Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Σχετικά απολό DIY αλλα ας το βαλουμε να υπάρχει.

Για να αλλαχτούν σε Aero wipers οι εργοστασιακοί με τα μπράτσα με τα τόξα υπάρχει κιτάκι έτοιμο. Το δικό μου το πήρα απο ebay με κόστος μαζι μετα μεταφορικά περι τα 70€. Το κιτ είχε μεσα καινούργια μπράτσα, λαστιχα και ενα σακκουλάκι με παξιμάδια και καπακια για τα μπράτσα.

Η διαδικασία έχει ως εξής:

Σηκώνουμε το καπό ώστε να έχουμε πρόσβαση στα μπράτσα

wipers.jpg

Με ενα μικρό ίσιο κατσαβίδι βγάζουμε τα καπάκια για να έχουμε πρόσβαση στο παξιμάδι

cupremoval.jpg

cupremoved.jpg

Με μια καστάνια με καρυδάκι 17αρι βγάζουμε τα παξιμάδια

nutremoval.jpg

Αφου τα βγάλουμε πιανουμε το μπράτσο κοντά στη βάση του και κουνόντας το ελαφρα τραβαμε προς τα πανω για να βγει. Σε περίπτωση που έχει ζόρι ρίχνουμε και λίγο αντικωριακό σπρευ και το αφήνουμε λίγη ώρα να δράσει.

Σε περίπτωση που πάλι δεν βγαίνουν ούτε έτσι ξαναβιδώνουμε μέχρι τη μέση το παξιμάδι και τραβώντας το μπράτσο με το χερι μας χτυπαμε με ενα μικρο σφυρακι το παξιμάδι.

Τοποθετούμε να νεα μπρατσα με αντίστροφα βήματα και το τελικό αποτέλεσμα θα είναι κάπως έτσι

aeroinstalled.jpg

Και μια φωτο απο τα παλια και τα νεα μαζι για να φανουν οι διαφορες

stockandaero.jpg

Edited by ChrisD
Posted

θελω και εγω! δεν μπορω να βρω πουθενα υαλοκαθαριστηρες για το δικο μου! οπου και αν πηγα ολοι ελεγαν οτι εχουν και οταν εβλεπε τι περιεργο κουμπωμα εχει κοιτουσαν σαν μ@.....ες ;)

Posted
θελω και εγω! δεν μπορω να βρω πουθενα υαλοκαθαριστηρες για το δικο μου! οπου και αν πηγα ολοι ελεγαν οτι εχουν και οταν εβλεπε τι περιεργο κουμπωμα εχει κοιτουσαν σαν μ@.....ες ;)

εκτος απο την αντιπροσωπεια που εκει θα βρεις σιγουρα, υπαρχουν με το ''κιλο'' στο ebay.de. οπως εκανε και ο chris.

Posted (edited)

Όντως το κούμπωμα ειναι διαφορετικό. Αυτός ειναι και ο λόγος που πρέπει να αλαχτουν τα μπρατσα.

Αν θυμάμαι καλα τα Β7 έχουν απο τη μανα τους aero. Μπορεις να πας στην αντιπροσωπια και να παραγειλεις μπρατσα και καθαριστιρες απο Β7. Δε συμφαιρει ομως απο αποψη κοστους....καλυτερα απο ebay που μαζι με τα μεταφορικα κιολας μου κοστισαν τα μισα απο οτι στην αντιπροσωπια.

Και μια φωτο απο τα κουμπωματα του απλου και του aero

compare.jpg

Edited by ChrisD
Posted

Κανω λάθος οτι το ebay πουλά και aero καθαριστήρες, για τα παλαιά μπράτσα, ?

Aero

• 5 years later...
Posted

Tελικά υπάρχει διαθέσιμος υαλοκαθαριστήρας aero twin ο οποίος δεν χρειάζεται αλλαγη και στα μπράτσα?