tasossline Posted January 30, 2014 Posted January 30, 2014 (edited) Φιλε ειτε apr βαλεις ειτε giac ειναι εξισου καλες και οι δυο , απλα η apr σου δινει τη δυνατοτητα να αλλαζεις τα προγραμματα απο το cruise control αναλογως τι καυσιμο θες να καψεις, ενω στη giac πρεπει να αγορασεις το χειριστηριο της για να το κανεις αυτο. Επισης στην apr μπορεις να αλλαζεις τα προγραμματα μεσω κινητου iphone αγοραζωντας τον ανταπτορα απο την apr που μπαινει στην οbd, ενω στην giac μπορεις να αλλαζεις τα προγραμματα μεσω adroid κινητου οπου και εδω χρειαζεται η αγορα του ανταπτορα απο την giac για την obd. Διαλεγεις και παίρνεις. Τωρα εαν θες να πας σε κατι custom υπαρχουν καλες και αξιοπιστες εταιριες, οπου θα σου κοστισει ακομα πιο λιγα απο ενα επωνυμο-κονσερβα προγραμμα . Edited January 30, 2014 by tasossline σημεία στίξης
Prince_73 Posted January 30, 2014 Author Posted January 30, 2014 (edited) Γιώργο και Τάσο, Το revo το απέκλεισα επιπλέον των πιο πάνω, γιατί από ότι μου είπε ο μηχανικός δουλεύει 1,6bar σταθερό και 1,7bar over δλδ ψηλά με ότι αυτό συνεπάγεται στις θερμοκρασίες και στις πιέσεις της τουρμπίνας (σημειωτέων δε θα πάω για big turbo). Απεναντίας, τα άλλα δύο προγράμματα δουλεύουν 1,2bar σταθερή και 1,3 over που μου είναι υπερ αρκετό! Η σύστασή του ήταν ότι παρόλο που υπάρχουν πολλά custom προγράμματα Ελλήνων μηχανικών, να επιλέξω ένα επώνυμο πρόγραμμα, το οποίο και σκοπεύω να κάνω. Δε θυμάμαι ρε γ@μώτο αν έχω όμως περιοριστή ταχύτητας στον εξοπλισμό του αυτοκινήτου - android κινητό όμως έχω! Edited January 30, 2014 by Prince_73
tasossline Posted January 30, 2014 Posted January 30, 2014 φιλε ο μηχανικος σου σου τα πε λαθος το ρεβο εαν δεν σφυξεις τη wastegate πανω απο 1,4 -1,5 δεν ανεβαζει και η σταθερη αυτη που σου πε ουτε στα πιο τρελα ονειρα δεν την κραταει ,με το ρεβο θα εχεις 1,4-1,5 οβερ και με σωστα περιφερειακα με 0,9-0.95 στις 5000 στροφες και 0,65-0,7 στις 6000,αυτες ειναι οι πιεσεις που δουλευει το ρεβο να ξες 1
Prince_73 Posted January 30, 2014 Author Posted January 30, 2014 φιλε ο μηχανικος σου σου τα πε λαθος το ρεβο εαν δεν σφυξεις τη wastegate πανω απο 1,4 -1,5 δεν ανεβαζει και η σταθερη αυτη που σου πε ουτε στα πιο τρελα ονειρα δεν την κραταει ,με το ρεβο θα εχεις 1,4-1,5 οβερ και με σωστα περιφερειακα με 0,9-0.95 στις 5000 στροφες και 0,65-0,7 στις 6000,αυτες ειναι οι πιεσεις που δουλευει το ρεβο να ξες να σου πω την αλήθεια και εμένα μου φάνηκε ψηλά η "φερόμενη" πίεση όπως την άκουσα, αλλά μηχανικός δεν είμαι και σε καμία περίπτωση δε μπορώ να ξέρω αυτά που ένας επαγγελματίας κατέχει ή υποτίθεται ότι κατέχει από πρώτο χέρι - τώρα να υπερέβαλλε, δεν το ξέρω.... εσύ γνωρίζεις το revo και το εύρος λειτουργίας του από πρώτο χέρι? από όσο βλέπω έχουμε και το ίδιο αυτοκίνητο. όπως και να 'χει την απόφαση για εγκατάσταση apr ή giac την έχω πάρει...μένει η τελική επιλογή του προϊόντος για να τελειώνω με αυτό.
tasossline Posted January 30, 2014 Posted January 30, 2014 φιλε φοραω ρεβο αυτη τη στιγμη με φουλ περιφερειακα και σηκωνω 1,3-1,4 οβερ 0.98 στις 5000 0,7 στις 6000 , ο αδερφος μου φοραει apr σε 1.8tsi σηκωνει 1,15-1,2 οβερ 0.8-0.85 στις 5000 και 0,65 στις στις 6000
Prince_73 Posted January 30, 2014 Author Posted January 30, 2014 φιλε φοραω ρεβο αυτη τη στιγμη με φουλ περιφερειακα και σηκωνω 1,3-1,4 οβερ 0.98 στις 5000 0,7 στις 6000 , ο αδερφος μου φοραει apr σε 1.8tsi σηκωνει 1,15-1,2 οβερ 0.8-0.85 στις 5000 και 0,65 στις στις 6000 άρα αλήθεια δουλεύει πιο ψηλά το revo από apr αφού σε (ουσιαστικά) ίδιο κινητήρα σημειώνονται τα νούμερα που λες...τι εντυπώσεις έχει αλήθεια ο αδελφός σου από apr?
tasossline Posted January 30, 2014 Posted January 30, 2014 απλα τελειες εντυπωσεις ,δουλευει τελεια και ειναι πολυ γραμμικο φαντασου οτι ο αδερφος μου πηγε εβαλε πρωτα revo και δεν δουλεψε το αμαξι καλα (παρολο που του ειχαν περασει 5-6 files)του επεστρεψαν τα λεφτα πισω εβαλε apr και υσηχασε το κεφαλι του και πλεον ειναι αψογο επισης και εγω ειχα καποια θεματα με τη ρεβο αλλα το Μαιο που μας περασε πηγα τους εκανα παραπονα μου αλλαξαν file και εστρωσε και δουλευει τελεια χωρις προβληματα προς το παρον αλλα ακομα κραταω καποιες επιφυλαξεις ,οταν θα βγει ο χειμωνας τοτε θα πω οτι δεν εχω κανενα μα κανενα απολυτως προβλημα τωρα ακομα το δοκιμαζω . 1
Prince_73 Posted January 30, 2014 Author Posted January 30, 2014 απλα τελειες εντυπωσεις ,δουλευει τελεια και ειναι πολυ γραμμικο φαντασου οτι ο αδερφος μου πηγε εβαλε πρωτα revo και δεν δουλεψε το αμαξι καλα (παρολο που του ειχαν περασει 5-6 files)του επεστρεψαν τα λεφτα πισω εβαλε apr και υσηχασε το κεφαλι του και πλεον ειναι αψογο επισης και εγω ειχα καποια θεματα με τη ρεβο αλλα το Μαιο που μας περασε πηγα τους εκανα παραπονα μου αλλαξαν file και εστρωσε και δουλευει τελεια χωρις προβληματα προς το παρον αλλα ακομα κραταω καποιες επιφυλαξεις ,οταν θα βγει ο χειμωνας τοτε θα πω οτι δεν εχω κανενα μα κανενα απολυτως προβλημα τωρα ακομα το δοκιμαζω . ευχαριστώ φιλαράκι για την πληροφορία, σου εύχομαι ειλικρινά πολλά και απροβλημάτιστα χλμ!!!
tasossline Posted January 30, 2014 Posted January 30, 2014 να σε καλα φιλε και εσυ με το καλο να βαλεις ενα προγραμμα και να δουλεψει οπως θες και οπως πρεπει χωρις προβληματα και μπελαδες .οτι χρειαστεις μας λες 1
Prince_73 Posted February 1, 2014 Author Posted February 1, 2014 Καλησπέρα και καλό μήνα σε όλους, Ανέβηκαν κάποιες φωτογραφίες του αυτοκινήτου στο garage μου - εδώ στο topic δεν μπορώ να ανεβάσω??
kostas_7 Posted February 1, 2014 Posted February 1, 2014 Καλησπέρα και καλό μήνα σε όλους, Ανέβηκαν κάποιες φωτογραφίες του αυτοκινήτου στο garage μου - εδώ στο topic δεν μπορώ να ανεβάσω?? Μπορείς.......Εκεί που γράφεις,δεξιά από κάτω λέει Δημοσίευση και Επιλογές Απάντησης......Πάτα Επιλογές Απάντησης και θα σου βγάλει και την επιλογή της επισύναψης κάτω αριστερά.
Prince_73 Posted February 1, 2014 Author Posted February 1, 2014 (edited) Ευχαριστώ Κώστα για τη βοήθεια Edited February 1, 2014 by Prince_73 3
Prince_73 Posted February 2, 2014 Author Posted February 2, 2014 Από κοντά είναι ακόμα πιο όμορφο σσσσσ, μη μιλάς εσύ και αποκαλυφθούμε!!
tasossline Posted February 2, 2014 Posted February 2, 2014 το εργαλειο ειναι απλα τελειο φιλε αντε βαλε και ενα προγραμμα να δεσει το γλυκο .
Prince_73 Posted February 2, 2014 Author Posted February 2, 2014 το εργαλειο ειναι απλα τελειο φιλε αντε βαλε και ενα προγραμμα να δεσει το γλυκο . Ευχαριστώ φίλε Τάσο - μπαίνει το νερό στο αυλάκι σιγά σιγά!!
tasossline Posted February 2, 2014 Posted February 2, 2014 χαιρομαι φιλε ,ετσι πρεπει αποφασισες τελικα τι προγραμμα θα βαλεις?
Prince_73 Posted February 2, 2014 Author Posted February 2, 2014 Μμμμάλλον ναι ....όλες οι επώνυμες εταιρίες που κοίταξα (είτε μιλώντας μαζί τους, είτε μέσω του internet) προσφέρουν πολύ καλά προϊόντα αναβάθμισης του αυτοκινήτου μας, αλλά πέραν από το καλό, στις μέρες που ζούμε μπαίνει σφήνα και το κόστος υλοποίησης σε ένα - ας μη γελιόμαστε - είδος πολυτελείας πλέον στη ζωή μας. Παλαιότερα το να ρίχνεις λεφτά στο αμάξι ήταν χόμπυ και φετίχ, τώρα ότι προορίζεται για εκεί πρέπει να γίνεται στοχευμένα λαμβάνοντας υπόψη όλους τους επί μέρους παράγοντες σε σχέση με την ποιότητα του προϊόντος και της τιμής του.....μη σε σκάω άλλο όμως, κατά 99% θα βάλω Giac με cts turbo κιτ εισαγωγής.... Θα επανέλθω με νεότερα, ελπίζω σύντομα.... 2
tasossline Posted February 2, 2014 Posted February 2, 2014 με το καλο φιλε με το καλο ,εχεις κανει πολυ καλη επιλογη και πολυ καλο συνδιασμο με το καλο να τα βαλεις και θα δεις ενα αλλο αμαξι ,θα βαλεις εφαρμογη στο κινητο για να αλλαζεις προγραμματα η θα παρεις το control που δινει η giac? 1
Prince_73 Posted February 2, 2014 Author Posted February 2, 2014 Να 'σαι καλά Τάσο, να 'σαι καλά - σκέφτομαι να βάλω την εφαρμογή του κινητού, αφού το έχω το ρημάδι το android - όλα όμως όπως προείπα είναι και θέμα κόστους, αν δλδ η εφαρμογή έχει π.χ. διπλάσια τιμή από το κοντρόλ, εεε τότε.... Θέλω τη γνώμη σου παρεμπιπτόντως σε κάτι...βάζοντας το stage I σκοπεύω στο σέρβις του αυτοκινήτου να αλλάξω μπουζί (υποχρεωτικά και μάλλον τα NGK) και να βάλω τη σκάστρα από το S3 - από δίσκο/πλατό θα έχω θέμα με τη νέα αυξημένη ροπή? είναι ο εργοστασιακός πάνω με 49000 χλμ....
tasossline Posted February 2, 2014 Posted February 2, 2014 (edited) απο δισκο οχι δεν εχεις θεμα σε καλυπτει μεχρι το σημειο που θες να πας μιας και απο οτι ξερω το giac σαν οβερ δεν εχει μεγαλο και ετσι δεν υπαρχει καταπονεση μεγαλη επισης αλλαξε μπουζι βαλε ενα βαθμο πιο ψυχρα (βαλε η τα bosch fr5 kpp 332s η τα ngk PFR8S8EG που ειναι ενα βαθμο πιο ψυχρα απο τα PFR7S8EG η βαλε τα ngk iridium bkr 7 eix) επισης καλο θα ηταν να εβαζες και μια σκαστρα s3 με κωδικο 06H 145 710 D γιατι εαν φοραει την λαστιχενια(06H 145 710 G η εαν τελειωνει σε C)ειναι πολυ επιφοβη για να σκιστει με τη παραπανω πιεση που θα σηκωσεις με το προγραμμα αλλα πριν πας και αγορασεις σκαστρα δες μηπως την φορας ηδη γιατι ειπες οτι φορας cda μοτερ και ορισμενα την φορουσαν απο την μανα τους ηδη επανω . Οσο για την εφαρμογη στο κινητο εαν πατησεις μεσα στο Play store giac flashloader μπορεις να την κατεβασεις εντελως δωρεαν και ετσι θα αγορασεις μονο την obd η οποια κοστιζει περιπου ιδια με το control της giac . Edited February 2, 2014 by tasossline 1
kostas_7 Posted February 2, 2014 Posted February 2, 2014 Μμμμάλλον ναι ....όλες οι επώνυμες εταιρίες που κοίταξα (είτε μιλώντας μαζί τους, είτε μέσω του internet) προσφέρουν πολύ καλά προϊόντα αναβάθμισης του αυτοκινήτου μας, αλλά πέραν από το καλό, στις μέρες που ζούμε μπαίνει σφήνα και το κόστος υλοποίησης σε ένα - ας μη γελιόμαστε - είδος πολυτελείας πλέον στη ζωή μας. Παλαιότερα το να ρίχνεις λεφτά στο αμάξι ήταν χόμπυ και φετίχ, τώρα ότι προορίζεται για εκεί πρέπει να γίνεται στοχευμένα λαμβάνοντας υπόψη όλους τους επί μέρους παράγοντες σε σχέση με την ποιότητα του προϊόντος και της τιμής του.....μη σε σκάω άλλο όμως, κατά 99% θα βάλω Giac με cts turbo κιτ εισαγωγής.... Θα επανέλθω με νεότερα, ελπίζω σύντομα.... Οδευεις προς τον σωστό δρόμο θέλω να σου πω (μέσα από τη δική μου εμπειρία με το πρόγραμμα της Giac) και σου εύχομαι καλά πατήματα γκαζιού 2
kostas_7 Posted February 2, 2014 Posted February 2, 2014 Την κατέβασα την εφαρμογή αλλά ζητάει bluetooth,δηλαδή πρέπει να έχω bluetooth στο αυτοκίνητο;και τι μπορώ να κάνω με την εφαρμογή;
tasossline Posted February 3, 2014 Posted February 3, 2014 Πρέπει να αγοράσεις την obd της giac την οποία την κουμπωνεις στην obd του αυτοκινήτου και μόλις γίνει αυτό συνδέονται μεταξύ τους (κινητό και obd )μέσω Bluetooth 1
Recommended Posts