audicoupes1 Posted January 28, 2006 Posted January 28, 2006 (edited) Το original gadget για θερμαινομενο δοχειο(ων) ωερου καθαρισμου ειναι ακριβο η και ανυπαρκτο σε πολλα μοντελα !!! Μπορειτε ομως να το εγκαταστησετε μονοι σας εχοντας μονο αγορασει απο πριν 1-2μετρα απο το κλασικο διαφανο σωληνακι των πιτσιλιστηρων (Ακομη και απο μαγαζι σιδηρικων!) και καμια 10αρια tie-wraps!!! Αλλαξτε το τμημα απο την πομπα μεχρι το πιτσιλιστηρα η την βαλβιδα αντεπιστροφης. Μετα φτιαξτε μια καινουργια διαδρομη με το καινουργιο σωληνακι, ετσι ωστε να περναει απο το κοντινοτερο κολαρο του υγρου ψυξεως του κινητηρα (προτηνομενο ειναι αυτο το κολαρο που οδηγει το υγρο απο το κινητηρα στο ψυγειο και ΟΧΙ απο το ψυγειο στον Κινητηρα !!!! Αλλα εαν δεν υπαρχει αλλη λυση , δεν υπαρχει και μεγαλο προβλημα, απλως θα εχει χαμηλωτερη θερμοκρασια !). ΤΥΛΙΞΤΕ το καινουργιο σωληνακι ΟΣΕΣ φορες μπορειτε η θελετε γυρω απο το κολαρο ! Και μετα συνδεστε το τον πιτσιλιστηρες η στην βαλβιδα αντεπιστροφης!. Αυτο ηταν ! Απο εδω και περα θα εχετε ΖΕΣΤΟ νερο χειμωνα καλοκαιρι, για σιγουρο και καλυτερο καθαρισμα.... Εαν υπαρχει και το καλο προσθετο αντιψυκτικο-καθαριστικο (και αρωματικο !), ειναι το τελειο ! Αρκει να ειναι ζεστη η μηχανη, στη κανονικη θερμοκρασια λειτουργιας... Ακομη ενα tipp για τους πιτσιλιστηρες ειναι Οταν αφηνουμε το αμαξι το βραδυ η για πολλες ωρες σε συνθηκες ισχυρου παγετου, καλο ειναι να ριχνουμε λιγο καθαρο οινοπνευμα στα ακροφυσια επανω. Ακομη και οταν προκειται να ξεκινησουμε το αυτοκινητο με ισχυρο παγετο η επαναληψη αυτη βοηθαει πολυ !@ Απο εκει και περα, ακομη και οταν εχετε να κανει διαδρομη μεσα σε χιονια η με ισχυρο παγετο, καλο θα ειναι ανα τακτα διαστηματα -ακομη και εαν δεν ειναι απαραιτητο - να χρεισιμοποιειται το ψεκασμα , για να περναει το ζεστο νερο γαι να κραταει τα μπεκ σε υψηλοτερη θερμοκρασια απο το 0 και τα μακτρα των καθαριστηρων επισης !!! Οποτε, ΟΤΑΝ θα τα χρειαστειτε, να ειστε σιγουροι οτι θα εκετελεστει η εντολη σας με τις καλυτερες προοπτικες για καθαρο αλεξινεμιο και φωτα !!!! Αυτα για τωρα ! θεοδοσης Edited January 28, 2006 by dpan_a3 2
audicoupes1 Posted January 29, 2006 Author Posted January 29, 2006 Σου ειναι ευκολο να βαλεις μια φωτογραφια ή καποιο προχειρο σχηματακι για να το κατανοησουμε καλυτερα? ρε παιδια, ειναι απλο ! Ανοιγετε το καπω και βρειτε το υπαρχον σωληνακι που ξεκιναει απο τα μπεκ και καταληγει στην πομπα! ΟΚ? Μετα βρειτε το πιο κοντινο ΜΕΓΑΛΟ κολλαρο ψυκτικου υγρου (να πηγαινει το υγρο απο την μηχανη στο ψυγειο). αρχιζετε και τυλιγετε ΟΣΕΣ περισσοτερες φορες γυρω απο αυτο το κολλαρο, το καινουργιο σωληνακι που εχετε αγορασει (παρτε 2μετρα για να εισαστε σιγουροι. Εαν προκειται για συστημα πλησης φανων, εκει ειναι λιγο διαφορετικα τα σωληνακια...).ΟΚ? Αφου ειστε ικανοποιημενοι απο το τυλιγμα "σερπαντινας" γυρω-γυρω απο το κολλαρο, τοτε μετρατε, και κοβετε το καινουργιο σωληνακι στα μετρα που σας χρειαζονται. Συνδεετε στην πομπα και στα μπεκ (η στην βαλβιαδ αντ'επιστροφης που υπαρχει λιγο μετα τα μπεκ. Αυτο ηταν !!!! Θα παρει λιγο μεχρι να γεμισει το καινουργιο σωληνακι απο το νερο με το πλυστικο/αντιψυκτικο, αλλα....τελειωσατε ! Δεν εχω φωτος γιατι και το πορτοκαλι αλλα και του πατερα μου το ΒΜW εχει γνησιο gadget θερμανσης και θερμαινομενα μπεκ !!!!! Ειναι απλο, μου φαινεται και θα σας παρει το πολυ 5 λεπτα (απεγκατασταση-εγκατασταση) και καμια 3-4 Εuro ια τα 2 μετρα σωληνακι ! (Προσοχη στη διατομη !) θεοδοσης 1
S3-Nick Posted October 6, 2015 Posted October 6, 2015 Θα κάνω εδώ την ερώτησή μου για να μην ανοιγω καινούριο τόπικ μιας και ο τίτλος ταιριάζει... Πότε ακριβώς δουλέυουν τα θερμαινόμενα πιτσιλιστήρια? Εμένα απ'ότι είδα είναι θερμαινόμενα (καταλήγει μια φύσα στο καθένα) αλλά δεν ξέρω εαν χρειάζεται να τα ενεργοποιώ με κάποιο τρόπο ή εαν δουλέυουν πάντα, όποτε ενεργοποιώ το πλύσιμο του παρπριζ.
skia Posted October 6, 2015 Posted October 6, 2015 Για β8 μιλάμε; Κάθε 5 φορές που ενεργοποιης τον καθαρισμό μπαμπριζ μέσο vag εγώ το έκανα κάθε 3 φορές! Καλημέρα σε ολους
Kavouras Posted October 6, 2015 Posted October 6, 2015 Για β8 μιλάμε; Κάθε 5 φορές που ενεργοποιης τον καθαρισμό μπαμπριζ μέσο vag εγώ το έκανα κάθε 3 φορές! Καλημέρα σε ολους Εννοεί πότε ενεργοποιείται η θέρμανση Προσωπικά κι εγώ έχω θερμαινόμενα πιτσιλιστήρια (ήταν έξτρα -> έλεος...) αλλά δεν ξέρω πότε πραγματικά λειτουργούν. Και δεν τα έχω τσεκάρει επειδή ζω στην πρωτεύουσα, όπου τα κρύα είναι πραγματικά ελάχιστα και στρωμένο χιόνι-πάγο και υποχρεωτική χρήση αλυσίδας για να κινηθούμε, έχουμε να δούμε χρόνια. Ίσως αυτόματα ανάλογα την εξωτερική θερμοκρασία (εκεί που σου "χτυπάει" για πάγο στο καντράν)? Αν γνωρίζει κάποιος, ας γράψει. 2
skia Posted October 6, 2015 Posted October 6, 2015 (edited) Το ζεστό είναι xtra??? Ααα καλά στο τέλος θα καταστράφουμε τελοιος Edited October 6, 2015 by skia 1
Kavouras Posted October 6, 2015 Posted October 6, 2015 Το ζεστό είναι xtra??? Ααα καλά στο τέλος θα καταστράφηκε τελοιος Στα Α3 (2008) ήταν έξτρα. Όχι ότι χρειάζεται στην Ελλάδα, αλλά ρε φίλε, πόσο να έχει σαν έξτρα και το αφαίρεσαν από την audi Ελλάδος από τα standard του εξοπλισμού για να κατέβει η τιμή*? 10€? 50€? Πόσο? Έλεος δηλαδή... *ή να κρατήσουν ίδια την τιμή και να μεγαλώσουν το κέρδος 1
S3-Nick Posted October 6, 2015 Posted October 6, 2015 (edited) Εννοεί πότε ενεργοποιείται η θέρμανση Προσωπικά κι εγώ έχω θερμαινόμενα πιτσιλιστήρια (ήταν έξτρα -> έλεος...) αλλά δεν ξέρω πότε πραγματικά λειτουργούν. Και δεν τα έχω τσεκάρει επειδή ζω στην πρωτεύουσα, όπου τα κρύα είναι πραγματικά ελάχιστα και στρωμένο χιόνι-πάγο και υποχρεωτική χρήση αλυσίδας για να κινηθούμε, έχουμε να δούμε χρόνια. Ίσως αυτόματα ανάλογα την εξωτερική θερμοκρασία (εκεί που σου "χτυπάει" για πάγο στο καντράν)? Αν γνωρίζει κάποιος, ας γράψει. Και εγω δεν τα είχα χρειαστεί ποτέ αλλά πέρυσι που έφυγα επαρχεία το φίλμ πάγου είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο...όσο για το κόστος, το κάθε θερμαινόμενο πιτσιλιστήρι κοστίζει 20ευρώ περίπου ενώ το απλό 6ευρώ. Edited October 6, 2015 by S3-Nick
Χρήστος Dolbi Posted October 6, 2015 Posted October 6, 2015 καλη φαση και η θερμενομενη πιτσιλιθρα δε λεω .....εγω δεν εχω ιδεα αν εχω ..το καλύτερο παντως απο ολα και το γραφω λογω εμπειριας καθοτι και βόρειος και με μερικα χρονια στην καστόρια πιστεύω οτι η εμπειρία περισσεύει !!!!! ειναι αυτη....ξεκινώντας οι κρυες μερες ενα ολόκληρο μπλε οινόπνευμα με καθε γέμισμα του ντεπόζιτου και τερμα τα προβληματα !!!! ουτε φιλμ παγου στο μπαμπριζ (λιωνει κατευθείαν λογω οινοπνευματος)ουτε παγωμένες πιτσιλιθρες ουτε τιποτα ...μοναδικο μειονέκτημα οτι σε καθε πατημα του νερου παίρνεις μια γεύση φαρμακείου !!!! και γλιτωνεις απο αυτα τα αντιπαγωτικα που και ακριβα ειναι και πολλες φορες μονο προβληματα δημιουργούν γιατι αν πεσει λιγο παραπανω η θερμοκρασία γινονται σαν σαπουνι και φράζουν την εισοδο του νερου στην αντλία καθώς ,συνήθως εκει υπαρχει ψιλη σιτα .. 2
Dimitris_Kon Posted October 6, 2015 Posted October 6, 2015 Το ζεστό είναι xtra??? Ααα καλά στο τέλος θα καταστράφουμε τελοιος Θυμήσου την ατάκα την χθεσινή.. Δημήτρης 2
Χρήστος Dolbi Posted October 6, 2015 Posted October 6, 2015 Θυμήσου την ατάκα την χθεσινή.. Δημήτρης αχχαχαχαχαχααχαχχαχαχααχχααχαχχαχαχαχα 1
Dimitris_Kon Posted October 6, 2015 Posted October 6, 2015 αχχαχαχαχαχααχαχχαχαχααχχααχαχχαχαχαχα Εμ μα με προκαλεί, μόλις μερικές ώρες μετά ρε Χρηστάρα χαχαχαχαχ! Δημήτρης 1
skia Posted October 6, 2015 Posted October 6, 2015 Όχι όχι δεν έχει τέτοια αφήστε της μλκιες το χειμώνα δεν παίζει σάλιο........
ianos Posted October 6, 2015 Posted October 6, 2015 Όχι όχι δεν έχει τέτοια αφήστε της μλκιες το χειμώνα δεν παίζει σάλιο........ Φαντάσου ομως να παίξει και να ναι παγωμένο.. Κρίμα δεν ειναι;; Γι αυτο λεμε, ας βάλουμε θερμαινόμενα!!!!
skia Posted October 6, 2015 Posted October 6, 2015 Φαντάσου ομως να παίξει και να ναι παγωμένο.. Κρίμα δεν ειναι;; Γι αυτο λεμε, ας βάλουμε θερμαινόμενα!!!! 2
Dimitris_Kon Posted October 6, 2015 Posted October 6, 2015 Τέλος οκ το χουμε κάψει τελοιος έχετε αρρώστια με τα audi σιγά ποια!!!!! δε βλέπετε εγώ πόσο χαλαρός είμαι Αφού το λες και δεν το πιστεύεις βρε μεγάλε.. Ούτε καν! Ειδικά ο Χρηστάρας ο πρίζας, μέχρι και το καντράν του θα βάλω στο Β7 μου Δημήτρης 3
S3-Nick Posted October 7, 2015 Posted October 7, 2015 Μπορεί κάποιος με ΕΤΚΑ να επιβεβαιώσει την τιμή του ανταλλακτικού με κωδικό 5Μ0 955 986C 9B9 ??
Giannis20vt Posted October 7, 2015 Posted October 7, 2015 Νικο, δυστυχως οι τιμες στο ΕΤΚΑ δεν ειναι σωστες, τουλαχιστον στο δικο μου. ΕΙναι παλιες και συχνα ειναι οτι να'ναι. Καλυτερα στην αντιπροσωπεια λοιπον. 1
Kavouras Posted October 8, 2015 Posted October 8, 2015 Το δικό μου δίνει τιμές αρκετά κοντά στην πραγματικότητα (προς το παρόν δηλαδή δεν έχω βρει τιμή που να είναι μακρυά από το πραγματικό κόστος). Θα το κοιτάξω το απόγευμα αν ενδιαφέρεσαι ακόμα Νίκο. 1
S3-Nick Posted October 8, 2015 Posted October 8, 2015 Το δικό μου δίνει τιμές αρκετά κοντά στην πραγματικότητα (προς το παρόν δηλαδή δεν έχω βρει τιμή που να είναι μακρυά από το πραγματικό κόστος). Θα το κοιτάξω το απόγευμα αν ενδιαφέρεσαι ακόμα Νίκο. Eαν δεν σου κάνει κόπο...ευχαριστώ προκαταβολικά! 1
Kavouras Posted October 8, 2015 Posted October 8, 2015 Μπορεί κάποιος με ΕΤΚΑ να επιβεβαιώσει την τιμή του ανταλλακτικού με κωδικό 5Μ0 955 986C 9B9 ?? Μπορείς να μου πεις από που είναι και τι είναι (για να το σιγουρέψω ότι είναι σωστό αυτό που βρήκα ως ανταλλακτικό), γιατί δε μου το βγάζει έτσι "χύμα". Πρέπει να ξέρω μάρκα τουλάχιστον (και μοντέλο θα ήταν ιδανικό για να μην κάνει 15 ώρες το search).
Giannis20vt Posted October 8, 2015 Posted October 8, 2015 Μπορείς να μου πεις από που είναι και τι είναι (για να το σιγουρέψω ότι είναι σωστό αυτό που βρήκα ως ανταλλακτικό), γιατί δε μου το βγάζει έτσι "χύμα". Πρέπει να ξέρω μάρκα τουλάχιστον (και μοντέλο θα ήταν ιδανικό για να μην κάνει 15 ώρες το search). Πρεπει να το βαλεις χωρις τα 3 τελευταια ψηφια Γιωργο. Μπαινει σε πολλά αμαξια του group θα το δεις. 1
S3-Nick Posted October 8, 2015 Posted October 8, 2015 Ειναι τα πιτσιλιστηρια απο Passat του 2007 και μετα αλλα το φορανε και μερικα seat και Skoda...επισης απ'οτι βρηκα τα φοραει και μια lambo(δεν θυμαμαι ποια)!! 1
Giannis20vt Posted October 8, 2015 Posted October 8, 2015 Ας κανουμε και μια δοκιμη λοιπον Γιωργο, σε εμενα τα βγαζει 27,5ευρω το ενα με το ΦΠΑ 1
Kavouras Posted October 9, 2015 Posted October 9, 2015 (edited) Ας κανουμε και μια δοκιμη λοιπον Γιωργο, σε εμενα τα βγαζει 27,5ευρω το ενα με το ΦΠΑΤο δινει 22,61€ με φπα. ΥΓ:ειχες δικιο. Δεν ηθελε τα 2 τελευταια ψηφια. Edited October 9, 2015 by Kavouras 1
Recommended Posts