Jump to content

Recommended Posts

Posted

Χαιρετώ την παρεα.Εδω και καιρο ολο και περισσότεροι γυρω μου παραπονιουνται για την βενζίνα, βαλε 100 αρα μπας και ειναι λιγο καλυτερα λενε.Την προηγούμενη εβδομάδα γύρισε απο γερμανια ο αδερφος μου και μου είπε πως εκεί δεν έχουν καθόλου την 97 vpower.Βενζινας μου είπε οτι ολες οι εταιρίες γεμίζουν απ την ίδια αντλία αλπλα μετα προσθετει η καθε μια τα δικα της πρόσθετα. Από την άλλη, βλέπουμε διαφημισεις ΒΡ SHELL EKO kτλπ... να διαφημίζουν τα ιδιαιτερα χαρακτηριστηκα και καθαροτητα η καθε μια.Εγω προσωπικά βαζω 97vpower εδω και χρονια.Εσεις τι βάζετε και κατα ποσο ειμαστε σιγουροι γι αυτο??? Ελεχγτικοι μηχανισμοι υπαρχουν? Η μας δουλεύουν κανονικα και την πληρώνουμε και ακριβα!???

Posted

Aυτο που σου ειπε ο Βενζινας ισχυει...ολες οι εταιριες περνουν απο τα ελληνικα διηληστηρια κ στην συνεχεια οι προσμιξεις γινονται στα δικα τους καζανια στις εγκαταστασεις τους...

Οσο αναφορα την 97αρα απο αλλους εχω ακουσει οτι δεν εχει διαφορα η οτι ακομα πως ειναι καλυτερη της 100αρας racing...οι αποψεις ποικιλουν...

ελεγκτικοι μηχανισμοι σαφως κ υπαρχουν...ειδικα τα τελευταια χρονια...κ μαλιστα πεφτουν κ προστιμα για τυχον προσμιξεις η αναλογως ποσοστο θειου στο πετρελαιο κινησης...σε λιτρομετρησεις κλπ κλπ...απλα επειδη στην Ελλαδα ζεις καποιοι καταφερνουν κ επιβιωνουν ο νοων νοητω...

Posted

Με 97αρα shell έχω παρατηρήσει περισσότερα χιλιόμετρα πάντως, κατα τ'άλλα δεν βαζω το χέρι μου στην φωτιά για καμία βενζίνη και καμία εταιρεία. 

Posted

100αρα shell έχω ακούσει ότι δεν φτιάχνεται με εγχώριες προσμίξεις. εξού και η πανελλαδική τιμή της

Posted

100αρα shell έχω ακούσει ότι δεν φτιάχνεται με εγχώριες προσμίξεις. εξού και η πανελλαδική τιμή της

Απο το 2008 και μετα δεν ισχυει αυτο.
  • Like 2
Posted

Ειναι σιγουρα 97??????

Μακάρι να ήξερα αδερφέ.

Posted

η shell εξαγοράστηκε από την μοτορ οιλ το 2010 κ κ δημιουργήθηκε η κοραλ ΑΕ παρολαυτα εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τα σήματα της shell για καμμία δεκαετία ακόμα...

τι εννοείς για την πανελλαδική Τιμή της;

• Like 1
Posted (edited)

η shell εξαγοράστηκε από την μοτορ οιλ το 2010 κ κ δημιουργήθηκε η κοραλ ΑΕ παρολαυτα εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τα σήματα της shell για καμμία δεκαετία ακόμα...

Οτι σχεδον ολοι αν Οχι ολοι πουλάνε την racing 1,795 (πχ) ευρω ανα λίτρο.

Edit: εμπορική συμφωνία ειναι Παντως. Ανεξάρτητα που παράγεται.

Edited by Kavouras
Posted

Η 97αρα είναι 97αρα και η racing είναι η 100αρα που ξέρουμε όλοι με συγκεκριμένα πρόσθετα αλλά σε διαφορετική αναλογία... Για κάθε προϊόν που παραλαμβάνεται στις εγκαταστάσεις εκδίδεται Δ.Χ.Α (δελτίο χημικής ανάλυσης ) από το Χημείο του Κράτους και μετά επιτρέπεται η διακίνηση του.Σαν βασικό προϊόν χωρίς προσμίξεις ελέγχεται πλήρως. Από εκεί και πέρα στο κομμάτι της μεταφοράς και διάθεσης οποιαδήποτε διαχείριση μπορεί να αποκλίνει των προδιαγραφών. Εκεί επεμβαίνει ο ποιοτικός έλεγχος της εκαστοτε εταιρίας ο οποίος είναι αδύνατον να είναι πανταχού παρών. Γενικά δεν υπάρχει κανόνας να πούμε ότι είναι μουφα ή είναι τέλειο το κάθε προϊόν. Πάντως επειδή μιλάμε κατά κανόνα για εμπορικές εταιρίες είναι πιο "ελαστικες" με τους πελάτες-πρατηριουχους και πιο αυστηρές με τα ιδιολειτουργουμενα για αυτό και επικρατεί ο μύθος που λέει να προτιμάμε τα εταιρικά πρατήρια. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν πρατηριουχοι ΚΥΡΙΟΙ που λειτουργούν υποδειγματικά.

• Like 5
Posted

Οτι σχεδον ολοι αν Οχι ολοι πουλάνε την racing 1,795 (πχ) ευρω ανα λίτρο.

Edit: εμπορική συμφωνία ειναι Παντως. Ανεξάρτητα που παράγεται.

το μαρκετινγκ της shell ειναι παγκοσμιως γνωστο...ισως κ το πιο επιτυχημενο οσο αναφορα πετρελαικες εταιριες...

κ η διαφημηση καπως πρεπει να πληρωθει...

Κατα τα αλλα ναι μεταξυ των δικων τους πρατηριων δεν εχουν τρελη διαφορα οι τιμες τους... ουτως η αλλως η 100 αρα γενικοτερα εχει τα μεγαλυτερο περιθωριο κερδους στα πρατηρια κ η racing πιανει ταβανι στην αγορα...

• Like 1
Posted

Η Shell Hellas εξαγοράστηκε από την ΜΟΗ προς αποφυγή παρεξηγήσεων.

Η χρήση του σήματος ( Shell Licensee στην ελλαδα ) ανανεώνεται ανά 2ετια.

Posted

Η Shell Hellas εξαγοράστηκε από την ΜΟΗ προς αποφυγή παρεξηγήσεων.

Η χρήση του σήματος ( Shell Licensee στην ελλαδα ) ανανεώνεται ανά 2ετια.

Καπου διαβασα οτι υπογραψαν το 2014 για μια δεκαετια ακομα...

Σιγουρα γνωριζεις καλυτερα Δημητρη...

• Like 1
Posted

Η 97αρα είναι 97αρα και η racing είναι η 100αρα που ξέρουμε όλοι με συγκεκριμένα πρόσθετα αλλά σε διαφορετική αναλογία... Για κάθε προϊόν που παραλαμβάνεται στις εγκαταστάσεις εκδίδεται Δ.Χ.Α (δελτίο χημικής ανάλυσης ) από το Χημείο του Κράτους και μετά επιτρέπεται η διακίνηση του.Σαν βασικό προϊόν χωρίς προσμίξεις ελέγχεται πλήρως. Από εκεί και πέρα στο κομμάτι της μεταφοράς και διάθεσης οποιαδήποτε διαχείριση μπορεί να αποκλίνει των προδιαγραφών. Εκεί επεμβαίνει ο ποιοτικός έλεγχος της εκαστοτε εταιρίας ο οποίος είναι αδύνατον να είναι πανταχού παρών. Γενικά δεν υπάρχει κανόνας να πούμε ότι είναι μουφα ή είναι τέλειο το κάθε προϊόν. Πάντως επειδή μιλάμε κατά κανόνα για εμπορικές εταιρίες είναι πιο "ελαστικες" με τους πελάτες-πρατηριουχους και πιο αυστηρές με τα ιδιολειτουργουμενα για αυτό και επικρατεί ο μύθος που λέει να προτιμάμε τα εταιρικά πρατήρια. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν πρατηριουχοι ΚΥΡΙΟΙ που λειτουργούν υποδειγματικά.

+1

Και προφανώς "φτηνή" βενζίνη και καλή, δεν υπάρχει. Δηλαδή να βρεις την φτηνότερη ή από τις φτηνότερες βενζίνες (ανεξάρτητα αν είναι 95, 97 ή 100 οκτανιών) και να μην σε κλέβει (σε ποιότητα ή ποσότητα), είναι από δύσκολο ως απίθανο.

Εκτός κι αν ο βενζινάς σου είναι ο αδερφός σου, προσωπικά δύσκολα  θα εμπιστευόμουν ένα πρατήριο που έχει φτηνή βενζίνη.

ΥΓ: όπως λέω τελευταία αρκετά συχνά (λόγω οικονομικής κρίσης ανακύπτει συχνά αυτό το ερώτημα περί τιμών), αγοράζοντας κάτι φτηνό (έναντι ενός ακριβού), σίγουρα κάτι δεν πληρώνεις.... Μπορεί να μην είναι εμφανές σε σένα ως αγοραστής ή μπορεί ακόμα και να μη σε ενδιαφέρει αυτό το κάτι παραπάνω που έχει το ακριβότερο, αλλά σίγοτρα το ακριβότερο κάτι παραπάνω έχει που δεν έχει το φτηνότερο και γι' αυτό και υπάρχει αυτή η διαφορά τιμής ανάμεσα σε 2 προϊόντα.

Posted

ΥΓ: όπως λέω τελευταία αρκετά συχνά (λόγω οικονομικής κρίσης ανακύπτει συχνά αυτό το ερώτημα περί τιμών), αγοράζοντας κάτι φτηνό (έναντι ενός ακριβού), σίγουρα κάτι δεν πληρώνεις.... Μπορεί να μην είναι εμφανές σε σένα ως αγοραστής ή μπορεί ακόμα και να μη σε ενδιαφέρει αυτό το κάτι παραπάνω που έχει το ακριβότερο, αλλά σίγοτρα το ακριβότερο κάτι παραπάνω έχει που δεν έχει το φτηνότερο και γι' αυτό και υπάρχει αυτή η διαφορά τιμής ανάμεσα σε 2 προϊόντα.

Γενικότερα κανόνας-οδηγός για την καταναλωτική συμπεριφορά  :LaieA_014:

• Like 1
Posted

Τελικά είναι όντως η καλύτερη 100 άρα της shell racing παρά Έκο?

Στάλθηκε από το LG-H850 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Posted

Γενικότερα κανόνας-οδηγός για την καταναλωτική συμπεριφορά  :LaieA_014:

κ ομως στον συγκεκριμενο κλαδο δεν ειναι ο Κανονας αλλα η ΕΞΑΙΡΕΣΗ...

ο κανονας ειναι ο τι ο Βενζινας ειναι κλεφτης απατεωνας...τωρα τα τελευταια χρονια εχει ξυπνησει λιγο ο κοσμος αλλα κ παλι παραμενει αυτος ο κανονας...

• Like 3
Posted

Τελικά είναι όντως η καλύτερη 100 άρα της shell racing παρά Έκο?

Στάλθηκε από το LG-H850 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

εξαρτάται περισσότερο από τους πρατηριούχους που έχεις στην περιοχή σου παρά από την αντικειμενική σύγκριση προϊόντων. :)

• Like 2
Posted (edited)

Για την εκο εχω ακουσει οτι η 100αρα της ειναι 101-102 οκτανια και η 95αρα της 97...

Βαζωντας την (100αρα) σε επιλεγμενα πρατηρια με 1,65 ενω η shell και η bp την εχουν 185φευγα στην περιοχη μου, ειναι διαφορα για μενα!

Ποτε δεν με προδωσε κανενα πρατηριο για την ποιοτητα της εως σημερα και την βαζω τα τελευταια 5 χρονια!

Για την ποσοτητα, κραταω επιφυλαξη και παντα τους λεω να μου βαζουν στην μικρη σκαλα!!! :sHa_hehe:

Edited by iliasr38
Posted (edited)

+1

Και προφανώς "φτηνή" βενζίνη και καλή, δεν υπάρχει. Δηλαδή να βρεις την φτηνότερη ή από τις φτηνότερες βενζίνες (ανεξάρτητα αν είναι 95, 97 ή 100 οκτανιών) και να μην σε κλέβει (σε ποιότητα ή ποσότητα), είναι από δύσκολο ως απίθανο.

Εκτός κι αν ο βενζινάς σου είναι ο αδερφός σου, προσωπικά δύσκολα  θα εμπιστευόμουν ένα πρατήριο που έχει φτηνή βενζίνη.

Ενώ δεν έχεις άδικο συνήθως το φτηνό υπολείπεται σε κάτι του ακριβότερου, δεν είναι πάντα έτσι γιατί υπάρχει και η υπεραξία και η αισχροκέρδια σε πολλούς τομείς του εμπορίου είτε αυτό είνα πώληση προϊόντων είτε υπηρεσιών, κάπου στην μέση θα μπορούσα να το δεχτώ αλλά με την γενίκευση ότι φτηνή βενζίνη σημαίνει σε κλέβει σε ποιότητα ή ποσότητα δεν θα συμφωνήσω, είναι μεγάλη κουβέντα με πολλή σιγουριά που δεν προκύπτει από κάπου παρά από ένστικτο. Κι εγώ υπηρεσίες πουλάω και έχεις απόλυτο δίκιο ό,τι αν η τιμή πέσει χαμηλά σου κόβω τον ποιοτικό έλεγχο (εν γνώση σου), από την άλλη έχω ρίξει στο πάτωμα το περιθώριο κέρδους μου για να ειμαι ανταγωνιστικός ή για να σε εξυπηρετήσω και δεν κρύβεται κάτι άλλο από πίσω οπότε καλές οι εικασίες αλλά ας μην γενικεύουμε έτσι.

Το να κοστολογεί η audi πχ τα ανταλλακτικά της στο Θεό και εμείς οι ψαγμένοι να λέμε σαν το εργοστασιακό δεν έχει γιατί πάντα το άγιο εργοστάσιο ξέρει καλύτερα και έχει τα μυστικά υλικά που ξεχωρίζουν σε ποιότητα, πάλι είναι κάτι που για μένα περισσότερο έχει να κάνει με την εντύπωση ότι αφού κοστίζει πολλά είναι και καλύτερο παρά με την πραγματικότητα. Φυσικά οι γνώμες είναι υποκειμενικές, ο καθένας ας κάνει ό,τι καταλαβαίνει.

Edited by Koeman
Posted

Τελικά τη μεγαλύτερη σημασία έχει η λαμογιά του πρατηριούχου. πχ εγώ έχω βάλει 100αρα εκο και το αμάξι πήγε να βγάλει τα σωθικά του από την ποσότητα νερού που είχε μέσα.

με τον άγραφο και.χωρις μαφ προσμίξεις και αλλοιώσεις είναι πιο εύκολα εμφανεις

Posted (edited)

1. Ελεγχος γίνεται στα καζανια και την παραγωγή των διυλιστηρίων προ φορτωσης.

2. 97 οκτανια δεν παράγεται απλα 95 με πρόσθετα ειναι η vpower. Ο νοων νοειτο.

3. Αντίστοιχα η 100αρα ειναι με πρόσθετα για την καθε εταιρεία.

4. Απο την shell εχει μεινει μονο η αχιβαδα (σημα).

Edited by GTaros
  • Like 2
Posted (edited)

Ενώ δεν έχεις άδικο συνήθως το φτηνό υπολείπεται σε κάτι του ακριβότερου, δεν είναι πάντα έτσι γιατί υπάρχει και η υπεραξία και η αισχροκέρδια σε πολλούς τομείς του εμπορίου είτε αυτό είνα πώληση προϊόντων είτε υπηρεσιών, κάπου στην μέση θα μπορούσα να το δεχτώ αλλά με την γενίκευση ό,τι φτηνή βενζίνη σημαίνει σε κλέβει σε ποιότητα ή ποσότητα δεν θα συμφωνήσω, είναι μεγάλη κουβέντα με πολλή σιγουριά που δεν προκύπτει από κάπου παρά από ένστικτο. Κι εγώ υπηρεσίες πουλάω και έχεις απόλυτο δίκιο ό,τι αν η τιμή πέσει χαμηλά σου κόβω τον ποιοτικό έλεγχο (εν γνώση σου), από την άλλη έχω ρίξει στο πάτωμα το περιθώριο κέρδους μου για να ειμαι ανταγωνιστικός ή για να σε εξυπηρετήσω και δεν κρύβεται κάτι άλλο από πίσω οπότε καλές οι εικασίες αλλά ας μην γενικεύουμε έτσι.

Το να κοστολογεί η audi πχ τα ανταλλακτικά της στο Θεό και εμείς οι ψαγμένοι να λέμε σαν το εργοστασιακό δεν έχει γιατί πάντα το άγιο εργοστάσιο ξέρει καλύτερα και έχει τα μυστικά υλικά που ξεχωρίζουν σε ποιότητα, πάλι είναι κάτι που για μένα περισσότερο έχει να κάνει με την εντύπωση ότι αφού κοστίζει πολλά είναι και καλύτερο παρά με την πραγματικότητα. Φυσικά οι γνώμες είναι υποκειμενικές, ο καθένας ας κάνει ό,τι καταλαβαίνει.

Κι όμως αν το δεις χωρίς συναισθηματισμούς, στο 99% των περιπτώσεων το ακριβότερο πάντα δίνει κάτι περισσότερο. Απλά υπάρχει η χρησή τομή στο κόστος που πολλές φορές δεν αξίζει να πληρώσεις το ακριβότερο γιατί είτε δεν αντέχει η τσέπη σου (να αγοράζεις συνέχεια το ακριβότερο) ή γιατί πιστεύεις ότι δεν αξίζει να πληρώσεις για αυτά τα 1-2-5 επιπλέον πράγματα που προσφέρει.

Τώρα στο θέμα της βενζίνης, προσωπικά τυχαίνει να έχω γνωστούς στο τεχνικό κλιμάκιο ελέγχων και ο κανόνας της αγοράς λέει ότι όπου βλέπεις φτηνή βενζίνη, σημαίνει ότι κλέβει. Είτε σε ποσότητα (πιο κοινό) είτε σε ποιότητα (λιγότερο συχνό φαινόμενο). Δε σημαίνει ότι σίγουρα κλέβει, αλλά προσωπικά ως πελάτης δεν είμαι διατεθημένος ούτε να το εξακριβώσω (υπάρχουν τα τεχνικά κλιμάκια γι' αυτό) ούτε να γίνω το πειραματόζωο ούτε ο "δωρητής" του κάθε επαγγελματία. Να ζήσουν αυτοί αλλά να ζήσουμε κι εμείς.

Επίσης έχει τύχει να μελετήσω ενδελεχώς τον κλάδο του πρατηριούχου λόγω πρότασης αγοράς πρατηρίου στο πρόσφατο παρελθόν, οπότε η προσωπική μου εμπειρία και από τις 2 πλευρές (πωλητή-πρατηριούχου και κρατικού ανεξάρτητου ελέγχου) επιβεβαιώνει τον κανόνα. :)

Φυσικά ο καθένας έχει τη δική του εμπειρία και δε σημαίνει ότι "συμπίπτει" με το δικό μου συμπέρασμα.

Προσωπικά τουλάχιστον, όπου βλέπω τιμές χαμηλές σε σχέση με το μέσο (τίμιο) μέσο όρο, δεν πατάω καν. (τώρα το πως ορίζω εγώ προσωπικά το τίμιο κέρδος, δεν είναι του παρόντος θέματος ούτε μπορώ να τα γράψω δημοσίως)

Edited by Kavouras
Posted

Γιωργο το κερδος και η τιμη επηρεάζεται απο χιλιους δυο παραγοντες. Μπορει ενας τιμιος και σωστος πρατηριουχος να παιξει χαμηλα σε τιμες αλλα οχι τρελά πράγματα.

Βασικα ολοι λιγονπολυ ξερουν καποιον του χωρου που μπορει να τους πει για τα "τσακαλια" καιως επισης και για τις "καλες" αντλιες....

• Like 1
Posted

Υπάρχουν  λαμόγια που είναι φαρμακείο και κλέβουν ταυτόχρονα , λαμόγια x2 , συνήθως σε σημεία που το έχουν μονοπώλιο και ο πελάτης δεν θα είναι στάνταρ ή θα έχει αντλία για τον πελάτη της γειτονιάς και άλλη αντλία της αρπαχτής. 

Πάντως μου έχει τύχει να έχω σταμπάρει - συστηθεί σε βενζινάδικο ότι και καλά είναι κύριος, να βάζω βενζίνη για καιρό και μετά να ακουστεί ότι τον έπιασαν για κλοπή-νοθεία.

Εμπιστοσύνη πουθενά και το σταυρό μας :)

• Like 1