Jump to content

Recommended Posts

Posted

Το αμαξι πλεον λειτουργει και παλι,ωστοσο δεν μου δοθηκε η δυνατοτητα να τσεκαρω με λεπτομερειες αν εχω απωλειες απο καπου και προκαλειται αυτη η μικρη πτωση στην πιεση της τουρμπινας. Βελτιωθηκαν τα πραγματα λιγο με αλλαγη στην Ν75,και επειτα αλλαξα καποια κολλαρα τα οποια ηταν υποπτα

Επισης τοποθετησα το δοχειο αναθυμιασεων στο μοναδικο σημειο που χωρουσε,αλλα ετσι και αλλιως θα αλλαξει θεση στο μελλον μιας και μπηκε το νερο στο αυλακι που λεμε...

Βρηκα μια πολλαπλη απο το sport quattro που πιστευω θα μου λυσει καποια χωροταξικα προβληματα,και επισης πονταρω στο ebay σε μια αναποδη πολλαπλη εισαγωγης που θα μειωσει κατα πολυ την υπαρξη κολλαρων κλπ,οποτε γενικα θα κανει ευκολοτερη την διαδικασια των ελεγχων για απωλειες.Επισης η χρηση της λενε οτι μειωνει αρκετα το lag! θα δειξει...

Αν ερθουν τα πρωτα πραγματακια οπως περιμενω,παμε για τον αγραφο και βλεπουμε...

Posted

να και το χταποδακι.....

ειναι απο το sport quattro με τα 306 αλογα.Σχεδιαστικα και μηχανικα ειναι καλυτερο απο του RS2 και επιτρεπει την επιτευξη των 500 αλογων που κυνηγαω...

IMG_3777.jpg

IMG_3778.jpg

IMG_3779.jpg

Posted

Επισης,

πηρα και αυτο....

ειναι μια εισαγωγη...αναποδη,οποτε το μηκος των σωληνων απο την τουρμπινα/ιντερκουλερ/εισαγωγη απο 180cm περιπου,μειωνεται στα 50cm!!

166b_1.JPG

Posted

.. Βασίλη πολύ μελέτη έπεσε φίλε :speak_cool: Για να επαναλάβω αυτά που λέει ο Θωμάς, ευτυχώς που με τα τεχνικά σου, μας ανοίγεις τα μάτια.. Τελικά με τι τουρμπίνα θα δουλέψεις?

Δημήτρης

Posted

προς το παρον καταληγω σε μια CT358 compturbo λεγεται και ειναι σχετικα καινουρια εταιρια εξ αμερικης.

Εχω ακουσει και θετικα και αρνητικα για αυτη την τουρμπινα.

Αρνητικα: οτι πιθανον ειναι αντιγραφες των garrett στις φτερωτες με τα θρος,οτι ειναι παλαιας τεχνολογιας κλπ.

Θετικα: Οτι ΔΕΝ ειναι garrett οι φτερωτες,αλλα διαφορετικου σχεδιασμου,το μεσαιο κομματι ειναι οντως garrett αλλα μπορω να κανω οτι συνδιασμους θελω(πχ λιπανση λαδιου μονο ή λαδιου/νερου),εχουν επιστρωσεις για αντοχη σε μεγαλυτερες θερμοκρασιες,ειναι αρκετα αποδοτικες και απο χαμηλες στροφες,ειναι φτηνη!!! και εχει καλους συνδιασμους μεγεθων φτερωτων.

Κοιτουσα τις thrust/journal bearing τουρμπινες της garrett που οντως ειναι παλαιας τεχνολογιας και διαπιστωσα οτι ολες εχουν σχετικα μικρες φτερωτες εξαγωγης.Αυτο εχει σαν αποτελεσμα το λιγοτερο Lag(υποτιθεται) αλλα απο την αλλη οι θερμοκρασιες καυσαεριων πανε στον Θεο,μιας και το στενοτερο κομματι της εξατμισης ειναι ουσιαστικα το hotside της τουρμπινας.

Η τουρμπινα που σκεφτομαι εχει

φτερωτη εισαγωγης:58mm/74.5mm(inducer exducer)

φτερωτη εξαγωγης:58mm/74mm

Ειδικα για την εξαγωγης,αυτο σημαινει οτι η φτερωτη ειναι αρκετα μεγαλη για να διωχνει τα καυσαρια ανετα προς τα πισω ακομα και με 0.63AR αλλα απο την αλλη το 58mm ειναι αρκετα μικρο ωστε το lag να μην παει στον θεο.

Ολα αυτα πολυ χοντρικα παντα(γιατι μην νομιζετε οτι τα κατεχω τοσο καλα!) απλα την πατησα ηδη μια φορα με την garrett και ειπα να μην την ξαναπατησω.

Δυστυχως οι garrett εχουν αρχαιο σχεδιασμο φτερωτων απλα με τα ρουλεμαν μπορουν και στροφαρουν καλα.Ειναι αρκετα διαδεδομενες.Ωστοσο οι comp που βρηκα ειναι φτιαγμενες απο κοινα υλικα οποτε σερβις γινεται ανετα παντου,και επιπλεον οι επιλογες στα μεγεθη των φτερωτων καλυπτουν περισσοτερες εφαρμογες.

Η συγκεκριμενη δινεται για μεχρι 590αλογα και μιας και δεν με ενδιαφερει να παω προς το παρον κατι τοσο ψηλο(οποτε θα δουλεψει με χαμηλοτερη πιεση),λεγεται οτι στο μοτερ μου θα στροφαρει και απο τις 3700-3800στρ,(ισως με την εισαγωγη τωρα να παει και λιγο παρακατω).

Καποιοι αμερικανοι με supra ειδανε πολυ καλα αποτελεσματα απο τις comp σε μεγαλυτερα μεγεθη βεβαια.

Υπαρχει και η επιλογη να την παρεις με τριπλα ρουλεμαν,αλλα η τιμη παει στα 1500$

Posted

Βασίλη, από θέμα ανταλλακτικών τι γίνεται? Υπάρχουν ανταλλακτικά αν χρειαστείς για το τούρμπο ή πρέπει να κάνεις αίτηση με πρωτόκολλο και αν? Σε ρωτώ διότι όταν ψαχνόμουν να βάλω κάτι σε innovate ή σε HKS έμαθα ότι για τυχόν ανταλλακτικά, προσεύχεσαι και ελπίζεις στο άγνωστο..

Δημήτρης

Posted

απο οτι μου εχουν πει,η συγκεκριμενη εχει κοινα ανταλλακτικα και service γινεται ευκολα ιδιαιτερα του μεσαιου κομματιου(δηλαδη θρος,λαστιχακια κλπ).Τωρα αν παθουν κατι οι φτερωτες,τοτε ενταξει θα αναγκαστεις να πληρωσεις τοσα,ωστε να να παρεις καινουρια τουρμπινα!

Η συγκεκριμενη εταιρια ειναι μικρη απο οσο φαινεται τωρα και εχει καλη υποστηριξη.Θα δειξει...

Το καλο ειναι στον συνδιασμο των φτερωτων.Το μεσαιο κομματι απο οτι καταλαβα πρεπει να ειναι παρομοιο(αν οχι ιδιο) με κλασσικο garrett journal bearing οποτε ανταλλακτικα ειναι κοινα

Posted

εκανα μερικα τεστ και διαπιστωνω οτι μαλλον το ελατηριο της external wastegate ισως να εχει μαλακωσει, ή να μην ειναι ικανο να κρατησει την πιεση που πρεπει και που ζηταει το προγραμμα.

Μιας και ο αγραφος θα ερθει σε λιγο καιρο,θα δοκιμασω αλλα 2 διαφορετικα ελατηρια να δω διαφορες,και να κρατησω το καλυτερο.Ηδη δοκιμασα ενα σκληροτερο και το αποτελεσμα ηταν πολυ καλο,και μαλιστα μου εδειξε οτι μαλον δεν εχω προβλημα με διαρροες αερα.

Το ελατηριο εργοστασιακα εχει 0.4bar μηχανικη πιεση και το σκληροτερο μου δινει 1.1bar. Θα δοκιμασω 1-2 ενδιαμεσα ελατηρια να δω διαφορες.

Σημερα αφησα το αμαξι στον εξατμισα... Μια μικρη μετατροπη στο downpipe για να μπει ο wideband,EGT(δευτερος),και να φυγει ενα κομματι εργοστασιακου σωληνα που θεωρειτε πολυ restrictive.... Φωτος αυριο-μεθαυριο...

Posted
εκανα μερικα τεστ και διαπιστωνω οτι μαλλον το ελατηριο της external wastegate ισως να εχει μαλακωσει, ή να μην ειναι ικανο να κρατησει την πιεση που πρεπει και που ζηταει το προγραμμα.

Μιας και ο αγραφος θα ερθει σε λιγο καιρο,θα δοκιμασω αλλα 2 διαφορετικα ελατηρια να δω διαφορες,και να κρατησω το καλυτερο.Ηδη δοκιμασα ενα σκληροτερο και το αποτελεσμα ηταν πολυ καλο,και μαλιστα μου εδειξε οτι μαλον δεν εχω προβλημα με διαρροες αερα.

Το ελατηριο εργοστασιακα εχει 0.4bar μηχανικη πιεση και το σκληροτερο μου δινει 1.1bar. Θα δοκιμασω 1-2 ενδιαμεσα ελατηρια να δω διαφορες.

Σημερα αφησα το αμαξι στον εξατμισα... Μια μικρη μετατροπη στο downpipe για να μπει ο wideband,EGT(δευτερος),και να φυγει ενα κομματι εργοστασιακου σωληνα που θεωρειτε πολυ restrictive.... Φωτος αυριο-μεθαυριο...

Έχεις δηλαδή Βασίλη έναν αισθητήρα στην πολλαπλή και έναν μετά την τουρμπίνα??

Δημήτρης

Posted

ναι για την ωρα

αργοτερα με αλλαγη τουρμπινας ισως μεινει μονο ο ενας(ο πισω)

Posted
ναι για την ωρα

αργοτερα με αλλαγη τουρμπινας ισως μεινει μονο ο ενας(ο πισω)

Το πυρόμετρο Βασίλη που το έχεις τοποθετήσει?

Δημήτρης

Posted

αυτη τη στιγμη ειναι πανω στο μαντεμι της τουρμπινας,αμεσως μετα την εξοδο της πολλαπλης.

Ετσι τωρα θα βλεπω ουσιαστικα πριν και μετα την τουρμπινα τι θερμοκρασιες υπαρχουν και θα επιβεβαιωσω αυτο περι 100 βαθμων διαφορα που λεγεται για πριν και μετα την πολλαπλη/downpipe.

Ο αγραφος θα λαμβανει πληροφοριες απο τον αισθητηρα του downpipe αλλα ταυτοχρονα οσο εχω αυτη την τουρμπινα πανω θα μπορω να βλεπω καλυτερα τις θερμοκρασιες.

Δεν ξερω αν στην αλλη θα βαλω αισθητηρα εκει παλι γιατι υπαρχει ενα μικρο ενδεχομενο καποια στιγμη αν αυτος κοπει/καταστραφει,να παρει και τη φτερωτη μαζι του...Ελπιζω μεχρι τοτε να εχω μαθει καλα το tuning!

Posted

το downpipe αλλαχτηκε τελικα ολοκληρο αφου εχανε απο 2-3 σημεια.

Απο λαθος συνενοηση ο αισθητηρας EGT μπηκε αρκετα μακρια απο την τουρμπινα οποτε η διαφορες που θα δω με τους 2 αισθητηρες τωρα θα ειναι μεγαλυτερες,αλλα θα μου ειναι αρκετες στο tuning.Αργοτερα ισως τον μεταφερω ψηλοτερα.

Μπηκε και η υποδοχη για τον wideband και ολα καλα!

Φωτογραφιες αναμενονται....

Posted

να μια φωτο απο το καινουριο downpipe. κατω δεξια φαινεται ο αισθητηρας καυσαεριων ο δευτερος που μπηκε.

Απο μια αποψη,καλα ειναι που ειναι πιο μακρια μιας και δεν θα αποτελει εμποδιο αμεσο στα καυσαερια(εστω και μικρο) ειδικα μιας και ειναι σχετικα χοντρος αισθητηρας,παρα ο λεπτος.

Posted

σημερα δοκιμασα ενα καινουριο ελατηριο στην wastegate που εφτιαξα εδω στην αγγλια,αλλα τελικα ηταν αρκετα ισχυρο με αποτελεσμα το προγραμμα να μπαινει σε boost cut οταν ξεπερνουσε το 2.1bar (δεικλιδα ασφαλειας του προγραμματιστη),και ετσι,παρολο που το προφιλ της πιεσης ηταν πολυ πιο ομαλο,τελικα δεν μπορω να το χρησιμοποιησω με αυτον τον εγκεφαλο...

οποτε εκανα τη σωστη κινηση και αγορασα τον αγραφο πλεον!....

Posted

Ο αγραφος πλεον ειναι καθοδον...

τις τελευταιες μερες εχω ριξει το διαβασμα της ζωης μου με τα συστηματα megatune/megasquirt προκειμενου να μπορω να κανω τις ρυθμισεις που απαιτουνται στον αγραφο.... Ας ειναι καλα η υποστηριξη!

Επισης μαλλον θα χρειαστω και μπεκ μεγαλυτερα οποτε.... παμε για siemens!

Posted
Ο αγραφος πλεον ειναι καθοδον...

τις τελευταιες μερες εχω ριξει το διαβασμα της ζωης μου με τα συστηματα megatune/megasquirt προκειμενου να μπορω να κανω τις ρυθμισεις που απαιτουνται στον αγραφο.... Ας ειναι καλα η υποστηριξη!

Επισης μαλλον θα χρειαστω και μπεκ μεγαλυτερα οποτε.... παμε για siemens!

Βασίλη, motec θα βάλεις ή άλλη μάρκα?

Δημήτρης

Posted

VEMS

ειναι αγραφος που εχει απ'ευθειας μπριζα που κουμπωνει στην καλωδιωση μου,και ετσι δεν χρειαζεται να ξοδεψω 1000 ευρω στον αγραφο και 2000 στον βελτιωτη να τον συνδεσει.

αλλαζω μονο ενα καλωδιο σε μια μπριζα και μαλιστα κανοντας αυτο,το αμαξι εξακολουθει να δουλευει και με τον εργοστασιακο εγκεφαλο.Συνδεω wideband και EGT στον αγραφο, φορτωνω το base map απο τον τυπο που τον αγορασα και ξεκιναω να κανω σιγα σιγα ρυθμισεις χωρις Ν75 συνδεδεμενη,μονο με μηχανικο Boost(wastegate) ωστε να ρυθμισω χαρτες για νορμαλ οδηγηση.

Posted
VEMS

ειναι αγραφος που εχει απ'ευθειας μπριζα που κουμπωνει στην καλωδιωση μου,και ετσι δεν χρειαζεται να ξοδεψω 1000 ευρω στον αγραφο και 2000 στον βελτιωτη να τον συνδεσει.

αλλαζω μονο ενα καλωδιο σε μια μπριζα και μαλιστα κανοντας αυτο,το αμαξι εξακολουθει να δουλευει και με τον εργοστασιακο εγκεφαλο.Συνδεω wideband και EGT στον αγραφο, φορτωνω το base map απο τον τυπο που τον αγορασα και ξεκιναω να κανω σιγα σιγα ρυθμισεις χωρις Ν75 συνδεδεμενη,μονο με μηχανικο Boost(wastegate) ωστε να ρυθμισω χαρτες για νορμαλ οδηγηση.

Μπράβο φίλε, για άλλη μια φορά είσαι διαβασμένος.. Εγώ όταν ρώτησα για τον καινούργιο motec για το δικό μου, η απάντηση ήταν περίπου στα 5.000 ευρώ.. πολλαπλό εγκεφαλικό δηλαδή :knife::knife:

Δημήτρης

Posted

ακριβως,

εμενα μου κοστισε 1200 μαζι με μεταφορικα και wideband.

το ολο θεμα ειναι ποσο προσεκτικος εισαι στο tuning,ποσο πολυ θελεις να ασχοληθεις και τι ζητας.

Θα μπορουσα απλα να βαλω για αλλη μια φορα ολα τα πραγματα πανω,να παω σε εναν αγγλο εδω,να μου φτιαξει το προγραμμα... και την πρωτη στιγμη που θα ειχα παλι προβλημα,να τον ψαχνω στα τηλεφωνα....

αμ δε!

Posted
ακριβως,

εμενα μου κοστισε 1200 μαζι με μεταφορικα και wideband.

το ολο θεμα ειναι ποσο προσεκτικος εισαι στο tuning,ποσο πολυ θελεις να ασχοληθεις και τι ζητας.

Θα μπορουσα απλα να βαλω για αλλη μια φορα ολα τα πραγματα πανω,να παω σε εναν αγγλο εδω,να μου φτιαξει το προγραμμα... και την πρωτη στιγμη που θα ειχα παλι προβλημα,να τον ψαχνω στα τηλεφωνα....

αμ δε!

Απίστευτη τιμή.. Θα στείλω email να δω μήπως έχουν τίποτα για μένα Βασίλη..

Δημήτρης

Posted

αν πας στην ιστοσελιδα τους και στο members θα δεις οτι υπαρχουν ατομα που εχουν φτιαξει τον 1.8Τ.δεν ξερω τι παιζει ακομα με τον 2.0Τ

εγω το πηρα επιτηδες απο αμερικη επειδη εκει ο αμερικανος ειναι πολυ φιλικος και βοηθαει στο tuning. efiexpress ψαξε να δεις το site toy

Posted

εγινε και η παραγγελια για τα μπεκ... τωρα μενει μονο η τουρμπινα και τα ανταλλακτικα του σερβις...

Posted

νεα παραγγελια απο 034...

1 Μανιταρι μαγικο (HKS air filter)

Βασεις μηχανης street density για να αλλαχτουν μαζι στο σερβις...

τωρα αμφιταλλαντευομαι μεταξυ 2 τουρμπινων με μικρες διαφορες μεταξυ τους,αλλα την ιδια τιμη....

να παω με το σκεπτικο the bigger the better??? χαχα