Jump to content

Recommended Posts

Posted

ok καταλαβα. και οσον αφορα το ραδιο ,μπορει να παιζει ταυτοχρονα με την πλοηγηση;

Posted

ok καταλαβα. και οσον αφορα το ραδιο ,μπορει να παιζει ταυτοχρονα με την πλοηγηση;

Ναι ναιιιι τα παντα ολα

Posted

Μπορείς να το ξεχάσεις :)

Το εργοστασιακό RNS-E πιστεύω είναι μια τίμια επιλογή navigation unit για το αυτοκίνητό σου. Τα preloaded POIs είναι πάρα πολλά και κάθε χρόνο ανανεώνονται. Επίσης πολύ πετυχημένη και η προσέγγιση της Audi στον τρόπο με τον οποίο εκμεταλεύεται και ενσωματώνει τα POIs στο software του ναβι.

pilotos

Φίλε pilote καλημέρα,

από όσα κατατοπιστικά διάβασα στο forum, και εάν έχω καταλάβει καλά, το RNS-E δουλεύει με dvd που φορτώνει εσωτερικά της αποσπόμενης πρόσοψης.Σε κάποια μοντέλα (?) rns-e μπορεί να διαβασθεί και αντιγραμμένο dvd?

Σε αυτήν την περίπτωση υπάρχει η δυνατότητα να προσθέσει κανείς κάποια επιλεγμένα pois,είτε στα preloaded, είτε με άλλον τρόπο ώστε να φέρει στα μέτρα του την ενημέρωση Pois? Επίσης μπορεί να κάνει πρόσθεση κάποιων αγαπημένων σημείων,διαδρομών ή φωτο στο dvd αυτό? Είναι ερωτήματα που με απασχολούν πριν καταλήξω σε αγορά navi...Ευχαριστώ εκ των προτέρων (είμαστε και συντοπίτες σχεδόν!)

Posted (edited)

Καλημέρα φίλε μου,

το RNS-E δουλεύει με dvd που φορτώνει εσωτερικά της αποσπόμενης πρόσοψης. Σε κάποια μοντέλα (?) rns-e μπορεί να διαβασθεί και αντιγραμμένο dvd?

Ναι, οι χάρτες και οι τυχόν αναβαθμίσεις του λογισμικού φορτώνονται μέσω του ενσωματωμένου dvd rom. Σε όλα τα μοντέλα RNS-E υποστηρίζονται επανεγγράψιμα DVD+R και CD-R. Για παράδειγμα μπορείς να έχεις ένα backup dvd+r με τους χάρτες.

Σε αυτήν την περίπτωση υπάρχει η δυνατότητα να προσθέσει κανείς κάποια επιλεγμένα pois, είτε στα preloaded, είτε με άλλον τρόπο ώστε να φέρει στα μέτρα του την ενημέρωση Pois?

Η επίσημη απάντηση είναι οχι δεν γίνεται τίποτα απ'αυτα. Αν με ρωτάς ως προγραμματιστή, τότε υπάρχουν κάποιες δυνατότητες modification/reverse engineering αλλά πρέπει να βρεθεί κάποιος να το κάνει γιατί χρειάζεται χρόνο και κόπο.

Επίσης μπορεί να κάνει πρόσθεση κάποιων αγαπημένων σημείων,διαδρομών ή φωτο στο dvd αυτό? Είναι ερωτήματα που με απασχολούν πριν καταλήξω σε αγορά navi...

Μπορείς να αποθηκεύσεις αγαπημένα σημεία και μετέπειτα να πλοηγηθείς σ'αυτά. Ρίξε μια ματιά και στο manual στο αρχικό ποστ για να πάρεις μια ιδέα για τις δυνατότητές του.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων (είμαστε και συντοπίτες σχεδόν!)

Ε πέρνα καμια βόλτα απ'την Πάτρα να τα πούμε κι απο κοντά ;)

pilotos

Edited by pilotos
Posted

Δεν μου λετε λιγο παιδες, ενα τέτοιο πακετο: http://cgi.ebay.de/OEM-Audi-Bluetooth-Freisprecheinrichtung-RNS-E-A3-A4-A6_W0QQitemZ110381381269QQcmdZViewItemQQptZTechnik_Auto_Hi_Fi_Navigation_Einbau_Navigationssysteme?hash=item19b33e3695&_trksid=p3286.c0.m14

περιλαμβάνει ολα οσα θα χρειαστώ για να περαστεί το Bluetooth?

Aν βλέπω καλα εχει το module την κεραια το μικροφωνο και την καλωδιωση.

Χρειαζομαι τιποτα αλλο?? (Εκτος απο το bracket gια να πιασω το module κατω απο την καρεκλα)

Θενξ :)

Posted

Δεν μου λετε λιγο παιδες, ενα τέτοιο πακετο: http://cgi.ebay.de/O...id=p3286.c0.m14

περιλαμβάνει ολα οσα θα χρειαστώ για να περαστεί το Bluetooth?

Aν βλέπω καλα εχει το module την κεραια το μικροφωνο και την καλωδιωση.

Χρειαζομαι τιποτα αλλο?? (Εκτος απο το bracket gια να πιασω το module κατω απο την καρεκλα)

Θενξ :)

Αριστείδη, πάρε και το 8Ε0-035-733-Β που είναι ΟΕΜ ανταλλακτικό σφουγγάρι που κουμπώνει η πλακέτα του bluetooth για να το προστατεύει. Έχει θέση και για την κεραία που σπάει εύκολα και λειτουργεί σαν φωλιά για την προστασία της πλακέτας και της κεραίας. Επίσης, πρόσεξε να μην ακουμπάει σε σασί διότι κάνει βραχυκύκλωμα (το λέω εκ πείρας :new_thumright:)

Δημήτρης

Posted

Αριστείδη, πάρε και το 8Ε0-035-733-Β που είναι ΟΕΜ ανταλλακτικό σφουγγάρι που κουμπώνει η πλακέτα του bluetooth για να το προστατεύει. Έχει θέση και για την κεραία που σπάει εύκολα και λειτουργεί σαν φωλιά για την προστασία της πλακέτας και της κεραίας. Επίσης, πρόσεξε να μην ακουμπάει σε σασί διότι κάνει βραχυκύκλωμα (το λέω εκ πείρας :new_thumright:)

Δημήτρης

Δημητρη εχω ενα pdf που λεει αναλυτικα πως να το εγκαταστησει καποιος, και μου εκανε εντυπωση οτι δεν ξηλωσε καθισμα κλπ για να βαλει το Module, απλα το επιασε με βελκρο κατω απο την θεση του συνοδηγου.

Βασικα, για ποιο λογο το βαζουμε κατω απο την καρεκλα και οχι μεσα στο ντουλαπακι πχ?

Χανουμε σε σημα?

Posted

Παιδες λιγο help αν γινεται.

Προσπαθω να περασω το SDS Hack (δηλαδη software 660) και δεν φαινεται να μπορω να τα καταφερω

Αυτην την στιγμη εχω την εκδοση 650 και το μοντελο του RNS-e μου ειναι 2007 κατα 99,9%.

Κατεβασα τα αρχεια που εχετε βαλει στην πρωτη σελιδα, εγραψα το CD εκανα finalize κλπ αλλα οταν το βαζω μεσα δεν γινεται τιποτα

Τι κανω λαθος ακριβως?

Παρατηρησα επισης οτι μεσα στο αρχειακι που κατεβασα απο εσας, υπαρχει ο φακελος SDS ο οποιος λογικα εχει μεσα τα voice commands.

Στο DVD του 2009 που εχω υπαρχει επισης ενας φακελος SDS με μεγαλυτερο μεγεθος μαλιστα -ελαχιστα βεβαια-

Μηπως οταν γραφω τα αρχεια στο CD δεν χρειαζεται ο συγκεκριμενος φακελος?

Posted

Έχει λιγο καιρο να ασχοληθώ με το συγκεκριμένο θεμα. Ασ ελπίσουμε πως τα θυμάμαι σωστά...

Το αρχειο που εδωσα ,αφου αποσυμπιεστη, πρεπει να μπει ολο σε ενα cd.

Περιέχει firmware έκδοση που γράφει στο nav . Η έκδοση για να μπει,μιας και είναι πιο παλιό version απο την υπάρχων σου, και καπου εδω ειναι που κανεις λαθος.Το RNS-E κανει update μονο σε πιο νεα versions.

Για να κανει update σε πιο παλιο version (downgrade), πρέπει να γίνει αλλαγή με vagcom στο adaptation channel 97.Απο 0 σε 1.

Βαζοντας το cd μετα το πιο πανω θα κανει downgrade στο πιο παλιο version που εχει το cd. Οταν γινει αυτο ξανα-επέστρεψε το 0 στο channel 97, και βαλε το cd με τους χαρτες σου για να γίνει update firmware και εγκατάσταση το sds σύστημα. Παίρνει ωρα γιαυτο μην αχόθεις οτι κώλυσε.

Posted

Μα δεν θελω να κανω downgrade.

Το SDS δεν θεωρειται 660?

Αρα αφου εγω τωρα εχω το 650 λογικα θεωρειται οτι κανω update σωστα?

Posted

σωστά.....Αλλά καντο....Εγώ το έκανα πάντα για να δουλέψει....

Εαν δεν δουλέψει δοκίμασε διαφορετική μάρκα cd, μήπως και δεν το διαβάζει...

• 3 weeks later...
Posted

Πρέπει να αναφερθεί ότι η εγκατάσταση της κεραίας μπορεί να γίνει χωρίς να κατέβει το ντουλάπι του συνοδηγού.

Αρκεί μόνο να ξεβιδωθεί το φως από το ντουλάπι και με μία πλαστική ντίζα που θα έχει στο τέλος της το καλώδιο της κεραίας την περνάς από την θήκη του RNS-E μέχρι το φως και από το φως μέχρι την άλλη άκρη του ντουλαπιού στο πλάι.

Posted (edited)

Πρέπει να αναφερθεί ότι η εγκατάσταση της κεραίας μπορεί να γίνει χωρίς να κατέβει το ντουλάπι του συνοδηγού.

Αρκεί μόνο να ξεβιδωθεί το φως από το ντουλάπι και με μία πλαστική ντίζα που θα έχει στο τέλος της το καλώδιο της κεραίας την περνάς από την θήκη του RNS-E μέχρι το φως και από το φως μέχρι την άλλη άκρη του ντουλαπιού στο πλάι.

Μπορεις ομως ετσι να στερεωσεις καλα την κεραια και να "δεσεις" καπου το καλωδιο ωστε να μην το εχεις χυμα μεσα στο ταμπλο σου?? 6 βιδες ειναι μονο.....

:g:

Edited by pan0ulis
Posted

Μπορεις ομως ετσι να στερεωσεις καλα την κεραια και να "δεσεις" καπου το καλωδιο ωστε να μην το εχεις χυμα μεσα στο ταμπλο σου?? 6 βιδες ειναι μονο.....

:g:

Η κεραία στερεώνετε μια χαρά στο πλάι με ταινία διπλής όψεως.

Το καλώδιο είναι χύμα πίσω από το ντουλάπι.

Το έγραψα σαν εναλλακτική πρόταση για κάποιον που δεν θέλει να κατεβάσει το ντουλάπι.

Posted

Μπορεί κάποιος να με ενημέρωσει πως μπορώ να κάνω back up το navigation DVD για το RNS???Δοκίμασα διάφορα brand απο DVD αλλά απο αποτέλεσμα μηδέν.

Αν δεν γίνεται να απαντηθεί εδώ παρακαλώ με p.m

Posted

Μπορεί κάποιος να με ενημέρωσει πως μπορώ να κάνω back up το navigation DVD για το RNS???Δοκίμασα διάφορα brand απο DVD αλλά απο αποτέλεσμα μηδέν.

Αν δεν γίνεται να απαντηθεί εδώ παρακαλώ με p.m

Θεωρείται "παρανομο" να κανεις κοπια του αυθεντικου DVD των χαρτών.

Για να μην χρειαστουμε πμ θα σου πω οτι απλα χρειαζεσαι συγκεκριμενα μοντέλα απο DVD-R με συγκεκριμενα δισκακια και συγκεκριμενο τροπο εγγραφης :)

Σχετικα με την κεραια σιγουρα το να βγει το ντουλαπακι ειναι πιο πρακτικο γιατι στερεωνεται καλυτερα το καλωδιο.

Πολλοι την βαζουν επισης πισω απο το κοντερ (οργανα κλπ) εγω το εβαλα στην κολωνα του συνοδηγου.

Σε περιπτωση που αφαιρεθει η επενδυση της κολωνας (A-Pillar) η κεραια μπορει πολυ ανετα να πιαστει εκει, με παρα πολυ καλα αποτελεσματα. Εγω πιανω σχεδον παντα 7-8 δορυφορους, και στην πολη αναμεσα σε ψηλες πολυκατοικιες 5

Posted

Να ρωτησω κατι

προσφατα αγορα και αναμενω το RNS-E με κωδικο 8E0 035 192 T

Αναφερεται και ως ΜΜΙ, τι διαφορετικο εχει αυτο; Θα εχω καποιο προβλημα με την εγκατασταση του στο αμαξι μου (Α4 του 2004);

Posted

Σε περιπτωση που αφαιρεθει η επενδυση της κολωνας (A-Pillar) η κεραια μπορει πολυ ανετα να πιαστει εκει, με παρα πολυ καλα αποτελεσματα. Εγω πιανω σχεδον παντα 7-8 δορυφορους, και στην πολη αναμεσα σε ψηλες πολυκατοικιες 5

Να ρωτήσω κι εγώ με τη σειρά μου, το Α-pillar πως αφαιρείται? Θέλω να περάσω το καλώδιο του μικροφώνου από εκεί αλλά δεν ξέρω πως...

Posted

Manual που μπορουμε να βρουμε σε ηλεκτρονικη μορφη;

εστειλα email στην audi γερμανιας επειδη περιμενω και εγω να ερθει το rns-e αλλα δεν μου εχουν απαντησει ακομα.του; ζητω να μου στειλουν ενα σε pdf μορφη αλλα μαλλον χλωμο το βλεπω :poster_oops:

Posted

εστειλα email στην audi γερμανιας επειδη περιμενω και εγω να ερθει το rns-e αλλα δεν μου εχουν απαντησει ακομα.του; ζητω να μου στειλουν ενα σε pdf μορφη αλλα μαλλον χλωμο το βλεπω :poster_oops:

Υπάρχει link με το manual στο πρώτο πόστ!!! Θα σας μαλώσω!!!

pilotos

Posted

Ξέρει κανείς εάν μπορούμε να βρούμε manual για το πολυλειτουργικό;;;

Posted

Υπάρχει link με το manual στο πρώτο πόστ!!! Θα σας μαλώσω!!!

pilotos

Κατι ποιο νεοτερο ισως; Και αυτο καλο ειναι βεβαια, ευχαριστω

Posted

Στο 1ο ποστ επισης αναφέρεται το εξης:

"Ένα πολύ καλό χαρακτηριστικό του RNS-E είναι και το SDS (Speech Dialog System), δηλαδή φωνητικές εντολές (ΟΧΙ στα Ελληνικά). Επειδή δεν το υποστηρίζουν όλα τα RNS-E αυτό το χαρακτηριστικό έχει βγει κάποιο update (unofficial!) στο λογισμικό που προσθέτει αυτήν τη δυνατότητα. Αν και δεν υποστηρίζει Ελλήνικά το θεωρώ ενα απ'τα καλύτερα feature. Φυσικά για να λειτουργήσει χρειάζεστε το OEM bluetooth module (8P0 862 335 S) ή έστω ένα μικρόφωνο (8L1 862 373A) και πολυλειτουργικό τιμόνι (για το κουμπί PTT/Speak). Αν δεν έχετε πολυλειτουργικό τιμόνι τότε υπάρχει cangate για emulate του κουμπιού PTT/Speak. Επίσης υπάρχει η επιλογή να γίνει ενα κουμπί στο RNS-E σαν κουμπί PTT/Speak."

Πως μπορει να γινει ενα κουμπί στο RNS-E σαν κουμπί PTT/Speak ?

• 2 weeks later...