Prince_73 Posted February 21, 2014 Author Posted February 21, 2014 Thanks Pano, Κοίτα τώρα που βρήκα και υπάρχει η δυνατότητα με χαμηλό σχετικά κόστος, να μπουν ταυτόχρονα και σετ φρένα πίσω από 2λιτρο tfsi, 286 δίσκο - μπορεί να μου πει κάποιος αν από σερβόφρενο θα είναι ok?? από τρόμπα φρένων ξέρω ότι φοράμε ίδια με S3, οπότε θεωρητικά ok... Αν γίνει η "moda" θα το πάω καλλιστεία το εργαλείο!!!
PanoulisTheTroll Posted February 21, 2014 Posted February 21, 2014 Σίγουρα είσαι οκ.... Εδώ τα έβαλα εγώ που έχω 1.6... 2
Prince_73 Posted February 21, 2014 Author Posted February 21, 2014 Σίγουρα είσαι οκ.... Εδώ τα έβαλα εγώ που έχω 1.6... Άντε βρε θηρίο...και μπροστά τι φοράς? S3? και ακόμη δεν έχεις κατεβάσει κινητήρα να περάσεις ένα δίλιτρο μοτέρ να δέσει το γλυκό?? 1
Kavouras Posted February 21, 2014 Posted February 21, 2014 Thanks Pano, Κοίτα τώρα που βρήκα και υπάρχει η δυνατότητα με χαμηλό σχετικά κόστος, να μπουν ταυτόχρονα και σετ φρένα πίσω από 2λιτρο tfsi, 286 δίσκο - μπορεί να μου πει κάποιος αν από σερβόφρενο θα είναι ok?? από τρόμπα φρένων ξέρω ότι φοράμε ίδια με S3, οπότε θεωρητικά ok... Αν γίνει η "moda" θα το πάω καλλιστεία το εργαλείο!!! είναι το ίδιο πράγμα. Μάλλον εννοείς τον κατανεμητή φρένων, αλλά δεν έχεις πρόβλημα... Προσωπικά η τοποθέτηση μεγαλύτερων φρένων είναι η καλύτερη value for money βελτίωση... 3
tasossline Posted February 21, 2014 Posted February 21, 2014 καλοφορετα να ειναι φιλε ,μπραβο εκανες καλη κινηση 1
PanoulisTheTroll Posted February 21, 2014 Posted February 21, 2014 Άντε βρε θηρίο...και μπροστά τι φοράς? S3? και ακόμη δεν έχεις κατεβάσει κινητήρα να περάσεις ένα δίλιτρο μοτέρ να δέσει το γλυκό?? Τετράδααπό Cupra έβαλα.... ίδια με του S3 δηλαδή... Γιαυτό σου είπα ότι θα δεις μεγάλη διαφορά... 1
Prince_73 Posted February 21, 2014 Author Posted February 21, 2014 Αν δε δω θα τα κάψω (που λέει ο λόγος) - το τρίπτυχο ασφάλειας και καλής λειτουργίας ενός οχήματος για μένα είναι το εξής: ελαστικά, πέδηση, ανάρτηση - είναι τα σημαντικότερα ενεργητικά μέτρα ασφάλειας στο δρόμο.....και ως οικογενειάρχης, δε με απασχολεί τίποτα άλλο...όλα πλέον μπαίνουν σε σειρά στο αυτοκίνητο... 3
Prince_73 Posted February 21, 2014 Author Posted February 21, 2014 Μμμμμ, μίλησα με τον άνθρωπο για τα πίσω φρένα.....είναι δυστυχώς σετ από ΤΤ quattro (8j platform) μοντέλο 2013 - ξέρει κανείς αν κάνουν για τα δικά μας πίσω άκρα??? οι διαστάσεις τους βέβαια είναι 286 διάμετρο, καρέ 5x112, αλλά κάνουν στο A3??? please help...
Kavouras Posted February 21, 2014 Posted February 21, 2014 Μμμμμ, μίλησα με τον άνθρωπο για τα πίσω φρένα.....είναι δυστυχώς σετ από ΤΤ quattro (8j platform) μοντέλο 2013 - ξέρει κανείς αν κάνουν για τα δικά μας πίσω άκρα??? οι διαστάσεις τους βέβαια είναι 286 διάμετρο, καρέ 5x112, αλλά κάνουν στο A3??? please help... Δυστυχως μονο αν τα βιδωσεις πανω στο αμαξι σου θα το δεις (πιστευω). Και ειναι και η ασφαλεστερη λυση (εκτος κι αν το εχει ηδη δοκιμασει καποιος, οπως εχουμε κανει για τα αλλα φρενα που εχουμε γραψει) Sent from the dark side...
Prince_73 Posted February 22, 2014 Author Posted February 22, 2014 Καταλαβαίνω Γιώργο....γύρισα από το φρενά πριν από λίγο, εκ πρώτης όψεως όλα καλά - παίρνω καινούργιους δίσκους μπρος-πίσω και καινούργια τακάκια, όλα ΑΤΕ (και υγρά φρένων), σωληνάκια υψηλής, αλλά μου λείπουν οι ασπίδες των δίσκων μπροστά....τη Δευτέρα από Φιλοσίδη μήπως έχει στοκ, αλλιώς πρέπει να πάω Καρέντα μάλλον....ο χρόνος πιεσμένος, η δουλειά, η οικογένεια, τώρα έχω και αυτά...αλλά μπρος στα κάλλη θα μου πείτε, τι είναι ο πόνος! Μια ακόμη ερώτηση παιδιά όσοι έκαναν τη μόντα με τα φρένα μπροστά....οι δικές μας οι κιθάρες για να βγούν και να μπουν οι καινούργιες, πρέπει να βγεί όλο το άκρο/μουαγιέ, ή είναι βιδωτές πάνω στο άκρο και βγαίνουν εύκολα? το λέω γιατί αν πάμε σε "ξήλωμα" της πλήμνης, είναι άλλα εργατικά, άλλη δουλειά, θέλω ευθυγράμμιση πάλι, κλπ...
Kavouras Posted February 22, 2014 Posted February 22, 2014 Οχι. Δεν χρειαζεται να βγει μουαγε. Ολα βιδωνουν πανω. Δεν ξερω αν εχω φωτο απο την τοποθετηση να δεις. Πιο plug and play φαση, δεν υπαρχει. Και με ελαχιστο λυσιμο. Φαντασου οτι μεχρι και τις δικες σου βιδες στηριξης μπορεις να κρατησεις! Sent from the dark side...
PanoulisTheTroll Posted February 22, 2014 Posted February 22, 2014 Οχι. Δεν χρειαζεται να βγει μουαγε. Ολα βιδωνουν πανω. Δεν ξερω αν εχω φωτο απο την τοποθετηση να δεις. Πιο plug and play φαση, δεν υπαρχει. Και με ελαχιστο λυσιμο. Φαντασου οτι μεχρι και τις δικες σου βιδες στηριξης μπορεις να κρατησεις! Sent from the dark side... Όπως το λέει ο Γιώργος.... Είναι πολύ εύκολη τοποθέτηση!
Prince_73 Posted February 24, 2014 Author Posted February 24, 2014 Πήγα σήμερα αντιπροσωπεία της VW στο Βύρωνα για τις κιθάρες μπροστά....τζίφος, δεν υπάρχει τίποτα, πήρα τηλέφωνο και στη seat, μπας και αλλά και εκεί έφαγα πόρτα ...."δεν υπάρχει τίποτα κύριε, μόνο παραγγελία" η απάντηση του υπευθύνου - οπότε μην μπορώντας να κάνω κάτι άλλο, έγινε η παραγγελία από εξωτερικό και τώρα πρέπει να περιμένω άλλη μια βδομάδα να έρθουν οι γ@μ@@κιθάρες από Γερμανία!!! Τα καλά νέα έρχονται από το μάστορα - έλυσε τις δαγκάνες, τις καθάρισε, τι έπλυνε και δοκίμασε τα έμβολα να δουλεύουν σωστά - όλα τέλεια, σαν καινούργιες είναι μου λέει! Από τα ανταλλακτικά (δίσκοι, τακάκια) είμαι κομπλέ, ας όψεται ο Άγγελος και ο Βασίλης, όμως προκύπτει ένα άλλο θεματάκι: σωληνάκια υψηλής εμπορίου για μπρος-πίσω έχει να μου προτείνει κανείς που θα βρω, αλλιώς θα πρέπει να φτιαχτούν χειροποίητα και για να φτιαχτούν χειροποίητα πρέπει να αφήσω το αμάξι μια μέρα συνεργείο, πράγμα που δεν το έχω κάνει ποτέ και δεν το θέλω (για ευνόητους λόγους ).
Kavouras Posted February 24, 2014 Posted February 24, 2014 Πήγα σήμερα αντιπροσωπεία της VW στο Βύρωνα για τις κιθάρες μπροστά....τζίφος, δεν υπάρχει τίποτα, πήρα τηλέφωνο και στη seat, μπας και αλλά και εκεί έφαγα πόρτα ...."δεν υπάρχει τίποτα κύριε, μόνο παραγγελία" η απάντηση του υπευθύνου - οπότε μην μπορώντας να κάνω κάτι άλλο, έγινε η παραγγελία από εξωτερικό και τώρα πρέπει να περιμένω άλλη μια βδομάδα να έρθουν οι γ@μ@@κιθάρες από Γερμανία!!! Τα καλά νέα έρχονται από το μάστορα - έλυσε τις δαγκάνες, τις καθάρισε, τι έπλυνε και δοκίμασε τα έμβολα να δουλεύουν σωστά - όλα τέλεια, σαν καινούργιες είναι μου λέει! Από τα ανταλλακτικά (δίσκοι, τακάκια) είμαι κομπλέ, ας όψεται ο Άγγελος και ο Βασίλης, όμως προκύπτει ένα άλλο θεματάκι: σωληνάκια υψηλής εμπορίου για μπρος-πίσω έχει να μου προτείνει κανείς που θα βρω, αλλιώς θα πρέπει να φτιαχτούν χειροποίητα και για να φτιαχτούν χειροποίητα πρέπει να αφήσω το αμάξι μια μέρα συνεργείο, πράγμα που δεν το έχω κάνει ποτέ και δεν το θέλω (για ευνόητους λόγους ). bf goodrich και τέλος.... όλοι οι καλοί "φρενάδες" τα έχουν και αρκετά συνεργεία. Έρχονται και σε δυάδες (μόνο εμπρός ή μόνο πίσω) ή και τετράδα (μπρος-πίσω). Πάντως επειδή εγώ έφτιαξα στο 1ο set φρένων μαρκούτσια υψηλής πίεσης-αεροπορικού τύπου, όση ώρα ήταν λυμμένο το αμάξι, πήραν τα μέτρα, πήγαν σε ένα συνεργείο με τα κατάλληλα εργαλεία, τα έφτιαξαν και ήρθαν πριν τελειώσουμε το δέσιμο με το νέο σετ φρένων... Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να το αφήσεις μία επιπλέον μέρα το αμάξι... (αν τελικά πας για φτιαχτά). ΥΓ: οι κιθάρες δεν είναι κινήσιμο ανταλλακτικό και αλλάζεται μόνο σε περίπτωση τρακαρίσματος. Πόσοι λοιπόν να ζητήσουν "κιθάρες" μέσα σε ένα έτος? Λογικό λοιπόν και εύλογο να μην υπάρχουν ως stock (ακόμα και πριν την κρίση). Τώρα μάλιστα με την κρίση, έχουν μειώσει τόσο το stock τους που μπορεί να τύχει να μην έχουν ζωτικότερης σημασίας ανταλλακτικά στην αποθήκη τους (και να πρέπει να τα φέρουν από αποθήκη kosmocar ή ακόμα και από Γερμανία).
PanoulisTheTroll Posted February 24, 2014 Posted February 24, 2014 (edited) Τα σωληνάκια υψηλής είναι απαραίτητα?? Και τι επιπλεόν προσφέρουν??? Κάπου στο φόρουμ είχε πάρει το μάτι μου ότι καταπονούν επιπλέον την αντλία... Ισχύει αυτό?? Edited February 24, 2014 by pan0ulis
Prince_73 Posted February 24, 2014 Author Posted February 24, 2014 καταρχήν με έπιασαν τα γέλια, καθότι στα τελευταία posts,Γιώργος & Panos απαντούν ο ένας πίσω από τον άλλο....συνεννοημένοι είστε οι δυο σας?? το λέω βέβαια πάντα καλοπροαίρετα και σας ευχαριστώ ειλικρινά για τις βοήθειες!!! Γιώργο το ξέρω και το καταλαβαίνω περι στοκ κιθάρων, αλλά νομίζω να με καταλαβαίνεις και εσύ από τη σειρά σου.....έχω τα πάντα έτοιμα για εγκατάσταση και μου λείπουν δυο πιατέλες με ξεφτίλα κόστος να δέσει η συνταγή....εσύ δε θα καθόσουν σε αναμμένα κάρβουνα??? Πάνο τα σωληνάκια υψηλής σε τέτοιες φρενάρες δεν σου κάνουν και πολλά πράγματα, αλλά επειδή εγώ πήρα τις δαγκάνες χωρίς τα μαρκούτσια τους (δεν τα είχε το παλικάρι που μου τις πούλησε), είπα αφού θα βάλω καινούργια, ας βάλω αεροπορικού τύπου....τώρα αν καταπονούν την αντλία δεν το ξέρω, αλλά δε νομίζω ότι ισχύει κάτι τέτοιο, το αντίθετο θα έλεγα....όμως δε ξέρω αν τυχόν καταπόνηση προέρχεται από τα υψηλού βρασμού υγρά των φρένων που βάζουμε για καλυτέρευση του κυκλώματος πέδησης - εγώ μια φορά θα βάλω αυτά 1
Kavouras Posted February 24, 2014 Posted February 24, 2014 Η σωστη ερωτηση ειναι τι κερδιζεις με τα σωληνακια υψηλης: οταν αρχισει να ζεσταινεται τα υγρα των φρενων, τα σωληνακια απορροφουν (λογω της επαφης τους με το υγρο) μερος της θερμοτητας. Μετα απο υπερθερμανση, το εκαστοτε σωληνακι φρενων αρχιζει να διαστελλεται (σαν μπαλονι ας πουμε), αρχικα σε μικρο και μετα σε μεγαλο σχετικα, βαθμο. Τα σωληνακια αεροπορικου τυπου εχουν εναν εξωτερικο μανδυα οπου δεν επιτρεπει στο σωληνακι να διασταλλει. Καταλαβαινεις λοιπον οτι κατι τετοιο συμβαινει σε ακραιες περιπτωσεις (πιστα, πολυ πιεση σε απανωτα και δυνατα φρεναρισματα απο πολλα km/h). Αν δεν εχετε σκοπο να κανετε τετοια χρηση στο αμαξι σας, τα σωληνακια αεροπορικου τυπου ειναι (αχρηστη κατα τη γνωμη μου) υπερβολη. Καταπονηση υπαρχει στην αντλια αν γινει υπερθερμανση των υγρων και ΔΕΝ κοψεις ρυθμο. (Και ισχυει οποια μαρκουτσια κι αν εχεις). Να σημειωσω για οσους δεν καταλαβαν το οριο αναμεσα στην χρηση δρομου και τη (νοητη) χρηση πιστας, οτι υπερθερμανση υγρων φρενων ερχεται αφου πυρωσουν οι διακοπλακες και τα τακακια. Sent from the dark side... 2
PanoulisTheTroll Posted February 24, 2014 Posted February 24, 2014 Στο θέμα των φρένων σου απαντούμε εμείς γιατί και οι δύο έχουμε κάνει την ίδια μετατροπή, οπότε το είδαμε στην πράξη. Εμένα είχαν επάνω σωληνάκια οπότε δεν μπήκα στην διαδικασία να το ψάξω αυτό... 1
Kavouras Posted February 24, 2014 Posted February 24, 2014 καταρχήν με έπιασαν τα γ ...αλλά επειδή εγώ πήρα τις δαγκάνες χωρίς τα μαρκούτσια τους (δεν τα είχε το παλικάρι που μου τις πούλησε), είπα αφού θα βάλω καινούργια, ας βάλω αεροπορικού τύπου...] Απο τη στιγμη που δεν τα εχεις, τα ιδια λεφτα θα σου ερθουν ο,τι κι αν βαλεις. Προσωπικα μονο τα εργοστασιακα βρηκα να εχουν και τις σωστες στηριξεις. Αν βρω φωτο θα στη δειξω να καταλαβεις τι εννοω. Sent from the dark side...
Prince_73 Posted February 24, 2014 Author Posted February 24, 2014 (edited) wrong post Edited February 24, 2014 by Prince_73
Prince_73 Posted February 24, 2014 Author Posted February 24, 2014 Απο τη στιγμη που δεν τα εχεις, τα ιδια λεφτα θα σου ερθουν ο,τι κι αν βαλεις. Προσωπικα μονο τα εργοστασιακα βρηκα να εχουν και τις σωστες στηριξεις. Αν βρω φωτο θα στη δειξω να καταλαβεις τι εννοω. Sent from the dark side... Στο θέμα των φρένων σου απαντούμε εμείς γιατί και οι δύο έχουμε κάνει την ίδια μετατροπή, οπότε το είδαμε στην πράξη. Εμένα είχαν επάνω σωληνάκια οπότε δεν μπήκα στην διαδικασία να το ψάξω αυτό... Ευχαριστώ, εκτιμώ τις συμβουλές σας Οπότε μήπως να πάρω μαρκούτσια S3/R32 εργοστασιακά μπροστά και να αφήσω τα πίσω ως έχουν καλύτερα? 1
Kavouras Posted February 24, 2014 Posted February 24, 2014 (edited) Εγω ετσι οπως το λες τα εχω (εργοστασιακα μαρκουτςια εμπρος με τα 345mm φρενα και αεροπορικου τυπου μαρκουτσια πισω με τα εργοστασιακα φρενα). Τα φρενα για τα γουστα μου και τον τροπο οδηγησης μου τα βρισκω ακουραστα και θεωρω υπερτατη υπερβολη για αεροπορικου τυπου στα εμπρος. Απο κει και περα, καποια θεματα ειναι και θεμα ψυχολογιας. (Δεν ξερω αν καταλαβαινεις τι εννοω). Sent from the dark side... Edited February 24, 2014 by Kavouras 1
Prince_73 Posted February 24, 2014 Author Posted February 24, 2014 Μου το 'χουν πει ότι είναι πέταμα χρημάτων σε αυτά τα τεράστια φρένα και με συνθήκες αστικής οδήγησης, αλλά ποτέ δεν είχα υψηλής πίεσης σε αυτοκίνητο μου και είπα μπας και τα 'βαζα τώρα...θα τα βρω στην αντιπροσωπεία άραγε ή μήπως πρέπει και εκεί να κάνω παραγγελία στο εξωτερικό??? 1
georgio3gr Posted February 24, 2014 Posted February 24, 2014 Θα συμφωνησω οτι δεν προκειται να δεις τραγικη διαφορα με τα σωληνακια αεροπορικου τυπου... Ωστοσο δεδομενου του οτι δεν εχεις σωληνακια και αντι να δωσεις 60 Ε για μαμα, δινεις περιπου τα ιδια χρηματα για κατι καλυτερο... Οσον αφορα τις κιθαρες, εγω εχω παραγγειλει εδω και 3 μηνες κιθαρες με αεραγωγους απο το Phaeton, εννοειται οτι εδω δεν υπηρχαν παρα μονο Γερμανια, πριν δυο μηνες που ηρθαν οι κιθαρες μου ειπε οτι αεραγωγοι δεν υπηρχαν ουτε στο εργοστασιο και θα καθυστερησουν και πριν μια βδομαδα μου ειπε οτι τους εστειλαν απο Γερμανια οποτε αναμενω να τα παραλαβω ή αυτην ή την αλλη βδομαδα... Οποτε μια βδομαδα αναμονη ειναι καλα...
Recommended Posts