NOEL-S3 Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 ...και δεν ειμαι και μηχανικος και κοντευω να γινω!!! γι'αυτο ειμαι σιγουρος...(και που εισαι ακομα)...
A80Avant Posted June 18, 2007 Author Posted June 18, 2007 (edited) μερικες ακομα επιλογες πιστονια mahle πολλαπλη sport quattro πολλαπλη mtm πολλαπλη σωληνωτη η τελευταια κοστιζει 1350 ευρω και την δινουν για 600++ ιπποδυναμη Edited June 18, 2007 by VasP
Typhoon_old Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 Συμφωνω και εγω με τον NOEL οτι θα τους περασεις τους μηχανικους. Τασο αν φτιαξεις το δικο σου,να κρατησεις τα μαμα πιστονια. Εγω παντως εχω δει παρα πολλα σπασμενα πιστονια.Μπιελα σπασμενη δεν ειδα ποτε.Μονο παλια σε κατι opel αρχαια που λεγανε χτυπησε μπιελα. Τα μοτερ δεν σπανε μονο απο στεγνωμα.Και το στεγνωμα δεν εξαρταται μονο απο το προγραμμα-μπεκ. Εγω αν ειχα RS2 η θα το ειχα φπε η θα το εβαζα καμια ακριβη τουρμπινα πανω. Εχεις να γυρισεις παντως ταινιες......
A80Avant Posted June 18, 2007 Author Posted June 18, 2007 τελικα λυθηκε κιολας το μοτερ,και βρεθηκε οτι ενω το μπλοκ ειναι σε απολυτα ανεκτα ορια, ωστοσο τα πιστονια θα αλλαχτουν με mahle χυτα.Τα OEM ειναι 80.98mm και αυτα που θα βαλω θα ειναι 81.20mm με κυλινδρο 81.26mm. Οποτε θα γινει και ρεκτιφιε. Νοτη,ημουν με ΦΠΕ και αν δεν ειχε προβληματα απο το πρωτο ανοιγμα του μοτερ(που ενας θεος αν το εκανε αυτο ανοιγμα),δεν θα το πειραζα.Αλλωστε γιατι να αγορασω καινουρια τουρμπινα και πολλαπλη αν ηταν σε 1 χρονο να τα αλλαξω?Ωστοσο καλως η κακως εμπλεξα στα ελληνικα μαστορεματα,με αποτελεσμα να πω,το ανοιγω,το φτιαχνω μια και καλη,το κλεινω και δεν το ξαναπειραζω. Οσον αφορα μια καλη τουρμπινα οπως λες,αυτο που κανω τωρα υποτιθεται οτι ειναι 2ο σταδιο βελτιωση.Τοσο ο dahlback οσο και mtm,digitec κλπ στο 2ο σταδιο σου βαζουν μεγαλυτερη τουρμπινα και για ασφαλεια μπιελες,αφου δινουν τις μπιελες του RS2 για 400 αλογα και τα πιστονια για 500.Αυτο κανω και εγω τωρα,αλλα αφου το ανοιξα και τελικα αναγκαζομαι να αλλαξω πιστονια,αντι μαμα βαζω λιγο καλυτερα!
A80Avant Posted June 20, 2007 Author Posted June 20, 2007 το μοτερ λυθηκε οπως ειπα. Η κεφαλη δεχεται την καλη της επεξεργασια,φρεζαρισμα,πλανισμα κλπ...αλλαχτηκαν οι οδηγοι,θα μπουνε αλλες βαλβιδες εξαγωγης καθως αυτες που ειχε το καπακι που εφερα απο γερμανια ηταν λιγο στραβες(θα βαλουμε αυτες που ειχε το δικο μου καπακι)... Ηρθαν και τα πιστονια (ευχαριστω τον Peter Kowaltch) που μου τα εστειλε σε μια μερα ουσιαστικα και χωρις να εχουν προλαβει να μπουνε τα λεφτα στον λογαριασμο του.Τα πιστονια ειναι mahle και φαινεται να κανουν και σε 5βαλβιδα.Ειναι αρκετα καλυτερα απο τα δικα μου,χυτα,και θα κρατησουν!!! Ισως στο τελος της αλλης εβδομαδας να ειμαστε ετοιμοι,ισως και λιγο απο την μεθεπομενη εβδομαδα,καθως δεν ξερω τι δυσκολιες θα βρουμε στο ιντερκουλερ και τις σωληνωσεις....Παντος προχωρουμε με γοργους ρυθμους!! Ως προς το στρωσιμο,σκεφτομαστε να δουλεψουμε το αμαξι καπου στις 2000στρ.για κανα 15λεπτο στην αρχη για τα ρινισματα με ενα φτηνο λαδι,μετα να κανω κανα 1500χλμ στρωσιματος των ελατηριων ξεκινωνοντας απο τισ 3000στρ,και ανεβασμα ανα 500χλμ και 1000στρ.2/3 του φορτιου και ανεβοκατεβασματα και υστερα παμε για μπεκ,προγραμμα και προσθηκη του σκληροτερου ελατηριου wastegate... Νομιζω οτι θα ειναι καλα για το ταξιδακι μου!! τι λετε?? Οσον αφορα το προγραμμα ψηνομαι τελικα περισσοτερο να το φτιαξω ελλαδα,και για εναν αλλο λογο...Καλυτερα να φτιαχτει με τις ελληνικες βενζινες,παρα με τις γερμανικες.Γιατι εκει θα κανει παπαδες,και μολις ερθει ελλαδα,...θα κανει μολις νεοκορους!(κρυο αστειο για τις ζεστες του καλοκαιριου),....πως σας φαινεται το σκεπτικο??
s2abt Posted June 21, 2007 Posted June 21, 2007 καλα τα λες αλλα ποιος θα σου το φτιαξει το προγραμμα στο ελλαντα ??? λες και υπαρχουν πολλα 5κυλινδρα , να ηταν 1.8τ ναι θα συμφωνουσα αλλα να εχεις κανει μια τοσο ωραια μετατροπη και να πας σε κανεναν ελληναρα να στα κανει μανταρα κριμα ειναι
A80Avant Posted June 21, 2007 Author Posted June 21, 2007 Yπαρχει περιπτωση να βρω καποιον εδω στην ελλαδα.Τελικα ο προγραμματισμος για καποιον που εχει γνωσεις δεν ειναι τιποτα το σπουδαιο.Ο ανδριανακης ξερω οτι μπορει να μου το προγραμματισει,αλλα μιας και θελω λεπτη δουλεια,ισως τελικα να απευθυνθω στην γερμανια αν δεν τα καταφερω εδω στην ελλαδα με την ακρη που ψαχνω.
Legend Posted June 21, 2007 Posted June 21, 2007 Χαίρομαι που υπάρχουν στην παρέα μας άτομα - μέλη που ασχολούνται ενδελεχώς με τα αυτοκίνητά τους, είτε έχουν να κάνουν με το (σωστό) tuning ή γενικότερα! Βασίλη περιμένουμε να μας λες τα νέα σου με το project!
A80Avant Posted June 21, 2007 Author Posted June 21, 2007 ετοιμο και το καπακι....ελπιζω αυριο και το μοτερ!!! απο εβδομαδα και τα περιφεριακα!!
KAPSALISS Posted June 21, 2007 Posted June 21, 2007 ετοιμο και το καπακι....ελπιζω αυριο και το μοτερ!!! απο εβδομαδα και τα περιφεριακα!! Φωωωωωτοοοοοοο
Aristos Posted June 21, 2007 Posted June 21, 2007 ετοιμο και το καπακι....ελπιζω αυριο και το μοτερ!!! απο εβδομαδα και τα περιφεριακα!! Αντε με το καλό να πατήσει και πάλι στον δρόμο το τέρας Βασίλη... Καλά & αποβλημάτιστα χλμ.!!!
mangp Posted June 27, 2007 Posted June 27, 2007 Βασιλη βλεπω εισαι σε καλο δρομο ...σιγα σιγα τελειωνει το τερατακι και θα βγει και παλι παγανια....με το καλο φιλε και καλα χλμ...Οσο για το προγραμμα καλα τα λες,προσπαθησε να το κανεις με Ελληνικες προδιαγραφες ....
A80Avant Posted July 1, 2007 Author Posted July 1, 2007 Το αμαξι θελει μια εβδομαδα σκαρτη ακομα.Μπηκε το μοτερ πισω στη θεση του και αυτη την εβδομαδα θα φτιαχτει το Intercooler και το downpipe.Ειναι λιγο δυσκολες οι σωληνεωσεις λογω χωρου,αλλα μιας και υπαρχει καλος μαστορας,ολα θα γινουν! Εγινε κρυογενικη στην πολλαπλη και το hotside της τουρμπινας που κοστισε 110ευρω.Ελπιζω να τα αξιζουν.Βαλαμε το πυρομετρο στην αρχη του hotside σε μια καλη θεση,ισως την αντιπροσοπευτικοτερη για την θερμοκρασια. Επισης,οι σωληνωσεις λαδιου-νερου που εστειλαν οι αμερικανοι ηταν χαλια,και τελικα καναμε 1-2 πατεντες χρησιμοποιοντας τις υπαρχουσες σωληνωσεις του RS2.(μιλαμε για μαστορια οχι αστεια!) θα μπει το ψυγειο λαδιου επισης καινουριο,και το εφερδικο του νερου που εχει τρυπησει και ειμαι ετοιμος! φωτο αναμενονται...
A80Avant Posted July 1, 2007 Author Posted July 1, 2007 (edited) να και οι τελευταιες φωτο... απο πανω προς τα κατω και αριστερα προς δεξια: 1)η κεφαλη υστερα απο το σερβις.Αλλαχτηκαν οι οδηγοι και μπηκαν 10 βαλβιδες εξαγωγης απο το παλιο μου το καπακι γιατι αυτο που ειχα φερει απο ελβετια εχει στραβες βαλβιδες εξαγωγης.Επισης μπηκαν καινουρια ωστηρια. 2)Οδηγοι βαλβιδων 3)μπλοκ μετα το ρεκτιφιε.Τα original πιστονια ειχαν διαμετρο 80.98mm.Τα καινουρια εχουν 81.20mm. 4)3 φωτο πολλαπλης και hotside.Στην μεσαια φαινεται και η εισοδος του πυρομετρου.Στην τελευταια ειναι τα πραγματα μετα την κρυογενικη 5)μπλοκ με τα πιστονια μεσα.Διαπιστωσα οτι τα πιστονια αυτα της MAHLE ειναι τα ιδια με του S3 πενταβαλβιδου,απλα oversize στα οποια υπαρχουν ειδικα grooves για τις βαλβιδες του δικου μου καπακιου!!!.Δεν ειναι σφυρηλατα με την εννοια φτιαγμενα στο χερι κατα ειδικη παραγγελια,αλλα η αντοχη τους,ειναι μεγαλη.Ο γερμανος απο τον οποιο τα πηρα μου ειπε οτι τα βαζει σε αμαξια που φτανουν 600hp..Με καλυψε!!Η αληθεια ειναι οτι και τα original πιστονια της karsten schmidt εχουν παρομοιες αν οχι ιδιες αντοχες,ωστοσο ενα ρεκτιφιε αφου το ανοιξαμε δεν ηταν κακο που εγινε 6)Βιδες ARP και μεταλλικη αυθεντικη φλαντζα ψσεκασμενη με σπρευ copper. 7)το μοτερ λιγο πριν μπει στο αμαξι.Τεστ της τουρμπινας πανω στο αμαξι. Τελικα το cold side τορναριστικε απο τα 100mm στα 80mm οσο ειναι και το MAF μου.Το hoτside εβρισκε λιγο στον θολο(το ξεραμε) κατι που λυθηκε με την χρηση 2-3 ροδελων στην βαση της μηχανης.Ισως στο μελλον να βαλω και λιγη ταινια αμιαντου στο σημειο αυτο να φρακαρει μεταξυ των 2 κοντινοτερων σημειων για να εχω το κεφαλι μου ησυχο. Απο λαδια,θα επανελθω στα castrol 10W60 τα οποια εχω ηδη 10l και αγορασα και αλλα 10 απο την γερμανια.Θα βαλουμε αρχικα ενα aral 10w40 στην αρχη να δουλεψει το μοτερ κανα 20λεπτο στισ 2000-2500rpm και υστερα θα πεταξουμε φιλτρο και λαδια και θα βαλουμε τα castrol.μετα τα 15000χλμ θα κανουμε αλλη μια αλλαγη και τελος! Edited July 1, 2007 by VasP
tasosS3 Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 Μπραβο ρε Βασιλη αντε να τελειωνεις φιλε και σου ευχομαι να πανε ολα καλα (γιατι οχι αλλωστε ) Αναμενουμε στο ακουστικο μας να το ξερεις !!!
A80Avant Posted July 2, 2007 Author Posted July 2, 2007 πω πω downpipe ειναι ετοιμο,τραβερσα επισης,ιντερκουλερ επισης!! παω να παρω φωτογραφιες!!!
NOEL-S3 Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 βασιλη με ολα αυτα τα πραγματα που εχουν στριμωχθει να προσεξεις για κραδασμους και θορυβους...(φιλικα παντα)...
tasosS3 Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 βασιλη με ολα αυτα τα πραγματα που εχουν στριμωχθει να προσεξεις για κραδασμους και θορυβους...(φιλικα παντα)... Απο το στομα μου το πηρες ρε Μητσαρα. Βασιλη απο οτι βλεπω γινεται ολιγον τι το ελα να δεις ,προσεξε το αυτο ειναι σημαντικο.
Typhoon_old Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 Αυτα ειναι!All round χαρακτηρας,οικονομικο και φιλικο προς τον χρηστη!! Ωραιο engine bay!
A80Avant Posted July 4, 2007 Author Posted July 4, 2007 ναι εχετε δικιο.Εχει γινει ειδικη μνεια για το θεμα των κραδασμων και θορυβων. Αν προσεξετε η τραβερσα εχει θεση για το Stop του μοτερ σε αποτομα ανεβασματα-κατεβασματα. Το downpipe ειναι σε τετοια θεση που εχει αρκετο χωρο απο τις γυρω κατασκευες για να μην ακουμπαει. Η τουρμπινα βρισκεται 1 εκατοστο απο το κοντινοτερο 'στοχο' Ελπιζω ολα να πανε καλα...Βεβαια και πριν στο αμαξι ουτε καρφιτσα δεν επεφτε,αλλα λεμε τωρα.... @typhoon---> δεν εχει αλλαξει και πολυ το τοπιο πριν και μετα...
Typhoon_old Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 ναι εχετε δικιο.Εχει γινει ειδικη μνεια για το θεμα των κραδασμων και θορυβων.Αν προσεξετε η τραβερσα εχει θεση για το Stop του μοτερ σε αποτομα ανεβασματα-κατεβασματα. Το downpipe ειναι σε τετοια θεση που εχει αρκετο χωρο απο τις γυρω κατασκευες για να μην ακουμπαει. Η τουρμπινα βρισκεται 1 εκατοστο απο το κοντινοτερο 'στοχο' Ελπιζω ολα να πανε καλα...Βεβαια και πριν στο αμαξι ουτε καρφιτσα δεν επεφτε,αλλα λεμε τωρα.... @typhoon---> δεν εχει αλλαξει και πολυ το τοπιο πριν και μετα... Εαν εχεις φωτο απο πριν,βαλε να δουμε.
A80Avant Posted July 6, 2007 Author Posted July 6, 2007 σημερα το θηριο θα βγει στον δρομο.... Χθες το βαλαμε εμπρος.Σημερα θα βαλουμε την καινουρια τρομπα βενζινης,θα κοιταξουμε λιγο το θεμα της θερμοκρασιας που προεκυψε.Δηλαδη καποιος αισθητηρας μας κανει νερα.Η κανονικη θερμοκρασια βαση του clima ειναι 90 βαθμοι και η ενδειξη του κοντερ ειναι στους 70!!Μιας και παιρνουν πληροφοριες απο διαφορετικους ασιθητηρες,ισως ο τελευταιος να τα επαιξε,οποτε παμε για αλλον. Σημερα μπαινει και το πυρομετρο στην καθορισμενη θεση του στο ταμπλο,οπως επισης και το led του water injection.Επισκεψη στον ηλεκτρολογο για τις συνδεσεις μας...και φυσικα η λυπητερη... παντος το αμαξι εγινε πολυ πιο μπασο τωρα...ελπιζω να μην συντονιζει με τιποτα...ευτυχως τριγμοι και θορυβοι δεν υπαρχουν!
Aristos Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 σημερα το θηριο θα βγει στον δρομο.... Χθες το βαλαμε εμπρος.Σημερα θα βαλουμε την καινουρια τρομπα βενζινης,θα κοιταξουμε λιγο το θεμα της θερμοκρασιας που προεκυψε.Δηλαδη καποιος αισθητηρας μας κανει νερα.Η κανονικη θερμοκρασια βαση του clima ειναι 90 βαθμοι και η ενδειξη του κοντερ ειναι στους 70!!Μιας και παιρνουν πληροφοριες απο διαφορετικους ασιθητηρες,ισως ο τελευταιος να τα επαιξε,οποτε παμε για αλλον. Σημερα μπαινει και το πυρομετρο στην καθορισμενη θεση του στο ταμπλο,οπως επισης και το led του water injection.Επισκεψη στον ηλεκτρολογο για τις συνδεσεις μας...και φυσικα η λυπητερη... παντος το αμαξι εγινε πολυ πιο μπασο τωρα...ελπιζω να μην συντονιζει με τιποτα...ευτυχως τριγμοι και θορυβοι δεν υπαρχουν! Βασίλη με το καλό να πατήσει το τέρας,εύχομαι απροβλημάτιστα χλμ.!!! Περιμένουμε εντυπώσεις και απο τον δρόμο...
Recommended Posts