kenzo Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 τι ειναι αυτο ηλια?? Τελειωσε ο Nescafe , πηγαινε παρε ενα κουτακι γιατι αλλιως δεν βλεπω τον Γιαννη να το τελειωνει ... Ηλιας ...
A80Avant Posted April 1, 2010 Author Posted April 1, 2010 (edited) ειχαμε δεν ειχαμε, ασπρισανε παλι τα μαλλια μας... ενω ολα εχουν κλεισει, το αμαξι να μην μπορει να διαβασει ρελαντι με τιποτα... μετα απο επικοινωνιες με αμερικανους,αγγλους και τον κοσμο ολο, λυσαμε το προβλημα που βρισκονταν στο βολαν οπου ενα 'ματι' ο μαγνητικος σενσορας δεν μπορουσε να διαβασει. Τελικα, μεγαλωσαμε το ματι, το καναμε να ειναι γουρλοτο και ολα καλα. Το αμαξι κοβει βολτες απο χθες και το ρυθμιζω σιγα σιγα. Σημερα γινεται μια αλλη υποδοχη για δευτερη σκαστρα γιατι η μια δεν του αρκει, και παμε καλα. Η προηγουμενη δυστυχως χανει παταγωδως οποτε παμε για 2 006 forge... παρεπιπτοντος, δεν σας ειπα.... η τουρμπινα φορτωνει αποτις 3500 και μου δινει το μηχανικο 0.7bar στις 4000στρ!!!... και αυτα με σκαστρα που εχανε απο παντου!!! εεε ρε γλεντια!!!! ηχος απο sport quattro αλλα μαλλον θα σωπασει τωρα που θα δουλευει καλα η σκαστρα Edited April 1, 2010 by A80Avant
Dimitris_Kon Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 ειχαμε δεν ειχαμε, ασπρισανε παλι τα μαλλια μας... ενω ολα εχουν κλεισει, το αμαξι να μην μπορει να διαβασει ρελαντι με τιποτα... μετα απο επικοινωνιες με αμερικανους,αγγλους και τον κοσμο ολο, λυσαμε το προβλημα που βρισκονταν στο βολαν οπου ενα 'ματι' ο μαγνητικος σενσορας δεν μπορουσε να διαβασει. Τελικα, μεγαλωσαμε το ματι, το καναμε να ειναι γουρλοτο και ολα καλα. Το αμαξι κοβει βολτες απο χθες και το ρυθμιζω σιγα σιγα. Σημερα γινεται μια αλλη υποδοχη για δευτερη σκαστρα γιατι η μια δεν του αρκει, και παμε καλα. Η προηγουμενη δυστυχως χανει παταγωδως οποτε παμε για 2 006 forge... παρεπιπτοντος, δεν σας ειπα.... η τουρμπινα φορτωνει αποτις 3500 και μου δινει το μηχανικο 0.7bar στις 4000στρ!!!... και αυτα με σκαστρα που εχανε απο παντου!!! εεε ρε γλεντια!!!! ηχος απο sport quattro αλλα μαλλον θα σωπασει τωρα που θα δουλευει καλα η σκαστρα Βασίλη μια σκάστρα πριν το ιντερκούλερ και μια μετά θα βάλεις για να κρατάει τα μπόσικα έτσι? Δημήτρης
A80Avant Posted April 2, 2010 Author Posted April 2, 2010 (edited) ετσι, μην τυχον και φυγει το ιντερκουλερ. τωρα εβαλα 2 006 σκαστρες forge και σταματησε το φτερουγισμα.Κριμα... μεχρι τωρα βλεπω οτι ολα πανε καλα. Μεχρι 1.3 που δοκιμασα, στην 3η, το δινει στις 4500στρ και εχω 0.8 στις 3600στρ. Στην 4η εχω το 1.3/1.4 στις 4100-4200στρ. Μια χαρα το κοβω! Θερμοκρασιες καυσαριων σε 5η μεχρι 5000στρ χοντρικα, με 1.45bar 860(πανω στην πολλαπλη, στο σημειο που ενωνονται ολοι οι σωληνες. Edited April 2, 2010 by dimitris A4TFSIQ ορθογραφία
kenzo Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 (edited) ετσι, μην τυχων και φυγει το ιντερκουλερ. τωρα εβαλα 2 006 σκαστρες forge και σταματησε το φτερουγισμα.Κριμα... μεχρι τωρα βλεπω οτι ολα πανε καλα. Μεχρι 1.3 που δοκιμασα, στην 3η, το δινει στις 4500στρ και εχω 0.8 στις 3600στρ. Στην 4η εχω το 1.3/1.4 στις 4100-4200στρ. Μια χαρα το κοβω! Θερμοκρασιες καυσαριων σε 5η μεχρι 5000στρ χοντρικα, με 1.45bar 860(πανω στην πολλαπλη, στο σημειο που ενωνονται ολοι οι σωληνες. Καλο ακουγεται ... Για να δουμε και απο κοντα ... Ηλιας ... Edited April 2, 2010 by dimitris A4TFSIQ ορθογραφία
A80Avant Posted April 2, 2010 Author Posted April 2, 2010 ακομα χρειαζεται αρκετο ρυθμισμα το εργαλειο... παντος οδηγειται ανετα και δεν μασαει.Αν και νομιζω οτι η τουρμπινα δεν εχει ξυπνησει ακομα...
kenzo Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 ακομα χρειαζεται αρκετο ρυθμισμα το εργαλειο... παντος οδηγειται ανετα και δεν μασαει.Αν και νομιζω οτι η τουρμπινα δεν εχει ξυπνησει ακομα... Πετα της NESCAFE μεσα ... Οταν σου ελεγα οτι τελειωσε δεν με ακουγες ... Ηλιας ...
A80Avant Posted April 2, 2010 Author Posted April 2, 2010 ναι ναι!! λιγο ρυθμισμα στο αβανς, αλλα δεν θα δωσω πανω απο 1.4 τωρα γιατι δεν εχω χρονο να ακουω πυρακια. εχω μειωσει το αβανς σε ασφαλη επιπεδα και το κανω αγγλια
kenzo Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 ναι ναι!! λιγο ρυθμισμα στο αβανς, αλλα δεν θα δωσω πανω απο 1.4 τωρα γιατι δεν εχω χρονο να ακουω πυρακια. εχω μειωσει το αβανς σε ασφαλη επιπεδα και το κανω αγγλια ...με αλλες συνθηκες-θερμοκρασιες ... Ηλιας ...
A80Avant Posted April 2, 2010 Author Posted April 2, 2010 πλακα πλακα, με τις θερμοκρασιες του μοτερ, ψηνεις το αρνακι εκει πανω χαλαρα. Ωστοσο, εν κινησει, η θερμοκρασια εισερχομενου αερα ειναι ιδια της εξωτερικης
NOEL-S3 Posted April 3, 2010 Posted April 3, 2010 Ωστοσο, εν κινησει, η θερμοκρασια εισερχομενου αερα ειναι ιδια της εξωτερικης Πλακα-πλακα για να γινει αυτο, πρεπει το intercooler σου να ειναι παρα πολυ καλο...
A80Avant Posted April 17, 2010 Author Posted April 17, 2010 Εφτασα και παλι αγγλια εδω και μια εβδομαδα και η ροη της γκαντεμιας συνεχιζεται.... Η τουρμπινα ειναι απιστεφτα καλη, ωστοσο μαλλον λογω του μεγαλου AR φορτωνει περι τις 600στρ αργοτερα απο τον στοχο μου (4000) με αποτελεσμα να μην μπορω να τη συνηθησω. Ετσι θα μπει μια πιο γηινη επιλογη και δοκιμασμενη μιας και τα εξοδα εχουν παρει την ανοδικη πορεια, και δεν μας παιρνει αλλο. Η επιλογη εγινε για την γνωστη 3076R με .82AR. Ηρθαν σημερα τα σωληνακια λαδιου/νερου. Επισης το downpipe οπως ηταν αναμενομενο δεν δοκιμαστηκε οπως επρεπε και τελικα συντονιζει και βρισκει πανω στο σασι. Θα αλλαχτει με ενα μικροτηρεης διαμετρου (76) ετσι ωστε να εχω το κεφαλι μου ησυχο. ΕΕΕπισης, η σφαιρα αζωτου(τμημα του συστηματος των φρενων) που αλλαχτηκε αποδειχτηκε να ειναι μαπα το ανταλλακτικο και περιμενω το νεο για επανατοποθετηση.. Μεταξυ αλλων, ενα υπογειο γκαραζ στο Μιλανο, αποφασισε να μου σπασει και τον προφυλακτηρα καθως προσπαθουσα να αποφυγω την επαφη(κατι επιασε απο κατω) οποτε πρεπει να επισκευασω και αυτο τωρα... Ο προεταντηρας της ζωνης εξακολουθει να βγαζει σφαλμα παρα την αλλαγη της ζωνης (260ευρω στην μαμα καρεντα.,) οποτε αν ο καθαρισμος των επαφων δεν λυσει το προβλημα παω για καλωδιωση(αλλα 220ευρω)... Τι αλλο....?.... ξανα λυσιμο τα τακακια εμπρος για τους σιγαστηρες που πηρα... Νομιζω καλα ηταν.. παλι καλα που καταφερα και εφτασα αγγλια... PS: η τουρμπινα στο 1.7 που τη δοκιμασα γουργουριζει, τραβαει μεχρι τον κοφτη, και απο θερμοκρασιες ουτε κιχ στο .80 Αμα ειχα δευτερο αμαξι, μπορει να το ανεβαζα μεχρι τερμα να δω τι θα βγαλει,αλλα δεν αξιζει τον κοπο....Τα κατεβασματα για προσπερασεις σε ταξιδι ηταν ανυποφορα και εκνευριστικα... κατα τα αλλα, αρκετα καλη καταναλωση (μεχρι 1.09 εφτασα το μιγμα, και πρεπει να πηγαινει κιαλλο) οποτε θα δειξει τωρα με την 3076 τι θα γινει. Πιστευω οτι κλεινει το κεφαλαιο μετα την τουρπινα αυτη. οποιες αλλαγες ειχα στο νου μου, μπαινουν στην ακρη για μετα την επιστροφη μου. (καπακι-ροικη κλπ).Αρκει για την ωρα μονο η συντηρηση...
tasosS3 Posted April 17, 2010 Posted April 17, 2010 Βασιλη το 82ar που επελεξες δεν ειναι και οτι καλυτερο για spoul παντως.
A80Avant Posted April 17, 2010 Author Posted April 17, 2010 ναι, η πληροριες που εχω απο ανθρωπο που χρησιμοποιησε και τις 2 στον 2.2 κινητηρα ειναι οι εξης: .63AR, 2bar @ 3500rpm max hp:481(crank) .82AR, 2bar @ 3800rpm max hp:511(") το κακο με το .63 ηταν οτι απο νωρις του εκανε surge με αποτελεσμα αυτη η πιεση που μπορουσε να βγει χαμηλα να μην εβγαινε γιατι επρεπε να καθυστερει την πιεση.Ενω στο .82 ηταν πιο στρωτο και με περισσοτερη ιπποδυναμη γενικα το αμαξι. Το καλο με το ολο εγχειρημα πλεον ειναι οτι η αλλαγη του hotside ειναι ευκολη υποθεση.Αμα δω οτι δεν μου αρεσει, πεταω ενα .63αρι αργοτερα πανω. 8 βιδες και 2 gaskets στη θεση που βρισκεται η τουρμπινα τωρα ειναι κατι το ευκολο. Γενικα ο στοχος μου ηταν και ειναι να εχω 2bar μεχρι τις 4000στρ στην 3η.Αυτο ουσιαστικα σημαινει οτι οι ανωτερες ταχυτητες θα φορτωνουν νωριτερα και ταχυτερα και εκει βλεπω οτι κυμαινονται τα γουστα μου. Αν δω οτι καθυστερει πολυ, εδω ειμαστε.
A80Avant Posted April 17, 2010 Author Posted April 17, 2010 προς τους εμπειροτερους, υπαρχει κανενας κινδυνος αν χρησιμοποιησω τυπου aeroquip fittings για το σωληνακι λιπανσης της τουρμπινας? εχοντας αγορασει αυτο το σετ, http://www.034motorsport.com/product_info.php?cPath=28_63_73&products_id=297 το σωληνακι που φερνει το λαδι υπο πιεση στην τουρμπινα ειναι λιγο μακρυ, και θελω να το κοντυνω. Μπορουν τα fittings αυτης της μορφης(μπλε/κοκκινα) να αντεξουν, η πρεπει να ειναι πρεσσαριστα?
Dimitris_Kon Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 προς τους εμπειροτερους, υπαρχει κανενας κινδυνος αν χρησιμοποιησω τυπου aeroquip fittings για το σωληνακι λιπανσης της τουρμπινας? εχοντας αγορασει αυτο το σετ, http://www.034motors...products_id=297 το σωληνακι που φερνει το λαδι υπο πιεση στην τουρμπινα ειναι λιγο μακρυ, και θελω να το κοντυνω. Μπορουν τα fittings αυτης της μορφης(μπλε/κοκκινα) να αντεξουν, η πρεπει να ειναι πρεσσαριστα? Πρεσσαριστά Βασίλη, δεν θα αντέξουν όχι τη θερμοκρασία αλλά τη πίεση - γνώμη μου.. Μήπως να μην το κοντύνεις? Έχει μεγάλη επιπλέον διαδρομή? Δημήτρης
A80Avant Posted April 18, 2010 Author Posted April 18, 2010 αρκετα μεγαλη θα ελεγα... θα δειξει. Καποιοι βλεπω στο νετ να τα εχουν ετσι ακομα και στην παροχη. Ισως βρουμε τροπο να το αφησουμε ως εχει.
mariosA4 Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 βλέπω Βασίλη την ίδια τουρμπίνα πήρες με 82άρι hotside. Για να δούμε εντυπώσεις σε spool και δύναμη, αν και λόγω διαφοράς κυβικών δεν υπάρχει άμεση σύγκριση
A80Avant Posted April 18, 2010 Author Posted April 18, 2010 ναι ναι. αντε να δουμε... προσπαθω να παρω ανταπτορες τωρα για να ταιριαξω τα σωληνακια
tasosS3 Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 (edited) Βασιλη τα σωληνακια υψηλης πιεσης που χρησιμοποιουμε και στα φρενα δεν εχουν κανενα προβλημα αφου εκει μιλαμε για πολλαπλασιες θερμοκρασιες. Επισης τα fittings αν ειναι "εγκυρης" εταιρειας ειναι αθανατα. Ειναι οτι καλυτερο.... Edited April 18, 2010 by tasosIX
A80Avant Posted April 18, 2010 Author Posted April 18, 2010 ωραια, αυτα που μου εστειλε η 034 ειναι summit και απο εκει πηρα και τα υπολοιπα
tasosS3 Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 ωραια, αυτα που μου εστειλε η 034 ειναι summit και απο εκει πηρα και τα υπολοιπα summit???? υγ ...μην πεις τπτ σε καταλαβα απο τη φωνη
A80Avant Posted April 22, 2010 Author Posted April 22, 2010 (edited) Νεοτερα.. Ηρθαν τα anti rattle shims για τις εμπρος δαγκανες της porsche Επισης βρισκονται καθ'οδον τα ακρα για τα σωληνακια Αυριο πρεπει να εχω και την τουρμπινα στα χερια μου. Ισως και να βρηκα το προβλημα που αντιμετωπιζα με τα φρενα και τη σφαιρα αζωτου.... Σημερα το υγρο της κρεμαγιερας ειχε χαθει στο 1/3 του,με αποτελεσμα να κανει θορυβο η κρεμαγιερα. Το συστημα των φρενων με την κρεμαγιερα συνδεονται μεσω της σφαιρας αζωτου.Μην με ρωτησετε πως, δεν εχω αντιληφθει,παντως ετσι ειναι. Ψαχνοντας λοιπον να βρω που χανω υγρα, η κρεμαγιερα ηταν στεγνη, το δοχειο στεγνο, αλλα απο ενα σωληνακι που παει στην τρομπα των φρενων, υγρο υδραυλικου εχανε σιγα σιγα και εφευγε!. Σφιγγω τη βιδα με ενα κλειδι,και διαπιστωσα οτι οντως ηταν χαλαρη! Συμπληρωσα υγρο υδραυλικου, το παω βολτα και τα φρενα πλεον επανηλθαν στα καλα τους, το warning light εσβησε και πλεον εχω καλη αποκριση. Λες να γυρισε η τυχη λιγο? Edited April 23, 2010 by Dimitris_Kon ορθογραφία
Aristos Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 Νεοτερα.. Ηρθαν τα anti rattle shims για τις εμπρος δαγκανες της porsche Επισης βρισκονται καθ'οδον τα ακρα για τα σωληνακια Αυριο πρεπει να εχω και την τουρμπινα στα χερια μου. Ισως και να βρηκα το προβλημα που αντιμετοπιζα με τα φρενα και τη σφαιρα αζωτου.... Σημερα το υγρο της κρεμαγιερας ειχε χαθει στο 1/3 του,με αποτελεσμα να κανει θορυβο η κρεμαγιερα. Το συστημα των φρενων με την κρεμαγιερα συνδεονται μεσω της σφαιρας αζωτου.Μην με ρωτησετε πως, δεν εχω αντιληφθει,παντος ετσι ειναι. Ψαχνοντας λοιπον να βρω που χανω υγρα, η κρεμαγιερα ηταν στεγνη, το δοχειο στεγνο, αλλα απο ενα σωληνακι που παει στην τρομπα των φρενων, υγρο υδραυλικου εχανε σιγα σιγα και εφευγε!. Σφιγγω τη βιδα με ενα κλειδι,και διαπιστωσα οτι οντως ηταν χαλαρη! Συμπληρωσα υγρο υδραυλικου, το παω βολτα και τα φρενα πλεον επανηλθαν στα καλα τους, το warning light εσβησε και πλεον εχω καλη αποκριση. Λες να γυρισε η τυχη λιγο? Οσο ζεις,μαθαινεις ε Βασίλη???
Recommended Posts