George... Posted September 22, 2016 Posted September 22, 2016 Kαλημερα σε ολους . Θελω να αγορασω ενα vcds για το Αudi μου. ΟΙ γνωσεις μου για το εργαλειο αυτο ειναι λιγες, δηλαδη οτι εχω καταλαβει απ οτι διαβασα εδω στο forum.Απ οτι καταλαβα ειναι το καλωδιο που συνδεεται απο την μια ακρη στον εγγεφαλο του αυτ/του και απο την αλλη ακρη σε καποιο laptop. Eκει δειχνει βλαβες και μετρησεις . {οπως εχει στο συνεργειο}. Θα ηθελα να μαθω... 1.πως δουλευει? 2. ποσο κοστιζει? 3.απο που μπορω να το παρω/παραγγειλω. 4.ποια εκδοση καλωδιο δουλευει καλυτερα για τον δικο μου εγκεφαλο 5. αν υπαρχει να συνδεεται σε κινητο ταblet η μονο ΣΕ laptop? Aν πουλαει καποιος το δικο του και μου ταιριαζει ,
Giannis20vt Posted September 22, 2016 Posted September 22, 2016 Απαντω οσο πιο απλα μπορω. 1. Συνδεει τον υπολογιστη σου με το αμαξι, μεσω της θυρας OBD του αυτοκινητου, που υπάρχει για αυτο τον σκοπο. 2. Το αυθεντικό, περιπου 400ευρω (πολύ χοντρικα). Τα κινεζικα απο 20 ευρω (αν το παρεις μονος σου απο ebay), ως 50 ευρω αν το παρεις απο κάποιον που τα εμπορευεται εδω στην Ελλάδα. 3. Απο ebay , αν γνωριζεις και στο Car.gr θα βρεις πολλές αγγελιες 4. Σημερα η πιο προσφατη εκδοση ειναι η 15.7 αν θυμαμαι καλα. Η πιο διαδεδομένη ειναι η 12.12. Εγω προσωπικα σε ιδιο αμαξι, θεωρω καλυτερη εκδοση την 908, αλλά δεν υπάρχει πλεον διαθεσιμη για αγορα, ή ειναι πολύ δυσκολο να την βρεις. 5.To vcds δουλευει μονο σε Windows, αρα θελει PC ΄(ή tablet με windows) Και κατι που δεν ρωτησες. Οι δυνατοτητες του καλωδιου ειναι πολλες, θελει προσοχη αν πειραζεις κωδικοποιησεις γιατι ειναι κρισιμο το καθε νουμερο. Αν ασχοληθει καλο ειναι να το ψαξεις πριν αρχισεις να πειραζεις κατι στο αμαξι. 4
BEX Posted September 23, 2016 Posted September 23, 2016 Εγώ μέχρι τώρα χρησιμοποιώ ένα φθηνό bluetooth adapter και ένα απλό app στο κινητό. Για βασικά πράγματα με έχει σώσει. Πχ μου εμφανίζεται κατά καιρούς ένα P0420 επειδή ο προκαταλύτης δεν είναι σε άψογη κατάσταση (από το σέρβις μου το είπαν αυτό). Απλά το σβήνω με το app. Προφανώς όμως δεν είναι για πιο βαθειές αλλαγές, απλά το κόστος είναι αστείο (~10 ευρώ ο αντάπτορας και το app). Όσοι έχετε χρησιμοποιήσει τα κινέζικα αντίγραφα του VCDS είχατε κάποιο πρόβλημα? Αξίζει να πάρει κανείς αυτά των 20~50 ευρώ? Απο λογισμικό τι χρησιμοποιείτε? 1
George... Posted September 30, 2016 Author Posted September 30, 2016 Δηλαδή με αυτο το απλο obd bluetooth adapter μπορω να βλεπω σε πραγματικο χρονο π.χ θερμ αερα πιεση τυρμπο θερμ λαδιου και αλλα τετοια στο κινητο..? Μηπως ειναι επικίνδυνο για την ecu.?
George... Posted October 1, 2016 Author Posted October 1, 2016 Oxi τι? Δεν δειχνει θερμοκρασία λαδιου πιεση τουρμπο κτλπ η δεν εινα επικίνδυνο για τon εγκεφαλο που κουμπώνει? ??
BEX Posted October 1, 2016 Posted October 1, 2016 Δηλαδή με αυτο το απλο obd bluetooth adapter μπορω να βλεπω σε πραγματικο χρονο π.χ θερμ αερα πιεση τυρμπο θερμ λαδιου και αλλα τετοια στο κινητο..? Μηπως ειναι επικίνδυνο για την ecu.? Αυτό που έχω βλέπει διάφορες παραμέτρους (θα ανεβάσω αύριο screenshot, χωρίς σύνδεση δεν δείχνει τους διαθέσιμους αισθητήρες). Πάντως δε θυμάμαι να δείχνει θερμοκρασία λαδιού ή πίεση τούρμπο. 1
Johnny Best Posted October 8, 2016 Posted October 8, 2016 Μεγάλη συζήτηση ανοίγουμε... Το καλύτερο καλώδιο, προφανώς, είναι το γνήσιο. Ψάξε για μεταχειρισμένο στο Internet για να είσαι εντάξει σίγουρα ή κινέζικο από άλλον φίλο εδώ μέσα που να το έχει δοκιμάσει. Η πιο σταθερή κινέζικη έκδοση είναι 11.7 ή 12.12. Αλλά παίζει ρόλο το hardware και όχι το software αυτό καθαυτό. Ένας καλός κλώνος παίζει και με ποιο νέες εκδόσεις. Για τους κλώνους σημασία παίζει και το ver. των Windows. Δεν πολυσυμπαθούν τα 8 ή τα 10. Σχετικά με τους Έλληνες εμπόρους, καλό είναι να μην ασχοληθείς. Τα περισσότερα δεν δουλεύουν ή και αν αρχικά φαίνεται ότι δουλεύουν στην παραμετροποίηση ειδικών modules τα βρίσκουν μπαστούνια! Αυτά τα ολίγα. Φιλικά, Γιάννης 3
GerasimoS A4 Posted October 8, 2016 Posted October 8, 2016 Δηλαδή με αυτο το απλο obd bluetooth adapter μπορω να βλεπω σε πραγματικο χρονο π.χ θερμ αερα πιεση τυρμπο θερμ λαδιου και αλλα τετοια στο κινητο..? Μηπως ειναι επικίνδυνο για την ecu.? Εγω εχω obd adapter και προγραμμα το torque.Βλεπεις θερμοκρασια αερα ,πιεση turbo αλλα οχι θερμοκρασια λαδιου η θερμοκρασια καυσαεριων κτλ. Ειναι καλο για απλη χρηση. 1
George... Posted October 9, 2016 Author Posted October 9, 2016 Εγω εχω obd adapter και προγραμμα το torque.Βλεπεις θερμοκρασια αερα ,πιεση turbo αλλα οχι θερμοκρασια λαδιου η θερμοκρασια καυσαεριων κτλ. Ειναι καλο για απλη χρηση. Μηπως θα μπορουσες να μου πεις εδω η σε μνμ ποιο obd adapter εχεις? Ευχαριστω.
GerasimoS A4 Posted October 9, 2016 Posted October 9, 2016 Εχω ενα elm327 mini απο ebay για android.Αλλα για να τα βλεπεις ολα οπως πιεση κτλ πρεπει να εχεις αγορασμενο το προγραμμα. 1
zamanf Posted October 10, 2016 Posted October 10, 2016 (edited) Εγω παντως με το παλιο καλωδιο vag com 409.1 κλωνο με τιμη στα 10 ευρω μεχρι στιγμης οτι χρειαστηκε να κανω ( διαγνωση & κωδικοποιηση ) το εκανα μια χαρα. 4 χρονια πλεον δεν χρειαστηκε να το αλλαξω. Α4 B6 1.8t avj Στάλθηκε από το H60-L02 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Edited October 10, 2016 by zamanf 2
timos Posted October 10, 2016 Posted October 10, 2016 Μεγάλη συζήτηση ανοίγουμε... Το καλύτερο καλώδιο, προφανώς, είναι το γνήσιο. Ψάξε για μεταχειρισμένο στο Internet για να είσαι εντάξει σίγουρα ή κινέζικο από άλλον φίλο εδώ μέσα που να το έχει δοκιμάσει. Η πιο σταθερή κινέζικη έκδοση είναι 11.7 ή 12.12. Αλλά παίζει ρόλο το hardware και όχι το software αυτό καθαυτό. Ένας καλός κλώνος παίζει και με ποιο νέες εκδόσεις. Για τους κλώνους σημασία παίζει και το ver. των Windows. Δεν πολυσυμπαθούν τα 8 ή τα 10. Σχετικά με τους Έλληνες εμπόρους, καλό είναι να μην ασχοληθείς. Τα περισσότερα δεν δουλεύουν ή και αν αρχικά φαίνεται ότι δουλεύουν στην παραμετροποίηση ειδικών modules τα βρίσκουν μπαστούνια! Αυτά τα ολίγα. Φιλικά, Γιάννης Το 12.12 το εχω και ουτε το ραδιόφωνο δεν αναγνωρίζει.. Αστα να πάνε ειναι.. Μην πω για οταν χρειάστηκε να κανω κωδικοποίηση στο abs! 1
Johnny Best Posted October 10, 2016 Posted October 10, 2016 Καλημέρα, όπως έγραψα και παραπάνω καταλυτικό ρόλο παίζει το hardware και όχι το software!. Μπορεί το δικό σου δείγμα να ήταν μάπα... Εμένα ένα παλιό που έχω δουλεύει άψογα και σαν 11.7 και σαν 12.12. Φιλικά, Γιάννης
Giannis20vt Posted October 10, 2016 Posted October 10, 2016 Εχουν περασει τουλαχιστον 10 καλωδια απο τα χερια μου με την εκδοση 12.12, κανένα δεν μου δουλεψε σωστά. Βρηκα εναν 908, δουλεψε μια χαρα. Τι να πω, δεν ξερω. Επισης δοκιμασα και 15.7 παλι δεν δουλεψε σωστα.
S3-Nick Posted January 22, 2017 Posted January 22, 2017 Καλησπερα!! Σημερα δοκιμασα το νεο καλωδιο που πηραμε απο το group buy και μπορεσα να δω ορισμενα πραγματακια! Ηθελα να ρωτησω, τι μπορουμε να ενεργοποιησουμε στο Α4 Β6 συγκεκριμενα;; Αναφερω συγκεκριμενα μιας και εχω διαβασει πολλα γενικα για τα μοντελα της audi αλλα τα περισσοτερα δεν δουλευουν στο Β6. Εγω σημερα μπορεσα και ενεργοποιησα το αυτοματο κλειδωμα του αυτοκινητου στα 10χαω...κλειδωνει αυτοματα στα 10χαω και ξεκλειδωνει μολις βγαλεις το κλειδι. Γινεται ευκολα μεσω του coding του module του central convenience. Προσθετεις 32 στον υπαρχον αριθμο που εχει η κωδικοποιηση και ενεργοποιειτε! Τι αλλο ενεργοποιειτε επιβεβαιωμενα στο Β6;;
George... Posted March 20, 2018 Author Posted March 20, 2018 Καλημερα, ποιο απο τα 3 πιστευετε οτι θα δουλεψει καλυτερα σε Α4 β6 ? Eυχαριστω... 1. VAG-K+CAN Commander https://www.ebay.com/itm/VAG-K-CAN-Commander-1-4-OBD2-Diagnostic-Scanner-Tool-COM-Cable-For-VW-Skoda-Audi/401400220302?epid=5008439410&hash=item5d75514a8e:g:b24AAOSwz5ZZsLZJ. 2. OBD2 409,1 Cable VAG-COM https://www.ebay.com/itm/OBD2-409-1-USB-Cable-VAG-COM-OBD-Diagnostic-Scanner-For-VW-Audi-Seat-Skoda-VCDS/362148043029?hash=item5451b49915:m:m0HQSliqIWQtUCTn7Da4rpQ 3.FTDI FT232RL VAG-COM KKL . K-LINE . KWP https://www.ebay.com/itm/FTDI-FT232RL-VAG-COM-KKL-409-1-OBD2-K-Line-KWP2000-ISO9141-USB-FOR-VW-AUDI/162626991515?hash=item25dd52f59b:g:KEEAAOSwT2JZlBW~
George... Posted March 21, 2018 Author Posted March 21, 2018 (edited) Καλημερα, εσεις που εχετε θα ξερετε.Πειτε μου την γνωμη σας μην παρω κανενα που δεν ταιριαζει η τελειως αχρηστο! Ευχαριστω... Edited March 21, 2018 by George...
Giannis20vt Posted March 21, 2018 Posted March 21, 2018 Καλημερα, ποιο απο τα 3 πιστευετε οτι θα δουλεψει καλυτερα σε Α4 β6 ? Eυχαριστω... 1. VAG-K+CAN Commander https://www.ebay.com/itm/VAG-K-CAN-Commander-1-4-OBD2-Diagnostic-Scanner-Tool-COM-Cable-For-VW-Skoda-Audi/401400220302?epid=5008439410&hash=item5d75514a8e:g:b24AAOSwz5ZZsLZJ. 2. OBD2 409,1 Cable VAG-COM https://www.ebay.com/itm/OBD2-409-1-USB-Cable-VAG-COM-OBD-Diagnostic-Scanner-For-VW-Audi-Seat-Skoda-VCDS/362148043029?hash=item5451b49915:m:m0HQSliqIWQtUCTn7Da4rpQ 3.FTDI FT232RL VAG-COM KKL . K-LINE . KWP https://www.ebay.com/itm/FTDI-FT232RL-VAG-COM-KKL-409-1-OBD2-K-Line-KWP2000-ISO9141-USB-FOR-VW-AUDI/162626991515?hash=item25dd52f59b:g:KEEAAOSwT2JZlBW~ το 1ο δεν ειναι vagcom, έχει καποιες λειτουργίες του VAGCOM και κάποιες άλλες που δεν τις έχει το VAGCOM. to 2o και το 3ο δεν κανει για το αμαξι σου, ειναι παρα πολύ παλιό και προσωπικά νομίζω άχρηστο. VagCom είναι αυτό: https://diagnostika.car.gr/parts/view/1413921/ Για τι δουλεια το θέλεις ακριβως; 1
George... Posted March 21, 2018 Author Posted March 21, 2018 (edited) Για αρχη θελω να να δω κωδ. steering module ,τοποθετηση-ενεργοποιηση cruise control και μετα να αλλαξω τις ζωνες να χτυπανε και αλλες τετοιες προσαρμογες. Edited March 21, 2018 by George...
Giannis20vt Posted March 21, 2018 Posted March 21, 2018 Για αρχη θελω να να δω κωδ. steering module ,τοποθετηση-ενεργοποιηση cruise control και μετα να αλλαξω τις ζωνες να χτυπανε και αλλες τετοιες προσαρμογες. δεν ξέρω αν το 1ο κανει τετοιες ενεργειες που θελεις, πρεπει να το ψαξεις ή να απαντησει καποιος που το γνωριζει. Παντως με τα καινουργια καλωδια απο ver12 και πάνω οσοι προσπαθησαμε να ενεργοποιησουμε το cruise control δεν τα καταφεραμε. 1
Johnny Best Posted March 22, 2018 Posted March 22, 2018 (edited) Καλησπέρα. Γιάννη το τρίτο από τον Έλληνα δεν είναι καλό. Το είχα πάρει εγώ πριν λίγο καιρό και έκανε πολύ λιγότερα από μια ρέπλικα v12 που έχω ακόμα. Όχι απλά δεν κωδικοποιούσε modules αλλά δεν επικοινωνούσε με πολλά από αυτά. Τελικά, ευτυχώς, το πήρε πίσω και μου έδωσε τα χρήματα. Βέβαια έχασα το κόστος των σταλτικών και το κόστος και τον χρόνο μου να πάω στην περιοχή του να το επιστρέψω. Χαμένος από όλες τις πλευρές... Έτσι αποφάσισα να πάρω το γνήσιο από Γερμανία και ησύχασα (σώθηκα). Δεν ξέρω αν είναι πάντα εφικτό αλλά ή αγοράζετε με ρητό δικαίωμα επιστροφής ή το δοκιμάζετε επί τόπου, τουλάχιστο αν επικοινωνεί με όλες τις μονάδες. Φιλικά, Γιάννης Edited March 22, 2018 by Johnny Best 2
Recommended Posts