρουσιαστεί το νέο ΜΜΙ 3G η AUDI είχε ανακοινώσει ότι μια έκπληξη περιμένει τους κατόχους των RNS-E....
k_t_g Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 (edited) Ναι... Είναι το καινούριο RNS! Δε νομίζω να μπορούν τα παλιά να αναβαθμιστούν... Ακόμη και αν αγνοήσεις την super ανάλυση και τον γρήγορο επεξεργαστή, αυτό που δεν μπορώ να χωνέψω με τίποτα στο δικό μου είναι η ασυμβατότητα του iPod με το RNS. Γιατί να μην μπορώ να δω στην οθόνη του τους τίτλους των τραγουδιών;;; Γιατί πήγα και πήρα καλώδιο από την audi και όχι ένα "ό,τι να'ναι" after market??? Κι εμένα μανούλα δε μ'έκανε;;; Edited July 2, 2009 by k_t_g
Dimitris_Kon Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 Καλημέρα,Εχει δοκιμασει κανεις απο εσας που έχει ηδη το RNS-E και τα NAVIGATION DVD να λειτουργήσει τις ενδείξεις (Directions) και στην οθόνη του FIS. Δηλαδή εκτός απο την οθόνη του RNS-E να φαίνονται πληροφορίες (επόμενη στροφή, απόσταση, κτλ) στην οθόνη του FIS εκει που συνήθως εχουμε την πληροφορία της εξ.θερμοκρασίας και των πληροφοριών καταάλωσης κτλ...? Ξέρει κανείς πως γίνεται γιατι σίγουρα γινεται το εχω δει στο youtube. Το έχω κάνει εγώ, πρέπει απλά να κάνεις μια κωδικοποίηση (τουλάχιστον στο δικό μου) και τίποτα άλλο. Είναι πραγματικά πολύ εξυπηρετικό στο δρόμο.. Δημήτρης
Stazio Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 Το έχω κάνει εγώ, πρέπει απλά να κάνεις μια κωδικοποίηση (τουλάχιστον στο δικό μου) και τίποτα άλλο. Είναι πραγματικά πολύ εξυπηρετικό στο δρόμο.. Δημήτρης Καλημέρα Δημήτρη μπορείς σε παρακαλώ να μου πείς την κωδικοποίηση? Ευχαριστώ.
k_t_g Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 (edited) Ποιο απ' όλα θέλει κωδικοποίηση; Το δικό μου λειτουργούσε έτσι από τη στιγμή που το πήρα από την αντιπροσωπεία, χωρίς να κάνω κάποια παρέμβαση! Και μάλιστα, μου βγήκε η πίστη να βρω πως αλλάζει, καθώς δε με βόλευε καθόλου! Edited July 3, 2009 by k_t_g
The Dog Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 (edited) To tacho φυσικα KAI θελει κωδικοποιηση για να παιζει το navi................... A4 STG 17 (Instrument cluster) -> Adaptation -> Function 10 -> Channel 62 +01 - Radio +02 - Telefon +04 - Navigation +08 - Telematics +16 - Instrument Cluster Προσθέτεις +4 στο value του channel 62 Edited July 3, 2009 by The Dog
The Dog Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 Ναι... Κανονικά η θέση της κεραίας είναι κάπου πίσω από τα όργανα. Ούτε εγώ είδα που έκανε την τοποθέτηση. Λογικά, όμως, δεν πρέπει να είναι πρόβλημα κακής λήψης. Όταν έχεις 6 στους 8 δορυφόρους, τι άλλο θέλει για να σε εντοπίσει;;; Ας ακουστει λίγο χαζό αλλα απο που ξέρεις πόσους και ποιους δορυφορους ''βλέπει'' το gps? Εννοείς μέσω του Eng.mode? Γιατι εκεί εμένα δέν μου δείχνει καμία πληροφορία γεγονός που ολο και περισσότερο φουντώνουν οι εμμονές μου οχι μόνο για την τοποθέτηση της κεραιας αλλα ακομη ακόμη και για την μή ύπαρξή της γεγονός για το οποίο θα φάμε τα μουστάκια μας με τον τύπο που μου το πούλησε-εγκατέστησε.!!! Υπάρχει τρόπος να διαπιστώσω αρχικά αν στο RNS-E (χωρίς να το βγάλω) υπάρχει συνδεδεμένη κεραια gps? Φυσικά και υπάρχει ..Μέσω engineering mode...Σου δείχνει με πόσους δορυφόρους είσαι ενωμένος με τα στοιχεία τους... Υπόψιν πως παίρνει κάποια ώρα στην αρχή για να ενωθεί με δορυφόρους...άρα θα το δεις μετά τα πρώτα 5 min...Γιαυτο στην αρχή το RNS-E είναι off...Υπολογίζει που είναι μονό βάση speed signal μέχρι να ενωθεί ....
Stazio Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 Ναι το καταλαβα στην σελιδα Gps Information. Εκει όμως μου εμφανίζει διάφορους δορυφόρους χωρίς όμως να έχει σήμα κανένας και χωρίς τις πληροφορίες της θέσης που βρίσκομαι (Γεωγρ. μήκος και πλάτος). Για αυτό ανέφερα πιο πάνω για την πιθανότητα μή ύπραξης καν κεραιας GPS. Τέλος πάντων αυτό θα το ξεκθαρίσω απο δευτέρα που θα πάω στον αντιπρόσωπο που το εγκατέστησε να τοποθετήσω και το Bluetooth που πήρα και ελπίζω να κάνω λάθος για την κεραια γιατι αλλιως θα γίνει χαμός. Ευχαριστώ
mogolfiero Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 Ναι το καταλαβα στην σελιδα Gps Information.Εκει όμως μου εμφανίζει διάφορους δορυφόρους χωρίς όμως να έχει σήμα κανένας και χωρίς τις πληροφορίες της θέσης που βρίσκομαι (Γεωγρ. μήκος και πλάτος). Για αυτό ανέφερα πιο πάνω για την πιθανότητα μή ύπραξης καν κεραιας GPS. Τέλος πάντων αυτό θα το ξεκθαρίσω απο δευτέρα που θα πάω στον αντιπρόσωπο που το εγκατέστησε να τοποθετήσω και το Bluetooth που πήρα και ελπίζω να κάνω λάθος για την κεραια γιατι αλλιως θα γίνει χαμός. Ευχαριστώ Σε περιπτωση που λειπει η κεραια βγάζει σφάλμα στο μπλοκ του Νavigation.Οποτε μπορεις να το τσεκαρεις ετσι. Το θεωρω απιθανο να μην σου εχουν βάλει κεραια! Επισης για να δεις ποσους δορυφορους πιανεις μπορεις καθως οδηγεις να πατησεις το Nav-Info και τοτε, ειτε ειναι ενεργοποιημενη η πλοηγηση ή οχι, σου δειχνει τι πιανεις!
Dimitris_Kon Posted July 4, 2009 Posted July 4, 2009 To tacho φυσικα KAI θελει κωδικοποιηση για να παιζει το navi................... A4 STG 17 (Instrument cluster) -> Adaptation -> Function 10 -> Channel 62 +01 - Radio +02 - Telefon +04 - Navigation +08 - Telematics +16 - Instrument Cluster Προσθέτεις +4 στο value του channel 62 Ε άσε με μωρέ να απαντήσω και γω κάτι Δημήτρης
Stazio Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 (edited) Καλημέρα, μετά απο ελεγχο τελικά διπιστώθηκε οτι ''ξεχασαν'' να τοποθετήσουν την κεραια του GPS.!!! Θα την τοποθετήσουν απο δευτέρα.. Το καλό της υπόθεσης ήταν οτι το RNS-E μου είναι το 8Ε0 035 192 Η (SW0650 HW76) που στο internet το δίνουν ως 8E0 035 192 H Audi A4 Europe (B7, MY 2006, with SDS) !!!!!!!! Αυτό σημαίνει πως δέν χρειαζεται το SDS Hack? Και αν ναί απο πού θα ενεργοποιηθεί το SDS? Τώρα όταν πατάω στο MFSW το κουμπί του PTT μου εμφανίζει στο DIS ''ΝO FUNCTION''.... Edited July 8, 2009 by stazio
pilotos Posted July 8, 2009 Author Posted July 8, 2009 Καλημέρα,μετά απο ελεγχο τελικά διπιστώθηκε οτι ''ξεχασαν'' να τοποθετήσουν την κεραια του GPS.!!! Θα την τοποθετήσουν απο δευτέρα.. Το καλό της υπόθεσης ήταν οτι το RNS-E μου είναι το 8Ε0 035 192 Η (SW0650 HW76) που στο internet το δίνουν ως 8E0 035 192 H Audi A4 Europe (B7, MY 2006, with SDS) !!!!!!!! Αυτό σημαίνει πως δέν χρειαζεται το SDS Hack? Και αν ναί απο πού θα ενεργοποιηθεί το SDS? Τώρα όταν πατάω στο MFSW το κουμπί του PTT μου εμφανίζει στο DIS ''ΝO FUNCTION''.... Καλημέρα! Για την κεραία του GPS δεν θα το σχολιάσω.... Οσο για το RNS-E, ναι είσαι απ'τους τυχερούς που έχεις SDS χωρίς να χρειάζεται να βάλεις το SDS hack! Νομίζω αυτό που σου λείπει είναι μια κωδικοποίηση στο MFSW. Κάποια στιγμή που θα βρω χρόνο θα κάνω και ένα update με τις τελευταίες πληροφορίες που γράφτηκαν απ' όλα τα παιδιά. pilotos
Aristos Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 Κάποια στιγμή που θα βρω χρόνο θα κάνω και ένα update με τις τελευταίες πληροφορίες που γράφτηκαν απ' όλα τα παιδιά. pilotos Σε ευχαριστούμε για τον χρόνο που διαθέτεις για την σωστή ενημέρωση του forum...
The Dog Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 Ε άσε με μωρέ να απαντήσω και γω κάτι Δημήτρης Για τι εσυ απο που τα έμαθες?
Dimitris_Kon Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 Για τι εσυ απο που τα έμαθες? www.navplus.us το οποίο αγαπητέ μου φίλε έγινε www.audiforum.us Δημήτρης
pilotos Posted July 13, 2009 Author Posted July 13, 2009 Επιτέλους προχθές μου ήρθε το RNS-E (192Q). Την εγκατάσταση την έκανα μόνος μου και ήταν εύκολη. Και του RNS-E και τις κεραίας του GPS. Μετά απο 2-3 μέρες με το navi έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος απ'την επιλογή μου. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό! Το ψηφίζω ως την καλύτερη αλλαγή εσωτερικού που μπορεί κάποιος να κάνει. Να και μια πρόχειρη φώτο: Επίσης ανανεώθηκαν οι ενότητες: ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, NAVIGATION, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, GREDITS και προστέθηκαν οι ενότητες: ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ και RNS-E ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ. pilotos
goalie01gr Posted July 13, 2009 Posted July 13, 2009 Επιτέλους προχθές μου ήρθε το RNS-E (192Q). Την εγκατάσταση την έκανα μόνος μου και ήταν εύκολη. Και του RNS-E και τις κεραίας του GPS. Μετά απο 2-3 μέρες με το navi έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος απ'την επιλογή μου. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό! Το ψηφίζω ως την καλύτερη αλλαγή εσωτερικού που μπορεί κάποιος να κάνει. Να και μια πρόχειρη φώτο: Επίσης ανανεώθηκαν οι ενότητες: ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, NAVIGATION, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, GREDITS και προστέθηκαν οι ενότητες: ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ και RNS-E ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ. pilotos [/quo καταρχας καλοριζικο και καλοχρησιμοποιητο στο vag com δεν σου βγαλε σφαλμα σε σχεση με την κεραια?
Recommended Posts