michpan Posted April 11, 2012 Posted April 11, 2012 (edited) Αν και ο χρόνος μου είναι γενικά πολύ περιορισμένος, πήρα απόφαση ν'ασχοληθώ με το συγκεκριμένο DIY επειδή δεν θέλει πολύ χρόνο αλλά ούτε και χρήμα και πιστεύω είναι αρκετά χρήσιμο σε όσους δεν έχουν κάτι αντίστοιχο στο πορτμπαγκάζ. Για όσους δεν καταλαβαίνουν από την περιγραφή ο σκοπός είναι να βάλω κάτι τέτοιο: Είναι πολύ χρήσιμο όταν έχετε λίγα πράγματα και δεν θέλετε να πηγαίνουν πέρα δώθε καθώς αδηγείτε. Το αμάξι μου είναι ένα Α4 Β7 μοντέλο αλλά απ'ότι είδα η εγκατάσταση των "κρίκων" είναι παρόμοια σχεδόν σε όλα τ'αυτοκίνητα οπότε ίσως αυτό το DIY να χρησιμεύσει και σ'εσάς.. Λοιπόν, τι θα χρειαστείτε: 1. Βάσεις με κρίκους για το πάτωμα: Προτιμήστε να τα πάρετε μαζί με τις βίδες γιατί δεν θα βρείτε εύκολα. Κόστος 30-40 ευρώ περίπου, περισσότερα αν τ'αγοράσετε από αντιπροσωπεία. Εγώ τα πήρα από το Ebay. Απ'ότι είδα για σχεδόν όλα τα μοντέλα Audi/VW αυτές οι βάσεις είναι ίδιες και ο κωδικός ξεκινάει με 1J0 864 203 Α (ή Β ή C ή D κλπ). Εγώ βρήκα από Passat π.χ. 2. Διχτάκι: Κόστος ότι θέλετε, από 5 ευρώ έως 50, λίγη υπομονή στο Ebay και θα βρείτε φθηνό. Μπορείτε να πάρετε ένα για Audi ή για VW, όλα κάνουν. Τσεκάρετε μόνο αν υπάρχουν γάντζοι.. Kωδικός για όλα τα Α4: 8E5 861 869 A MRY (μαύρο χρώμα, υπάρχουν κι άλλα διαθέσιμα) 3. Εργαλεία: σχετικά μεγάλο σταυροκατσάβιδο (δεν θυμάμαι μέγεθος που είχα οι βίδες για τις βάσεις αλλά θα βρείτε εύκολα ένα που να κάνει), ένα καλό κοπίδι, ένα μολύβι ή μαρκαδοράκι μαύρο/άσπρο για να σημειώσουμε που θα κόψουμε και περίπου 45 λεπτά έως μία ώρα από το χρόνο σας. Ξεκινάμε: - Κοιτάμε την μοκέτα στο πορτμπαγκάζ και παρατηρούμε ότι έχει τέσσερα σημεία, δύο αριστερά και δύο δεξιά που κάνει κάτι σαν "κοίλωμα". Σε κάποια αυτοκίνητα ίσως να μην υπάρχει αυτό αλλά κάτι αντίστοιχο: - Παίρνουμε θάρρος κι αρχίζουμε να κόβουμε μέρος της μοκέτας με το κοπίδι περίπου στη μέση του κοιλώματος. Ο σκοπός είναι ν'αποκαλύψουμε τις βάσεις για τις βίδες: Η μοκέτα είναι σχετικά χοντρή οπότε θέλει λίγο δύναμη και υπομονή. - Κόψε-κόψε, αποκαλύπτονται οι βάσεις: Μην αγχώνεστε με το σκηνικό, όταν μπει η βάση με τον κρίκο, δεν θα φαίνεται τίποτα. - Παίρνουμε την βάση με τον κρίκο και τις βίδες και την ταιριάζουμε πάνω από τις βάσεις που μπαίνουν οι βίδες. Κρατώντας την βάση με το κρίκο σταθερή, σημειώνουμε με το μαρκαδοράκι γύρω γύρω από το κάτω μέρος της βάσης για να ξέρουμε που θα κόψουμε ακριβώς. Το τελικό αποτέλεσμα είναι αυτό (ή περίπου ): - Συνεχίζουμε με το κοπίδι κατά μήκος των γραμμών: Εδώ θέλει λίγο προσοχή μην κόψουμε παραπάνω απ'όσο πρέπει και φαίνεται το κενό. Αν έχετε χρόνο καλύτερα να ξεκινήσετε λίγο πιο μέσα από τις γραμμές και κάθε φορά να δοκιμάζετε την βάση να δείτε αν μπαίνει στην θέση της. Αν όχι, κόβετε λίγο ακόμα γύρω-γύρω και συνεχίζετε.. - Τελικό αποτέλεσμα: Να σημειώσω ότι το πάνω μέρος της βάσης εξέχει σε σχέση με το κάτω οπότε ακόμα κι αν κόψετε λίγο παραπάνω στο τέλος θα το καλύψει το πάνω μέρος και δεν θα φαίνεται.. Συνεχίζεται.. Edited April 11, 2012 by michpan 1
michpan Posted April 11, 2012 Author Posted April 11, 2012 (edited) -- 2ο μέρος -- - Βάζουμε την βάση με τον κρίκο και την βιδώνουμε: - Την ίδια διαδικασία κάνουμε και για τις 3 υπόλοιπες βάσεις. Τελικό αποτέλεσμα: Τελικές σημειώσεις: Ναι, το ξέρω ότι το πορτμπαγκάζ μου θέλει καθάρισμα! Επίσης, κάποιος θ'αναρωτηθεί γιατί να μην βγάλει την μοκέτα και να την κόψει έξω από το αυτοκίνητο πολύ πιο εύκολα. Μπορείτε να δοκιμάσετε, αλλά: είναι δύσκολο να βρείτε που ακριβώς θα πρέπει να κόψετε και υπάρχει πιθανότητα να πέσουν οι μετρήσεις σας τελείως έξω. Δεν γνωρίζω αν η μοκέτα από το κάτω μέρος έχει σημειωμένα τα μέρη που θέλουν κόψιμο, εγώ δεν είχα χρόνο να κάτσω να το τσεκάρω.. Αυτά, ελπίζω ο οδηγός να σας φανεί χρήσιμος κι αν έχετε ερωτήσεις, εδώ είμαι.. Μιχάλης Edited April 11, 2012 by michpan
mariosA4 Posted April 11, 2012 Posted April 11, 2012 ωραίο Μιχάλη και χρήσιμο, όλοι έχουμε μικροπράγματα που πάνε πέρα δώθε στο πορτμπαγκάζ . Δώσε και 'ενα κωδικό από το διχτάκι.
kostas_7 Posted April 11, 2012 Posted April 11, 2012 (edited) Διχτακι άνετα μπορείς να βρεις Μαρίνο,αν θυμάμαι καλά 20 ευρώ το είχα προμηθευτεί από τη trim εδώ στη Πάτρα. Το Α3 μου είχε βάσεις από μαμά Edited April 11, 2012 by kostas_7
Kavouras Posted April 11, 2012 Posted April 11, 2012 Πολύ ωραίο topic Μιχάλη και ιδιαίτερα χρήσιμο! Με το διχτάκι δεν πάνε και τα πράγματα πάνω-κάτω-αριστερά-δεξιά.
Alex Posted April 11, 2012 Posted April 11, 2012 (edited) Μιχαλη με εσωσες! Οι διαφορες π@π@ριε$ που ξεχναω πισω στο πορτμπαγκαζ μου σπανε τα νευρα οταν κουδουνιζουν! Edited April 12, 2012 by Alex
michpan Posted April 11, 2012 Author Posted April 11, 2012 ωραίο Μιχάλη και χρήσιμο, όλοι έχουμε μικροπράγματα που πάνε πέρα δώθε στο πορτμπαγκάζ . Δώσε και 'ενα κωδικό από το διχτάκι. Θες κωδικό από Α4 Μαρίνο; Μιχάλης
michpan Posted April 11, 2012 Author Posted April 11, 2012 Διχτακι άνετα μπορείς να βρεις Μαρίνο,αν θυμάμαι καλά 20 ευρώ το είχα προμηθευτεί από τη trim εδώ στη Πάτρα. Το Α3 μου είχε βάσεις από μαμά Ωραίος.. καλά είχε βάσεις και δεν σου είχαν δώσει διχτάκι; Κλασική audi.. Απ'ότι βλέπω στο Α3 (οπότε μάλλον και στο S3) μπαίνουν αλλιώς οι βάσεις οπότε θέλει αλλού κόψιμο.. Μιχάλης
kostas_7 Posted April 11, 2012 Posted April 11, 2012 Ωραίος.. καλά είχε βάσεις και δεν σου είχαν δώσει διχτάκι; Κλασική audi.. Απ'ότι βλέπω στο Α3 (οπότε μάλλον και στο S3) μπαίνουν αλλιώς οι βάσεις οπότε θέλει αλλού κόψιμο.. Μιχάλης Τι εννοείς με αυτό;ότι ίσως να το είχε "τσακώσει" κάποιος κάπου κάποτε;
michpan Posted April 11, 2012 Author Posted April 11, 2012 (edited) αν τον ξέρεις γράψτον μιχάλη να ψάξω στo .de 8E5 861 869 A MRY. Αυτό είναι για το μαύρο και είναι για όλα τα Α4 Β6/Β7/Β8. Εχει κι άλλα χρώματα. Μιας και το έψαξα, θα το βάλω και στο DIY. Μιχάλης Edited April 11, 2012 by michpan
michpan Posted April 11, 2012 Author Posted April 11, 2012 Τι εννοείς με αυτό;ότι ίσως να το είχε "τσακώσει" κάποιος κάπου κάποτε; Δεν έχω ιδέα αλλά γνωρίζοντας την πολιτική των έξτρας που έχει η Audi δεν θα μου έκανε εντύπωση να το χρεώνουν ξεχωριστά.. Μιχάλης
kalatzos Posted April 11, 2012 Posted April 11, 2012 Για όποιους ενδιαφέρονται ασ ρίξουν και εδώ http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_from=R40&_trksid=m570.l2736&_nkw=AUDI+CARGO+net μια ματιά.
michpan Posted April 11, 2012 Author Posted April 11, 2012 (edited) Το επόμενο DIY θα είναι οι "κρεμάστρες" (όπως τις λέω εγώ ) που μπαίνουν στο πάνω μέρος του πορτμπαγκάζ και μπορείτε να κρεμάτε πράγματα όπως π.χ. τσάντες σουπερμάρκετ κλπ. Τις έχω βάλει εδώ και πολύ καιρό και είναι πολύ χρήσιμες. Παραείναι απλό βέβαια αλλά καλό είναι να υπάρχει.. Και συνδυάζονται και με το διχτάκι.. Μιχάλης Edited April 11, 2012 by michpan
johnaras Posted April 11, 2012 Posted April 11, 2012 Ωραιο DIY αν και μενα τα εχει αλλα διχτακι δεν εχω... Πρακτικες επισης φαινονται και οι κρεμαστρες! Μπραβο Μιχαλη για την παρουσιαση
michpan Posted April 12, 2012 Author Posted April 12, 2012 Ευχαριστώ Γιάννη, την επόμενη εβδομάδα οι κρεμάστρες.. Μιχάλης
Dim80A4Allroad Posted April 12, 2012 Posted April 12, 2012 Μπράβο Μιχάλη . Πολύ Ωραία και Κατατοπιστική Δουλειά . Θα τολμήσω να πω ότι... άν κάποιος θέλει να βάλει τους Κρίκους και... μετά από αυτό το Topic, δεν μπορέσει, τότε... IQ = Ραδίκι . Δημήτρης
Giannis20vt Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 Ειναι πραγματι πολυ χρησιμο το διχτάκι. Οι κρικοι ακομα και χωρις το δίχτυ μποορυν να χρησιμευσουν στο να δεσεις μερικά πραγματα. Απλο και ωραιο και το DIY
grizzly Posted April 14, 2012 Posted April 14, 2012 σε εμεμα το α6 εχει κρικους αλλα τι να το κανω το δυχτι με την κουτα απο τα woofer δεν υπαρχει πορπαγκαζ για τιποτα τελος παντον ωραιο το αποτελεσμα φιλε μου
Alex Posted April 14, 2012 Posted April 14, 2012 (edited) Για s38p να επιλεξω το παρακατω? http://www.ebay.co.uk/itm/AUDI-A1-A2-A3-A4-A5-A6-TT-BMW-E36-E46-M3-RS4-BOOT-CARGO-NET-GOLG-POLO-LUPO-VW-/310393325714?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item4844e24892#ht_500wt_1156 Αυτο ταιριαζει?που ειναι και καινουργιο? http://www.ebay.co.uk/itm/BRAND-NEW-GENUINE-AUDI-A3-A4-CARGO-NET-/251038772380?pt=UK_Car_Accessories_Touring_Travel&hash=item3a7313ac9c#ht_1995wt_1037 Εχω κρικους ετοιμους,ευτυχως Edited April 14, 2012 by Alex
kostas_7 Posted April 14, 2012 Posted April 14, 2012 Για s38p να επιλεξω το παρακατω? http://www.ebay.co.u...2#ht_500wt_1156 Αυτο ταιριαζει?που ειναι και καινουργιο? http://www.ebay.co.u...#ht_1995wt_1037 Εχω κρικους ετοιμους,ευτυχως Θες να πάω στη trim να ρωτήσω;
michpan Posted April 14, 2012 Author Posted April 14, 2012 Αλέξη το δεύτερο σου κάνει σίγουρα, το πρώτο πρέπει να είναι μικρό, άσε που δεν στέλνει Ελλάδα o πωλητής.. Θες να σου πω τον κωδικό για Α3/S3; Μιχάλης
Alex Posted April 14, 2012 Posted April 14, 2012 Αλέξη το δεύτερο σου κάνει σίγουρα, το πρώτο πρέπει να είναι μικρό, άσε που δεν στέλνει Ελλάδα o πωλητής.. Θες να σου πω τον κωδικό για Α3/S3; Μιχάλης Για δωσε Μιχαλη! Ευχαριστω
Recommended Posts