Giannis20vt Posted September 22, 2017 Posted September 22, 2017 Θα μοιραστώ μαζι σας μια ιδεα που την εκανα πραγματικότητα σε δικό μου αμαξι. Προκειται για μία φτηνή λύση φωτισμου του εσωτερικου ντουλαπιού. Μάλιστα είναι και απλή λυση, τεμπέλικη θα ελεγα, μιας και δεν θελει καλωδιώσεις κτλ Η ιδέα ηρθε ως εξής: Ψαχνωντας για φωτισμο σε ντουλάπι σπιτιου, ανακάλυψα αυτο εδω το πραγματάκι. Είναι πλαστικο φωτιστικό, με δικό του διακόπτη και μπαταρια. Μπαινει πανω σε μεταλλικους μεντεσέδες και φωτιζει όταν ανοιγει η πορτα απο το ντουλάπι. Έτσι σκεφτηκα να το προσαρμόσω στο ντουλαπάκι του αμαξιου (Opel Corsa E, leasing οποτε δεν επιτρεπεται να βαζω και πολύ "χερι" ) 3
Giannis20vt Posted September 22, 2017 Author Posted September 22, 2017 Σκέφτηκα λοιπον να το προσαρμόσω. 1ον το έβαψα μαύρο για να μην ξεχωρίζει, με ένα απλό μαύρο σπρέι γινεται μια χαρά, βάλτε πάνω στα Led λιγη χαρτοταινία και ψεκάστε. Επειτα μένει μονο η προσαρμογή. Εγω το κόλλησα στο εσωτερικό του ντουλαπιου. Εχει αποσπώμενη βάση η οποια βάση μπορει να βιδωθει ή να κολληθεί, προτίμησα το 2ο για να μπορω να το βγαλω οταν θα παραδωσω το αμαξι λογο leasing. Αν διαλέξετε να το κολλησετε, καλο ειναι να κολλήσετε πρώτα ενα λεπτό ξυλάκι ωστε να γινει επίπεδο απο την πλευρά που θα κολληθεί στο ντουλαπάκι. Μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες τι εννοώ. 6
Giannis20vt Posted September 22, 2017 Author Posted September 22, 2017 (edited) Τέλος η διαδικασια της κολλησης. Έχω προτίμηση σε μια κολλά που λέγεται Turbo fix & Go. Κολλάει πολύ δυνατα και πολύ γρηγορα, αρκετα υλικά. Μπορειτε να χρησιμοποιησετε αντιστοιχη κολλα πολυμερής ή υβριδική σιλικόνη. Πριν κολλησετε διαλέξτε το σημειο που θελετε να βαλετε το φως ωστε να φωτιζει προς τα μέσα και φυσικά ωστε να δουλευει με το ανοιγμα της πορτας του ντουλαπιού. Βαλτε λιγη στην βαση και κολληστε την, πιαστε την με χαρτοταινια και αφηστε το μερικές ωρες. Μην βαλετε πολυ κολλα γιατι θα λερώσει αρκετα. Μπορειτε επισης να βαλετε και χαρτοταινια περιμετρικά στο σημειο που θα κολλησετε την βαση για να γλυτωσετε τυχόν λερώματα. Αφου στεγνωσει , κουμπωστε πάνω στην βαση το υπολοιπο φωτάκι, και δοκιμαστε. Αν δεν σβηνει οταν κλεινεται τη πορτα, τοτε κολληστε πανω στην ακρη του κατι ωστε να μεγαλωσει και να κλεινει σωστά. (πχ αφρώδες μαυρο υλικο) tip: αν βγει κόλλα προς τα έξω, αφού στεγνώσει, αφαιρέστε οση μπορείτε με φαλτσέτα και μετα με εναν μαύρο μαρκαδόρο βάψτε την ώστε να μην φαίνεται. Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε μαύρη κόλλα (σιλικόνη). Εγω στην φωτογραφία δεν το έχω κάνει αυτο για αυτό και διακρίνεται η λευκή κόλλα. tip2: για να δειτε αν σβηνει όταν κλεινει η πορτα, τραβηξτε video με το κινητο σας, αφου το βάλεται μέσα στο ντουλαπάκι. Edited September 22, 2017 by Giannis20vt 4
Giannis20vt Posted September 22, 2017 Author Posted September 22, 2017 Το κόστος ειναι ελάχιστο για αυτο το φωτάκι, κατω απο 2 ευρω απο το ebay μαζι με την μπαταρία του. Σε εμένα δουλευει άψογα και φωτιζει πολύ ωραια και σωστά εκει που το εβαλα. Καλή ευκολία σε οποίον το δοκιμάσει. 4
S3-Nick Posted September 22, 2017 Posted September 22, 2017 Μπραβο Γιαννη!! Πολυ ωραιο!! Εχω κανει κατι αναλογο με φωτακι με φωτοκυτταρο στο μικρο αμαξι της οικογενειας αλλα δεν αποδιδει οπως θα ηθελα! Θα δοκιμασω την λυση σου!! Για βαλε και ενα link απο αυτο που πηρες...
Giannis20vt Posted September 22, 2017 Author Posted September 22, 2017 (edited) LInk όσα θες. πχ http://www.ebay.com/itm/Light-Universal-Cabinet-Cupboard-Closet-Wardrobe-Inner-Hinge-LED-Sensor-Bedroom-/253050912907?hash=item3aeb02808b:g:2TsAAOSw5cNYTnng http://www.ebay.com/itm/Cabinet-Cupboard-Closet-Wardrobe-Door-Inner-Hinge-LED-Sensor-Light-For-Kitchen-/322582307780?var=&hash=item4b1b6763c4:m:m6zxc-2KS9189bsEYNHM_Cw http://www.ebay.com/itm/Door-Inner-Hinge-LED-Sensor-Lamp-Light-Kitchen-Cabinet-Cupboard-Closet-Wardrobe-/192250415013?hash=item2cc30487a5:g:KwcAAOSwjONZbGxd Αν ψαξεις στο ebay με Cabinet Led hinge θα βρεις παρα πολλά. Edited September 22, 2017 by Giannis20vt 1
Legend Posted October 4, 2017 Posted October 4, 2017 Η κόλλα που βρήκες είναι όντως από τις κορυφαίες (αν όχι η κορυφαία), αυτόν τον διακόπτη τον έχω δει να έχει εφαρμογή και σε αυτοκίνητα (η ίδια λογική), θα κάνω μια προσπάθεια στο 206 και αν βρω κάτι καλύτερο για την τοποθέτηση, θα ενημερώσω 1
Recommended Posts