A80Avant Posted October 22, 2010 Author Posted October 22, 2010 μπηκε λοιπον η φλαντζα και οι διαφορες στις θερμοκρασιες ειναι δραματικες! Εκει που παλιοτερα ανεβαζε και 60-80 βαθμους σταματημενο, πλεον δεν πιανει πανω απο 28-30! Οσο κινειται δε, ακομα και σε μποτιλιαρισμα, οι θερμοκρασιες δεν πηδανε σε ζεστοτερες,αλλα μενουν σταθερες! Επρεπε να κανω μια μικρη ρυθμιση στη ντιζα του γκαζιου γιατι ηταν στο οριο και μετα την μετακινηση της εισαγωγης κραταγε ανοιχτη τη πεταλουδα μερικες φορες, οποτε τωρα λειτουργει καλα. Επομενος σταθμος. Το αλλο Σαββατο για λαστιχα και ισιωμα στις δισκοπλακες...
mariosA4 Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 κάνει δουλειά η φλάντζα δηλ Βασίλη. Θα ρωτήσω το μηχανικό αν δεν έχει ήδη βάλει θα βάλω και γώ μία
A80Avant Posted October 22, 2010 Author Posted October 22, 2010 αμα δεν του ζητησες,σιγουρα δεν σου εχει βαλει.Εξαλλου αυτες μονο απο USA ερχονται συνηθως,και εγω την πηρα απο 034.
Dimitris_Kon Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 αμα δεν του ζητησες,σιγουρα δεν σου εχει βαλει.Εξαλλου αυτες μονο απο USA ερχονται συνηθως,και εγω την πηρα απο 034. Βασίλη με τις ΟΕΜ βίδες την έβαλες? Δημήτρης
A80Avant Posted October 22, 2010 Author Posted October 22, 2010 oxi, oi vides irthan apo 034 me th flatza. xreiazontai megalyteres
A80Avant Posted October 28, 2010 Author Posted October 28, 2010 Πρωτες εντυπωσεις της φλαντζας: Δουλευει καλα στο να κραταει τη θερμοκρασια χαμηλα οταν το βαζεις για πρωτη φορα εμπρος το αμαξι(κρυο) οπως επισης και να μην την ανεβαζει συντομα αφου το σβησεις μετα απο μια διαδρομη. Οταν η θερμοκρασια νερου φτανει τους 80 στο δικο μου, σβηνοντας μεσα σε λιγα λεπτα η πολλαπλη και ο σενσορας εφταναν τους 70-80 βαθμους. Τωρα παραμενουν χαμηλα, δεν ξεπερνουν τους 30-40, και μετα απο ωρα που το ειχα αφησει μια φορα, εφτασαν τους 50, οταν η θερμοκρασια του νερου ηδη ειχε πεσει και αυτη στους 50. Κανω τη συγκριση με θερμοκρασια νερου μιας και ειναι η μοναδικη αλλη ευκολη συγκριση που μπορω να κανω αν και το σωστο θα ηταν να χρησιμοποιησω το leser thermal gun και να δω τι θερμοκρασια εχει η κεφαλη και τι η πολλαπλη. anyway, εφτιαξα και καποιες ρυθμισεις για ξεκινηματα στα κρυα(εδω η θερμοκρασια ηδη ειναι κοντα στους μηδεν τα πρωινα) και ξεκιναει καλα χωρις μπελαδες. Βεβαια μεχρι να ζεσταθει, καιει κατιτις παραπανω,αλλα δεν γινεται και αλλιως. Σαββατο για λαστιχα,ισιωμα δισκοπλακες, ζυγοσταθμιση-ευθυγραμμιση και προχωραμε... Ψηνομαι να παρω ενα καπακι απο carbon για να μετακινησω το φιλτρο αερα απο την τουρμπινα, προς το πλαι του φτερου με μια καμπη και ενα γωνιακο κολλαρο, κυριως γιατι η τουρμπινα εχει γινει κουραστικη να ακουγεται να σφυριζει ηδη με ελαφρο γκαζι απο υποπιεση!! Δεν υπαρχει και τρελλος χωρος, και δεν μου αρεσει να κοβω μερος του αμαξοματος εσωτερικα, αλλα.. θα δουμε. το τελικο αποτελεσμα ισως ειναι κατι σαν και αυτο, εκει προς το πλαι που βρισκεται η τουρμπινα.
mariosA4 Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 τι λές ρε Βασίλη σε ενοχλέι το σφύριγμα της 3076? εμένα μου ακουγεται πολύ μελωδικό τουλάχιστον σε χαμηλές πιέσεις, δεν ξέρω τι πάιζεται ψηλά...
Dimitris_Kon Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 Πρωτες εντυπωσεις της φλαντζας: Δουλευει καλα στο να κραταει τη θερμοκρασια χαμηλα οταν το βαζεις για πρωτη φορα εμπρος το αμαξι(κρυο) οπως επισης και να μην την ανεβαζει συντομα αφου το σβησεις μετα απο μια διαδρομη. Οταν η θερμοκρασια νερου φτανει τους 80 στο δικο μου, σβηνοντας μεσα σε λιγα λεπτα η πολλαπλη και ο σενσορας εφταναν τους 70-80 βαθμους. Τωρα παραμενουν χαμηλα, δεν ξεπερνουν τους 30-40, και μετα απο ωρα που το ειχα αφησει μια φορα, εφτασαν τους 50, οταν η θερμοκρασια του νερου ηδη ειχε πεσει και αυτη στους 50. Κανω τη συγκριση με θερμοκρασια νερου μιας και ειναι η μοναδικη αλλη ευκολη συγκριση που μπορω να κανω αν και το σωστο θα ηταν να χρησιμοποιησω το leser thermal gun και να δω τι θερμοκρασια εχει η κεφαλη και τι η πολλαπλη. anyway, εφτιαξα και καποιες ρυθμισεις για ξεκινηματα στα κρυα(εδω η θερμοκρασια ηδη ειναι κοντα στους μηδεν τα πρωινα) και ξεκιναει καλα χωρις μπελαδες. Βεβαια μεχρι να ζεσταθει, καιει κατιτις παραπανω,αλλα δεν γινεται και αλλιως. Σαββατο για λαστιχα,ισιωμα δισκοπλακες, ζυγοσταθμιση-ευθυγραμμιση και προχωραμε... Ψηνομαι να παρω ενα καπακι απο carbon για να μετακινησω το φιλτρο αερα απο την τουρμπινα, προς το πλαι του φτερου με μια καμπη και ενα γωνιακο κολλαρο, κυριως γιατι η τουρμπινα εχει γινει κουραστικη να ακουγεται να σφυριζει ηδη με ελαφρο γκαζι απο υποπιεση!! Δεν υπαρχει και τρελλος χωρος, και δεν μου αρεσει να κοβω μερος του αμαξοματος εσωτερικα, αλλα.. θα δουμε. το τελικο αποτελεσμα ισως ειναι κατι σαν και αυτο, εκει προς το πλαι που βρισκεται η τουρμπινα. Χμμ σωστή ιδέα Το κέρατό μου με τη διάταξη του μοτέρ μας, έχουμε στερέψει από χώρο.. Εγώ έχω λύσει το αριστερό φτερό Βασίλη (συνοδηγού) και προσπαθώ να φτιάξω ram air εκεί μέσα. Λίγο στενά τα πράγματα βέβαια, αλλά θα δω, ελπίζω να τα καταφέρω. Αν παγώσουμε λίγο την είσοδο θα έχουμε σημαντικά ωφέλη.. Δημήτρης
A80Avant Posted October 28, 2010 Author Posted October 28, 2010 Μαριε, μετα απο λιγο καιρο θα δεις τη γλυκα! Πορωτικος οταν το ακους ετσι λιγο στην αρχη, ωραια, ολα καλα, και μετα καθε φορα που πατας λιγο το γκαζι... ελεος!
A80Avant Posted October 30, 2010 Author Posted October 30, 2010 μπηκανε τα λαστιχα με 3mm/5mm spacers εμπρος/πισω γιατι ερχονταν πολυ κοντα στην αναρτηση. Τα εμπρος σινεμπλοκ θελουν αλλαγη οποτε δεν εγινε ευθυγραμμιση σημερα. Επομενο ραντεβου στις 13/11 για τρομπα φρενων και σινεμπλοκ, και υστερα ευθυγραμμιση.
mariosA4 Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 (edited) βασίλη όταν λές 3 χιλ spacers εννοείς 3+3 στον άξονα ? δηλ όταν ζητήσεις 10 χιλ spacers παιρνεις στην ουσία 5+5? όταν βάζεις διαφορετικό μπρός πίσω δεν επηρεάζονται τα διαφορικά και η ευθυγράμιση? επίσης ποιό είναι το link για την θερμοασπίδα στην εισαγωγή για το δικό μου ( σορρυ για το οφ τόπικ) Edited October 31, 2010 by mariosA4
A80Avant Posted October 31, 2010 Author Posted October 31, 2010 τα spacers εχουν 3mm εμπρος και 5mm πισω στον καθε αξονα. Η διαφορα ειναι μηδαμινη για να προκαλεσει οτιδηποτε στα διαφορικα. Οταν ζητησεις 10χιλ spacer τοτε θα σου δωσουν 10χιλ για καθε μερια. Οποτε συνολο στον αξονα 20. Ωστοσο ειναι τοσο μικρες οι διαστασεις που δεν υπαρχει προβλημα. Η ευθυγραμμιση επισης δεν πρεπει να εχει προβλημα εφοσον ειναι και στα 2 ακρα υπαρχει ο ιδιος ανταπτορας. Αυτο που εχω ακουσει για τετοιου ειδους spacers ειναι οτι καμια φορα μπορει να προκαλουν τρεμουλο το οποιο εχει να κανει με κακη εφαρμογη τους. Προς το παρον δεν εχω κατι και ολα ειναι καλα. το λινκ που πηρα τη θερμοασπιδα ειναι: http://www.agriemach.com/default.php?cPath=0_7&osCsid=fg89mjqlrfltf0e1qe3hsiqa75 αλλιως η φωτο που ανεβασα με το carbon καπακι, ειναι ειδικη για το rs2 οποτε δεν σου κανει. Ειναι απο τον pkmotorsport.de
mariosA4 Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 ευχαριστώ για το λινκ φίλε δηλ μιλάς πχ για 1.5 χιλ spacer στην κάθε ρόδα μπροστά ? βασίλη φοβάμαιότι τόσο λεπτό spacer πρέπει να είναι από τιτάνιο για να μην τσαλακώσει στο σφίξιμο...
A80Avant Posted October 31, 2010 Author Posted October 31, 2010 (edited) οχι ξαναλεω, ειναι 3χιλ ο ΚΑΘΕ spacer εμπρος και 5χιλ πισω.Αρα οπως το ειπες στην αρχη ειναι το σωστο, δηλαδη, 6 συνολο εμπρος και 10 πισω στον αξονα Αν σφιξεις τα μπουλωνια στη σωστη ροπη, δεν εχεις προβλημα. Εμενα ειναι παντα στα 110Nm ετσι και αλλιως γιατι τα καρυδακια ειναι μαγνησιου και σπανε ευκολα αν τα παρασφιξεις. δεν ξερω απο τι ειναι φτιαγμενα τα spacer που μου εβαλαν, παντος προς το παρον κανουν δουλεια χωρις προβλημα. Ισα ισα που λιγο τρεμουλο που εχω απο τα φρενα(τρομπα) μειωθηκε κιολας. Επισης ο νεος εγκεφαλος εφτασε αγγλια, και θα τον βαλω το αλλο ΣΚ γιατι θα λειπω για λιγο απο το σπιτι... Αντε να δουμε! Edited October 31, 2010 by A80Avant
Dimitris_Kon Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 oxi, oi vides irthan apo 034 me th flatza. xreiazontai megalyteres Βασίλη οι βίδες σου στο καπάκι τι κεφαλή έχουν? torx? Δημήτρης
A80Avant Posted November 2, 2010 Author Posted November 2, 2010 εννοεις της κυλινδροκεφαλης? ναι,αν θυμαμαι καλα ειναι torx
A80Avant Posted November 18, 2010 Author Posted November 18, 2010 λοιπονν...... ο καινουριος εγκεφαλος μπηκε, και κατα ενα μεγαλο ποσοστο προγραμματιστηκε. Δυστυχως ενα απο τα προβληματα του συγκεκριμενου ειναι λιγο τα help topics καθως ολες οι αλλαγες που γινονται χαριν αναβαθμισης δεν εχουν παντα βοηθεια να ξερεις τι κανανε και πως τα ρυθμισανε, με αποτελεσμα να βρισκεις πραγματα μονος σου! Εν κατακλειδι, το προβλημα που αντιμετωπιζω ειναι την πιεση πλεον. Εκει που προηγουμενως ειχα 2.1bar @ 4100rpm 3d gear, τωρα εχω την ιδια πιεση στις 4300!!! στην ιδια ταχυτητα. Μιας και δεν εχω αλλαξει τιποτα στο αμαξι περαν του εγκεφαλου, υπαρχει ενα μυστηριο ως προς το πως πρεπει να ρυθμιστει η βαλβιδα της πιεσης για να μπορεσει να εχει το αποτελεσμα που ειχα. Ετσι αλλαξα τη βαλβιδα μηπως τυχαια απεκτησε προβλημα, και καμια διαφορα. Αλλαξα φιλτρο αερα μιας και ηταν βρωμικο, καμια διαφορα. Επαιξα με απειρες ρυθμισεις και το καημενο το αμαξι να βαραει 2bara συνεχεια, αλλα ματαια! Το μονο που μου εμεινε βλεποντας τα logs ειναι λιγο στις βενζινες στο ξεκινημα οπου μενει αρκετα στεγνο στο αμεσο πατημα του γκαζιου, και ετσι δεν υπαρχουν καυσαερια να γυρισουν την τουρμπινα απο την αρχη... Τελικη δοκιμη σημερα, μιας και κατεβαινω ελλαδα, και υπολοιπες στην επιστροφη. Ελπιζω να το λυσω το προβλημα μιας και ειναι το μοναδικο που μου εχει σπασει τα νευρα! Παρεπιπτοντως, η τρομπα φρενων αλλαχτηκε, και τα φρενα ειναι τελεια πλεον, θα μπουνε σινεμπλοκ εμπρος powerflex γιατι τα εργοστασιακα παρεδοσαν πνευμα παλι, και αν μου τη βαρεσει, μπορει να βαλω και το 0.63 μαντεμι στην 3076, ετσι για αλλαγη, για να ξυπναει απο ακομα χαμηλοτερα το αμαξι. Θα δειξει! αντε γιατι εχω και αλλο tuning στην ελλαδα να κανω... ενα μπλε RS2 με περιμενει!Το καλο που του θελω να δουλεψει σωστα!
A80Avant Posted November 30, 2010 Author Posted November 30, 2010 Μετα απο αλλεπαληλες προσπαθειες τελικα ειδαμε οτι το προβλημα ηταν με την ενδειξη των στροφων στα logs παρα με οτιδηποτε αλλο. ΜΕ απλα λογια δηλαδη... το κοντερ και ο εγκεφαλος με το προηγουμενο firmware ταιριαζαν στις ενδειξεις των στροφων. Ωστοσο με την αναβαθμιση, ο εγεκφαλος μπορει και κανει εσωτερικη επαγωγη των στροφων του μοτερ που ειναι πιο ακριβης και χρησιμοποιει αυτη και οχι τι δειχνει το κοντερ. Εκανα λοιπον τεστ με την τουρμπινα να κλεινει εντελως τη wastegate ωστε να δω ποιο ειναι το καλυτερο δυνατο boost που γινεται, και τελικα διαπιστωσα οτι οι στροφες που δειχνει το log δεν υπαρχει διαφορα, ωστοσο το κοντερ εξακολουθει να εχει ενα delay. Οποτε προβλημα ουδεν οπως φαινεται...
A80Avant Posted November 30, 2010 Author Posted November 30, 2010 σημερα ηρθε και μια βαλβιδα ρυθμισης πιεσης τουρμπινας 4 port ιδια με της tourbosmart να δοκιμασω για πιο αμεση ρυθμιση της πιεσης, και ελπιζω να δουλεψει καλα.
A80Avant Posted December 8, 2010 Author Posted December 8, 2010 επιστροφη στην Αγγλια και το χιονι εχει κανει τα παντα αξεπεραστα... χθες με ενα φτυαρι εκανα λιγο χωρο στο γκαραζ γιατι ακομα και το δικο μου στην προσπαθεια να βγει, κολλησε. Τι μπλοκε διαφορικα εβαλα, οτι και να εκανα ηταν ματαιο, και ειχα και μυρωδια δισκου κιολας.... Ειμεις να ειμαστε καλα!! anyway, το προγραμμα εχει ως εξης: 1) Θα βαλω μια βαλβιδα ρυθμισης πιεσης εν καιρω να τη δοκιμασω αν κραταει και δουλευει την πιεση καλυτερα 2) Σινεμπλοκ powerflex εμπρος το Σαββατο! 3) Θα κανω καλιμπραρισμα στον αισθητηρα του 1.8Τ για πιο ακριβεις μετρησεις με πολυμετρο. εχει κανεις μηπως τη μετρηση της αντιστασης απο τον αισθητηρα αυτον κατα τυχη? στα manuals σιγουρα θα υπαρχει...
Dimitris_Kon Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 επιστροφη στην Αγγλια και το χιονι εχει κανει τα παντα αξεπεραστα... χθες με ενα φτυαρι εκανα λιγο χωρο στο γκαραζ γιατι ακομα και το δικο μου στην προσπαθεια να βγει, κολλησε. Τι μπλοκε διαφορικα εβαλα, οτι και να εκανα ηταν ματαιο, και ειχα και μυρωδια δισκου κιολας.... Ειμεις να ειμαστε καλα!! anyway, το προγραμμα εχει ως εξης: 1) Θα βαλω μια βαλβιδα ρυθμισης πιεσης εν καιρω να τη δοκιμασω αν κραταει και δουλευει την πιεση καλυτερα 2) Σινεμπλοκ powerflex εμπρος το Σαββατο! 3) Θα κανω καλιμπραρισμα στον αισθητηρα του 1.8Τ για πιο ακριβεις μετρησεις με πολυμετρο. εχει κανεις μηπως τη μετρηση της αντιστασης απο τον αισθητηρα αυτον κατα τυχη? στα manuals σιγουρα θα υπαρχει... Βαλβίδα μηχανική προφανώς Βασίλη? Δημήτρης
A80Avant Posted December 8, 2010 Author Posted December 8, 2010 οχι μηχανικη, αλλα πνευματικη με καλωδιο για να χρησιμοποιηθει απο τον εγκεφαλο. ΕΙναι ιδια με αυτη που χρησιμοποιουν πολλα electronic boost controllers.
A80Avant Posted December 14, 2010 Author Posted December 14, 2010 νεοτερα απο το μετωπο... το ρελαντι φτιαχτηκε και ελπιζω να μην θελει αλλη δουλεια πλεον! τα σινεμπλοκ εμπρος της powerflex κανουν καλη δουλεια, το τιμονι εγινε πολυ πιο αμεσο, και στο τελος της εβδομαδας θα βαλω στην αντιστρεπτικη επισης τα ιδια(η οποια ειναι 29mm!!!) ο αισθητηρας θερμοκρασιας εισερχομενου αερα καλιμπραριστηκε σωστα και πλεον βλεπει τον τουρμποκαιρο καλα!! Μενει τωρα να συνδεσω τον διακοπτη για το δευτερο προγραμμα και εν καιρο να φτιαξω ενα πιο ηπιο για 95αρα βενζινη. Βρηκα και ενα 63αρι μαντεμι φτηνο και θα το κρατησω για καθε ενδεχομενο! Τελος μια κυλινδροκεφαλη κατεβαινει ελλαδα για περιποιηση ωστε οταν με το καλο επιστρεψω(οχι συντομα) θα εχει υποστει καποιες μικροτροποιησεις. Αυτα τα ολιγα!
A80Avant Posted December 18, 2010 Author Posted December 18, 2010 Μια κρυα μερα με -1 βαθμους. Το αμαξι παιρνει εμπρος μια χαρα βεβαια, παρα τα 630 μπεκ.. Σημερα, μεταξυ των αλλων μικροδουλειων, εφτιαξα τον δευτερο χαρτη που μπορει να αλλαζει κανεις με ενα διακοπτη! Εφτιαξα ενα πιο αμεσο χαρτη αφαιρεσης αβανς με βαση τη θερμοκρασια εισερχομενου αερα ωστε να μπορει να δουλεψει με μιξη βενζινης 95/98 οκτανιων. Στον χαρτη αυτο μειωσα και τη πιεση να δουλευει μονο μεχρι το 1.4bar. Επισης διαπιστωσα οτι μπορω να δωσω λιγο ακομα αβανς με σωστη βενζινη και κρυο! οποτε παρε κοσμε!!!
Recommended Posts