Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Μιας και βλέπω κάπως πεσμένο το forum, είπα να κάνω και εδώ ένα post,μιας και το section που το πρώτο ‘κανα δεν είναι ανοικτό για τους πλείστους...

Λοιπόν....

Έχω φτάσει 326hp,420Νm στον κινητήρα μου χωρίς να τον ανοίξω. Το επόμενο στάδιο βελτίωσης σίγουρα απαιτεί πιστόνια, μπιέλες και ίσος και στροφαλοφόρο (για την δύναμη που ήθελα).

Και ενώ έβλεπα τις εναλλακτικές λύσης βελτίωσης στο κινητήρα μου (stroker kit κτλ) αποφάσισα ριζική αλλαγή πλεύσης...

Ο νέος μου κινητήρας πλέον είναι ο 2.7Τ 30V από το S4 του 2000...

Όταν λέω νέος,εννοώ θα είναι ο νέος, μιας και τώρα βρίσκεται στο υπόγειο αναμένοντας το ξήλωμα του...

Πακέτο με τον κινητήρα πήρα κιβώτιο, rear axel ,καλωδιώσεις ,tacho,ecu, κλειδαριά με κλειδί,airbox, 2x smic, ψυγεία,fans κτλ .Δηλαδή σχεδόν τα πάντα που θα χρειαστώ για την μετατροπή.

Θα προσπαθήσω να κάνω όση περισσότερη δουλειά μπορώ μονός μου στον κινητήρα. Όχι γιατί θέλω να γλιτώσω λεφτά (απεναντίας χάνω από τα εργαλεία που αναγκάζουμε να πάρω) άλλα γιατί μου αρέσει η όλη φάση...

Θα κάνω post τακτικά με Φώτο για το πως πάει η μετατροπή,μιας και σιγουρα καπου θα κολησω και θα θελω βοηθεια . Α ναι...ξέχασα...Ο κινητήρας θα βελτιωθεί....

Προς το παρών είμαι ακόμα στο ξήλωμα....

Πρώτη φωτο του κινητήρα, μετά από ένα κάλο (και αναγκαίο) πλύσιμο...

IMG_0689.jpg

Edited by The Dog
Posted

Γκλουκ.....καποιος να με βοηθησει...καταπια τη γλωσσα μου.....

ΑΜΑΝΝΝΝ βρε Πανικο ....τι μας κανεις καλοκαιριατικα!!

Posted

Εισαι ρε φιλε αυτο που λεμε λατρης του αυτοκινητου!Μπραβο σου για το μερακι κ το κουραγιο σου! :thumbsup: Παντα αξιος κουμπαρε!! :D

Posted

Ετσι έτσι,με περίσια τρέλα.

Εχει ξεφύγει ο σκύλος λέμε :thumbsup:

Καλό κουράγιο Πανίκο (θα το χρειαστείς) εύχομαι όσο το δυνατόν λιγότερο.

Να σου πάνε όλα καλά φίλος και με καλά αποτελέσματα

Posted

ετοιμα τα καπακια για ροικη! σε αριστη κατασταση τα βρισκω!

καλη συνεχειαααα

Posted
ετοιμα τα καπακια για ροικη! σε αριστη κατασταση τα βρισκω!

καλη συνεχειαααα

Το καπάκι ελέγχθηκε και είναι ολο ίσιο… Το ένα δηλαδή γιατί το άλλο ακόμα να το βγάλω. Βασικά περιμένω νέα καπάκια από 2.8L,με μεγαλύτερα ports…

Επίσης ελέχθησαν τα hydraulic retainers , τα οποία θέλουν αλλαγή...

Από κεφαλή μένει να ελέγξω τα tolerance του εκκεντροφόρου καθώς και του chain tensioner. Όλα τα άλλα θα αλλαχθούν με νέα .. Στόχος η 8200rpm….

Δεν έχω ξανά ανοίξει μηχανή,άλλα νομίζω πως δείχνει να είναι σε πολύ καλή κατάσταση

Posted

Αααααααχ γιατι μας τα κάνεις αυτά....?

Καλύτερα να μην άνοιγα ποτέ αυτό το post.....

Τώρα δεν θα σταματήσω επί μήνες να ονειρεύομαι ένα tuned Rs4 B5 sedan......

Το μοτέρ είναι δίαμάντι..

Έκανες την καλύτερη επιλογή πιστεύω...

Posted

α ρε φιλε τι αλλο να πω..Παει καιρός που μου το έλεγες:)τωρα μενει να κατέβω στο γκαραζ να λερωσω και γω τα χεράκια μου:):S:knife::rocket::ranting2: παλιοεξετάσεις μου!!!!!ολα θα πανε μια χαρα i trust you:):)

Posted

Βγήκε και η δεύτερη κεφάλι. Και αυτή σε παρόμοια ,κάλι ,κατάσταση όπως η προηγούμενη...

Επόμενο βήμα ξήλωμα περιφερειακών....

25082008739.jpg

25082008734.jpg

25082008732.jpg

Posted

Πανικο με το καλο φίλος να βγει το αμαξι οπως το θελεις και να το χαρεις χωρις προβληματα.

Ειναι μακραν απο τις πιο "δυνατες" μετατροπες που εχω συναντησει αφου μιλαμε για full tuning σε ολους τους τομεις ανεξαρτητα χρονολογιας και αμαξωματος.

Posted

Thank παιδιά.

Αναμένω από μέρα σε μέρα να παραλάβω τα πιο κάτω parts...

Intake Manifold Spacer, BIG PORT

Lifter Set, 5-valve Hydraulic

Valve Spring Set, 5-valve, High Rate and Lift w/Ti Ret.

Valve Set, Oversized,

Valve Cover Gasket

Valve Stem Seal

Valve Guide

Νομίζεται πως χρειάζομαι κάτι άλλο? Chain tensioner θα έχω 4 και οι 2 είναι σε πολύ καλή κατάσταση...

Οι κεφάλες θα είναι από ατμοσφαιρικό 2.8l κάβος έχουν πανομοιότυπα ports με τις κεφάλες του RS4. Επίσης θα χρησιμοποιηθούν οι εκκεντροφόροι εισαγωγής του 2.8..

Ψάχνομε και για RS4 intake manifold καθώς ρέει καλύτερα από το stock, και δεν υπάρχει κάτι άλλο στο εμπορείο...

Αξίζει να πάω για ροίκη στις κεφάλες?

Posted (edited)

Πολυ σωστη επιλογη να βαλεις καινουρια ελατηρια ,βαλβιδες,οδηγους.

Επειδη ειναι στα αγγλικα και δεν καταλαβα,ωστηρια δεν θα αλλαξεις?

Και κατι αλλο.Οι oversized βαλβιδες, και τα high rate ελατηρια ειναι ενισχυμενα εταιριας π.χ ferrea ετσι?

Για το αν κανεις ροικη εξαρταται απο τα cfm που εχει δυνατοτητα αυτη η κεφαλη σε συναρτηση με το τι τουρμπο θα βαλεις και ποσα αλογα θελεις.

Keep tuning.

Edited by tex
Posted
Πολυ σωστη επιλογη να βαλεις καινουρια ελατηρια ,βαλβιδες,οδηγους.

Επειδη ειναι στα αγγλικα και δεν καταλαβα,ωστηρια δεν θα αλλαξεις?

Και κατι αλλο.Οι oversized βαλβιδες, και τα high rate ελατηρια ειναι ενισχυμενα εταιριας π.χ ferrea ετσι?

Για το αν κανεις ροικη εξαρταται απο τα cfm που εχει δυνατοτητα αυτη η κεφαλη σε συναρτηση με το τι τουρμπο θα βαλεις και ποσα αλογα θελεις.

Keep tuning.

Οι βαλβιδες και ελατηρια ειναι ενισχυμενα απο 034 motorsport. Θα αλλαξω και hydrolic retainers.

Θα ανεβει πολυ το μοτερ....700-800hp...Δεν ξερω ομος εαν χρειαζεται ροικη η κεφαλη

Posted
Θα ανεβει πολυ το μοτερ....700-800hp...

:blink: :blink: :blink: :blink: :blink: :blink:

Posted

lifters ειναι τα ωστηρια

Σπαζοκεφαλια ειναι αυτες οι λεξεις.

Πανικο ειναι οκ τα υδραυλικα εστω και ενισχημενα ή μηπως να σκεφτεις για μηχανικα?

Στο λεω αυτο αυτο γιατι θα δουλευεις αρκετα ψηλα για τετοιου κυλινδρισμου και κυβισμου μοτερ.

Posted
lifters ειναι τα ωστηρια

Σπαζοκεφαλια ειναι αυτες οι λεξεις.

Πανικο ειναι οκ τα υδραυλικα εστω και ενισχημενα ή μηπως να σκεφτεις για μηχανικα?

Στο λεω αυτο αυτο γιατι θα δουλευεις αρκετα ψηλα για τετοιου κυλινδρισμου και κυβισμου μοτερ.

Σε υδραυλικα θα μεινω. Κανονικα θα ειναι οκ. 8200 rpm στροφες θελω.

Posted

H 034 λογικα ειναι πολυ καλη,εχει τα παντα.

Για 8200 ακουγονται λογικα τα υδραυλικα.

Κοιτα και εδω για να δεις απο ποιο σταδιο και μετα προτεινει μηχανικα http://www.catcams.be/index.htm

Για τοσα πολλα αλογα νομιζω χρειαζεται ροικη,για να αυξησεις παροχη,αφου δεν θα μπλεχτεις παρα πολυ με βυθισμα(και καλα κανεις).

Posted (edited)
H 034 λογικα ειναι πολυ καλη,εχει τα παντα.

Για 8200 ακουγονται λογικα τα υδραυλικα.

Κοιτα και εδω για να δεις απο ποιο σταδιο και μετα προτεινει μηχανικα http://www.catcams.be/index.htm

Για τοσα πολλα αλογα νομιζω χρειαζεται ροικη,για να αυξησεις παροχη,αφου δεν θα μπλεχτεις παρα πολυ με βυθισμα(και καλα κανεις).

Δεν μου ανοίγει την σελίδας

Ήθελα να το αποφύγω (ροικη) μιας και Κύπρο δεν ξέρει κανένας από 20V (30 στην περίπτωση μου) .

Η κεφαλη του 2.8L έχει είδη πιο ανοιγμένα ports....

Edited by The Dog