Mixalis306 Posted June 24, 2017 Posted June 24, 2017 Καλησπέρα, Έχοντας εθιστεί στο να διαβάζω topics του forum, σε σημείο που σε λίγο θα το έχω διαβάσει όλο, διάβασα για τα υγρά του υδραυλικού. Όταν πήρα το αυτοκίνητο διαπίστωσα ότι το αυτοκίνητο ζήταγε λίγο υγρό υδραυλικού. Αμέσως πήγα και πήρα λίγο από την shell και του συμπλήρωσα. Νομίζω ότι ήταν atf και έγραφε ότι κάνει και για σασμάν και φρένα ? Ήταν λύση ανάγκης μιας και ήταν Σάββατο και θα το δούλευα αναγκαστικά Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα. Δεν είχα κάποιο πρόβλημα μέχρι τότε και δεν ασχολήθηκα. Υπάρχει περίπτωση να το πληρώσω αργότερα ? Να μου μείνει καμιά κρεμαγιερα στο χέρι ?
Mixalis306 Posted June 25, 2017 Author Posted June 25, 2017 Κάνεις ? Παρεπιπτοντως βρήκα το μπουκαλάκι και λέει shell spirax automatic transmission fluid.
timos Posted June 26, 2017 Posted June 26, 2017 Τα δικά μας αυτοκίνητα δεν χρησιμοποιούν τον τύπο υδραυλικού λαδιού ATF (Automatic Transmission Fluid) το οποίο ειναι ορυκτέλαιο κόκκινου χρώματος και πουλάνε ολα τα βενζινάδικα. Πήγαινε σε μια αντιπροσωπεια και πάρε το original VW του οποίου το part number ειναι: G 004 000 M2 και στοιχίζει κατι λιγότερο απο 15€. Πρόκειται για συνθετικό λάδι υδραυλικού το οποίο φοράνε τα περισσότερα σύγχρονα αυτοκίνητα. Να ξέρεις οτι δεν μπορείς να αναμείξεις το Ορυκτέλαιο ATF με το συνθετικό που εχει ήδη μεςα το σύστημα σου. Μπορείς όμως να αντικαταστήσεις το συνθετικό με ATF οταν κάποια στιγμή το αλλάξεις. Όμως γιατί να το κανεις? Για να γλυτώσεις 7-8€ και ουσιαστικά να κανεις έκπτωση στην ποιότητα ? 1
Mixalis306 Posted June 27, 2017 Author Posted June 27, 2017 Τα δικά μας αυτοκίνητα δεν χρησιμοποιούν τον τύπο υδραυλικού λαδιού ATF (Automatic Transmission Fluid) το οποίο ειναι ορυκτέλαιο κόκκινου χρώματος και πουλάνε ολα τα βενζινάδικα. Πήγαινε σε μια αντιπροσωπεια και πάρε το original VW του οποίου το part number ειναι: G 004 000 M2 και στοιχίζει κατι λιγότερο απο 15€. Πρόκειται για συνθετικό λάδι υδραυλικού το οποίο φοράνε τα περισσότερα σύγχρονα αυτοκίνητα. Να ξέρεις οτι δεν μπορείς να αναμείξεις το Ορυκτέλαιο ATF με το συνθετικό που εχει ήδη μεςα το σύστημα σου. Μπορείς όμως να αντικαταστήσεις το συνθετικό με ATF οταν κάποια στιγμή το αλλάξεις. Όμως γιατί να το κανεις? Για να γλυτώσεις 7-8€ και ουσιαστικά να κανεις έκπτωση στην ποιότητα ? Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Εγώ έκανα αναγκαστικά μίξη αλλά το συνθετικό που είχε ήδη μέσα ήταν ελάχιστο. Η αντικατασταση του πιστεύεις ότι πρέπει να γίνει άμεσα γιατί κινδυνεύω να έχω άλλες φθορές, ή μπορώ να το αλλάξω τον άλλον μήνα που θα πάω στον μηχανικό για αλλαγή ιμάντα εκκεντροφορου ?
timos Posted June 27, 2017 Posted June 27, 2017 (edited) Να εισαι καλα... Δεν γνωρίζω να σου δώσω αυτή την απάντηση. Φαντάζομαι οτι επειδη είχε ελάχιστο συνθετικό μεςα λογικά δεν θα αντιμετωπίσεις κάποιο πρόβλημα. Με κάθε επιφύλαξη ομως. Περισσοτερο θα προβληματιζομουν στη θέση σου για τον λόγο τον οποίο έχασε τα υγρά. Edited June 27, 2017 by timos 1
Mixalis306 Posted June 27, 2017 Author Posted June 27, 2017 Δεν με προβλημάτισε επειδή του συμπλήρωσα την Δευτέρα του Πάσχα και από τότε είναι στο ίδιο σημείο.δεν ξέρω γιατί είχε συμβεί στον προηγούμενο προηγούμενο ιδιοκτήτη. Για καλο και για κακό θα γίνει πολύ σύντομα η αλλαγή... 2
Dimitris_Kon Posted June 30, 2017 Posted June 30, 2017 Μην φοβάσαι, δεν πιστεύω οτι θα σου δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα. Δημήτρης 1
Recommended Posts