Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Από βάρος φίλε ξέρεις καθόλου τι παίζει?? Θέλω να βάλω τις jr-18 σε κάποια φάση.

Edited by xristoskor
Posted

Επειδή τις σήκωσα για να συγκρίνω με τις παλιές ήταν σχεδόν μια η άλλη με τις JR αμελητέα ποιο ελαφριές. Βέβαια είναι και 9,5 αντί για 8,5 που ήταν οι παλιές. 

Τώρα σε κιλά δεν ξέρει κανείς από όσους είχα ρωτήσει και δεν το έχω βρει και κάπου επίσημα γραμμένο.

• Like 2
Posted

Επειδή τις σήκωσα για να συγκρίνω με τις παλιές ήταν σχεδόν μια η άλλη με τις JR αμελητέα ποιο ελαφριές. Βέβαια είναι και 9,5 αντί για 8,5 που ήταν οι παλιές.

Τώρα σε κιλά δεν ξέρει κανείς από όσους είχα ρωτήσει και δεν το έχω βρει και κάπου επίσημα γραμμένο.

Ηταν ευκαιρια να τις ζυγισεις αφου ειχες τις κανουριες χωρος λαστιχα και τωρα τις παλιες χωρις λαστιχα. :-)
  • 1 month later...
Posted

Μολις παρελαβα το αμαξι. Το ειχα βαλει μεσα για δισκοπλατο μιας και επιστρεφοντας απο Βυτινα ειχα φαει ενα τρελο πατιναρισμα και την πεμπτη ξεκινησε το Τρεμουλο ο συμπλεκτης.

Ετσι Παρασκευη μπηκε μεσα και πραγματικα νιωθω λες και εχω αλλο αμαξι στα χερια μου. Ολα εγιναν "βουτηρο", αλλαγες, συμπλέκτης ...

Λιγο στρωσιμο να πατησουν και βουρ για δοκιμη να δουμε πως ξεκιναει το βαριδι μου!!!!

• Like 2
  • 1 month later...
Posted (edited)

Τελικά αν και έλεγα να μην πειράξω βίδα προχώρησα στην αφαίρεση των καταλυτων και είμαστε αναζητηση για dp και χταπόδια.

Ήχος απίστευτος σαν decat έχασε λίγο χαμηλά αλλά όσο ανεβαίνουν στροφές και km κάνει πάρτυ. Έλυσα και κάποια θεματακιά που δεν κρατάγε πίεση και προχωράμε στα επόμενα.

Edited by gtaros
  • Like 4
Posted

Sorry που το σχολιαζω αλλα πραγματικα δεν καταλαβα ποτε τη λογικη της αφαιρεσης καταλυτων εκτος κι αν μιλαμε για αγωνιστικο αμαξι ή για καποιον που εχει flat shift στο αμαξι του.

Δηλαδη στα 300-400 αλογα, κανει διαφορα τα +5 αλογα απο την αφαιρεση του καταλυτη;

Και αντε και κανει. Αν εχεις παιδια, πλησιαζουν στο αμαξι και αναπνεουν τρελη ποσοτητα υδρογονανθρακων και μονοξιδιου.

Και οταν στεκεσαι στο φαναρι, μοιραζεις καρκινο στον απο πισω.

Αν παρκαρεις σε κλειστο χωρο, οταν βαζεις μπροστα (κρυα εκκινηση), αναπνεεις κινεσυ τα αφιλτρα καυσαερια.

Ολα υπεροχα δηλαδη για 5 αλογα πανω κατω, που θα τα χασεις πολυ πιο ευκολα (και περισσοτερα) αν βαλεις λιγο χειροτερη βενζινη.....

• Like 4
Posted

Sorry που το σχολιαζω αλλα πραγματικα δεν καταλαβα ποτε τη λογικη της αφαιρεσης καταλυτων εκτος κι αν μιλαμε για αγωνιστικο αμαξι ή για καποιον που εχει flat shift στο αμαξι του.

Δηλαδη στα 300-400 αλογα, κανει διαφορα τα +5 αλογα απο την αφαιρεση του καταλυτη;

Και αντε και κανει. Αν εχεις παιδια, πλησιαζουν στο αμαξι και αναπνεουν τρελη ποσοτητα υδρογονανθρακων και μονοξιδιου.

Και οταν στεκεσαι στο φαναρι, μοιραζεις καρκινο στον απο πισω.

Αν παρκαρεις σε κλειστο χωρο, οταν βαζεις μπροστα (κρυα εκκινηση), αναπνεεις κινεσυ τα αφιλτρα καυσαερια.

Ολα υπεροχα δηλαδη για 5 αλογα πανω κατω, που θα τα χασεις πολυ πιο ευκολα (και περισσοτερα) αν βαλεις λιγο χειροτερη βενζινη.....

Θα συμφωνήσω με τον Γιωργο, να χαιρεσαι το αυτοκινητο σου φιλε, αλλά την κινηση της αφαιρεσης των καταλυτών, δεν μπορώ να την επικροτήσω, είναι αντιθετα στην λογική μου και την αντιληψη μου.

• Like 1
Posted (edited)

Καλά μην κάνετε έτσι. Οι καταλυτες βγήκαν μιας και θέλανε αντικατάσταση. Επίσης επειδή ετοιμάζομαι να βάλω πρόγραμμα με flat shift, launch control και έχοντας πάθει και ζημιά από τους κολοκαταλυτες (αισθητηρες λ) πήραν πόδι. Έχω τους προκαταλυτες όμως ακόμα επάνω.

Όσο για άλογα πραγματικά αν και δεν το περίμενα πήρε αρκετά....

Τώρα για την ρύπανση τι να κάνουμε όλοι αν αναλογιστουμε με κάποιον τρόπο ρυπαινουμε. Ουδείς αναμαρτυτως!!!

Edited by gtaros
  • Like 1
Posted

(...)

Τώρα για την ρύπανση τι να κάνουμε όλοι αν αναλογιστουμε με κάποιον τρόπο ρυπαινουμε. Ουδείς αναμαρτυτως!!!

Καλα. Ακομα και η υπαρξη μας στον πλανητη, ρυπαινει. Οκ.

Αλλα γιατι να ρυπαινουμε (πολυ) περισσοτερο απο οσο πρεπει;

Αυτο και μονο.

Κατα τα αλλα, οσες φορες το εχω δει το αμαξι σου σε συναντηση, παντα το χαζευω!!!

Να το χαιρεσαι και ασφαλη χιλιομετρα!!

• Like 1
Posted

το flat shift και launch control που θα βαλεις με την αναβαθμιση θα τα πληρωσεις ? αν ναι δεν αξιζουν δεκαρα ουσιαστικά εκτος αν θές να κ'ανεις πλάκα σε κανα φανάρι... Στην ουσία τώρα με το μεν flat ζοριζεις ασκοπα το κιβώτιο στο δε launch ζοριζεις μοτερ - τουρμπο και κυριως συμπλέκτη καθώς ξεκινάς με πίεση στο τουρμπο οπότε ο συμπλέκτης κινδυνεύει ,ειδικά σε 4κινητο.

τα εχω και τα 2 και δεν τα εχω χρησιμοποιήσει ποτέ ουσιαστικά εκτός της ..πλάκας

Οσον αφορά τους καταλύτες ευτυχώς που έχεις τους προκαταλύτες πάνω ,θα κόβουν αρκετά καυσαέρια. Οι μαμά δυστυχώς στομώνουν και αν βάλεις ελέυθερους κοστιζουν  αρκετά μιας και χρειάζεσαι δύο.

αν βρεις μεταχειρο από s3 8p βάλτους ειναι πιο ελέυθεροι και euro5

• Like 1
Posted

το flat shift και launch control που θα βαλεις με την αναβαθμιση θα τα πληρωσεις ? αν ναι δεν αξιζουν δεκαρα ουσιαστικά εκτος αν θές να κ'ανεις πλάκα σε κανα φανάρι... Στην ουσία τώρα με το μεν flat ζοριζεις ασκοπα το κιβώτιο στο δε launch ζοριζεις μοτερ - τουρμπο και κυριως συμπλέκτη καθώς ξεκινάς με πίεση στο τουρμπο οπότε ο συμπλέκτης κινδυνεύει ,ειδικά σε 4κινητο.

τα εχω και τα 2 και δεν τα εχω χρησιμοποιήσει ποτέ ουσιαστικά εκτός της ..πλάκας

Οσον αφορά τους καταλύτες ευτυχώς που έχεις τους προκαταλύτες πάνω ,θα κόβουν αρκετά καυσαέρια. Οι μαμά δυστυχώς στομώνουν και αν βάλεις ελέυθερους κοστιζουν αρκετά μιας και χρειάζεσαι δύο.

αν βρεις μεταχειρο από s3 8p βάλτους ειναι πιο ελέυθεροι και euro5

Επειδή έχω ήδη στο άλλο μου αμάξι από το 2007 ξέρω τι μπορεί να κάνει. Η υπερβολικη χρήση φέρνει ζημιές αλλά αυτό δεν σημαινει ότι δεν κάνει δουλειά. Όσο για το launch σε τετρακίνηση είναι ΘΑΝΑΤΟΣ στο πως ξεκινάει. Ειδικά στα ηλεκτρογκαζα σαν τα δικά μας είναι μονόδρομος θεωρώ. Anyway όταν με το καλό ολοκληρωθεί το project θα πω εντυπώσεις...

• Like 1
  • 1 month later...
Posted (edited)

Μιας και είχα λίγο χρόνο είπα να ασχοληθώ με την audara μιας και το fiat θέλει χρήμα για την επόμενη αναβάθμιση του. Επειδή ξεκίνησαν οι ζεστές και το αμάξι μου έμοιαζε ότι "εκλασε" πάνω του και βλέποντας τις πατέντες σας είπα να δω και γω τι μπορώ να κάνω οικονομικά πάντα (λόγω εποχών).

Ξεκίνησα λοιπόν με την βοήθεια του μάστορα μου να "σφραγίσω" με κάποιον τρόπο το "μα##':))νο) τρόπο που επιαναν οι σωληνωσεις που πάνε στην πεταλούδα. Από κει έχανα και εκ του αποτελέσματος πολύ. Πλέον αντί για κουμπωτοι και να ασφάλιζουν με βίδα έγιναν κουμπωτοι και ασφαλιζουν με κολαρα.

Πάω δοκιμή και πραγματικά συχτιριζα από την διαφορά που είδα. Πραγματικά δεν το περίμενα τόσο αισθητή διαφορά.

Έτσι μου άνοιξε η όρεξη και είπα να αφαιρέσω το φιλτροκουτι και να βάλω φιλτροχοανη. Βρήκα ένα χοντρό αλουμίνιο το τοποθέτησα για θερμοασπιδα μου έφτιαξε και ο μάστορας μου ένα σωλήνα 90αρι με γωνία γιατί ήθελα να απομάκρυνω τον maf που ήταν πάνω από τουρμπινα και dp και εβραζε και τον έβαλα χαμηλά πίσω από την ασπίδα και βγήκα δοκιμή.

Ένα θα πω μου δίπλωνε με 2α ροπή ακόμα και σε τέλεια άσφαλτο. Στην κυριολεξία κουφαθηκα με το αποτέλεσμα.

Έκαψα ένα ρεζερβουαρ χθες βράδυ από την χαρά μου για το αποτέλεσμα και το πως πήγαινε στο δρομο!!!!!

Αύριο που θα μαι σε pc θα βάλω και φώτο.

Edited by gtaros
  • Like 5
Posted

Με γειες Ζηση! Καλύτερα να βάλεις κολλιεδες βιομηχανικού τύπου σε όλο το κύκλωμα αέρα - γνώμη μου. Θα έρθεις την άλλη Κυριακη στον καθαρισμό να σε δούμε;

Δημήτρης

Posted

Βάλε κανα καλό κολιέ ρε Ζήσηηηηηηηηηηη :JC_doubleup:

Δημήτρης

Posted

Ότι είχα στην εργαλειοθήκη στην πιλοτή έβαλα.

Μόλις βρω χρόνο θα πάρω ένα κολάρο και κολιέδες βιομηχανικούς!!!

• Like 1
  • 1 month later...
Posted (edited)

Σαββατιάτικες ασχολίες!!!!! Τοποθέτηση εμπρόσθιου σπόιλερ:

qs4dwk.jpg

Edited by gtaros
  • Like 6
Posted

ερώτηση (αν και είναι πολύ όμορφο :JC_cupidboy: ):

δε βρίσκει πλέον εύκολα τόσο χαμηλό που είναι το αμάξι?

Posted

ερώτηση (αν και είναι πολύ όμορφο :JC_cupidboy: ):

δε βρίσκει πλέον εύκολα τόσο χαμηλό που είναι το αμάξι?

Συνήθεια είναι όλα. Τόσα χρόνια έχω συνηθίσει με χαμηλωμένα αμάξια και πλέον σπάνια βρίσκω.

Posted

Συνήθεια είναι όλα. Τόσα χρόνια έχω συνηθίσει με χαμηλωμένα αμάξια και πλέον σπάνια βρίσκω.

κι εγώ είμαι με χαμηλωμένα αμάξια καιρό, αλλά από τις φωτογραφίες αυτό φαίνεται να παρα-είναι χαμηλό. Πχ Καλλιθέα ή σε κανένα δρόμο με έντονο σαμαράκι, θα βρίσκει (πιστεύω).

Γι' αυτό και ρώτησα. :)

ΥΓ: δείχνει "απίστευτα" βέβαια. :)

ΥΓ2: με τις γωνίες στο σύστημα της ανάρτησης είσαι οκ σε αυτό το ύψος? Το έχεις τσεκάρει?

• Like 1
Posted (edited)

κι εγώ είμαι με χαμηλωμένα αμάξια καιρό, αλλά από τις φωτογραφίες αυτό φαίνεται να παρα-είναι χαμηλό. Πχ Καλλιθέα ή σε κανένα δρόμο με έντονο σαμαράκι, θα βρίσκει (πιστεύω).

Γι' αυτό και ρώτησα. :)

ΥΓ: δείχνει "απίστευτα" βέβαια. :)

ΥΓ2: με τις γωνίες στο σύστημα της ανάρτησης είσαι οκ σε αυτό το ύψος? Το έχεις τσεκάρει?

Θα το δοκιμάσουμε την Κυριακή στα φερρυ!!!!! 

Πάντως για να βρω πρέπει να έχω προσεγγίσει πολύ λάθος την ανωμαλία του δρόμου....

Όσο για ανάρτηση - ρύθμιση είμαι ΟΚ. Άλλωστε την στρίβω την μαούνα όποτε μου δίνεται η ευκαιρία!!!

Edited by gtaros
  • Like 1
Posted

Θα το δοκιμάσουμε την Κυριακή στα φερρυ!!!!! 

Πάντως για να βρω πρέπει να έχω προσεγγίσει πολύ λάθος την ανωμαλία του δρόμου....

μαζί θα ανέβουμε!!!

Θα έχω κατεβάσει παράθυρο...! :P

Ελπίζω να μην ακούσω τίποτα ;)

ΥΓ: να δούμε αν βρίσκει κι εμένα, αν και θυμάμαι ότι στα φέρρυ του Περάματος προς Σαλαμίνα, οι ράμπες είναι σε σωστή γωνία και δεν έχουν πολύ κλίση (βλέπε καράβια Πειραιάς-Χανιά ή Ραφήνα-Μαρμάρι)