RTouris Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 Φίλοι, το είχα στο πρόγραμμα καιρό τώρα, κυρίως παρακολουθώντας και αντίστοιχα sites DIY στο εξωτερικό όπως το audidiy.com και συγκεκριμένα αυτό το νήμα http://forums.fourtitude.com/zerothread?id=2447629, όπου περιγράφεται με λεπτομέρεια η αλλαγή της μανίσιας θέσης αποθήκευσης καρτών με μια για ποτήρια. Τσίμπησα και εγώ λοιπόν καθότι να μεν έχω τέτοια θέση στο Α3 μου, αλλά βρίσκεται κάτω από το υποβραχιόνιο, με αποτέλεσμα να παραγγείλω από το Vagparts.com προ εβδομάδας μια θέση για ποτήρι και να προχωρήσω στην εγκατάσταση χθες το απόγευμα. Βέβαια δεν ήρθαν όλα αναίμακτα, καθώς στην διαδικασία διαπίστωσα πως η εν λόγω θήκη (8P0862534C5PR) έρχεται με "καπάκι" που είναι κομματάκι μεγαλύτερο από το μανίσιο για τις κάρτες και το κόψιμό του στο προφίλ είναι επίσης διαφορετικό...(σαφώς μικρότερο βάθος και παραλληλόγραμμο αντί για τραπεζοειδούς όπως το μανίσιο). Κατά τα άλλα το σώμα της συσκευής έχει ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο βάθος, οπότε αποφάσισα να το επιχειρήσω...μετά από τις απαραίτητες επεμβάσεις (κόψε - ράψε - σιδεροπρίονα κλπ) καταλήξαμε στα παρακάτω όπως φαίνεται στις επισυνημμένες φωτογραφίες... Τώρα θα πρέπει προφανώς να σκεφτώ τι μπορώ να κάνω με τις ατέλειες που δημιουργήθηκαν... Ιδέες; 1
autoradioa3 Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 Αν δεν θα με ελεγες οτι εκοψες δεν θα το προσεχα...θελω να πω οτι δεν φαινεται αρα αστο ετσι!Δεν μπορεις να κανεις κ κατι τωρα πια!Ωραια η ποτηροθηκη αν κ εγω την εχω σαν θηκη για το κινητο!
michpan Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 Ποιες ατέλειες; Πολύ ωραίο είναι, έκανες καλή δουλειά! Μιχάλης
tsitos Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 Μεγάλε ζωγράφισες. Βγάλε σε μαζική παραγωγή και πούλα τα. H Audi δεν έχει προβλέψει ποτηροθήκη για 2 din κονσόλες οπότε είναι κάτι για το οποίο παραπονιούνται όλοι όσοι έχουν Α3. Έκανες καταπληκτική δουλειά. Θα ήθελα και εγώ και και πολλοί άλλοι σίγουρα αλλά θέλει κότσια.
turbosline Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 παντως ειναι απαραδεκτο που το Α3 δεν εχει ποτηροθηκη στην κεντρικη κονσολα και δεν εχει και ντουλαπακι που να κλειδωνει...
michpan Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 παντως ειναι απαραδεκτο που το Α3 δεν εχει ποτηροθηκη στην κεντρικη κονσολα και δεν εχει και ντουλαπακι που να κλειδωνει... Α, ούτε το δικό μου ντουλαπάκι κλειδώνει. Το έβαλαν βέβαια στις επόμενες εκδόσεις.. Μιχάλης
pamal Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 φιλε μου πολυ καλη δουλεια. κοιταξες αν εφαρμοζει το καπακι απο την προηγουμενη θηκη; ποσο σου κοστισε γιατι με ενδιαφερει πολυ
RTouris Posted July 10, 2008 Author Posted July 10, 2008 φιλε μου πολυ καλη δουλεια. κοιταξες αν εφαρμοζει το καπακι απο την προηγουμενη θηκη; ποσο σου κοστισε γιατι με ενδιαφερει πολυ Το καπάκι από την καρτοθήκη ΔΕΝ εφαρμόζει...Συνολικό κόστος €45.00 μαζί με μεταφορικά από Αγγλία (που ιστορικά είναι λιγάκι τσιμπημένα εδώ που τα λέμε)
Soki Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 Το Τοπικ μεταφέρθηκε στην ενότητα "DIY - Φτιάξε το μόνος σου"
imouthis Posted September 4, 2013 Posted September 4, 2013 Παιδιά καλησπέρα. Επανέρχομαι στο θέμα μετα απο πολυ πολυ καιρό ελπίζοντας ότι κάποιος θα έχει μια απάντηση. Εμένα στην κονσόλα δεν έχει ούτε το συρταρακι αλλα μόνο κουμπιά χωρίς καμία απολύτως χρήση πιστεύεται ότι θα μπορούσα να παραγγειλω το ανταλακτικο και να το βάλω και εγω; Ευχαριστω.
adui Posted September 5, 2013 Posted September 5, 2013 αν δεν εχει εστω το συρταρακι για την κερματοθηκη τοτε δεν νομιζω οτι μπαινει, μαλλον θα πρεπει να ψαξεις να βρεις αλλη πατεντα φιλε μου!!
JIM A3 Posted September 5, 2013 Posted September 5, 2013 (edited) Παιδιά καλησπέρα. Επανέρχομαι στο θέμα μετα απο πολυ πολυ καιρό ελπίζοντας ότι κάποιος θα έχει μια απάντηση. Εμένα στην κονσόλα δεν έχει ούτε το συρταρακι αλλα μόνο κουμπιά χωρίς καμία απολύτως χρήση πιστεύεται ότι θα μπορούσα να παραγγειλω το ανταλακτικο και να το βάλω και εγω; Ευχαριστω. Mεταχειρισμενο το πηρες?Αν ναι,επειδη δεν δικαιολογειται Α3 8P να μην εχει θηκη για καρτες ή ποτηροθηκη στη δεξια πλευρα,τοτε ο προηγουμενος ιδιοκτητης αφαιρεσε τη θηκη για καρτες (δυστυχως ποτηροθηκη εβγαζε μονο για τα μοντελα με 1din,ουσιαστικα μεχρι το 2007 οποτε και εγινε η αντικατασταση του rcd concert 2 με το concert 3) και την αντικατεστησε με τα διαφορα διακοσμητικα κουμπακια,ενιοτε και φωτιζομενα που πουλανε στο ebay. Mια φωτο θα μας βοηθουσε να σου απαντησουμε με μεγαλυτερη ακριβεια,ωστοσο σιγουρα το εσωτερικο πλαισιο της κονσολας σου επιτρεπει τη τοποθετηση θηκης για καρτες.Αν θελεις ποτηροθηκη θα πρεπει να ακολουθησεις τη διαδικασια που εκανε το μελος στο πρωτο ποστ του τοπικ.Δες και ενα βιντεο για το πως βγαζεις τα κουμπια.Δειχνει μοντελο Α3 8P απο 2003-2006 αλλα η φιλοσοφια ειναι η ιδια. Αν θελησεις να βγαλεις τα κουμπια και να βαλεις θηκη για καρτες η οποια κουμπωνει χωρις πατεντες ζητησε μου να σου δωσω τον κωδικο της μιας και τον εχω προχειρο απο προηγουμενη μετατροπη. Edited September 5, 2013 by JIM A3
Dimitris_Kon Posted September 5, 2013 Posted September 5, 2013 (edited) Όπως λέει ο Δημήτρης, μπαίνει σίγουρα στη θέση των κουμπιών, δεν τίθεται θέμα. Δημήτρης Edited September 5, 2013 by Dimitris_Kon
imouthis Posted September 5, 2013 Posted September 5, 2013 Σας ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις σας. Το αυτοκίνητο το αγόρασα καινούριο τον Iούνιο του 2011 και ειναι ενα A3 sportback s-line. Επισυνάπτω και μια φωτογραφία. (ελπίζω να το έκανα σωστά...) http://img5.imageshack.us/img5/4388/qv4z.jpg
JIM A3 Posted September 5, 2013 Posted September 5, 2013 (edited) Εχεις το facelift του 2009.Προβληματιστικα λιγακι γιατι ψαχνοντας ειδα οτι πολλα facelift ειχαν κουμπια χωρις λειτουργια,στα προ fl αντιθετως ολα ερχονταν απο το εργοστασιο εχοντας θηκη για καρτες-κερματα,αρα δεν ηταν πατεντα. Βρηκα ωστοσο φωτο απο Α3 cabriolet οπου φαινεται ξεκαθαρα η θηκη για καρτες.Αν πας σε αντιπροσωπεια με κωδικο πλαισιου θα σου βρουν το ανταλλακτικο,δυστυχως εγω εχω κωδικο για προ fl. http://www.netcarshow.com/audi/2008-a3_cabriolet/800x600/wallpaper_1a.htm Ποτηροθηκη για το δικο σου μοντελο δεν εχει βγει,αν θελεις οπωσδηποτε λογικα η ποτηροθηκη απο το προ fl χωραει μεσα στη κονσολα,δηλαδη μεσα στο din cage,στη προσοψη ωστοσο δεν ξερω τι γινεται και ποσο πρπει να κοπει...Το αισθητικο αποτελεσμα παντως ειναι αμφιβολο... Edited September 5, 2013 by JIM A3
imouthis Posted September 5, 2013 Posted September 5, 2013 Από ότι αντιλαμβάνομαι για να έχω ελπίδα να δουλέψει θα πρέπει να παραγγέιλω την ποτηροθήκη του προ fl και να παραγγείλω την θήκη για κέρματα του μετά fl και να δοκιμάσω να βάλω την βάση μέσα στο din cage και σαν εξωτερικό να βάλω την όψη από την θήκη με τα κέρματα… Δύσκολα πράγματα…. Μάλλον πρέπει να το ξεχάσω Πάντως σας ευχαριστώ και πάλι.
JIM A3 Posted September 5, 2013 Posted September 5, 2013 Ειναι ισως ο πιο σωστος τροπος,με τις περισσοτερες προοπτικες σωστου αποτελεσματος.Ισως θα μπορουσες ακομα και τις προσοψεις των κουμπιων σου να χρησιμοποιησεις αντι τη προσοψη της θηκης για καρτες.Νομιζω οτι αξιζει το κοπο να το προσπαθησεις.Βρες μια μεταχειρισμενη ποτηροθηκη,αγορασε απο αντιπροσωπεια τα 3 κουμπια (3 ευρω το ενα εχει περιπου,τουλαχιστον στο προfl) και προσπαθησε να το φτιαξεις χωρις να πειραξεις το παραμικρο στη κονσολα σου.Αν σε ικανοποιει το βαζεις,αν οχι εχασες γυρω στα 30 ευρω...
imouthis Posted September 5, 2013 Posted September 5, 2013 Λιγο δύσκολο το βλέπω να βρίσκω μεταχειρισμενη βαση οπότε θα πάω να δω πόσο έχει στην αντιπροσωπεία.
Dimpas Posted July 23, 2014 Posted July 23, 2014 (edited) Σήμερα παρέλαβα την Ποτηροθήκη για το ένα DIN 8P0 862 534C 5PR Θα προσπαθήσω να μοντιφάρω το καπάκι για να μπεί όμορφα ( έχω Double DIN ) ! Μπορεί κάποιος που έχει κάνει την μόντα να μου πεί το μήκος και το πλάτος το τελικό (μετά το κόψιμο ) από το καπάκι ?Θέλω να προσπαθήσω να είναι και στο πλάι σαν εργοστασιακό... Edited July 23, 2014 by Dimpas
JIM A3 Posted July 23, 2014 Posted July 23, 2014 Kάπου είχα δεί,δεν θυμάμαι που,ότι μπορεί να προσαρμοστεί η πρόσοψη της θήκης για κάρτες από το διπλό din πάνω στη ποτηροθήκη για το 1 din.Δηλαδή κάπως έβγαλε-ξεκόλλησε και κόλλησε το καπάκι.Ψάξτο πριν αρχίσεις το κόψιμο,θα έχεις μια ποτηροθήκη με τη πρόσοψη της θήκης για κάρτες.Αισθητικά θα είναι άριστο το αποτέλεσμα.
JIM A3 Posted July 25, 2014 Posted July 25, 2014 Το βρήκα: http://www.audi-sport.net/vb/a3-s3-sportback-8p-chassis/82418-cup-holder-mod-facelift-a3-s3.html Aναφέρεται στο fl αλλά ίσως εφαρμόζεται και για το προ fl...
Recommended Posts