A80Avant Posted June 19, 2009 Author Posted June 19, 2009 Σημερα εκανα μερικες μετρησεις με το Perfomance box να δω τι ψαρια πιανουμε.... Λοιπον, με λιγοτερο αβανς ψηλα καταφερα να βγαλω περι τα 400 αλογα και 550Νm ροπης. Η ροπη βγαινει περιπου στις 3600 και τα αλογα παραμενουν 400 απο τις 4000 μεχρι τις 6500rpm. Η ροπη στις 6500 ειναι περιπου 410 με 420Νm. (δηλαδη οσο βγαζει το rs2 εργοστασιακα!!! οι συνθηκες ηταν 20 βαθμοι εξωτερικη θερμοκρασια, 34 βαθμοι θερμοκρασια εισερχομενου αερα. Καπου ψηλα ανεβαιναν οι θερμοκρασιες, αλλα απο βλακεια μου δεν ειχα κανει την καταλληλη ρυθμιση για να μπορει να γινει λιγο πιο πλουσιο το μιγμα και ετσι εμεναν εκει!! γι αυτο και δεν πιεσα πανω απο τις 6800στρ. Το λαμδα εκει ηταν στο 0.79. Θα το ριξω στο 0.77 και πιστευω οτι θα μενουν οι θερμοκρασιες μεχρι 900-910 το πολυ(πανω στη τουρμπινα) πολυ καλα αποτελεσματα! Με τον εργοστασιακο ειχα πανω κατω τα ιδια αποτελεσματα με αρκετα αργοτερο spooling και λογω ασταθειας της πιεσης μερικες φορες, κατω απο 400 αλογα.
A80Avant Posted June 20, 2009 Author Posted June 20, 2009 Διαπιστωσα σημερα οτι οι ρυθμισεις του boost controlling δεν ηταν ιδανικες με αποτελεσμα,ιδιαιτερα στην 3η ταχυτητα, η πιεση να πεφτει αρκετα γρηγορα,ενω του ζηταται να μενει στο 1.7bar. Ετσι μερικες αλλαγες εγιναν σημερα, που φαινεται μια βελτιωση. Δυστυχως μετα απο αρκετες δοκιμες δεν εχω καποια καλη μετρηση σε διαγραμμα να ανεβασω,αλλα τουλαχιστον η 4η ταχυτητα τωρα δινει περι τα 400 αλογα αντι για 380 και η 4η μεταξυ 4000-6000στρ δινει πλεον κοντα στα 420. Τωρα αφησα την 'ουνα' να ξεκουραστει γιατι τις τελευταιες μερες της εχω αλλαξει τα φωτα...η αληθεια ειναι....χαχα Ροπη επισης πλησιασε τα 600nm... (στροφαλο παντα).!! Αντε να δουμε η holset τι θα βγαλει...
A80Avant Posted June 20, 2009 Author Posted June 20, 2009 Το κρυο ρελαντι πλεον ειναι μια χαρα,και σταδιακα οσο ζεσταινεται το αμαξι γινεται σταθεροτερο. Επισης εμαθα οτι το συγκεκριμενο firmware της εκδοσης του προγραμματος εχει συγκεκριμενη καμπυλη βαση της οποιας μειωνει το αβανς σε σχεση με την θερμοκρασια εισερχομενου αερα. Εγω ηδη βαζοντας 5 μοιρες λιγοτερο αβανς απο αυτο που εδειχνε ο motronic βρισκομαι σε ασφλαη επιπεδα πιστευω. Η συγκεκριμενη εκδοση του αγραφου, δεν δινει δυνατοτητα αυξησης του αβανς οταν πεφτουν οι θερμοκρασιες. Θεωρει οτι μπορεις να βαλεις την ανωτερη τιμη που μπορεις χωρις να εχεις knock και απο εκει και περα αυτο, τη ριχνει αναλογα με το τι θερμοκρασιες εισερχομενου αερα βλεπει. Με αυτα τα δεδομενα,το οτι βγαζει το αμαξι περιπου τα ιδια (αν οχι περισσοτερα) αλογα απο τον εργοστασιακο, πιστευω οτι ειναι παααρα πολυ καλο. Το αφηνω ετσι και ετοιμαζομαι για του χρονου!
michpan Posted June 21, 2009 Posted June 21, 2009 Δηλαδή Βασίλη μειώνει το αβάνς ανάλογα τις θερμοκρασίες ή αυξάνει το knock γιατί στην δεύτερη περίπτωση μπορεί να υπάρξει πρόβλημα αν ανέβουν πολύ οι θερμοκρασίες.. Τα νούμερα πάρα πολύ καλά παρεμπιπτόντως! Αντε μέχρι και προγραμματιστής έγινες! Μιχάλης
A80Avant Posted June 21, 2009 Author Posted June 21, 2009 Αυτο που κανει ειναι να μειωνει το αβανς οσο αυξανεται η θερμοκρασια εισερχομενου αερα.Ετσι ωστε να μειωνεται ο κινδυνος knock. απλα ο Motronic εχει επιλογη, ΑΝ εχεις χαμηλοτερη θερμοκρασια εισερχομενου αερα, τοτε να δινει παραπανω αβανς, οσες μοιρες του δινεις, και ετσι να γινεται πιο αγριο το tuning.
A80Avant Posted June 28, 2009 Author Posted June 28, 2009 (edited) σημερα κανοντας κι αλλες δοκιμες, διαπιστωσα οτι με τον αγραφο εχω λιγο μικροτερη πιεση απο τις 5200-6300 σε σχεση με τον motronic, της ταξης του 0.1 περιπου bar. Αυτο σε συνδιασμο με τις 3-5 μοιρες διαφορα στο αβανς, προκαλουν μια διαφορα της ταξης των 20 περιπου αλογων μεταξυ των 2 προγραμματων. ετσι, κανοντας μικροαλλαγες, καταφερα να φερω την πιεση λιγο πιο ψηλα στις στροφες αυτες. Ωστοσο, το αβανς δεν θα το πειραξω.προτιμω να εχω μια ανεση στο μοτερ,και να μενω μακρια απο knock παρα να εχω προβληματα αργοτερα.Ωστοσο, εκτος απο το AVCR ποιο αλλο electronic boost controller θα προτεινατε? Κοιτουσα αυτο εδω,αλλα για αργοτερα,αν χρειαστει... http://www.envyperformance.com/index.cfm?f...FTOKEN=16181916 η τουρμπινα πλεον νωρις πιανει τα 600Νm ροπης και πιστευω εχει δωσει οτι ηταν να δωσει. Προφανως με μικροαλλαγες τυπου, να φυγει το maf και αλλαγη του φιλτροκουτιου ισως να ειχα και αλλα θετικα αποτελεσματα,αλλα προς το παρον δεν το πειραζω, το αφηνω ως εχει προκειμενου να γινουν ολα του χρονου. Edited June 28, 2009 by A80Avant
A80Avant Posted June 28, 2009 Author Posted June 28, 2009 (edited) να μερικες φωτο του μωρου που θα μπει του χρονου.... Edited June 28, 2009 by A80Avant
Dimitris_Kon Posted June 28, 2009 Posted June 28, 2009 Επίτηδες το κάνεις βρε Βασίλη? Αμαν πια δεν σε προλαβαίνουμε Μην μας πριζώνεις και άλλο και αλλάξουμε τούρμπο πριν στρώσουμε Δημήτρης
A80Avant Posted June 29, 2009 Author Posted June 29, 2009 Χαχα! Οχι Δημητρη,νομιζω οτι η επιλογη της τουρμπινας που εκανες θα σου βγαλει ευκολα πανω απο 450 αλογα.Τωρα αν αντι για 450 ηθελες ουσιαστικα 500 (οπως εγω αλλα δεν επειθα τον εαυτο μου τοτε!!) , τοτε ισως χρειαστεις μια αλλαγουλα αργοτερα!
A80Avant Posted June 29, 2009 Author Posted June 29, 2009 πταισματα, πταισματα!!! τωρα με τον αγραφο, ολα ειναι πιο ευκολα... θες καπακι αλλαγη? εκκεντροφορους? εξατμιση? φιλτρο? ολα ρυθμιζονται για το καλυτερο! γρηγορα ναι προχειρα οχι! χαχα
Dimitris_Kon Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 πταισματα, πταισματα!!! τωρα με τον αγραφο, ολα ειναι πιο ευκολα... θες καπακι αλλαγη? εκκεντροφορους? εξατμιση? φιλτρο? ολα ρυθμιζονται για το καλυτερο! γρηγορα ναι προχειρα οχι! χαχα Σωστά Όμως αν αλλάξω αργότερα σε 3582 με το μεγάλο κώλο, δυστυχώς Βασίλη πρέπει να αλλάξω και πολλαπλή και σωληνάκια, ώστε να την φέρω επάνω, διότι όπως παρατήρησες, είναι πολύ στριμωγμένα τα πράγματα στο πλάι.. Οπότε άσε να σε χαζεύουμε εμείς με τις μεγαλύτερες τουρμπίνες σου Δημήτρης
A80Avant Posted June 29, 2009 Author Posted June 29, 2009 (edited) Βαλε τωρα τη garrett που πηρες,και μετα θα βαλεις και εσυ μια holset να δεις διαφορα!!! λαδιου μονο! πλακα κανω φυσικα, πιστευω οτι μεγαλυτερες τουρμπινες απο την 3076 στο διλιτρο θα ειναι δυσκολο να παραμεινει καθημερινο αμαξι Edited June 29, 2009 by A80Avant
A80Avant Posted July 14, 2009 Author Posted July 14, 2009 να και μερικες φωτο.... δεξια με 56χλ. και αριστερα με 60χλ. εισαγωγη/εξαγωγη διαφορα...
Dimitris_Kon Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 Ανταλλάζεις με μια gt3076R Βασίλη? Καλορίζικα φίλε, καλά αποτελέσματα εύχομαι.. Δημήτρης
The Dog Posted July 15, 2009 Posted July 15, 2009 (edited) Μεγαλη ειναι τελικα ..... Edited July 15, 2009 by The Dog
A80Avant Posted July 15, 2009 Author Posted July 15, 2009 Βασικα μια ειναι, απλα βαλαμε διπλα διπλα την φτερωτη με το καβουκι το μεγαλυτερο για να δειξουμε τη διαφορα. Μολις ερθει το hotside το οποιο ακομα απο τις 13 ιουνιου βρισκεται τελωνειο και το περιεργαζονται, θα παει το κιτ(πολλαπλες/τουρμπινα) στον Μιχαλη (Τσακανικα) για διορθωσεις, επεξεργασια κλπ και μετα στον τουρμπινα για ζυγοσταθμιση. Τελος, θα παμε κρυογενικη ως συνηθως!
mariosA4 Posted July 15, 2009 Posted July 15, 2009 Βασικα μια ειναι, απλα βαλαμε διπλα διπλα την φτερωτη με το καβουκι το μεγαλυτερο για να δειξουμε τη διαφορα. Μολις ερθει το hotside το οποιο ακομα απο τις 13 ιουνιου βρισκεται τελωνειο και το περιεργαζονται, θα παει το κιτ(πολλαπλες/τουρμπινα) στον Μιχαλη (Τσακανικα) για διορθωσεις, επεξεργασια κλπ και μετα στον τουρμπινα για ζυγοσταθμιση. Τελος, θα παμε κρυογενικη ως συνηθως! ακόμα δεν έχει ρίξει σταγόνα και τα σαλιγκάρια βγήκανε βόλτα, περίεργα πράγματα φέτος το καλοκαίρι.....
Dimitris_Kon Posted July 16, 2009 Posted July 16, 2009 ακόμα δεν έχει ρίξει σταγόνα και τα σαλιγκάρια βγήκανε βόλτα, περίεργα πράγματα φέτος το καλοκαίρι..... Δημήτρης
A80Avant Posted July 16, 2009 Author Posted July 16, 2009 χθες τοποθετησα τη σκαστρα της forge διπλης λειτουργιας, εσωτερικου/εξωτερικου τυπου. Οι εντυπωσεις μεχρι στιγμης σε σχεση με την 006 που ειχα της forge παλι ειναι οτι μιας και το ελατηριο της καινουριας ειναι μεν ρυθμιζομενο,αλλα ακομα και στη πιο σφιχτη της μορφη ειναι μαλακοτερο του αλλου της 006, η πιεση ανεβαινει λιιιιγο πιο αργα απο πριν,ενω δεν χανει πουθενα με αποτελεσμα να κραταει ψηλα την πιεση που πρεπει. Δυστυχως η forge δεν βγαζει σκληροτερο ελατηριο για την ωρα,οποτε θα κανω καποια πατεντα να το σκληρινω εγω.Κατα τα αλλα, στις χαμηλες αλλαγες κανει εναν ομορφο ηχο. Θα τη δοκιμασω και με αλλο setup ωστε να δω διαφορες. Φυσικα η συγκεκριμενη μπορει να γινει πληρως ανακυκλωμενη, ή πληρως ατμοσφαιρικη,αλλα οσο υπαρχει MAF καλο ειναι να μην μπαινει ατμοσφαιρικη. Με τον αγραφο μπορω να κανω δοκιμες αφθονες!
mariosA4 Posted July 16, 2009 Posted July 16, 2009 χθες τοποθετησα τη σκαστρα της forge διπλης λειτουργιας, εσωτερικου/εξωτερικου τυπου. Οι εντυπωσεις μεχρι στιγμης σε σχεση με την 006 που ειχα της forge παλι ειναι οτι μιας και το ελατηριο της καινουριας ειναι μεν ρυθμιζομενο,αλλα ακομα και στη πιο σφιχτη της μορφη ειναι μαλακοτερο του αλλου της 006, η πιεση ανεβαινει λιιιιγο πιο αργα απο πριν,ενω δεν χανει πουθενα με αποτελεσμα να κραταει ψηλα την πιεση που πρεπει. Δυστυχως η forge δεν βγαζει σκληροτερο ελατηριο για την ωρα,οποτε θα κανω καποια πατεντα να το σκληρινω εγω.Κατα τα αλλα, στις χαμηλες αλλαγες κανει εναν ομορφο ηχο. Θα τη δοκιμασω και με αλλο setup ωστε να δω διαφορες. Φυσικα η συγκεκριμενη μπορει να γινει πληρως ανακυκλωμενη, ή πληρως ατμοσφαιρικη,αλλα οσο υπαρχει MAF καλο ειναι να μην μπαινει ατμοσφαιρικη. Με τον αγραφο μπορω να κανω δοκιμες αφθονες! νομίζω το κόκκινο της forge είναι μέχρι 2 bar ,αυτό φοράω και εγώ στην 007p. ποιό έχεις επάνω βασίλη
Recommended Posts