Jump to content

Recommended Posts

Posted

Δεν αναλαμβάνει η αντιπροσωπεία κωδικοποιήσεις και αλλαγές πάνω στο αμάξι σε κωδικό ανταλλακτικού που δεν ανήκει στο αμάξι σου, εκτός αν έχεις κάποιο γνωστό.

Καλύτερα να προμηθευτείς ένα καλωδιάκι vag-com και καλό διάβασμα στο forum 

• Like 1
Posted

Το τιμόνι ήταν από A5 Coupe Sportline από Αγγλία. Είχε φωτογραφία με σκασμένο αερόσακο επάνω στο αμάξι. Δεν ήταν από άλλο μοντέλο.

Το καλώδιο που πήρα είναι ο κωδικός που λέει το νήμα του Γιάννη, όμως έχει άλλους ακροδέκτες στις γειώσεις και δεν η μία φύσα του αερόσακου δεν ταιριάζει λόγω του ότι έχει ένα δοντάκι που την εμποδίζει να κουμπώσει.

Όλοι οι οι κωδικοί είναι για A5 αλλά απότι διαπιστώσαμε δεν είναι πάντοτε συμβατά μεταξύ τους τα ανταλλακτικά.

Παράγγειλα ένα καλώδιο που να ταιριάζει στον δικό μου αερόσακο και βλέπουμε.

Στο μέλλον αν είναι θα πάρω ολόκληρο τιμόνι με αερόσακο μαζί για να είμαι σίγουρος, προς το παρών με το παλιό και ελπίζω να δουλέψουν τα κουμπάκια και το cruise control με την βοήθεια σας.

Μου κάνει εντύπωση ότι δεν μπορούν να προγραμματίσουν τίποτε σε επίσημες αντιπροσωπείες, θέλει σπασμένο λειτουργικό είπε, ισχύει αυτό ή μου είπαν ψέμματα?

Και αναρωτιέμαι για τα 140 ευρώ εργατικά τα οποία αντιστοίχισαν σε πραγματικό χρόνο 1μισης ώρας δουλειάς μόνο δηλαδή χρεώνουν 90 ευρώ την ώρα? Φυσικά όταν θα ξαναπάω για κάτι άλλα ψιλοπράγματα που θέλω θα διαπραγματευτώ τις τιμές διότι πιστεύω ότι με έπιασαν κορόιδο (εγώ πιστεύοντας ότι θα προγραμματίσουν και θα είμαι κομπλέ εκεί, αν ήξερα τον βαθμό δυσκολίας δεν θα τους έδινα πάνω από 60 ευρώ εργατικά ή θα το έκανα μόνος μου).

Μήπως ήταν απο δεξιοτίμονο?

Posted

Δεν αναλαμβάνει η αντιπροσωπεία κωδικοποιήσεις και αλλαγές πάνω στο αμάξι σε κωδικό ανταλλακτικού που δεν ανήκει στο αμάξι σου, εκτός αν έχεις κάποιο γνωστό.

Καλύτερα να προμηθευτείς ένα καλωδιάκι vag-com και καλό διάβασμα στο forum 

Στην ενότητα με τα cruise control retrofit που ρώτησα για βοήθεια πριν πάω στον Γκρατσία δεν μου απάντησε κανείς, δεν πειράζει ένα χαμένο πρωινό και μερικά κατοστάρικα πεταμένα, θα πάρω καλώδιο  :wave:

Μήπως ήταν απο δεξιοτίμονο?

Ναι από Αγγλία, ότι έγινε έγινε τώρα, το πουλάω τσάμπα e-bay για να πάρω τίποτα πίσω και προχωράω!! 

Posted

Στην ενότητα με τα cruise control retrofit που ρώτησα για βοήθεια πριν πάω στον Γκρατσία δεν μου απάντησε κανείς, δεν πειράζει ένα χαμένο πρωινό και μερικά κατοστάρικα πεταμένα, θα πάρω καλώδιο  :wave:

Ναι από Αγγλία, ότι έγινε έγινε τώρα, το πουλάω τσάμπα e-bay για να πάρω τίποτα πίσω και προχωράω!! 

:(

Aν αφιέρωνες λίγο χρόνο να διαβάσεις σίγουρα θα τα έβρισκες όλα.

Όλοι την έχουμε πατήσει, στο B8 διάβαζε, ισχύουν τα ίδια.

Posted

Αντιπροσωπεία χρεώνει εργατοώρα αλλα ο χρόνος επισκευής δεν πάει με χρονόμετρο αλλα με κατάλογο που εχουν πάρει απο την μαμά εταιρεία για το ποσό χρόνο χρειάζεται η κάθε επισκευή. Αυτο σημαίνει οτι ακόμη και αν εισαι απο πανω και δεις οτι η αλλαγη λαδιού χρειάζεται 25' και ο κατάλογος γράφει 35' θα σε χρεώσουν για 35'. Εν μέρει εχει μια λογική γιατί θα μπορούσες την ίδια δουλειά να την πλήρωνες 20€ αν την έκανε ένας καλός μηχανικός η 50€ αν την έκανε ο στόκος του συνεργείου. Απο την άλλη ξέρεις απο την αρχη τι πληρώνεις και δεν περιμένεις να σε ξυρίσουν στο τέλος ενω αποφεύγονται κουτοπονηριές τύπου ο Α αντιπρόσωπος χρεώνει 50€ την εργατοώρα και ο Β 55€ αλλα ο Α να κανει 30' για κάτι που ο Β κανει 5'.

Σε κουβέντα που είχα κανει μου είχαν πει οτι έτσι επιμερίζεται καλυτερα το κόστος εργασιών που δεν χρεώνονται (πχ παραλαβή, δοκιμή κτλ).

Τέλος πάντων όλα αυτά εχουν μια λογική και έναν αντίλογο. Σεβαστά και τα δυο εφοσον τα γνωρίζεις απο την αρχη και επιλέγεις αν θα το πας στον Γρατσια, στην καρεντα, στον μαστρομητσο η στον εξειδικευμένο.

Στην πράξη, με ένα vagcom κανεις τη δουλειά σου. Τουλάχιστον σε οτι αφορά στο cruise control. Με ένα καλο σετ εργαλείων, λίγο διάβασμα και λίγο κουράγιο το τοποθετείς μόνος σου σε μισή ώρα περιπου.

Το θεμα με το τιμόνι και τον αερόσακο το είχα συναντήσει μονο όταν πούλαγα το παλιό μου, και ο αγοραστής είχε Α3. Οπτικά ίδιο, στις λεπτομέρειες διαφορετικο, στο τέλος fail.

Όποτε όντως απο εδω και πέρα καλυτερα να αγοράζεις σετ!

Μακάρι να ειναι τα μόνα κατοστάρικα που θα χάσεις και το μονο ξενέρωμα που θα ζήσεις!!

• Like 1
Posted

Παράγγειλα καλώδιο με vcds 12.12 σπασμένο. Ελπίζω να κάνω δουλειά για το CC.

Το θέμα της χρέωσης το αντιλαμβάνομαι αλλά θεωρώ τα 140 ευρώ ληστεία, για την δουλειά που έγινε... απ ότι αντιλανμβάνεσαι δεν είναι η πρώτη φορά που πηγαίνω ένα από τα οχήματα μου σε αντιπροσωπείες έχω καλή ιδέα πιστεύω το πως χρεώνουν. Δεν θα το αφήσω έτσι πάντως. Αν δεν με αντιμετωπίσουν επαγγελματικά και σωστά δεν θα ξαναπατήσω εκεί βεβαίως βεβαίως.

Ναι να αγοράζω σετ, δεν έχεις άδικο, αλλά σκοπός είναι να κάνουμε οικονομία χωρίς τσιγκουνιές, ένα τιμόνι κομπλέ σε καλή κατάσταση σαν αυτό που πήρα δεν το έχω δει κάτω από 350-400 ευρώ. Θα μου πεις από αυτά τα μισά ήδη πήγανε χαμένα. Δεν πειράζει πληρώνουμε και μαθαίνουμε.

Αν δεν μπορέσω να τα βγάλω πέρα (παρότι δεν το πρότεινε κανείς σας) θα κάνω έναν κόπο και θα περάσω από την έδρα σας, ελπίζω να με βοηθήσετε. 

Posted

Το θέμα της χρέωσης το αντιλαμβάνομαι αλλά θεωρώ τα 140 ευρώ ληστεία, για την δουλειά που έγινε... απ ότι αντιλανμβάνεσαι δεν είναι η πρώτη φορά που πηγαίνω ένα από τα οχήματα μου σε αντιπροσωπείες έχω καλή ιδέα πιστεύω το πως χρεώνουν. Δεν θα το αφήσω έτσι πάντως. Αν δεν με αντιμετωπίσουν επαγγελματικά και σωστά δεν θα ξαναπατήσω εκεί βεβαίως βεβαίως.

Χρήστο μου, δεν είπα ότι κατέβηκες από τον Άρη και δεν είμαι εδώ ούτε για να δικαιολογήσω τις χρεώσεις της αντιπροσωπείας ούτε την ποιότητα της δουλειάς τους, ούτε για να σε φιτιλιάσω και να μετά να σου προτείνω τον σουπερ ουάου εξειδικευμένο... Εντελώς διαφορετικό είναι το αντικείμενό μου, εντελώς διαφορετικός είναι και ο ρόλος του φόρουμ και όσων γράφουμε εδω μέσα... :)

Απλά απάντησα στο, φιλοσοφικό ίσως, ερώτημα που έθεσες για το αν χρεώνουν 90€ την ώρα. 

Ναι να αγοράζω σετ, δεν έχεις άδικο, αλλά σκοπός είναι να κάνουμε οικονομία χωρίς τσιγκουνιές, ένα τιμόνι κομπλέ σε καλή κατάσταση σαν αυτό που πήρα δεν το έχω δει κάτω από 350-400 ευρώ. Θα μου πεις από αυτά τα μισά ήδη πήγανε χαμένα. Δεν πειράζει πληρώνουμε και μαθαίνουμε.

Αν δεν μπορέσω να τα βγάλω πέρα (παρότι δεν το πρότεινε κανείς σας) θα κάνω έναν κόπο και θα περάσω από την έδρα σας, ελπίζω να με βοηθήσετε. 

Επειδή όντως πληρώνουμε και μαθαίνουμε, γι αυτό σου ευχήθηκα να είναι το μόνο ξενέρωμα που θα φας και τα μόνα λεφτά που θα πετάξεις...

Οι περισσότεροι απο εδω μέσα έχουμε κάνει μάγκες κάποιους άσχετους μέχρι να μάθουμε και να ξεκινήσουμε να τα φτιάχνουμε μόνοι μας ή με παρέα. Απο τότε βέβαια εξακολουθούμε να πετάμε λεφτά καθώς έχουμε πειραματιστεί με πολλά άχρηστα ή αχρείαστα πράγματα τα οποία απλώς δεν δούλεψαν είτε επειδή δεν έκαναν στο αυτοκίνητό μας είτε επειδή το retrofit ήταν πιο δύσκολο από ότι έπρεπε...  

Το τι και πόσο κόπο θα κάνεις είναι κάτι που εν μέρει το επιλέγεις και το αποφασίζεις εσύ :)

Στο άλλο μέρος, έχει σημασία και η διαθεσιμότητα του κάθε μέλους που μπορεί, ξέρει ή έχει την διάθεση να βοηθήσει. Μην ξεχνάς ότι όλο αυτό γίνεται για την πλάκα μας και κυρίως λόγω της διάθεσης να βοηθάμε ο ένας τον άλλον.

Άρα άφενός μεν δεν υπάρχει σαφες ωράριο λειτουργίας για να πεις "παιδιά θα περάσω για μια μπυρα και ένα retrofit την Τετάρτη γύρω στις 6.00" αφετέρου δε η προσφορά και η ζήτηση παίζει μεγάλο ρόλο. Μπορεί λοιπόν να μην στο πρότεινε κανείς ενώ το ζήτησες, είτε επειδή το πόσταρες καλοκαιριάτικα, όταν ο κάβουρας ήταν στις ξαπλώστρες του Nammos, o Δημήτρης καθάριζε την εσωλέμβια, εγώ ήμουν στον κόσμο μου, ο άλλος διακοπές με την οικογένειά του ο παράλλος με την κοπέλα του και ο επόμενος δούλευε, είτε επειδή δεν το είδε κάποιος που μπορούσε να βοηθήσει, είτε για χίλιους δυο άλλους λόγους...

Αν έχεις δει τα αντίστοιχα ποστ για καθαρισμούς επικαθίσεων π.χ. μπορεί να ξεκινούσαμε να τα συζητάμε Σεπτέμβριο και τελικά να υλοποιούνταν Ιανουάριο. 

Οπότε σίγουρα δεν παίζει κάτι προσωπικό μαζί σου και εφόσον καταφέρεις να βγάλεις άκρη για το που και το πότε, όλο και κάποιος θα μπορεί να βοηθήσει.

Φιλικά,

Γιάννης

• Like 3
Posted

Παίδες, να θυμίσω το post σχετικά με την έδρα αλλά και η μικρή συζήτηση που έγινε? (εδώ)

:)

ΥΓ: μην τα κάνω copy-paste

• Like 2
Posted

@ ianos δεν έχω παρεξηγηθεί ούτε με πείραξε κάτι από το φόρουμ, δεν είπα ούτε υπονόησα κάτι τέτοιο. Μεγάλοι άνθρωποι είμαστε καταλαβαινόμαστε. Μ αρέσετε διότι είστε σε διακοπές μέσα Σεπτεμβρίου :sHa_hehe: .  Έχω ξοδέψει αρκετά χρήματα τσάμπα σε tuning το δήλωσα πρώτα πρώτα πριν περιγράψω την περιπετειούλα no problem. Και εμένα το επάγγελμα μου είναι διαφορετικό, είμαι χειρουργός εμφυτευματολόγος οδοντίατρος και απορώ, παρότι και εμένα οι υπηρεσίες κοστίζουν, πόσο κοστίζουν στον Γκρατσία. Αλλά δεν θα θέλω να μιλήσουμε άλλο για αυτό αφού είπα ότι θα ξαναπάω και θα κάνω εξήγηση. Η απάντηση τους θα με κάνει να συνεχίσω να πηγαίνω εκεί ή αλλού. Αυτά.

@Kavouras έχω μιλήσει με τον Γιώργο από Μαγούλα είναι κοινός γνωστός με έναν συνάδελφο από Ελευσίνα, ελπίζω να συναντηθούμε το συντομότερο  :wave:

• Like 2
Posted

Ωχ ....... χειρουργός εμφυτευματολόγος οδοντίατρος....  :sSic_fever: ....... δώσε πόνο......   :cold: 

Χρήστο την επόμενη που θα πας στον Γκρ.... πάρε και τις τανάλιες σου μαζί.....Όλο και κάτι θα γλυτώσεις...  :hehe: 

@ Γιάννη πρόσεχε τι λες γιατί σε βλέπω με μασέλες.... :JC_cheesy: 

• Like 2
Posted

@ ianos δεν έχω παρεξηγηθεί ούτε με πείραξε κάτι από το φόρουμ, δεν είπα ούτε υπονόησα κάτι τέτοιο. Μεγάλοι άνθρωποι είμαστε καταλαβαινόμαστε. Μ αρέσετε διότι είστε σε διακοπές μέσα Σεπτεμβρίου :sHa_hehe: .  Έχω ξοδέψει αρκετά χρήματα τσάμπα σε tuning το δήλωσα πρώτα πρώτα πριν περιγράψω την περιπετειούλα no problem. Και εμένα το επάγγελμα μου είναι διαφορετικό, είμαι χειρουργός εμφυτευματολόγος οδοντίατρος και απορώ, παρότι και εμένα οι υπηρεσίες κοστίζουν, πόσο κοστίζουν στον Γκρατσία. Αλλά δεν θα θέλω να μιλήσουμε άλλο για αυτό αφού είπα ότι θα ξαναπάω και θα κάνω εξήγηση. Η απάντηση τους θα με κάνει να συνεχίσω να πηγαίνω εκεί ή αλλού. Αυτά.

@Kavouras έχω μιλήσει με τον Γιώργο από Μαγούλα είναι κοινός γνωστός με έναν συνάδελφο από Ελευσίνα, ελπίζω να συναντηθούμε το συντομότερο  :wave:

με χαρά να σε γνωρίσουμε!!! (μονοήμερη εκδρομή 01/10 - κυριακή)

Posted (edited)

Για τη συγκεκριμένη αντιπροσωπεία στην οποία αναφέρεσαι, με χρέωσαν (το είδα πριν πληρώσω) εργασία αλλαγής φίλτρου.............είχα-έχω pipercross σε σωλήνα.

ΣΥΝ άλλη μια ΠΟΛΥ ΧΟΝΤΡΗ ζημιά, που μου έκαναν και αφού τους έβρισα ΟΛΟΥΣ μου την επισκευασαν.

Από τότε ΟΥΤΕΕΕΕΕ απέξω.

edit: φίλτρου αέρα

Edited by escape_A3
Posted

Για τη συγκεκριμένη αντιπροσωπεία στην οποία αναφέρεσαι, με χρέωσαν (το είδα πριν πληρώσω) εργασία αλλαγής φίλτρου.............είχα-έχω pipercross σε σωλήνα.

ΣΥΝ άλλη μια ΠΟΛΥ ΧΟΝΤΡΗ ζημιά, που μου έκαναν και αφού τους έβρισα ΟΛΟΥΣ μου την επισκευασαν.

Από τότε ΟΥΤΕΕΕΕΕ απέξω.

edit: φίλτρου αέρα

η "πουστιά" είναι οι μικρές εργασίες όπως "φίλτρο υγρού υαλοκαθαριστήρων" (τυχαίο το παράδειγμα :whistling: )

Posted

Στο μεταξύ άναψε και λαμπάκι αερόσακου μαζί φυσικά με το EPC που ήταν μόνιμα αναμμένο από την ώρα που τοποθετήθηκε το cruise contρol stalk. Πήγα σε έναν φίλο μου που έχει vag com (αυτόν με το Leon τέρας) και μετά από πολλές προσπάθειες καταφέραμε να προγραμματίσουμε το cruise control το οποίο λειτουργεί άψογα, ουφ...

Το λαμπάκι αερόσακου δεν καταφέραμε να σβήσουμε (airbag igniter) μάλλον απ'ότι διαβάζω φταίει το καλώδιο, είτε έγινε ζημιά από τον ηλεκτρολόγο του Γκρατσία ή απλά δεν τοποθέτησε τις φύσες καλά ή είναι βρώμικες οι επαφές.. Ελπίζω με το νέο καλώδιο που παράγγειλα να επιλυθεί το πρόβλημα.

Πάντως με βάζει σε σκέψεις ο τρόπος με τον οποίο δούλευε ο ηλεκτρολόγος εκεί. Απότι διάβασα πριν αλλάξεις οτιδήποτε στον αερόσακο, πρέπει να βγάλεις τον πόλο της μπαταρίας και να περιμένεις λίγη ώρα ώστε να κάνει drain όλο το ηλεκτρικό σύστημα. Αυτός εν αντιθέσει δούλευε και έβγαζε τις φύσες του αερόσακου με κανονικά συνδεδεμένη την μπαταρία και μάλιστα στο τέλος αφού διαπιστώθηκε και ότι το τιμόνι δεν παίρνει τον αερόσακο σύνδεσε τις φύσες και με το κλειδί στην θέση on.

Δεν ξέρω παιδιά. Ευτυχώς το VAG COM μου το παραλαμβάνω αύριο, και θα μπορώ πια να ασχολούμαι μόνος μου (απ'ότι είδα πολύ απλά τα πράγματα αρκεί να μην πειράζεις πράγματα που δεν ξέρεις τι είναι), διότι δεν μου έδωσε και μεγάλη σιγουριά ο Γκρατσίας. Και ο φίλος με το Leon, με έκραξε που πήγα εκεί.  

Θα ενημερώσω με νεώτερα.

Posted

Καλημέρα Chris !

Για λόγους ασφαλείας έπρεπε να αποσυνδέσει την μπαταρία και όπως επισήμανες να κάνει drain το κύκλωμα π.χ πατώντας φρένο με διακόπτη στη θέση ignition.

Προσοχή ! Πριν αλλάξεις κάποια τιμή με το vag com , κάνε ένα prtscr και αποθήκευε τις αρχικές τιμές σε ένα word, ώστε αν κάτι δεν πάει καλά, να μπορείς να το επαναφέρεις. 

• Like 2
Posted (edited)

Νεώτερα σήμερα που μόλις επέστρεψα από Γκρατσία.

Δυστυχώς το λαμπάκι αερόσακου δεν σβήνει με το νέο καλώδιο ούτε λειτουργεί η κόρνα ούτε τα χειριστήρια.

Μετά από αρκετές προσπάθειες ο ηλεκτρολόγος απεφάνθη ότι φταίει ο εγκέφαλος αερόσακου.

Τιμή αντιπροσωπείας 329 ευρώ.

Δεν το παράγγειλα θα ψάξω μεταχειρισμένο.

Η υπόθεση cruise control και multifunction steering αρχίζει να γίνεται αλμυρή  :sHa_hehe:

Τοποθετήθηκαν παταλιέρες S μεταλλικές και foot rest. (+20ΗP σίγουρα :sHa_hehe: )

Επίσης βάσεις εξάτμισης στα πίσω καζάνια διότι κάτι εξατμισάδες που έβαλαν χέρι τις είχαν κάνει κ@λο.

Προς τιμήν τους δεν χρέωσαν καθόλου εργατικά (μόλις 8,5 ευρώ για το τυπικό) μετά από τα παράπονα που τους έκανα.

Δεν ξέρω τι να κάνω γιατί φοβάμαι μην δεν κάνει πάλι το νέο δαχτυλίδι.

Αυτά. 

Θα τα πούμε να σας γνωρίζω στην εκδρομή μεθαύριο, ανυπομονώ!! :wave:

Edited by Chris1967
  • 2 weeks later...
Posted (edited)

Νεώτερες βελτιώσεις.

Revo Stage 1

Δίσκος/Πλατό/Ρουλεμαν/Βολαν

Δύο χορταστικές μπούκες πίσω

Μάσκα RS5 εμπρός

post-18860-0-45655500-1507744404_thumb.jpg

post-18860-0-95698700-1507744447_thumb.jpg

Edited by Chris1967
  • Like 4
Posted (edited)

post-18860-0-85622800-1507744596_thumb.jpg

post-18860-0-94122000-1507744621_thumb.jpg

Το αμάξι έχει πάρει αρκετή δύναμη και είναι πολύ ωραίο και ευκολοδήγητο, με πολύ ροπή ειδικά στις μεσαίες στροφές.

Ο θόρυβος από την σκάστρα και την τουρμπίνα είναι απόλυτη πώρωση, χωρίς να είναι κουραστικός σε ταξίδι.

Το δισκόπλατο βολάν αλλάχτηκε διότι το παλαιό ήταν στα τελευταία του και πατίναρε άσχημα με το πρόγραμμα, οπότε μονόδρομος η αλλαγή.

Βολάν Luc, δισκός/πλατό/ρουλεμαν Sachs (αλλάχτηκαν και οι βαλβολίνες). Έβαλα τον απλό διότι δεν ήθελα να σκληρύνει το πεντάλ.  Πιστεύω ότι για stage 1 (και αργότερα stage2) θα είναι αρκετό αν δεν κάνω πολλές καγκουριές :sHa_hehe: .

Αποφάσισα μόνο απολήξεις στα τελικά μαμίσια καζάνια για αισθητικούς λόγους, αργότερα ολόσωμη (αρκετά αργότερα διότι με πήγε πίσω το δισκόπλατο/βολάν)

Επόμενο βήμα είναι τα φρένα, μάλλον από S5.

Ακόμα δεν έχω παραλάβει το ανταλλακτικό για το τιμόνι/αερόσακο όταν έρθει θα ενημερώσω.

Αυτά προς το παρών   :wave:

Edited by Chris1967
  • Like 5
Posted

Για πες για το Revo....Πόσο πήγε ?Και απο τιμή και απο ίππους.Το σκεφτομαι και εγώ αλλά έχω 100000Km πλέον...

Posted (edited)

600 συν φπα είναι η τιμή.

Από ίππους 260+ και 45+ ροπή αυτά λένε αυτοί (μου είπανε και παραπάνω αλλά αυτά που παραθέτω είναι λογικά) και μόνο από αίσθηση δεν μπορεί να πέφτουν(ω) πολύ έξω.

Έχει βοηθήσει μου είπαν και η εισαγωγή αρκετά.

Δεν με ενδιαφέρουν τα απόλυτα νούμερα ούτε έχω πρόθεση να κάνω δυναμομετρήσεις. Το αμάξι είναι καλό, επιταχύνει ομαλά δεν έχει κομπιάσματα και έχει εκεί στις μεσαίες όλη την χρηστική δύναμη που χρειάζεται κανείς, σε ταξίδι, ρεπρίζ, προσπεράσματα κλπ. 

Σε ομαλή οδήγηση σε γνωστή διαδρομή καίει τα ίδια αν όχι λίγο λιγότερο από πριν. Σε πατήματα πίνει, αλλά έτσι βγαίνουν τα άλογα. 

Είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Το δικό μου έχει 86.000χλμ, οπότε και το δικό σου λογικά θα θέλει δισκόπλατο στην καλύτερη και βολάν μαζί στην χειρότερη. Ένα κόστος ανάλογα σε ποιο συνεργείο θα πας και από που θα πάρεις τα ανταλλακτικά από 1000-2000 ευρώ. Εγώ είμαι στα μέσα εκεί στα 1500 διότι ήθελα το συνεργείο να μου δώσει εγγύηση, σε αντίθεση με την περίπτωση που τα πάρει κανείς από e-bay σε τιμή χώμα, αλλά εγγύηση μετά τρέχα γύρευε. Και το θέμα είναι ότι αστοχία σε δισκόπλατα υπάρχει παρότι όχι πολύ συχνά αλλά υπάρχει.

Edited by Chris1967
  • Like 1
Posted

Νεώτερες βελτιώσεις.

Revo Stage 1

Δίσκος/Πλατό/Ρουλεμαν/Βολαν

Δύο χορταστικές μπούκες πίσω

Μάσκα RS5 εμπρός

Ωραιος...ευχομαι να τα χαρεις!!

Το βολαν γιατι το αλλαξες;

Posted (edited)

Ευχαριστώ!!  :wave:

Γιατί είχε μπόσικα. 

Αυτό μπορεί να οφείλεται σε κακή χρήση από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη αλλά μπορεί επίσης να επρόκειτο για ελαττωματικό βολάν εξαρχής.

Διαβάζω σε ξένα φόρα (δεν ξέρω εάν έχετε θίξει το θέμα εδώ) ότι εάν το καταλάβει ο ιδιοκτήτης το αλλάζουν εντός εγγύησης, αλλά αν κάποιος δεν γνωρίζει καλά το σύμπτωμα μπορεί να το περάσει στο ντούκου επειδή σπανίως εμφανίζεται πατινάρισμα ειδικά σε λίγα χιλιόμετρα. Σε μένα δεν πατινάρισε ποτέ πριν τον επαναπρογραμματισμό.

Από την πρώτη στιγμή που πήρα το αμάξι κατάλαβα αυτό το τρέμουλο σε σύμπλεξη πρώτης όταν πας με χαμηλές στροφές πολύ σιγά. 

Δεν είχε πατινάρισμα οπότε το άφησα να δω πως θα συμπεριφερθεί όταν βάλω το πρόγραμμα. Δυστυχώς με το πρόγραμμα ο συμπλέκτης επειδή προφανώς ήταν αρκετά φθαρμένος αλλά και το βολάν με τα μπόσικα, πατίναρε τρελά από 2500-3000 ακόμα και με μισό γκάζι.

Οπότε τα άλλαξα και ησύχασα (ελπίζω).

Edited by Chris1967
Posted (edited)

Προγραμμα revo με εισαγωγη δινει απο 260 αλογα  εως και 290 αλογα και απο ροπη απο 43,5 κιλα εως και 47,5 , ολα αυτα αναλογως το καυσιμο και τις ρυθμισεις.

Η ρεβο σου δινει τρεις ρυθμισεις μια με 95αρα βενζινη , μια με 97/98αρα βενζινη και μια με 100αρα . Αναλογως τις ορέξεις το γυριζεις και περνεις και την αναλογη ιπποδυναμη. 

Edited by tasossline
  • Like 1