A80Avant Posted October 19, 2009 Author Posted October 19, 2009 (edited) Update: Ηρθε το νεο δοχειο αναθυμιασεων με 2 εισοδους και μια εξοδο. Νομιζω οτι θα κανει καλυτερα τη δουλεια του... Επισης εχω επιδοθει σε ενα καλυτερο tuning του χαρτη της βενζινης για να μπορεσω να βαζω τον λαμδα να λειτουργει μονο μεχρι ενα σημειο και υστερα να αναλαμβανει ο χαρτης μονος του πλεον. Εχω παρατηρησει οτι στις μεγαλες επιταγχυνσεις η ικανοτητα του λαμδα να ρυθμιζει το μιγμα δεν ειναι η καλυτερη δυνατη και ετσι πιστευω οτι ο χαρτης απο μονος του πρεπει να αναλαβει δραση. ΕΠισης λυνεται και το προβλημα στην περιπτωση που ο λαμδα χαλασει για καποιο λογο... Σε νεοτερη εκδοση του λογισμικου του εγκεφαλου θα υπαρχει ρυθμιση να απενεργοποιειται ο λαμδα οταν δεν δινει σωστες πληροφοριες αυτοματα.. Edited October 19, 2009 by A80Avant
A80Avant Posted October 20, 2009 Author Posted October 20, 2009 το κατω ειναι drain που μπορει να επιστρεψει στο oil pan. Τα επανω ειναι 2 εισοδοι (λεπτες) και μια εξοδος προς την ατμοσφαιρα. Ο σκοπος ειναι να το τοποθετησω σε σειρα με το εργοστασιακο συστημα χωρις να καταργησω τιποτα για την ωρα. Δηλαδη μια εισοδος απο το μοτερ, μια εισοδος απο το καπακι, και μια εξοδος προς την τουρμπινα που με την υποπιεση που δημιουργει μπορει να μεταφερει τους ατμους πισω στην εισαγωγη, αλλα να κραταει τη μουργα των λαδιων. Δεν θελω προς το παρον να το αφησω στην ατμοσφαιρα.
Dimitris_Kon Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 το κατω ειναι drain που μπορει να επιστρεψει στο oil pan. Τα επανω ειναι 2 εισοδοι (λεπτες) και μια εξοδος προς την ατμοσφαιρα. Ο σκοπος ειναι να το τοποθετησω σε σειρα με το εργοστασιακο συστημα χωρις να καταργησω τιποτα για την ωρα. Δηλαδη μια εισοδος απο το μοτερ, μια εισοδος απο το καπακι, και μια εξοδος προς την τουρμπινα που με την υποπιεση που δημιουργει μπορει να μεταφερει τους ατμους πισω στην εισαγωγη, αλλα να κραταει τη μουργα των λαδιων. Δεν θελω προς το παρον να το αφησω στην ατμοσφαιρα. Εγώ την απορροή δεν την έχω επιστρέψει Βασίλη πάντως. Και να σου πω δεν θα το έκανα, διότι το λάδι που μαζεύεται εκεί δεν είναι μόνο του, αλλά κρατάει και κατάλοιπα.. Την εισαγωγή της τουρμπίνας επίσης την έχω direct through στο inlet βάζοντας 2ο δοχείο για τις άλλες αναθυμιάσεις.. Δημήτρης
A80Avant Posted October 20, 2009 Author Posted October 20, 2009 (edited) ναι ουτε και εγω σκοπευω να την επιστρεψω. ειναι λιγο μουργα εκει μεσα... θα το τοποθετησω ελπιζω το ΣΚ. πλεον εδω σκοτειναζει πολυ νωρις και δεν μενει χρονος! Edited October 20, 2009 by A80Avant
Dimitris_Kon Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 ναι ουτε και εγω σκοπευω να την επιστρεψω. ειναι λιγο μουργα εκει μεσα... θα το τοποθετησω ελπιζω το ΣΚ. πλεον εδω σκοτειναζει πολυ νωρις και δεν μενει χρονος! Πάντως στο δικό μου δεν γεμίζουν πολύ γρήγορα Βασίλη και τα ελέγχω τακτικά.. Δημήτρης
A80Avant Posted October 23, 2009 Author Posted October 23, 2009 Σημερα τελειωσα λιγο με το fine tuning του χαρτη της βενζινης. Πλεον τον εχω κανει ετσι ωστε να εχω τους lamda που θελω, και τις σωστες θερμοκρασιες.Δεν ανεβαζει πανω απο 925 πλεον αλλα βεβαια ειναι λιγο πλουσιο μετα τις 6500. Φαινεται οτι εκει αναγκαστικα πεφτει το πραγμα και λογω εκκεντροφορων. Οποτε ειτε θα πρεπει να ανεβασω κι αλλο αβανς, ειτε να μπω σε αλλες διαδικασιες. Δεν με πειραζει που ειναι πιο πλουσιο εκει για την ωρα. Τωρα εχω τον wideband να ρυθμιζει και να διορθωνει μεχρι το 0 bar (102kpa) και απο εκει και πανω δουλευει μονο ο χαρτης της βενζινης. Ειμαι αρκετα ευχαριστημενος μπορω να πω. Κραταω 0.77 απο 3000-4000rpm στα 2bar, 0.76-0.74 μεταξυ 4000-5500rpm, και υστερα πηγαινει σιγα σιγα στο 0.71. Αν ερθουν τα ακουστικα για το knock μπορει να μπω πλεον σε διαδικασια water injection κλπ αλλα το αφηνω για το μελλον! Σε δουλεια να βρισκομαστε...
A80Avant Posted November 4, 2009 Author Posted November 4, 2009 συνεχεια των ρυθμισεων και του fine tuning, Πλεον το αμαξι εχει γυρω στις 20 μοιρες ψηλα και στο full boost χαμηλα κοντα στις 15-17 για να αποφευγουμε τυχων knock, αλλα πλεον μου ηρθε ενα ωραιο καλωδιο το οποιο θα συνδεσω πανω στον knock sensor και υστερα στο laptop. Απο εκει με ακουστικα θα μπορω να ακουω τον ηχο του κινητηρα κατα το πατημα για να διαπιστωσω αν εχουμε knock! ηδη εχω sample που μπορω να διακρινω πως ακουγεται το knock οποτε πιστευω οτι η διαδικασια θα ειναι σχετικα απλη. Με αυτο το καλωδιο πλεον μπορω να παω σε οποιοδηποτε dyno και να φτιαξω σωστα το χαρτη του timing. Αλλα νεα δεν υπαρχουν,περα οτι μια ευθυγραμμιση εδω μου στοιχισε συνολικα 300 λιρες μιας και τα ημιμπαρα ειχαν κολλησει, αναγκαστηκα να παρω καινουρια και οι αγγλοι με χρεωσαν εργασια 3 φορες!!! καραγκιοζηδες.... Ελπιζω να μην χρειαστει να ξαναπαω για σερβις εδω πανω μεχρι τον μαρτιο...
Dimitris_Kon Posted November 7, 2009 Posted November 7, 2009 συνεχεια των ρυθμισεων και του fine tuning, Πλεον το αμαξι εχει γυρω στις 20 μοιρες ψηλα και στο full boost χαμηλα κοντα στις 15-17 για να αποφευγουμε τυχων knock, αλλα πλεον μου ηρθε ενα ωραιο καλωδιο το οποιο θα συνδεσω πανω στον knock sensor και υστερα στο laptop. Απο εκει με ακουστικα θα μπορω να ακουω τον ηχο του κινητηρα κατα το πατημα για να διαπιστωσω αν εχουμε knock! ηδη εχω sample που μπορω να διακρινω πως ακουγεται το knock οποτε πιστευω οτι η διαδικασια θα ειναι σχετικα απλη. Με αυτο το καλωδιο πλεον μπορω να παω σε οποιοδηποτε dyno και να φτιαξω σωστα το χαρτη του timing. Αλλα νεα δεν υπαρχουν,περα οτι μια ευθυγραμμιση εδω μου στοιχισε συνολικα 300 λιρες μιας και τα ημιμπαρα ειχαν κολλησει, αναγκαστηκα να παρω καινουρια και οι αγγλοι με χρεωσαν εργασια 3 φορες!!! καραγκιοζηδες.... Ελπιζω να μην χρειαστει να ξαναπαω για σερβις εδω πανω μεχρι τον μαρτιο... Βασίλη, δεν είναι τόσο απλό το knock sensing. Θέλει πολύ προσοχή και επαναλήψεις. Τουλάχιστον, έτσι ήταν για μένα - τι να πω, εκτός αν είμαι βαρήκοος Δημήτρης
A80Avant Posted November 7, 2009 Author Posted November 7, 2009 με το καλωδιο που εχω πλεον ακουω το μοτερ απευθειας μεσω του σενσορα, οχι οπως το ακους κανονικα οταν οδηγας. εχω ενα αρχειο ηχου αλλα δεν μπορω να το ανεβασω. δωσε μου το εμαιλ σου, η μπες msn να στον στειλω. το knock ακουγεται καθαρα καπου στα 21-24 sec. δεν μπορει να σου ξεφυγει. Οποτε κανεις τις αναλογες διορθωσεις
A80Avant Posted November 22, 2009 Author Posted November 22, 2009 μια σημερινη βολτα... σε Log διαπιστωσα οτι μετα τις 6000στρ το μιγμα γινεται αρκετα πλουσιο οποτε εκανα καποιες διορθωσεις μπας και παρει καναν ιππο παραπανο.
A80Avant Posted November 29, 2009 Author Posted November 29, 2009 σημερα εκανα μερικες αλλαγουλες στο προγραμμα να μην γινεται πολυ πλουσιο μετα τις 6000στρ μιας και οι θερμοκρασιες το επιτρεπουν ακομα... επισης ρυθμισα το water injection να ψακαζει λιγο μονο και μετα το 1.5bar ετσι να κραταμε καθαρη τη μηχανη!! επισης παρειγγειλα αυτο το bling bling custom made για μενα!!!χιχι
A80Avant Posted December 2, 2009 Author Posted December 2, 2009 Πριν λιγες μερες διαπιστωσα οτι εχοντας 0.72lamda στις 7000στρ στο 1.7bar τα μπεκ φτανουν στο οριο τους! Βεβαια εκανα το μιγμα λιγο πιο φτωχο γιατι οι θερμοκρασιες το επιτρεπουν,αλλα ωστοσο διαπιστωνω οτι τα ορια της 3071R βρεθηκαν τελικα για το αμαξι μου. Με αυτα και με αυτα, ηδη εχει ψηθει η πωληση της μαζι με αρκετα πραγματα απο το μοτερ ωστε να αντικατασταθουν με τα καινουρια. Πιστευω οτι overall θα μου ερθει σχετικα καλα το μαλλι....
Dimitris_Kon Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 Πριν λιγες μερες διαπιστωσα οτι εχοντας 0.72lamda στις 7000στρ στο 1.7bar τα μπεκ φτανουν στο οριο τους! Βεβαια εκανα το μιγμα λιγο πιο φτωχο γιατι οι θερμοκρασιες το επιτρεπουν,αλλα ωστοσο διαπιστωνω οτι τα ορια της 3071R βρεθηκαν τελικα για το αμαξι μου. Με αυτα και με αυτα, ηδη εχει ψηθει η πωληση της μαζι με αρκετα πραγματα απο το μοτερ ωστε να αντικατασταθουν με τα καινουρια. Πιστευω οτι overall θα μου ερθει σχετικα καλα το μαλλι.... Αυτά τα μπεκ μας κρατάνε πάντα.. Δημήτρης
A80Avant Posted December 2, 2009 Author Posted December 2, 2009 αχα! ομως εχω τα 630 τωρα να κανω δουλεια. το προβλημα μετα θα ειναι οτι θα πρεπει να εχω 2 αντλιες!!!
Dimitris_Kon Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 αχα! ομως εχω τα 630 τωρα να κανω δουλεια. το προβλημα μετα θα ειναι οτι θα πρεπει να εχω 2 αντλιες!!! Θα βάλεις Βill ή θα δουλέψεις in tank? Έχω δοκιμάσει ένα σωρό από δαύτες, το σύστημα τροφοδοσίας σε μας είναι .... Ελπίζω με τη νέα (4η στη σειρά δοκιμή!) να βγάλω άκρη! Δημήτρης
A80Avant Posted December 2, 2009 Author Posted December 2, 2009 εμενα η 044 ετσι οπως ειναι λενε κραταει για 500-550 αλογα. Ισως αν βαλω μεγαλυτερης διαμετρο Inlet σωληνακι να πιανει και 600. αλλα για ασφαλεια βαζουν 2 044 σε σειρα. εγω για την ωρα θα της βαλω να εχει τροφοδοσια κατευθειαν απο την μπαταρια να ειμαστε σιγουροι οτι δεν πεφτουν τα βολτ της, και βλεπουμε ετσι και αλλιως για 650 αλογα δεν ειμαστε. Προτιμω 500 και να μην σπαει
mariosA4 Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 αχα! ομως εχω τα 630 τωρα να κανω δουλεια. το προβλημα μετα θα ειναι οτι θα πρεπει να εχω 2 αντλιες!!! βασίλη τα 630 είνα αρκετά γα την 3071 ? γατί σκεφτόμουν να παραγγείλω μεγαλύτερα. Βεβαια εσύ έχεις ένα μπε΄κ παραπάνω...
A80Avant Posted December 2, 2009 Author Posted December 2, 2009 Λογικα τα 630 ισως ειναι και απαραιτητα σε σενα 100%
A80Avant Posted December 5, 2009 Author Posted December 5, 2009 (edited) Σημερα επιτελους εκανα μερικες δοκιμες με το καλωδιο για τα πυρακια. Ηταν ακρως κατατοπιστικο και πολυ ευκολο να τα ακουσεις με αυτον τον τροπο! Καταφερα και μειωσα λιγο το αβανς στις στροφες που αρχικα σκαει η ψηλη πιεση και ετσι πλεον δεν ακουγονται πυρακια!! ψηλα το αφησα στις 20-21 μοιρες οπου ειναι μια χαρα και δεν ακουγεται κιχ! Επισης παραθετω ενα βιντεο με το ρελαντι τωρα που λειτουργει ο αγραφος! Edited December 5, 2009 by A80Avant
kenzo Posted December 5, 2009 Posted December 5, 2009 (edited) Μπραβο Bill . :new_thumright: Παρεμπιπτοντως κοιταζα τον Σουηδο με το κοκκινο RS2 απο το S2 forum . Ειναι τρελο το παληκαρι !!! Edited December 5, 2009 by kenzo
A80Avant Posted December 5, 2009 Author Posted December 5, 2009 το παλικαρι κατα τη γνωμη μου το καταστρεφει το αμαξι, αλλα γουστα ειναι αυτα...
Recommended Posts