Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Καλησπέρα παιδιά, ήθελα την βοήθεια σας. Πριν λίγες μέρες τράκαρα πέφτοντας πανω σε ένα παλιό Peugeot 307 στην πόρτα του με την μούρη. Ευτυχώς είμαστε και εμείς και εκείνοι καλά. Εφταιγα η αλήθεια. Το δικό μου εσπασε προφυλακτήρα,μετωπη, τραβερσα, φτερο, καπω, , ψυγείο και ο φαναρτζης ειπε οτι έχει πάρει και σασί! Ξέρετε πουθενα για να βρω μια μετωπη κομπλε ή το κόστος καινούργιας? Σας ευχαριστώ.

Edited by Andy
Posted

Eαν έχει πάρει σασί είσαι σιγουρος ότι θέλεις να το φτιάξεις?? Θα γίνει όπως πρίν?

Posted

Καλησπέρα παιδιά, ήθελα την βοήθεια σας. Πριν λίγες μέρες τράκαρα πέφτοντας πανω σε ένα παλιό Peugeot 307 στην πόρτα του με την μούρη. Ευτυχώς είμαστε και εμείς και εκείνοι καλά. Εφταιγα η αλήθεια. Το δικό μου εσπασε προφυλακτήρα,μετωπη, τραβερσα, φτερο, καπω, , ψυγείο και ο φαναρτζης ειπε οτι έχει πάρει και σασί! Ξέρετε πουθενα για να βρω μια μετωπη κομπλε ή το κόστος καινούργιας? Σας ευχαριστώ.

Κομπλέ όλο μαζί δύσκολα θα βρεις, αλλά δε χάνεις τίποτα να περάσεις από μάντρες με τρακαρισμένα που έχουν κομμάτια-κομμάτια.

ΥΓ: πρέπει να ήταν "γερό" για να πήρε και σασί.... Αλλά όταν λέει "πήρε το σασί", πόσο πήρε δηλαδή? Γιατί αν πήρε πολύ (που φαίνεται με το μάτι), θεωρητικά δε φτιάχνεται...

Posted

Δεν ξέρω άμα θα γίνει όπως πριν, φαντάζομαι πως δεν έχει πάρει πολύ το σασί γιατί δεν πήγαινα γρήγορα, όχι πάνω από 40χλμ. Σε στενό ήταν. Καινούργιο πόσο να έχει ?  

Posted

Δεν ξέρω άμα θα γίνει όπως πριν, φαντάζομαι πως δεν έχει πάρει πολύ το σασί γιατί δεν πήγαινα γρήγορα, όχι πάνω από 40χλμ. Σε στενό ήταν. Καινούργιο πόσο να έχει ?  

Η τραβέρσα?

Το φτερό?

Το καπό?

Το ψυγείο?

όλα?

Υπολόγιζε (καινούρια) ανταλλακτικά και εργασία τουλάχιστον ένα 2500€ (κατά την εκτίμησή μου).

Posted

Και μικτή ασφάλεια την επόμενη φορά. ίσως.....

Δεν ασφαλίζουν με μικτή αμάξια άνω 10ετίας όλες οι εταιρίες...

Ίσως γιατί "ξεφτυλίζεται" η μεταπωλητική τιμή τους και θα "φάνε" αρκετά ως αυτοκίνητα που δε συμφέρει να επισκευάσεις? Ποιός ξέρει....

Posted (edited)

Δεν ασφαλίζουν με μικτή αμάξια άνω 10ετίας όλες οι εταιρίες...

Ίσως γιατί "ξεφτυλίζεται" η μεταπωλητική τιμή τους και θα "φάνε" αρκετά ως αυτοκίνητα που δε συμφέρει να επισκευάσεις? Ποιός ξέρει....

Αν ισχύει κάτι τέτοιο, είναι καθαρά θέμα στατιστικής/πιθανοτήτων.  Προφανώς το ασφάλιστρο που προκύπτει από τους ανάλογους υπολογισμούς είναι τόσο υψηλό που δεν "περπατάει" στην αγορά.  Και συνεπώς οι ασφαλιστικές ΔΕΝ κερδίζουν.

Για να υποστηρίξει μια ασφάλεια το κόστος της (λειτουργικό + αποζημιώσεις) και να βγάζει και κέρδος το ασφάλιστρο που υπάρχει θα πρέπει να είναι πάντα μεγαλύτερο από αυτό συνολικό κόστος.  Με μέσο κόστος ζημιάς στα 1000 ευρώ μια ασφαλιστική που χρεώνει 400 ανά αυτοκίνητο μπορεί κάνει break even σε κάτω από 25% ζημιογόνα αυτοκίνητα επί του συνόλου των ασφαλισμένων (υπολογίζοντας και λογικό ΜΙΚΤΟ κέρδος 15% που είναι πρό φόρων).  Προφανώς στα 10 ετίας και άνω το ποσοστό αυτό θα είναι πολύ μεγαλύτερο καθώς και οι ζημιές περισσότερο κοστοβόρες του 1000ρικου.

Δεν είμαι ασφαλιστής..........αλλά εκτός θέματος πέστε με :sHa_hehe:

Edited by G_KAR