A80Avant Posted April 4, 2009 Author Posted April 4, 2009 siemens deka 630cc have arrived in Greece.... ο εγκεφαλος ειναι τελωνειο απο τις 24 μαρτιου!!! μα τι κανουν τοσες μερες,....εκτος απο απεργειες/????
A80Avant Posted April 5, 2009 Author Posted April 5, 2009 (edited) Τα τελευταια νεα ειναι οτι βρηκα εναν πολυ καλο αγγλο μηχανικο εδω,ο οποιος θα αναλαβει να τροποποιησει μια πεταλουδα που εχω.Στοχος ειναι απο 65cm(νομιζω,μπορει να ειναι και 60) να την κανει 70cm. Κοστος ειναι 100 λιρες αγγλιας!! Επισης υπαρχει εδω ενας τυπος οπου εχει καμια 35αρια μοτερ 7Α τα οποια κανει κομματια και πουλαει.Το μοτερ αυτο εχει σχεδον ιδια κυλινδροκεφαλη με του RS2 με μικρες διαφορες, οι οποιες ευκολα υλοποιουνται και ετσι εχεις μια νεα κυλινδροκεφαλη. Θα μου πεις,γιατι να το κανεις? Ο λογος ειναι οτι οι κεφαλες αυτες απο 7Α ειναι 100% αραγιστες.ΟΙ περισσοτερες ABY/ADU ειναι ραγισμενες. Οποτε σκεφτομουν μιας και η δικια μου τωρα ειναι αραγιστη μεν αλλα σε αριστη κατασταση,θα ηταν προτιμοτερο να βρω μια δευτερη στην οποια να κανω ροικη εξελιξη και να την βαλω πανω στο μοτερ! Κοστος της κεφαλης με τις μετατροπες ειναι 230 λιρες και η ροικη με επεξεργασια βαλβιδων,ελεγχος ψηφιακος,εδρανα βαλβιδων,τσιμουχακια κλπ ειναι 700 λιρες... Στην ελλαδα λιγοτερο απο 1000ευρω για μια καλη ροικη + εργασια θα τα δωσω ετσι και αλλιως.... αρα μπαινει σε σκεψη το σχεδιο! Tο δευτερο πλανο βεβαια ειναι απλα να παρω την κεφαλη,και να μεινει στην ακρη ωστε σε 2-3 χρονια οταν θα ερθει η ωρα της νεας φλαντζας κεφαλης,να μπει αυτη επανω.Ετσι θα υπαρχει το χρημα να μπουν εκκεντροφοροι,ελατηρια και ροικη βεβαια ανετα!)....και μαλλον προς τα εκει θα παω ειναι ευκολα τα πραγματα αμα εχεις αγραφο!!! Edited April 5, 2009 by VasP
A80Avant Posted April 5, 2009 Author Posted April 5, 2009 εννοειται αυτο!,αλλα τουλαχιστον αγραφο χωρις να δινεις ενα ...μυριο στον tuner
A80Avant Posted April 23, 2009 Author Posted April 23, 2009 (edited) Ενας φιλος αγγλος απο το S2forum με τις απαραιτητες γνωσεις και μερακι ανελαβε να μου κανει σερβις σε μια κρεμαγιερα που ειχα. Η δικη μου σταζει απο 2-3 σημεια και παει για αλλαγη και σερβις,αλλα μιας και δεν ηθελα να περιμενω για ανταλλακτικα και να μεινω χωρις αμαξι για καιρο,βρηκα μια μεταχειρισμενη αρκετα φτηνα,και αποφασισα να την επισκευασω. Στην ελλαδα το κοστος επισκευης ηταν κοντα στα 200 ευρω.(ανταλλακτικα/εργασια) Εδω στην αγγλια ο ανθρωπος θα με χρεωσει μονο τα ανταλλακτικα(ισως λιγοτερο απο 50 ευρω) και τα ταχυδρομικα. Ιδου και η κρεμαγιερα στο πριν(αφου πλυθηκε και καθαριστηκε ομως)/κατα τη διαρκεια/μετα Ομολογω οτι εχω εντυποσιαστει,και κατα 99% θα του στειλω και την τωρινη κρεμαγιερα και θα εχω μια εφεδρικη! Αλλα νεα περιλαμβανουν μια πεταλουδα που εδωσα για ανοιγμα στα 70χιλιοστα και επιτελους ο εγκεφαλος εφτασε ελλαδα και ελπιζω σε καμια εβδομαδα να κουμπωθει και να αρχισουνε τα οργανα.... Το perfomance box εχει πολυ δουλεια μπροστα του!!! Υγεια να εχουμε.... Edited April 23, 2009 by VasP
A80Avant Posted April 27, 2009 Author Posted April 27, 2009 ο αγραφος θα ειναι στα χερια μου στο τελος της εβδομαδας.... Αρχιζει το διαβασμα και το tuning....οεο!
A80Avant Posted May 6, 2009 Author Posted May 6, 2009 Το μανιταρι μαγικο της HKS εφτασε ελλαδα,μαζι και οι βασεις του μοτερ(ενισχυμενες) απο 034motorsport. Ευτυχως χωρις ντραβαλα στο τελωνειο. Αυριο ο εγκεφαλος ειναι στα χερια μου και αρχιζει το πανηγυρι!!! Ηδη τροποποιησα λιγο χωροταξικα τον χωρο που θα μπει,ωστε να μπορει να αλλαζει με τον εργοστασιακο ανα πασα στιγμη(ειδικα στην αρχη) και ολα καλα... για να δουμε.... ωρα να κανουμε πραξη αυτα που μαθαινουμε τοσο καιρο....
Dimitris_Kon Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 Το μανιταρι μαγικο της HKS εφτασε ελλαδα,μαζι και οι βασεις του μοτερ(ενισχυμενες) απο 034motorsport. Ευτυχως χωρις ντραβαλα στο τελωνειο. Αυριο ο εγκεφαλος ειναι στα χερια μου και αρχιζει το πανηγυρι!!! Ηδη τροποποιησα λιγο χωροταξικα τον χωρο που θα μπει,ωστε να μπορει να αλλαζει με τον εργοστασιακο ανα πασα στιγμη(ειδικα στην αρχη) και ολα καλα... για να δουμε.... ωρα να κανουμε πραξη αυτα που μαθαινουμε τοσο καιρο.... Να μαθαίνουμε και εμείς οι νέοι οεο Καλορίζικα φίλε Δημήτρης
KAPSALISS Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 Το μανιταρι μαγικο της HKS εφτασε ελλαδα,μαζι και οι βασεις του μοτερ(ενισχυμενες) απο 034motorsport. Ευτυχως χωρις ντραβαλα στο τελωνειο. Αυριο ο εγκεφαλος ειναι στα χερια μου και αρχιζει το πανηγυρι!!! Ηδη τροποποιησα λιγο χωροταξικα τον χωρο που θα μπει,ωστε να μπορει να αλλαζει με τον εργοστασιακο ανα πασα στιγμη(ειδικα στην αρχη) και ολα καλα... για να δουμε.... ωρα να κανουμε πραξη αυτα που μαθαινουμε τοσο καιρο.... οοοοοολλλλεεεεεεεεεεεεεε
A80Avant Posted May 6, 2009 Author Posted May 6, 2009 παντος VEMS υπαρχουν ατομα που τον χρησιμοποιουν για 1.8Τ 20v. Δεν νομιζω ομως για FSi ακομα..
Dimitris_Kon Posted May 7, 2009 Posted May 7, 2009 Ζηλεύω Biiiiiiiiiillllll Θέλω και γω.. Φαντάζομαι τι ψάξιμο έχει να πέσει τώρα!! Ο motec ακόμη στα 5000 περίπου usd κάνει.. Δημήτρης
A80Avant Posted May 7, 2009 Author Posted May 7, 2009 χαμος!!! η πλακα ειναι οτι ηδη στο αγγλικο φορουμ tuners τον ψηλοπολεμουν τον εγκεφαλο αυτον επειδη λενε οτι δεν μπορει να κανει τα πραγματα που κανουν οι δικοι τους! χαχα πιθανον, αλλα αυτος συνεχως ανανεωνεται με updates Και τουλαχιστον ηδη εχει φτασει σε αρκετα καλο επιπεδο. Το κακο με τους αγραφους ειναι οτι παλι θες καποιον να σου τον προγραμματισει και μετα εισαι 100% εξαρτομενος απο αυτον. Καλο αυτο αν δεν σε ενδιαφερει και απλα θα βαλεις ενα σεταπ και δεν θα το ξαναλαξεις,αλλα αμα σου αρεσει το tuning γενικοτερα παντα θα υπαρχουν μικροαλλαγες που μπορει να χρειαζεται επαναπρογραμματισμος.... ολα αυτα μεταφραζονται σε $$$
Dimitris_Kon Posted May 7, 2009 Posted May 7, 2009 χαμος!!! η πλακα ειναι οτι ηδη στο αγγλικο φορουμ tuners τον ψηλοπολεμουν τον εγκεφαλο αυτον επειδη λενε οτι δεν μπορει να κανει τα πραγματα που κανουν οι δικοι τους! χαχα πιθανον, αλλα αυτος συνεχως ανανεωνεται με updates Και τουλαχιστον ηδη εχει φτασει σε αρκετα καλο επιπεδο. Το κακο με τους αγραφους ειναι οτι παλι θες καποιον να σου τον προγραμματισει και μετα εισαι 100% εξαρτομενος απο αυτον. Καλο αυτο αν δεν σε ενδιαφερει και απλα θα βαλεις ενα σεταπ και δεν θα το ξαναλαξεις,αλλα αμα σου αρεσει το tuning γενικοτερα παντα θα υπαρχουν μικροαλλαγες που μπορει να χρειαζεται επαναπρογραμματισμος.... ολα αυτα μεταφραζονται σε $$$ Δηλαδή δεν θα μπορείς να ψαχτείς και λίγο μόνος?? Δημήτρης
A80Avant Posted May 7, 2009 Author Posted May 7, 2009 ακριβως το αντιθετο. ο αγραφος που πηρα ουσιαστικα ειναι για να κανεις σχεδον τα παντα μονος σου.Απλα υπαρχουν tuners που μπορουν να σε βοηθησουν. Απλα οι αλλοι 2 που ξερω μου τον παρουσιαζαν ως 'κακη' επιλογη γιατι δεν ειναι το ιδιο καλος με τους δικους τους, που ομως απαιτουν την δικη τους 'τεχνογνωσια' για να δουλεψουν οποτε και δεν θα μπορουσα να κανω τιποτα.Σαν να ειχα motronic δηλαδη. Τωρα με αυτον θα κανω τα παντα μονος μου,εκτος απο τις βασικες ρυθμισεις που ηδη βρισκονται μεσα στον εγκεφαλο για να μπορει να παρει εμπρος και να δουλευει το μοτερ. ΟΙ πρωτες βολτες θελουν datalogging και ρυθμιση του βασικου χαρτη του volumetric efficiency με ασφαλες lamda και ignition timing,και υστερα σιγα σιγα βαζεις επιθυμητο lamda παρακολουθεις τις θερμοκρασιες καυσαεριων και παιζεις με τα πυρακια. Ξεκινας απο κατι ασφαλες και σιγα σιγα δινεις. προς το παρον εχω καταφερει να εχω ενα καλο χαρτη απο ignition timing απο τον χαρτη στα τσιπακια που ηδη χρησιμοποιω,οποτε ξερω οτι δουλευει,αρκει να ρυθμισω μιγμα.
Dimitris_Kon Posted May 7, 2009 Posted May 7, 2009 ακριβως το αντιθετο. ο αγραφος που πηρα ουσιαστικα ειναι για να κανεις σχεδον τα παντα μονος σου.Απλα υπαρχουν tuners που μπορουν να σε βοηθησουν. Απλα οι αλλοι 2 που ξερω μου τον παρουσιαζαν ως 'κακη' επιλογη γιατι δεν ειναι το ιδιο καλος με τους δικους τους, που ομως απαιτουν την δικη τους 'τεχνογνωσια' για να δουλεψουν οποτε και δεν θα μπορουσα να κανω τιποτα.Σαν να ειχα motronic δηλαδη. Τωρα με αυτον θα κανω τα παντα μονος μου,εκτος απο τις βασικες ρυθμισεις που ηδη βρισκονται μεσα στον εγκεφαλο για να μπορει να παρει εμπρος και να δουλευει το μοτερ. ΟΙ πρωτες βολτες θελουν datalogging και ρυθμιση του βασικου χαρτη του volumetric efficiency με ασφαλες lamda και ignition timing,και υστερα σιγα σιγα βαζεις επιθυμητο lamda παρακολουθεις τις θερμοκρασιες καυσαεριων και παιζεις με τα πυρακια. Ξεκινας απο κατι ασφαλες και σιγα σιγα δινεις. προς το παρον εχω καταφερει να εχω ενα καλο χαρτη απο ignition timing απο τον χαρτη στα τσιπακια που ηδη χρησιμοποιω,οποτε ξερω οτι δουλευει,αρκει να ρυθμισω μιγμα. .. μάλιστα .. Ερώτηση κρίσεως : Εγχειρίδιο χρήσης (όχι εγκατάστασης) υπάρχει? Για εμάς τους άσχετους? Δημήτρης
A80Avant Posted May 7, 2009 Author Posted May 7, 2009 υπαρχει ενα φορουμ οπου γραφει ο καθενας τις εμπειριες του και τις ρυθμισεις αναλογα το μοτερ, οπως επισης και το σιτε της εταιριας με πολλες πληροφοριες περι ρυθμισεων. αλλα αν γραψεις σε αυτον που τον αγορασα εγω,ισως μπορεσει να σε κατατοπισει αν μπορεις να τον βαλεις και αν εχει την δυνατοτητα να εγκατασταθει στο tfsi. efiexpress ψαξε στο google
Dimitris_Kon Posted May 7, 2009 Posted May 7, 2009 υπαρχει ενα φορουμ οπου γραφει ο καθενας τις εμπειριες του και τις ρυθμισεις αναλογα το μοτερ, οπως επισης και το σιτε της εταιριας με πολλες πληροφοριες περι ρυθμισεων. αλλα αν γραψεις σε αυτον που τον αγορασα εγω,ισως μπορεσει να σε κατατοπισει αν μπορεις να τον βαλεις και αν εχει την δυνατοτητα να εγκατασταθει στο tfsi. efiexpress ψαξε στο google Δεν βρίσκω τίποτα Bill.. Όπως σωστά μου είχες πει, είναι νωρίς ακόμη για τα tfsi - αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα το ψάχνω όμως.. Δημήτρης
A80Avant Posted May 7, 2009 Author Posted May 7, 2009 http://www.efiexpress.com/catalog/ αυτη ειναι η σελιδα,αλλα για περισσοτερες πληροφοριες καλυτερα στειλε εμαιλ στον marc swansson
A80Avant Posted May 13, 2009 Author Posted May 13, 2009 Οι συνδεσεις εγιναν... μπηκε ο wideband και το αμαξι δουλευει κανονικα!!!! τωρα αρχιζουν οι ρυθμισεις!
A80Avant Posted May 19, 2009 Author Posted May 19, 2009 Αν και ξερω οτι σε αρκετους απο εσας μερικες απο τις παρακατω φωτος θα σας φανουν ακαταλαβιστικες, λεω να μοιραστω μαζι σας τις εμπειριες μου σχετικα με τον αγραφο μιας και δεν ειμαι tuner κατ'επαγγελμα να κραταω επτασφραγιστο μυστικο τους χαρτες μου! χαχα anyway ο αγραφος μιας και ειναι αρχη μου δινει αναμικτα συναισθηματα προς το παρον αλλα δεν χανω το κουραγιο μου.Ξερω οτι αν τα βρω σκουρα, μπορω να παω σε καποιον εμπειρο,να τα σκασω και τουλαχιστον απο επιδοσεις να παρω κατι που αξιζει.Ωστοσο αυτο που με καιει εμενα περισσοτερο ειναι αυτο που οι εμπειροι δεν δινουν απαραιτητα τεραστια σημασια και αυτο ειναι οι ρυθμισεις στο ρελαντι,μιας και τα περισσοτερα αμαξια ο κοσμος δεν τα θελει για βολτα,αλλα για drag! Καταφερα λοιπον να φτασω το ρελαντι σε επιπεδα εργοστασιου πλεον,τουλαχιστον οσο το αμαξι ειναι ζεστο. Δεν πεφτει,δεν ανεβαινει, ρυθμιζεται σωστα,οταν αναβει A/C και αλλα ηλεκτρικα που τραβαει ρευμα κρατιεται σταθερο και γενικα δεν εχει τιποτα να ζηλεψει απο το εργοστασιακο.Επισης διαπιστωσα οτι αυτο ειναι κατι που ειναι διαφορετικο σε καθε αμαξι,ακομα και με το ιδιο μοτερ, γιατι επηρεαζεται απο αρκετους παραγοντες. Το ρελαντι λοιπον κρατειται απο το αβανς και την βαλβιδα του ρελαντι σε συνεργασια,και τροποποιειται η αποκριση του αναλογα με την θερμοκρασια της μηχανης.Μεχρι τωρα ειμαι ευχαριστημενος στο ζεστο,και πιστευω οτι και το κρυο ξεκινημα ειναι πολυ καλο επισης. Το μελλον θα δειξει τι αλλαγες χρειαζονται να γινουν! Οσον αφορα τους χαρτες, μεχρι τις 4000στρ προς το παρον παμε πολυ καλα και μεχρι 0.5bar πιεση(μηχανικη) με lamda απο 1.00 μεχρι 1.05 για cruising και οικονομια. Απο εκει και πανω αρχιζει το γλεντι και η ρυθμιση για πιο πλουσιο μιγμα. Μια αλλη πολυ σημαντικη μεταβλητη ειναι η αποκριση του γκαζιου και εχει να κανει με την προσθηκη βενζινης κατα την γκαζια για μικρο χρονικο διαστημα ωστε να μην γινεται στιγμιαια φτωχο το μιγμα.Με μικρες ρυθμισεις καταφερα να το φερω σε καλο επιπεδο,ωστοσο θελει δουλιτσα ακομα μιας και επηρεαζεται απο τον βασικο χαρτη της βενζινης (volumetric efficiency). Γενικα μεχρι τωρα και 1 εβδομαδα μετα την συνηπαρξη μου με τον αγραφο,μπορω να πω οτι εχοντας ενα base map μπορω και μπαινω στο αμαξι,βαζω μπροστα,παιρνει ουσιαστικα αμεσως και ολα δουλευουν καλα.Για λογους ασφαλειας,τα σημεια του χαρτη που δεν εχουν φτιαχτει ακομα μενουν πιο πλουσια και σιγα σιγα φτιαχνονται καινουρια τετραγωνα οσο προχωραει το πραγμα! ενδεικτικα να ενας χαρτης του ignition timing(advance) που χρησιμοποιω
The Dog Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 (edited) respect Deg= Μοιρες του αβανς Kpa= Πιεση Edited May 19, 2009 by The Dog
Recommended Posts