Thanos.X Posted June 9, 2021 Posted June 9, 2021 (edited) Είμαι κάτοχος A3 1.6tdi 07.2016 modelo και σκέφτομαι να προχωρήσω σε αναβάθμιση 2ου σταδίου ( πλέον δηλαδή κιτ εισαγωγής και εξαγωγής - downpipe έως τελικό ελευθέρας) -Ενδείκνυται αφαίρεση dpf / καταλύτη ? Αν ναι θα εξακολουθώ να εκπνέω νόμιμους ρύπους / θα χω πρόβλημα με Κ.Τ.Ε.Ο ? Edited June 14, 2021 by Kavouras
Kavouras Posted June 10, 2021 Posted June 10, 2021 16 hours ago, Thanos.X said: Είμαι κάτοχος A3 1.6tdi 07.2016 modelo και σκέφτομαι να προχωρήσω σε αναβάθμιση 2ου σταδίου ( πλέον δηλαδή κιτ εισαγωγής και εξαγωγής - downpipe έως τελικό ελευθέρας) -Ενδείκνυται αφαίρεση dpf / καταλύτη ? Αν ναι θα εξακολουθώ να εκπνέω νόμιμους ρύπους / θα χω πρόβλημα με Κ.Τ.Ε.Ο ? Η αφαίρεση του dpf πρακτικά σημαίνει και παραβίαση των νόμιμων ρύπων. Επίσης σημαίνει ότι στο τέρμα γκάζι να βγάζεις μαυρίλα-σύννεφο από πίσω (όπως βλέπεις στους ταξιτζήδες καμιά φορά? - εξαρτάται πόσο πιεσμένο είναι το 2ο στάδιο σου). Και φυσικά δεν περνάει κτέο. ΥΓ: Προσωπικά θεωρώ ότι είναι χρέος μας να μην αφαιρούμε τον καταλύτη ή το φίλτρο μικροσωματιδίων όχι μόνο προς τον εαυτό μας και για την υγεία μας αλλά και για τα παιδιά μας. Αν το κάνανε όλοι αυτό (αφαίρεση καταλύτη ή το dpf), μάλλον θα περπατούσαμε μέσα σε μια ομίχλη..... ΥΓ2: και στην τελική αξίζει να μολύνεις μόνιμα το περιβάλλον (και τον αέρα που πρώτος "εσύ" αναπνέεις) για 4-5-6 άλογα ΟΤΑΝ πατάς τέρμα γκάζι? 3
Fors4ken Posted June 13, 2021 Posted June 13, 2021 (edited) Καλησπέρα παιδιά και καλως σας βρήκα,πήρα το audi 1.6 116hp tdi 2017 με 80.000χλμ και θέλω να το κάνω stage1(και να το αφήσω εκεί,όχι παραπάνω),ξηλωμα dpf.ερωτηση πρώτη, θεωρείτε καλύτερη την αφαίρεση του dpf η όχι;ποια η άποψη σας για την delta στα Βριλήσσια;εχω ακούσει τα καλύτερα.Σαν πρώην κάτοχος golf δεν το επισκέφθηκα το συγκεκριμένο συνεργείο και είπα να το κάνω τώρα για την αναβαθμιση του α3 ? Edited June 13, 2021 by Fors4ken
csaris Posted June 14, 2021 Posted June 14, 2021 Για το συγκεκριμένο συνεργείο δεν έχω άποψη. Αν τους εμπιστεύεσαι εσύ τότε μη σε νοιάζει. Περα από ένα πρόγραμμα δεν αξίζει κάτ εμέ να ασχοληθείς με κάτι άλλο. Θα ξυπνήσει το μοτέρ και θα είσαι μια χαρά. Να αφαιρέσεις dpf και να πετάς μαυριλες πίσω από εμένα ειναι όχι.
Kavouras Posted June 14, 2021 Posted June 14, 2021 12 hours ago, Fors4ken said: Καλησπέρα παιδιά και καλως σας βρήκα,πήρα το audi 1.6 116hp tdi 2017 με 80.000χλμ και θέλω να το κάνω stage1(και να το αφήσω εκεί,όχι παραπάνω),ξηλωμα dpf.ερωτηση πρώτη, θεωρείτε καλύτερη την αφαίρεση του dpf η όχι;ποια η άποψη σας για την delta στα Βριλήσσια;εχω ακούσει τα καλύτερα.Σαν πρώην κάτοχος golf δεν το επισκέφθηκα το συγκεκριμένο συνεργείο και είπα να το κάνω τώρα για την αναβαθμιση του α3 ? Υπήρχε ήδη θέμα, οπότε το έβαλα εδώ. Σχετικά μετην αφαίρεση του dpf το έγραψα και παραπάνω το τι πιστεύω και τι ισχύει (για κτέο πχ). Εγώ έχω το Α3 του 2016 με τον 1.6tdi με πρόγραμμα (μόνο πρόγραμμα, δεν έχω πειράξει τίποτε άλλο). Το αμάξι είναι πολύ ευχάριστο στο δρόμο ενώ δεν έχει επηρεαστεί η μέση κατανάλωσή του. Πρακτικά πάει όπως το 2.0tdi ως εργοστασιακή επίδοση, ή και ίσως λίγο καλύτερα σε απόκριση λόγω περισσότερης ροπής που βγάζει το 1.6 με το πρόγραμμα (σχεδόν 40kgm αντί για 35kgm που βγάζει το 2lt tdi και ίδια σχεδόν άλογα -150- απόδοσης). Για το συγκεκριμένο συνεργείο που ρωτάς, δεν έχω άποψη καθόλου. ΥΓ: Μόνο μειονέκτημα του 1.6tdi βλέπω εγώ ότι είναι ο "μικρός" δίσκος (228mm) όπου αν το πειράξεις περαιτέρω (πχ βάλεις το τούρμπο από το Golf GTD), να μην βρείς να βρεις λύση που να λειτουργεί σαν "εργοστάσιο" και να πρέπει να στραφείς σε custom λύσεις.
Fors4ken Posted June 14, 2021 Posted June 14, 2021 Ευχαριστώ για την πληροφόρηση,αν κάποιος γνωρίζει για την delta performance κάτι ας στείλει πάραυτα ?
Unreal Posted June 15, 2021 Posted June 15, 2021 Αν εννοείς το συνεργείο στα Βριλήσσια, πήγαινα το Golf εκεί για συντήρηση για κάνα δυο χρόνια. Καλός και σχολαστικός και ο ίδιος και οι μηχανικοί του. Επίσης μου έκανε καλές τιμές. Το μοναδικό μου παράπονο ήταν ότι σε κάποια φάση είχα αρχίσει να διακρίνω μία αδιαφορία σε κάποια μικροπράγματα που ζητούσα. Δύσκολα τον έβρισκα διαθέσιμο και τις περισσότερες φορές που ζητούσα ραντεβού η απάντηση ήταν πάρε με αύριο να σου πω. Μα, σε παίρνω σήμερα, τώρα, αν ήταν να σε πάρω αύριο, θα σε έπαιρνα αύριο. Ποτέ δεν κατάλαβα σε τι αποσκοπούσε η αναβολή, εκτός του να θέλει να ξεφορτωθεί τον πελάτη, πράγμα παράλογο. Προσωπική μου εκτίμηση και το τονίζω το προσωπική, αν δεν είχες κάποια σοβαρή δουλειά να κάνεις, δύσκολα τον έβρισκες. Και όπως είπα, αυτό είχα αρχίσει σε κάποια φάση να το διακρίνω, στις αρχές δεν ήταν έτσι. Ξέρω ότι και ο ίδιος ασχολείται με τη βελτίωση, μάλιστα τρέχει και σε drag κάθε χρόνο και ξοδεύει αρκετό χρόνο δουλεύοντας και προετοιμάζοντας το αμάξι του. Έτσι με όλα αυτά μου έδινε την εντύπωση σαν να έκανε τη δουλειά από χόμπυ, πράγμα που έχει καλά και κακά. Το καλύτερο όταν κάνεις κάτι από χόμπυ είναι ότι αγαπάς αυτό που κάνεις, άρα το κάνεις καλά και όντως ήταν καλός όπως είπα. Το χειρότερο είναι ότι δεν λειτουργείς με την οργάνωση μιας σοβαρής επιχείρησης, με τα επακόλουθα που προανέφερα. Έτσι στράφηκα αλλού, τουλάχιστον για λίγο ακόμα που είχα το αμάξι στην κατοχή μου. Επειδή ποιοτικά είναι καλός, εγώ θα σου λεγα να πας, δεν θέλω να σε αποτρέψω. Έχω να έρθω σε επαφή πάνω από 2 χρόνια. Μπορεί να έχουν αλλάξει προς το καλύτερο τα πράγματα ως προς την οργάνωση και το ενδιαφέρον, μπορεί να έχει αυξήσει το προσωπικό, ή μπορεί να τον πετύχεις σε χαλαρό πρόγραμμα. Στη χειρότερη αν διαπιστώσεις και εσύ τα ίδια, πας αλλού. Αλλά μπορείς να κάνεις μια δοκιμή. Επίσης πολύ καλός και μάλιστα γνωστός ως μερακλής στη δουλειά του, είναι ο Δερεκίδης (Derekidis Service) ο οποίος μάλιστα είναι λίγα μέτρα μακριά. Από αυτόν έχω πολύχρονη εμπειρία κυρίως από όταν ήταν στο παλιό του μαγαζί στο Περιστέρι. Αν σου δείξω δείγματα δουλειάς του θα νομίζεις ότι το αμάξι βγήκε έτσι από το εργοστάσιο. Εξάλλου είναι και ο ίδιος λάτρης του εργοστασιακού look στις βελτιώσεις. Δηλαδή η κάθε βελτίωση να γίνεται με τρόπο που να μοιάζει σαν να βγήκε έτσι, δένοντας έτσι άψογα με το υπόλοιπο αμάξι ή μηχανοστάσιο. Επίσης ποτέ δεν είχα παράπονο με κλείσιμο ραντεβού κτλ, σου λέει τάδε και αυτό είναι. Δεν παίρνω το μέρος κανενός, δεν έχω προσωπικό όφελος, παραθέτω προσωπική εμπειρία. Η απόφαση δική σου. 1
Fors4ken Posted June 19, 2021 Posted June 19, 2021 Ευχαριστώ φίλε,θα τον επισκεφτώ ,και θα είμαι πιο επιφυλακτικός .
Recommended Posts