Jump to content

Recommended Posts

Posted

Σημερα ασχοληθηκα περισσοτερο με το cold start μιας και τελικα θελει περισσοτερο χρονο για να δουλεψει σωστα. Το καταφερα να το κανω να δουλεψει μετα απο καμποσες προσπαθειες,ωστοσο μαλλον πρεπει να ρυθμισω περισσοτερο τα warm up enrichment και afterstart enrichment ωστε να μπορει και πιο ευκολα να παρει μπροστα,αλλα και να μην ειναι τραγικα πλουσιο στην αρχη. Πιστευω οτι ειμαι σε καλο δρομο.

οσον αφορα στις διαδρομες,ηδη ο χαρτης γινεται ολο και περισσοτερο ακριβης. Θα μεινω προς το παρον να ειναι πλουσιο το μιγμα ψηλα μιας και οι θερμοκρασιες καυσαεριων το επιβαλλουν. Πρεπει η τουρμπινα να δημιουργει αρκετο backpressure και πιστευω οτι μια μεγαλυτερη εκει θα κανει καλη δουλεια.

Μαλλον δε, θα κανονισω να μου ξαναλλαξουν τη θεση του δευτερου αισθητηρα καυσαεριων για να εχω μια καλυτερη εικονα του τι γινεται.

Το software γενικα ειναι πολυ ευκολο στη χρηση και ειμαι ευχαριστημενος γι'αυτο. Ωστοσο,η ελλειψη ισως χρονου οσο και το γεγονος οτι καποια στιγμη καλο θα ηταν να γινει καποιο fine tuning σε δυναμομετρο,ιδιαιτερα οσον αφορα τον χαρτη του advance μαλλον με βλεπω προς σπατα μερια για βοηθεια!!!! ΕΕΕΕ εσεις εκει με ακουτε??? ;)

Καθε συμβουλη και φροντιδα απο τους γνωστες ειναι δεκτη!!!!

οσο σκεφτομαι οτι θα εχω μεγαλυτερη πεταλουδα του χρονου και φτου και απο την αρχη οι ρυθμισεις του ρελαντι....Ελπιζω να μην μου παρει τοοοοσο χρονο!!!

Επισης ηδη δοκιμαζεται και ελπιζω σε λιγο καιρο να ειναι ετοιμη μια καινουρια version του software οπου πλεον θα εχει και αλλες ρυθμισεις σχετικα με το τuning οπως ΜΑΤ vs ignition retard(τωρα εχει default καμπυλη), χαρτες πλεον μονο 16χ14 κλπ κλπ..

Posted

καλημερα βασιλη πολλη δουλεια και ακομη στην αρχη. καλη συνεχεια σε διαβαζω σε καθε σου ποστ.

φιλικα γιωργος

Posted (edited)

Λοιπον, εχουμε μια μικρη αλλαγη πλανου τελικα...

Ο αγραφος ειναι αρκετα καλος,αλλα θα περιμενω μια επομενη official εκδοση του software που θα εχει διορθωσεις λαθων και περισσοτερες λειτουργειες,ετσι ωστε το management να ειναι καλυτερο.

Ωστοσο δυστυχως στο εγγυς μελλον η δουλεια περιοριζει τον χρονο μου κατα πολυ και μιας και το RS2 ειναι το μοναδικο μου αμαξι,δεν μπορω να το εχω για πειραματισμους μονο,χωρις να μπορει να δουλευει ανα πασα στιγμη. Θα πρεπει λοιπον ειτε να δωσω τον αγραφο σε καποιον να κανει το tuning μια και εξω και μετα να μπορω να το ελεγχω εγω εχοντας μια σωστοτερη βαση.Ομως ο ολος σκοπος του ηταν να μην χρειαστει να κανω μια τετοια κινηση.

Ετσι του χρονου,η βελτιωση θα γινει κανονικα αλλα προγραμμα θα φτιαχτει στον motronic καθως τα 500-520 αλογα που σκοπευω να πετυχω ειναι εφικτα με ειτε το εργοστασιακο MAF ειτε με μεγαλυτερο,αλλα με προγραμμα απο τον γερμανο ή αγγλους στην προκειμενη περιπτωση,απλα τον αγραφο θα τον εχω για δικη μου σταδιακη απασχοληση μεχρι να τον φτασω σε ενα ικανοποιητικο επιπεδο.

Μια μικρη προσθηκη στα πραγματα ειναι η παραγγελια ενος standalone wideband controller για να δω σε τι μιγματα δουλευει ο motronic και ετσι να μπορεσω να κανω καλυτερη προσθηκη αυτων στον αγραφο.Επισης δεν με χαλαει να εχω τον wideband επανω συνεχεια ετσι και αλλιως.Πηρα ενα digital gauge για να παρακολουθω τις κινησεις!

Εν οψη της ελλειψης χρονου πλεον πιστευω οτι οι βελτιωσεις που θα γινουν του χρονου θα ειναι και οι τελικες.Εξαλλου δεν αξιζει τον κοπο πλεον να γινει κατι παραπανω.

Edited by A80Avant
Posted

Καταφεραμε με ενα φιλο να βαλουμε μια παλιοτερη αλλα official εκδοση firmware στον αγραφο,που πιθανον να κανει τη λειτουργια του πιο σταθερη και βαλαμε χαρτες 16χ14 που ειναι πιο αναλυτικοι.

Μολις εχουμε ολες τις βασικες ρυθμισεις,πιστευω οτι θα μπορεσω να συνεχισω τις δοκιμες.

Ωστοσο εχω ηδη παρει αποφαση να ξαναφτιαξω προγραμμα στον motronic εδω στην αγγλια μεταφεροντας το MAF στην μερια της πιεσης. Τουλαχιστον ετσι θα εχω παντα μια λυση οσον αφορα τη λειτουργια του μοτερ,ενω με τον αγραφο θα κανω τους πειραματισμους μου σταδιακα.

Posted

Τελικα και για λογους οικονομιας, αποφασισα να καταληξω σε μια τουρμπινα λιγο φτηνοτερη,που θα την παρω απο ενα φιλο που ηδη χρησιμοποιει μια ιδια. Προκειται για μια holset HX40 με διαστασεις που ειναι περιπου σαν την GT3076R αλλα που σε τεστ που ειχαν γινει η holset αντεχει και ειναι σταθεροτερη σε ψηλες πιεσεις με οφελημοτερο χαρτη, ενω απο πλευρας spool γνωριζω οτι η 3076R ξεκιναει στην 3η απο 4200 περιπου, ενω η holset στο rs2 του φιλου στις 4000 παρολο που ειναι με θρος!!!

http://www.bullseye-power.com/images/turbo...20338outlet.JPG

Εδω μια φωτο του hotside που θα αγορασω για να μπορει να κουμπωθει στην νεα πολλαπλη. Επισης εχει compr.wheel 56/80 extended tip που μπορει να αλλαχτει ευκολα αργοτερα με 60/80 και να χτυπησεις 600+ αλογα. Προς το παρον τα 55-58lbs/min αερα που φυσαει η τουρμπινα αυτη ειναι αρκετα για 500 αλογα πιστευω! (δεν θα πεθανουμε κιολας!)

more news in the future!

ps: η καρεντα μου εδωσε τιμες για ανταλλακτικα του σερβις στο συνολο 740ευρω!!! υγεια να εχουμε....

Posted
ps: η καρεντα μου εδωσε τιμες για ανταλλακτικα του σερβις στο συνολο 740ευρω!!! υγεια να εχουμε....

Στην υγειά μας Bill :party2: Εμένα που θέλω τώρα σέρβις με το BT kit πρέπει να δώσω 860!! (τόσα έλειπαν) :hysterical:

Δημήτρης

Posted

ετσι..

θα παω και στην audi εδω να δω διαφορες στις τιμες..

Posted

Εγινε η παραγγελια για το hotside. Ειναι 0.70ΑR T3 και -V-band. Μαζι με το clamp του V-band. Η τουρμπινα βρισκεται ελλαδα ετσι και αλλιως οποτε μολις ερθει το hotside θα γινει το ταιριασμα!

Posted
Εγινε η παραγγελια για το hotside. Ειναι 0.70ΑR T3 και -V-band. Μαζι με το clamp του V-band. Η τουρμπινα βρισκεται ελλαδα ετσι και αλλιως οποτε μολις ερθει το hotside θα γινει το ταιριασμα!

Θα έχεις και το v band του λαιμού? Πρέπει λογικά, για να προσαρμόσεις τον λαιμό στο downpipe σου.. Ή μήπως είναι v band ήδη?

Δημήτρης

Posted

δεν ειναι, αλλα θα πρεπει να φτιαξω ενα. Ειναι δυσκολο?

Posted
δεν ειναι, αλλα θα πρεπει να φτιαξω ενα. Ειναι δυσκολο?

Δεν νομίζω, μάλλον πιο εύκολο είναι - εκτός αν βάλεις αντάπτορα (αν υπάρχει βέβαια). Καλό θα ήταν - γνώμη μου - να πάρεις και το λαιμό που θα ταιριάζει κουτί, (δεν νομίζω να είναι ακριβός) διότι, όπως πολύ καλύτερα από εμένα γνωρίζεις, η φιλοσοφία του v band στηρίζεται στην απόλυτη εφαρμογή των δύο κομματιών (τούρμπο και λαιμού downpipe), για να επωφεληθείς τα μέγιστα..

Π.χ. εγώ που δεν πήρα, το downpipe μου, παρόλο που είναι 3 inch όπως και η εξαγωγή της τουρμπίνας μου, ΔΕΝ ταυτιζόταν απόλυτα και αναγκάστηκα να πάρω από την ΤΙΑL το συγκεκριμένο λαιμό που ταιριάζει απόλυτα.

Δημήτρης

Posted

xmmm

δεν εχεις αδικο. Δεν γνωριζα αυτη τη λεπτομερεια μιας και δεν ειχα ποτε V-band. Εγραψα παλι στο μαγαζι να μου πουνε ποσο κοστιζει το κομματι αυτο για να το παρω πακετο.

ευχαριστω Δημητρη!

Posted
xmmm

δεν εχεις αδικο. Δεν γνωριζα αυτη τη λεπτομερεια μιας και δεν ειχα ποτε V-band. Εγραψα παλι στο μαγαζι να μου πουνε ποσο κοστιζει το κομματι αυτο για να το παρω πακετο.

ευχαριστω Δημητρη!

Τίποτα φίλε σιγά.. Αν αρχίσω ξανά εγώ τα ευχαριστώ για τις συμβουλές σου Βασίλη, δεν τελειώνω ούτε αύριο :thumbsup:

Δημήτρης

Posted

ελπιζω να φτιαχνουν κατι τετοιο βεβαια ή να εχουν τις διαστασεις να γινει,γιατι ειναι τελειως custom αυτο το turbine housing. Η holset εχει divided T3 και εντελως διαφορετικα hotsides απο αυτο που παω να βαλω.

Posted
ελπιζω να φτιαχνουν κατι τετοιο βεβαια ή να εχουν τις διαστασεις να γινει,γιατι ειναι τελειως custom αυτο το turbine housing. Η holset εχει divided T3 και εντελως διαφορετικα hotsides απο αυτο που παω να βαλω.

Χμμ.. Το θεωρώ μάλλον απίθανο να μην έχει το κομμάτι ή ακόμη και να μην το έχει, να μην μπορεί να στο φτιάξει. Μόνο τις διαστάσεις του εσωτερικού λαιμού θέλει και το χείλος του. Δηλαδή, πρέπει χείλος και εσωτερική διάμετρος v band hotside και χείλος και εσωτερική διάμετρος downpipe να ταυτίζονται απόλυτα.

Δημήτρης

Posted

Το tuning συνεχιζεται....

με τη βοηθεια ενος φιλου και αφου για κανα 2 μερες ψαχνομουν γιατι εχω 4κυλινδρο αντι για 5κυλινδρο μοτερ( δεν ειχα αναφλεξη σε εναν κυλινδρο!!!) τελικα καταφερα να κανω roll back το firmware version του εγκεφαλου σε μια προηγουμενη πιο σταθερη και official version με χαρτες 16χ14 αυτη τη φορα που ειναι πιο αναλυτικοι και αυτο βοηθαει στη λεπτομερεια.

Το ρελαντι και το advance το εβαλα σε πιο ασφαλεις ρυθμισεις για την ωρα, απο χαρτη που ηδη δουλευει καλα,και σιγα σιγα ρυθμιζω την βενζινη παλι.

Το ρελαντι ειναι καλο προς το παρον,αν και βασισμενο αποκλειστικα στο αβανς και οχι στη βαλβιδα,αλλα θα ξαναπαιξω και με αυτο να δω διαφορες.

Πιστευω οτι σε 2-3 εβδομαδες θα εχω το hotside. ο φιλος απο τα τρικαλα,(συνονοματος κιολας) θα μου φερει τη τουρμπινα και θα γινουν οι προετοιμασιες κρυογενικης στο hotside και πολλαπλη εξαγωγης.

Τουλαχιστον ησυχασα οσον αφορα τον αγραφο,μιας και ειναι η κυριοτερη λυση ταξιδιου μου πισω στην αγγλια του χρονου,μεχρι να γινει ενα tuning (τελευταιο) στον motronic στην επιστροφη!

Για να δουμε...

Posted (edited)

τελικα με το clamp(50$) αυτοι συμπεριλαμβανουν το χειλος που παει στο downpipe οποτε το ειχα ηδη παραγγειλει!! ευτυχως τουλαχιστον το ξεκαθαρισα. Τα πραγματα φευγουν σημερα απο αμερικη!

να και το hotside πρωτη μουρη!!

S362338outlet.jpg

Edited by A80Avant
Posted (edited)

.... ειπα μια ψυχη που ειναι να βγει,ας βγει και τελικα θα κανω μια μικρη αλλαγη στην φτερωτη εισαγωγης....

αντι για 56 θα την κανω 60mm... ενω η εξαγωγης μενει ιδια,οποτε η διαφορα στο lag θα ειναι αμελητεα.... ωστοσο ετσι θα μπορει να παραγει μεχρι και 69lb/min απο οτι λενε.

Για αρχη μαλλον θα τη δουλεψουμε αρκετα συντηριτικα... 1.3-1.5bar? ....

Edited by A80Avant
Posted

Σημερα ειχα λιγη μεγαλυτερη επιτυχια με τον αγραφο. Εν καιρο βροχης, με καθαριστηρες/ανεμιστηρα κλπ να δουλευουν, το ρελαντι καταφερα να το εχω πολυ σταθερο. Ετσι με αυτες τις ρυθμισεις πλεον το κλειστο κυκλωμα του cruising ειναι σχεδον ετοιμο. Πιστευω οτι μεσα στο ΣΚ θα αρχισω να δινω λιγη πιεση σιγα σιγα...

επισης αρχιζω να το σκεφτομαι για την ροικη.Τουλαχιστον ετσι να επιταυγχυνω λιγο το spool της τουρμπινας...

Posted

σημερα παιξαμε λιγο με πιεσεις.

Θα γινουν κι αλλες ρυθμισεις,αλλα καταφερα να δουλεψω 1.8bar μεχρι 1.6 στον κοφτη χωρις προβληματα. Η αμεσοτητα του γκαζιου και η απομακρυνση του surge εκανε το αμαξι να ξυπναει απο νωρις και να πεταει!

Οι ρυθμισεις του αβανς ειναι πιο συντηριτικες για λογους ασφαλειας αλλα ο λαμδα με 0.78 το πολυ πιστευω οτι θα κραταει τις θερμοκρασιες σταθερες και σε καλα επιπεδα!!!

λιγες ρυθμισεις ακομα και αργοτερα fine tuning...

επιτελους λιγα χαμογελα με τον VEMS!!!

Posted

spark.jpg

αυτος ειναι ο χαρτης του advance που χρησιμοποιω τωρα. Χωρις προβληματα knock, ειναι πιο συντηριτικος απο αυτον που ειχα με βαση τα δεδομενα του motronic,και οσον αφορα το boost control, μπορει και ανεβαινει αρκετα γρηγορα χωρις ιδιαιτερα προβληματα surging.

Αυριο θα δοκιμασω μια διαφορετικη ρυθμιση για το Boost control που ισως ειναι καλυτερη.

Ενω υπαρχει closed loop boost control map, ειναι πιο δυσκολο να ελεγξεις ολοκληρο τον χαρτη.Ετσι οι περισσοτεροι απλα ελεγχουν τη βαλβιδα μεσω fix τιμων ανα στροφες.

Posted

Δοκίμασε - δοκίμασε Βασίλη και μετά έχεις πολύ δουλειά και συμβουλές για κάποιον που ψάχνεται για έναν ΜΟΤΕC να βάλει σε TFSI κάποια στιγμή (όταν μαζέψει τα λ7 δλδ) :new_lol::new_lol:

Δημήτρης

Posted

ναι ναι, ο motec εχω ακουσει οτι ειναι πολυ καλος, αλλα να ξερεις οτι σε οποιον και να πας, πρεπει να τον μαθεις και μονος σου γιατι ΚΑΝΕΙΣ δεν θα ασχολιθει με μικροπραγματα οπως σταθερο ρελαντι σε ικανοποιητικες στροφες κλπ, και αυτο γιατι δεν εχει ενδιαφερον. Αν ομως μαθεις να κανεις ρυθμισεις μονος σου και φυσικα το software δεν ειναι 'κλειδωμενο'.

Το λεω αυτο γιατι η απλη λυση που σου δινει ενα καλο ρελαντι σε ολες τις συνθηκες ειναι αυτη που ρυθμιζεται μονο μεσω advance και οχι κανοντας χρηση τη βαλβιδα του ρελαντι.ΟΙ περισσοτεροι αγραφοι εχουν δυνατοτητες να χρησιμοποιουν αυτες τις βαλβιδες αλλα θελει πολυ trial/error για να βρεις κατι ικανοποιητικο και μεταξυ μας ο tuner θα επρεπε να εχει το αμαξι σου 1-2 μερες να προσπαθει να σου φτιαξει το ρελαντι σε κρυο μοτερ,ζεστο μοτερ κ.ο.κ για να καλυψει ολες τις αναγκες, πραγμα που δεν ειναι παντα δυνατο.

Posted

Λοιποοννν.....

καταφερα να βγαλω απο την GT3071:

3d gear : 1.5bar @ 3200rpm + 1.9bar @ 3800rpm

5th gear: 1.9bar @ 3200rpm

το surge εχει φυγει σχεδον εντελως, και το αμαξι παει πολυ καλα. Θα το παιξω λιγο πιο safe και θα ριξω λιγο το αβανς στο 1.5bar στις ψηλες στροφες και ετσι θα ειμαι ησυχος.

Οι θερμοκρασιες καυσαεριων ειναι αριστες,και το αμαξι ειδικα στις μεσαιες πεταει!

Μενει πλεον να κανω δοκιμη με το perfomance box να συγκρινω με τον motronic!!

ΟΛΕ!!!

το 2010 μας περιμενει!!!!