Dimitris_Kon Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 0,78 μια χαρά Bill!! Έχω την υποψία ότι θα το απογειώνει το station λέμε..!! Δημήτρης
A80Avant Posted May 9, 2010 Author Posted May 9, 2010 και το duty cycle ειναι μολις στο 48% σε εκεινο το σημειο!!χαχαχα ειναι στη φαση που ειναι λιγο πιο πλουσιο προς το παρον. Θα γινει λιγο πιο φτωχο, προς το .80 γιατι οι θερμοκρασιες το επιτρεπουν! ηδη το avant βρισκει τον καλο παλιο του εαυτο!
Dimitris_Kon Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 και το duty cycle ειναι μολις στο 48% σε εκεινο το σημειο!!χαχαχα ειναι στη φαση που ειναι λιγο πιο πλουσιο προς το παρον. Θα γινει λιγο πιο φτωχο, προς το .80 γιατι οι θερμοκρασιες το επιτρεπουν! ηδη το avant βρισκει τον καλο παλιο του εαυτο! Αυτά είναι! Πάντως καλύτερα να είναι ελαφρώς πλούσιο Βασίλη, όπως το δικό μου (αν και ξέρεις καλύτερα). Αισθάνομαι μια ασφάλεια όταν βλέπω τα μπουζί μου με λίγο παραπάνω πλούσια καύση, αν και τα tfsi είναι κατασκευασμένα να δουλεύουν με φτωχό μίγμα.. Δημήτρης
A80Avant Posted May 9, 2010 Author Posted May 9, 2010 εμενα ο λαμδα που εβγαλα σημερα παντος εχει ενα ροζακι χρωμα καυσης. κοινως ειναι φτωχο, αλλα οχι επειδη ειναι φτωχος ο χαρτης παντου,απλα ειναι φτωχος στη νορμαλ οδηγηση για λογους οικονομιας. Πατηματα δεν κανουμε συνεχεια οποτε το αποτελεσμα ειναι να ειναι λευκο/ροζακι το χρωμα! μια χαρα!
A80Avant Posted May 11, 2010 Author Posted May 11, 2010 Ντυσαμε και την πλευρα του downpipe με heat shield.
A80Avant Posted May 12, 2010 Author Posted May 12, 2010 Μερικες αλλαγες χρειαζονται στον χαρτη του κρυου μοτερ για τις βενζινες γιατι στεγνωνει... Απο οτι φαινεται η αυξηση της βενζινης σε σχεση με το πατημα του γκαζιου δεν ειναι αρκετη, οποτε τα αυξησα ολα σε εκεινο το σημειο,και παμε ξανα για δοκιμη... Επισης μια Ε92 χθες δεν θελησε να με ακολουθησει...(ακομα στο 1.6bar γαρ..)
A80Avant Posted May 15, 2010 Author Posted May 15, 2010 χθες... σημερα... 2bar over, 1.85 @ 7000rpm 15% transmition losses
A80Avant Posted May 16, 2010 Author Posted May 16, 2010 μια μικρη διορθωση ειναι οτι στο συγκεκριμενο πατημα(2ο) δεν ειχα ξεκινησει απο νωρις το 100TPS, οποτε φαινεται οτι η καμπυλη ειναι μετατοπισμενη καποιες στροφες αργοτερα. Στην πραγματικοτητα, η 4η γεμιζει απο τις 3800 full boost.
Dimitris_Kon Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 μια μικρη διορθωση ειναι οτι στο συγκεκριμενο πατημα(2ο) δεν ειχα ξεκινησει απο νωρις το 100TPS, οποτε φαινεται οτι η καμπυλη ειναι μετατοπισμενη καποιες στροφες αργοτερα. Στην πραγματικοτητα, η 4η γεμιζει απο τις 3800 full boost. Ωραίος Bill! άντε καλό fine tuning να πάρεις και άλλο! Εντωμεταξύ, είχες δίκιο, πλέον με την μεγάλη πίεση, παρατηρώ ότι έχω 1,8 στις 3800 και στις 4100 full boost 2,2.. Ενώ πριν ήταν εντελώς διαφορετικά. Οι μεγάλες τουρμπίνες δείχουν δόντια σε μεγάλες πιέσεις Δημήτρης
A80Avant Posted May 16, 2010 Author Posted May 16, 2010 ετσι ειναι οπως τα λες Δημητρη!! ωστοσο προς το παρον ειπα να μην το παω παραπανω.Το excel ειναι λιγο συντηριτικο και ισως ειναι ηδη πανω απο τα 500. ΟΙ θερμοκρασιες ειναι στο οριο των 950 βαθμων πανω στην πολλαπλη με μιγμα οχι κατω του 0.78 μεχρι τις 7000στρ. Εχω ακουσει και δει βελτιωτες να πιανουν και τους 1000 βαθμους στην πολλαπλη/τουρμπινα εφοσον το πιανεις για λιγο χρονικο διαστημα, αλλα προσωπικα πιστευω οτι δεν εχει νοημα, μιας και τα 10-15 αλογα που μπορει να κερδισεις δεν θα αλλαξουν την αισθηση του αυτοκινητου τραγικα. Μπορω να πω οτι αν στο μελλον φτιαχτει μια καλη κυλινδροκεφαλη θα παρει αλλα 30-40 αλογα και ισως κανει και το spool καλυτερο.. Εχουμε ακομα καιρο γι'αυτα! Προς το παρον το χαιρομαστε!
A80Avant Posted May 16, 2010 Author Posted May 16, 2010 αλλαξα και αυτο το γκρι αυτοκολλητο που ηταν χαλια, με ενα κοκκινο που ταιριαζει πιο ωραια πιστευω...
mariosA4 Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 δηλ βασίλη απο θερμοκρασίες φτάνεις έως 950? Μεχρι που είναι το όριο ασφαλείας ? Πάντως το νορμάλ είναι μέχρι 750-800 απότι γνωρίζω Κάτι άλλο,πώς τόβαλες το φιλτράκι της K&N που πήραμε,κατευθείαν πάνω στο τούρμπο?
A80Avant Posted May 16, 2010 Author Posted May 16, 2010 (edited) το 750-800 εχει βγει απο το γεγονος οτι οι περισσοτεροι βαζουν τον αισθητηρα μετα την τουρμπινα, οποτε υπολογιζουν -100 βαθμους, οπως επισης και το γεγονος οτι οι σωληνωτες πολλαπλες δεν αντεχουν θερμοκρασιες ανω τον 900 βαθμων (συνηθως) για πολυ ωρα, γιατι καταστρεφονται. Τα μαντεμια ωστοσο ειναι πιο ανθεκτικα,και αν βαλεις τον αισθητηρα εκει που ειναι το στενοτερο σημειο, δηλαδη πανω στη τουρμπινα ή πανω στην πολλαπλη, τοτε εχεις μια πιο αντιπροσωπευτικη εικονα τι γινεται. Το οριο που εχω ακουσει εγω απο διαφορους βελτιωτες, ειναι 950 πανω στη τουρμπινα ή πριν την τουρμπινα. Το φιλτρο KN το αλλαξα τελικα με το μανιταρι, καθως εχει λιγο καλυτερη αποδοση. Απο πλευρας ήχου, μπορω να πω οτι ειναι τα ιδια πραγματα με το ΚΝ, οποτε το αφησα. θελει λιγο φαγωμα εσωτερικα το ΚΝ για να κατσει πανω στο τουρμπο, μιας και η διαμετρος του εσωτερικα ειναι 97χιλ αντι 102. αλλα μπαινει αν το ξυσεις λιγο. Εγω εχω ενα μικρο μεταλλικο κομματι που επαναφερω τις αναθυμιασεις και συνδεω την Ν75 πριν κατσει το φιλτρο. Edited May 16, 2010 by A80Avant
mariosA4 Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 κατάλαβα,έτσι θα το κάνω κι'εγώ Bill ,και με ζέσταμα μπαίνει απ'ότι μού'παν παντως. εγώ έχω το μαντέμι της pagparts,δεν θέλω να το τρυπήσω όμως για τον αισθητήρα του πυρόμετρου. Στο τούρμπο δηλ που μπορεί να το βάλεις ,υπάρχει κάποια θέση? αν όχι ούτε συζήτηση για τρύπημα...
A80Avant Posted May 16, 2010 Author Posted May 16, 2010 Μην σε ανησυχει το τρυπημα του μαντεμιου. Γιατι το φοβασαι? Η προηγουμενη τουρμπινα ειχε το πυρομετρο πανω στο μαντεμι της τουρμπινας, και τωρα εκανα τρυπα στο collector της πολλαπλης. Γινεται ανετα και με ασφαλεια. Δεν υπαρχει λογος ανησυχιας. Αλλιως το βαζεις οσο πιο κοντα απο την εξοδο της τουρμπινας μπορεις και το υπολογιζεις με -100 κατω απο οτι βλεπεις. Παντος οταν παρακολουθουσα 2 πυρομετρα, ενα στην τουρμπινα και ενα μετα την τουρμπινα στο downpipe οντως οι διαφορες ηταν μεχρι και 150-180 βαθμους διαφορα(βεβαια ο δευτερος αισθητηρας ηταν καπου 25 ποντους χαμηλα στο downpipe) , ωστοσο, οταν οι θερμοκρασιες ανεβαιναν η διαφορα εκλεινε.
A80Avant Posted May 16, 2010 Author Posted May 16, 2010 εδω φαινεται ο αισθητηρας οπως εχει μπει τωρα ενω εδω φαινεται στην παλια τουρμπινα(μαντεμι) η υποδοχη του
mariosA4 Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 Φοβάμαι κανένα "κρακ" στο μαντέμι φίλε γι'αυτό δεν θέλω ...το τρύπημα με τρυπανι θα κάνει σιγουρα κραδασμούς ...αστο καλύτερα , μάλλον θα το βάλω κοντά στο τούρμπο όπως λές να παίρνω πιο σωστή ένδειξη, ευχαριστώ για τις υποδείξεις φίλε
A80Avant Posted May 16, 2010 Author Posted May 16, 2010 παντος στο παλιο μαντεμι, μετα απο 50Κ χλμ, δεν ειδα κανενα κρακ πουθενα. Αμα γινει σωστα η δουλεια, δεν εχεις προβλημα. Αν οχι, τοτε σιγουρα θα υπαρχει κινδυνος. Καποιοι αλλοι παντος το βαζουν μετα την τουρμπινα και για λογους ασφαλειας, σε περιπτωση που ο αισθητηρας για καποιο λογο σπασει και φυγει μεσα στη φτερωτη. Δεν το εχω ακουσει αυτο να γινεται ποτε, αλλα με κινεζικα ανταλλακτικα...ολα να τα περιμενεις!
A80Avant Posted May 18, 2010 Author Posted May 18, 2010 Σημερα διαπιστωσα οτι ολες οι μετρησεις εγιναν με το water injection εκτος λειτουργιας, μιας και η τρομπα απο οτι φαινεται τα εχει παιξει.. Σε μερικα τεστ που εκανα, δεν ειχε καμια ενδειξη ψεκασματος νερου, οποτε θα την τεσταρω και με ενα 12V για σιγουρια. Μαλλον θα βαλω μια καινουρια με ψηλοτερα psi και το ιδιο μπεκ. Ωστοσο το καλο ειναι οτι με τετοιες μετρησεις και χωρις water injection και πυρακια ειμαι αρκετα ευχαριστημενος. Εν αναμονη της νεας τρομπας λοιπον!
mariosA4 Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 κανονικά δεν θα έπρεπε να υπήρχε μια ειδοποίηση σε περιπτωση που το σύστημα δεν δουλεύει βασίλη? Μη κοιτά εσύ που έχεις άγραφο, με μαμά εγκέφαλο και αυξημένο αβάνς νομίζω ότι μπορεί να αποβεί μοιραίο...Ο dog μου είχε πεί για κάποιο σύστημα με δικό του εγκέφαλο ότι ήταν κορυφή, δεν θυμάμαι όμως ποιό,νομίζω snow performance
A80Avant Posted May 18, 2010 Author Posted May 18, 2010 (edited) Το snowperfomance εχω και εγω, αλλα προσφατα εχουν βγαλει εγκεφαλακι που ελεγχει ml/min injection του νερου, και μπορει να κοβει αβανς, να μειωνει πιεση κλπ. Κοστιζει ομως λιγακι, και μιας και προσωπικα δεν φτιαχνω προγραμμα για αυξημενη δυναμη στο water injection, δεν το χρειαζομαι. Κανενα μοτερ δεν θα παθει τιποτα αν το χρησιμοποιεις μονο για να ριχνεις τις θερμοκρασιες εισερχομενου αερα, δεδομενου οτι εχεις safe ρυθμισεις σε περιπτωση που αυτες ανεβαινουν. Κοινως αν φτιαξεις το προγραμμα για επιδοσεις χωρις τον ψεκασμο νερου, τοτε εισαι οκ. Αυτο που μπορεις να κανεις, ειναι να ελεγξεις ποσο αβανς μπορει ο εγκεφαλος να ανεβαζει οταν οι θερμοκρασιες ειναι χαμηλοτερες, ετσι ωστε να ανεβαζει το αβανς αυτοματα οσο εχεις το water injection ON, και να επαναφερει τις μοιρες εκει που πρεπει οταν ειναι OFF. Σε νεα firmware του αγραφου που θα βαλω υπαρχει αυτη η δυνατοτητα, οποτε δεν απαιτειται ξεχωριστος χαρτης για το αβανς οσο λειτουτργει το water injection. Edited May 18, 2010 by A80Avant
A80Avant Posted May 29, 2010 Author Posted May 29, 2010 εν αναμονη της νεας τρομπας λοιπον, δανειστηκα ενα πιστολι ελεγχου του αβανς, ετσι ωστε να κανω ελεγχο των μοιρων κατα την αναβαθμιση του λογισμικου του αγραφου. Τεστ θετικο, δουλευει καλα και ειναι λειτουργικο!Ευτυχως τα σημαδια στο βολαν ειναι εμφανη,οποτε μπορω να διακρινω τις μοιρες. Η snowperfomance ολως τυχαιως εχει lifetime guarentee μονο για αμερικη, και μονο με τη χρηση του Boost juice οποτε ακυρον εκει. Την πληρωνουμε τη τρομπα... Για να δουμε τι μπορει να γινει με το νεο λογισμικο,μιας και υπαρχουν δικλειδες τυπου μειωση πιεσης οταν οι θερμοκρασιες υπερβαινουν συγκερκιμενη τιμη(μπορεις να την ορισεις), μειωση αβανς σε σχεση με εισερχομενο αερα, φτωχοτερο/πλουσιοτερο μιγμα σε σχεση με ανοιγμα πεταλουδας κλπ... Ελπιζω να καταφερω να κανω καλυτερη και την οικονομια!Θα δειξει!...Προς το παρον εχω 12.3l/100km καταναλωση σε μικτο κυκλο(πολη+αυτοκινητοδρομο) που δεν ειναι ασχημο.
A80Avant Posted June 4, 2010 Author Posted June 4, 2010 Τελικα ακυρο η αναβαθμιση. Ακομα λειπουν 2-3 πραγματακια που περιμενουμε οσον αφορα την ακριβη ρυθμιση της πιεσης στο λογισμικο, μιας και δεν ειμαι fan του external boost controler, μιας και σημαινει περα απο επιπλεον συνδεσεις και μπλιμπλικια μεσα στο αμαξι, επισης και καταργηση καποιων απο τις δικλειδες ασφαλειας του εγκεφαλου. Κατα τα αλλα, μια χαρα! Παρειγγειλα και ενα carbon σκεπαστρο για το ψυγειο μιας και το δικο μου εχει σπασει.. περισσοτερες φωτος μολις μπει!
Dimitris_Kon Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 Τελικα ακυρο η αναβαθμιση. Ακομα λειπουν 2-3 πραγματακια που περιμενουμε οσον αφορα την ακριβη ρυθμιση της πιεσης στο λογισμικο, μιας και δεν ειμαι fan του external boost controler, μιας και σημαινει περα απο επιπλεον συνδεσεις και μπλιμπλικια μεσα στο αμαξι, επισης και καταργηση καποιων απο τις δικλειδες ασφαλειας του εγκεφαλου. Κατα τα αλλα, μια χαρα! Παρειγγειλα και ενα carbon σκεπαστρο για το ψυγειο μιας και το δικο μου εχει σπασει.. περισσοτερες φωτος μολις μπει! Έμπαινε μεγάλε έμπαινεεεε Από που παράγγειλες το σκέπαστρο? Δώσε μας και μας κανένα hint.. Δημήτρης
Recommended Posts