Jump to content

Recommended Posts

Posted

Καλή σας μέρα....

Σκεφτομαι να προχωρήσω στην αγορα ενοςΑ4 1.8Τ Β7 2005-6 (avant το πιο πιθανό) και το μόνο θέμα που με απασχολει(και απασχολει νομίζω τους περισσότερους Ελληνες αυτή την εποχή) ειναι η πραγματικη κατανάλωση του αυτοκινήτου. Μιλόντας με διάφορους οι οποίοι εχουν ενα φίλο που εχει ενα φίλο που εχει ενα audi κτλ μου εχουν πει οτι το αυτοκινητο καιει πολύ!!! δηλ 15-16 lit/100km εντος πολης και 9-10 εκτός. Σιγουρα το πως οδηγει κανεις παιζει σημαντικό ρολο. Αν μπορείτε να με διαφοτίσετε λιγο παραπάνω σε αυτο το θέμα θα με βοηθούσατε πάρα πολύ.

Ελπίζω να μη σας κουρασα πολύ.....

Ευχαριστώ πολύ

Posted

Καλημερα φιλε μου,

εχω το ΤΤ του 2003 με 180 αλογα και μπροστινη κινηση.

Εχω ρεζερβουαρ 55 λιτρων και εχω αυτονομια 630-650χιλιομετρα(μεχρι ν αναψει λαμπακι δλδ).

Τα χιλιομετρα τα κανω κυριως εθνικη οδο και το μοτερ το δουλευω μεχρι 3.500 στροφες.

Εγω ειμαι γενικα ευχαριστημενος απο καταναλωση.Μπορει να πας σ αλλο αυτοκινητο που θα καιει και 2λιτρα/100χιλ.λιγοτερα αλλα και τι να λεει;Αν επιλεξεις Αουντι με το που θα καθεσαι θα το ευχαριστιεσαι τοσο πολυ και δεν θα θελεις τιποτα αλλο και αν ειναι κανε καμια βολτα λιγοτερη.Γιατι για μενα στο αυτοκινητο το παν ειναι η ποιοτητα κατασκευης και απ αυτο εχουν τα Αουντι και πολυ μαλιστα.

Αν επιλεξεις τετρακινητο υπολογισε περιπου + 1.5λιτρο /100χιλ.

Αυτα απο μενα...

Posted

Θα σου γράψω και γω τις μετρήσεις που έχω κάνει... Βέβαια θα δεις ότι έχω Superb αλλά μήν ξεχνάς ότι έχουμε ίδιο κινητήρα. Μιας και ανέφερα κινητήρα θα προσθέσω ότι είναι μόνο με πρόγραμμα γύρω στα 190hp και το αναφέρω αυτό γιατί άλλη κατανάλωση έχει ένα βελτιωμένο με π.χ 300hp και άλλη κατανάλωση με 200hp.

Αγοράζοντας πριν 2,5 χρόνια μεταχ το αυτονίκητο και αφού ήταν η πρώτη μου φορά που είχα αμάξι με οθόνη που γράφει καταναλώσεις κλπ κλπ, είπα να κάνω πραγματικές μετρήσεις (φουλ γέμισμα, διαδρομές, μέτρηση km και μετά ξαναγέμισμα στο φουλ), όπου διαπίστωσα επανηλημμένα ότι η ποσοστιαία διαφορά της πραγματικής κατανάλωσης, με αυτή που έγραφε το καντράν ήταν πάρα πολύ μικρή.

Η καταναλώσεις που έχω δει είναι οι εξής:

α) Μέσα σε πόλη με super κίνηση (π.χ Αιγάλεω Γαλάτσι) μέσα από Αθήνα, 45min κατανάλωση 17 - 18lit/100km

β) Χαλαρή οδήγηση σε εθνική με max 80km/h, 6,1lit/100km

γ) Μέσα σε πόλη με κανονική κίνηση 10 - 12lit/100km

δ) Σε εθνική με (Αθήνα Καβάλα) με πολλές τελικές και γενικά γρήγορο ταξίδι 11 - 12lit/100km

ε) Ταξίδι σε εθνική με προσοχή στο γκάζι 7,5 - 9lit/100km

Aν θές κάποια άλλη κατάσταση οδήγησης γράψτη για να σου πω.

Να ληφθεί υπ'όψιν ότι αν είχαμε μακρύτρο κιβώτιο όπως έχουν τα tsi, θα μπορούσαμε να πετύχουμε σίγουρα κάτι καλύτερο. Εμείς με 3000rpm έχουμε πρίπου 120km/h ενώ τα νεότερα έχουν περίπου 140km/h

Posted

Ευχαριστώ πολύ παιδια.....για τις πληροφορίες και για την προθεση σας να με βοηθήσετε.

Posted

Επειδη εχω Α4 Β7 1.8Τ sedan FWD με μαμα προγραμμα, να πω οτι εχω μεση καταναλωση γυρω στα 8,4 λιτρα με νορμαλ οδηγηση εντος κι εκτος πολης... Με νορμαλ οδηγηση μεσα στην πολη βλεπω γυρω στο 9,3 και εκτος πολης γυρω στο 7,5 λιτρα (120-130 χλμ)... Τωρα αν το πατας τοσο εντος πολης οσο και εκτος, οι καταναλωσεις κυμαινονται μεταξυ 11,5-13,0 λιτρα αναλογα το ποσο βαρυ ειναι το ποδι σου... Εκτος πολης με 200+ χλμ για καμποση ωρα, εχω δει και μεση καταναλωση 17,5 λιτρα... Γενικως δεν θα το ελεγα οικονομικο αυτοκινητο αλλα δεν καιει και τ'αντερα του... Πολλοι οι οποιοι εχουν βαλει προγραμμα λενε οτι οι καταναλωσεις με νορμαλ οδηγηση βελτιωνονται αλλα με γρηγορη οδηγηση αυξανονται αρκετα... Ελπιζω να σε βοηθησα...

Posted

Μέσα στην πόλη, ειδικά αν το φορτώνεις, δεν νομίζω ότι θα βλέπεις λιγότερα από 11-12 λίτρα/100 χλμ. Στην εθνική μπορείς να πας εξωφρενικά οικονομικά αν θες (έχω δει και μέσο όρο 6 λίτρα/100 με cruise control στα 120χλμ/ωρα). Αν σκέφτεσαι για quattro τότε αυτές οι καταναλώσεις αυξάνονται 2-3 λίτρα/100. Το κακό που έχει ο κινητήρας μας είναι ότι κάτω από τις 2000 στροφές δεν τραβάει καθόλου και μετά τις 2000 μπαίνει το turbo οπότε είναι εύκολο να ξεφύγει σε κατανάλωση αν το πατάς λίγο παραπάνω. Θέλει να κινείσαι συνέχεια μεταξύ 2000-2500 στροφών για οικονομική οδήγηση..

Μιχάλης

Posted

Θα σου γράψω και γω τις μετρήσεις που έχω κάνει... Βέβαια θα δεις ότι έχω Superb αλλά μήν ξεχνάς ότι έχουμε ίδιο κινητήρα. Μιας και ανέφερα κινητήρα θα προσθέσω ότι είναι μόνο με πρόγραμμα γύρω στα 190hp και το αναφέρω αυτό γιατί άλλη κατανάλωση έχει ένα βελτιωμένο με π.χ 300hp και άλλη κατανάλωση με 200hp.

Αγοράζοντας πριν 2,5 χρόνια μεταχ το αυτονίκητο και αφού ήταν η πρώτη μου φορά που είχα αμάξι με οθόνη που γράφει καταναλώσεις κλπ κλπ, είπα να κάνω πραγματικές μετρήσεις (φουλ γέμισμα, διαδρομές, μέτρηση km και μετά ξαναγέμισμα στο φουλ), όπου διαπίστωσα επανηλημμένα ότι η ποσοστιαία διαφορά της πραγματικής κατανάλωσης, με αυτή που έγραφε το καντράν ήταν πάρα πολύ μικρή.

Η καταναλώσεις που έχω δει είναι οι εξής:

α) Μέσα σε πόλη με super κίνηση (π.χ Αιγάλεω Γαλάτσι) μέσα από Αθήνα, 45min κατανάλωση 17 - 18lit/100km

β) Χαλαρή οδήγηση σε εθνική με max 80km/h, 6,1lit/100km

γ) Μέσα σε πόλη με κανονική κίνηση 10 - 12lit/100km

δ) Σε εθνική με (Αθήνα Καβάλα) με πολλές τελικές και γενικά γρήγορο ταξίδι 11 - 12lit/100km

ε) Ταξίδι σε εθνική με προσοχή στο γκάζι 7,5 - 9lit/100km

Aν θές κάποια άλλη κατάσταση οδήγησης γράψτη για να σου πω.

Να ληφθεί υπ'όψιν ότι αν είχαμε μακρύτρο κιβώτιο όπως έχουν τα tsi, θα μπορούσαμε να πετύχουμε σίγουρα κάτι καλύτερο. Εμείς με 3000rpm έχουμε πρίπου 120km/h ενώ τα νεότερα έχουν περίπου 140km/h

Να προσθέσω ακόμα ότι αν η διαδρομή είναι ανηφορική τότε η κατανάλωση εκτοξεύεται... :angry2: :angry2: :angry2:

Posted

Οδηγόντας το υποψηφειο προς αγορα αυτοκίνητο με το που το έβαλα μποστά η κατανάλωση που εγραφε ήταν 10.1 lt/100km.....ακατέβατα στο ρελαντι, τι συμπέρασμα βγάζεται απο αυτο???

Posted

Οταν το βαζεις μπροστα και δουλευει στις 1200 στροφες προκειμενου να ερθουν τα λαδια σε θερμοκρασια λειτουργιας, η καταναλωση που δειχνει στον υπολογιστη ταξιδιου ειναι λιγο κουκουρουκου... Αφου πεσουν οι στροφες, αν το μηδενισεις θα δεις την κατα προσεγγιση μεση καταναλωση του αυτοκινητου...

Posted

Τι κατανάλωση έγραφε, την στιγμιαία ή την μέση; Ετσι κι αλλιώς, στο δρόμο θα το δεις κι αφού έχει ζεσταθεί η μηχανή. Ολα τ'αυτοκίνητα καίνε πολύ περισσότερη βενζίνη όταν η μηχανή είναι κρύα κι αυτό για να έρθει γρήγορα σε θερμοκρασία λειτουργίας ο καταλύτης και ο κινητήρας..

Μιχάλης

Posted

τι στιγμιαια εγραφε, σιγουρα......σας ευχαριστω ολους σας για την ενημέρωση, με βοηθήσατε αρκετα.....

• 3 years later...
Posted

audi a4 1.8 tq 

9lt/100  εθνική και επαρχιακός σβέλτα. ( ούτε αργά ούτε και γρήγορα. 130-150)

8,3 lt/100 εθνική και επαρχιακός προσεκτικά ( 110-130 )

11 lt/100 εθνική και επαρχιακός σβέλτα. ( ούτε αργά ούτε και γρήγορα. 130-150) με υγραέριο