Alex Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 Η tial έχει διαφορετικό χάρτη από την κανονική. Μικρές βέβαια διαφορές για να λέμε.. Δημήτρης Ναι αλλα αυτη η μικρη διαφορα δικαιολογει τα 600? Αρα βγαινει εκτος χαρτη?
Dimitris_Kon Posted May 9, 2010 Author Posted May 9, 2010 Ναι αλλα αυτη η μικρη διαφορα δικαιολογει τα 600? Αρα βγαινει εκτος χαρτη? Η garrett είναι πάντα μετριόφρων στις αποδόσεις των τουρμπίνων της. Επίσημα ανακοινώνει 525, αλλά στην πράξη έχουν φτάσει 560 - 570 σε 2.0 - 2.5 λίτρα. Τώρα οι ελαφρώς βελτιωμένες όπως της Tial και της ΗΤΑ, έχουν δείξει και 590 - 600. Δεν είναι μόνο το τούρμπο όμως που ευθύνεται, είναι και άλλα περιφερειακά. Δημήτρης
A80Avant Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 (edited) Εβγαλε ενας με GT30R 0.82AR @ 1.7bar 608 αλογα στον 5κυλινδρο ΑΛΛΑ ειχε κεφαλη με μηχανικα ωστηρια, αρα στροφαρε μεχρι 8000στρ, πολλαπλες και συναφη ροικα, εκκεντροφορους...κλπ Εδω στα 2.5λιτρα 5κυλιδρα η 30R βγαζει 550 αλογα στο 1.4bar!!! Ενταξει αν αναλογιστεις και τις μαιμουδιες των δυναμομετρων ολα παιζουν, αλλα πιστευω οτι απο 525 μεχρι 600, ειναι μεγαλη διαφορα να καλυφθει με κακη δυναμομετρηση. http://www.s2forum.com/forum/attachment.php?attachmentid=21947&d=1246448577 εδω παραθετω και το thread για το S2 που εβγαλε τα εν λογω αλογα http://www.s2forum.com/forum/showthread.php?t=35984 Edited May 9, 2010 by A80Avant
Dimitris_Kon Posted May 9, 2010 Author Posted May 9, 2010 Εβγαλε ενας με GT30R 0.82AR @ 1.7bar 608 αλογα στον 5κυλινδρο ΑΛΛΑ ειχε κεφαλη με μηχανικα ωστηρια, αρα στροφαρε, πολλαπλες και συναφη ροικα κλπ κλπ. Εδω στα 2.5λιτρα 5κυλιδρα η 30R βγαζει 550 αλογα στο 1.4bar!!! Ενταξει αν αναλογιστεις και τις μαιμουδιες των δυναμομετρων ολα παιζουν, αλλα πιστευω οτι απο 525 μεχρι 600, ειναι μεγαλη διαφορα να καλυφθει με κακη δυναμομετρηση. εδω παραθετω και το thread για το S2 που εβγαλε τα εν λογω αλογα http://www.s2forum.c...ead.php?t=35984 Σωστός! Το στροφάρισμα λόγω ροϊκότητας το έχω (χωρίς μηχανικά ωστήρια βέβαια - δεν έχει βγει κάτι τέτοιο για τις tfsi κεφαλές), έχω αλλάξει όλο το valvetrain και έχω κάνει και ροϊκή. Κοντός ψαλμός αλληλούϊα που λένε.. Θα την φτάσω στα όριά της τη καϊμένη! Δημήτρης
Alex Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 Με καλυψατε και οι δυο... Απλα ηθελα να επιβεβαιωσω τα περι...παροχων!
Dimitris_Kon Posted May 9, 2010 Author Posted May 9, 2010 Με καλυψατε και οι δυο... Απλα ηθελα να επιβεβαιωσω τα περι...παροχων! Να σου πω την αλήθεια θέλω να ανοίξω ένα τόπικ σχετικό με το θέμα αυτό, καθώς είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Όπως ας πούμε στο δικό σου, που η ΚΟ4 έχει χάρτη πολύ χαμηλότερο, από αυτά τελικά που έβγαζε στα μοτέρ αυτά. Λογικά ο χάρτης πρέπει να μεταβάλλεται, ανάλογα του κινητήρα και των περιφερειακών του. Μπορεί όμως να είμαι και λάθος! Θα ανοίξω ένα τόπικ να το συζητήσουμε Εσύ Bill τι λες? Δημήτρης
Alex Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 Να σου πω την αλήθεια θέλω να ανοίξω ένα τόπικ σχετικό με το θέμα αυτό, καθώς είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Όπως ας πούμε στο δικό σου, που η ΚΟ4 έχει χάρτη πολύ χαμηλότερο, από αυτά τελικά που έβγαζε στα μοτέρ αυτά. Λογικά ο χάρτης πρέπει να μεταβάλλεται, ανάλογα του κινητήρα και των περιφερειακών του. Μπορεί όμως να είμαι και λάθος! Θα ανοίξω ένα τόπικ να το συζητήσουμε Εσύ Bill τι λες? Δημήτρης Ρε ασε εμενα!Εγω την πηγα ας πουμε χωρις πολλα ζορια 370 χωρις καποια περιφεριακα. Εδω μιλαμε λενε οτι βγαζουν και 400 αλογα... Και γενικα εχω ακουσει ιστοριες για αρκουδες απο καποιους για τις παροχες... Για ανοιξε ενα τοπικ...
Dimitris_Kon Posted May 9, 2010 Author Posted May 9, 2010 Εγω την πηγα ας πουμε χωρις πολλα ζορια 370 χωρις καποια περιφεριακα. Ενώ κανονικά η απόδοσή της (ταβάνι) είναι 340 - 350.. Δημήτρης
Alex Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 (edited) Ενώ κανονικά η απόδοσή της (ταβάνι) είναι 340 - 350.. Δημήτρης Yπαρχει χαρτης της κο4? Edited May 9, 2010 by @LEX$3
Dimitris_Kon Posted May 9, 2010 Author Posted May 9, 2010 Στο δικό μου θέμα offtopic όχι.. Και η ΚΟ4 έχει χάρτη και μάλιστα ανάλογα τα trim της. Δημήτρης
Alex Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 Και η ΚΟ4 έχει χάρτη και μάλιστα ανάλογα τα trim της. Δημήτρης Για δειξε φως!
A80Avant Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 εχουν να κανουν πολλα πραγματα σχεση, και γι'αυτο και βλεπουμε τοσες διαφορες στις επιδοσεις. Δεν ειναι μονο μια τουρμπινα και η πιεση της. Ειναι η κεφαλη, οι εκκεντροφοροι, η συμπιεση, το αβανς, που εκμεταλλευονται περισσοτερο τον εισερχομενο αερα (επισης το ιντερκουλερ) και κανουν το τελικο αποτελεσμα. Πιστευω ομως οτι οταν καταφερνεις να βγαλεις περισσοτερα αλογα με λιγοτερη πιεση, αυτο σημαινει οτι εχεις ενα πολυ αποδοτικο μοτερ! Και το δικο σου δημητρη το κοβω για παραπανω απο 400 στο 1.7. Ισως να εισαι οσο ημουν εγω με τσιτα την 3071(0.63AR). επισης ενα αλλο σημαντικο ειναι το γεγονος οτι οι θερμοκρασιες ειναι αμεσα σχετιζομενες με το μαντεμι της τουρμπινας, αφου τωρα που αλλαξα τη δικη μου, το 82 αντι του 63 της παλιας κανει μεγαλη διαφορα στις θερμοκρασιες. Ετσι δεν ειναι αναγκαια απαραιτητα μεγαλη διατομη σωληνωσεων απο εκει και περα αν η τουρμπινα εχει στενο κομματι.Εκει ειναι το προβλημα!
Alex Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 (edited) επισης ενα αλλο σημαντικο ειναι το γεγονος οτι οι θερμοκρασιες ειναι αμεσα σχετιζομενες με το μαντεμι της τουρμπινας, αφου τωρα που αλλαξα τη δικη μου, το 82 αντι του 63 της παλιας κανει μεγαλη διαφορα στις θερμοκρασιες. Ετσι δεν ειναι αναγκαια απαραιτητα μεγαλη διατομη σωληνωσεων απο εκει και περα αν η τουρμπινα εχει στενο κομματι.Εκει ειναι το προβλημα! Edited May 9, 2010 by @LEX$3
A80Avant Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 Δημητρη, ως προς την σκεψη του project σου των 800+ αλογων, υπαρχει και μια αλλη λυση, που σιγουρα θα εισαι απο τους λιγους, αν οχι ο μονος... Βαζεις δευτερο μοτερ 4κυλινδρο στο πορτμπαγκαζ, με ιδια σπεκ αυτου που εχεις τωρα. Το συνδεεις και δουλευεις συνολικα 4bar! πως σου φαινεται?
Dimitris_Kon Posted May 9, 2010 Author Posted May 9, 2010 Δημήτρης ο μπρίζας...με τις φωτογραφίες του.! Μα κοίτα τι ωραία που δένει Μιχάλη..!! Δημήτρης
Dimitris_Kon Posted May 9, 2010 Author Posted May 9, 2010 Δημητρη, ως προς την σκεψη του project σου των 800+ αλογων, υπαρχει και μια αλλη λυση, που σιγουρα θα εισαι απο τους λιγους, αν οχι ο μονος... Βαζεις δευτερο μοτερ 4κυλινδρο στο πορτμπαγκαζ, με ιδια σπεκ αυτου που εχεις τωρα. Το συνδεεις και δουλευεις συνολικα 4bar! πως σου φαινεται? Μου φαίνεται ότι όταν έρθεις Αθήνα, θα και και και Δημήτρης
A80Avant Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 μην το γελας, η mercedes το εκανε στην Αclass που ειχε δωσει στον hakkinen!
powergolf Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 Μα κοίτα τι ωραία που δένει Μιχάλη..!! Δημήτρης R E S P E C T. Το χταποδι ειναι Ελληνικο(custom) ή Αμερικανικο επωνυμο?
Dimitris_Kon Posted May 9, 2010 Author Posted May 9, 2010 (edited) R E S P E C T. Το χταποδι ειναι Ελληνικο(custom) ή Αμερικανικο επωνυμο? Ελληνικό όχι βέβαια.. Αμερικάνικο και custom φίλε! Yπόψιν είναι όλα v band και twin scroll - δες τα 2 wastegate.. Δημήτρης Edited May 9, 2010 by Dimitris_Kon
mariosA4 Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 γειά σου φίλε δεν βλέπω ούτε φιλτρο ουτε μαφ η κανω λάθος?
Dimitris_Kon Posted May 9, 2010 Author Posted May 9, 2010 γειά σου φίλε δεν βλέπω ούτε φιλτρο ουτε μαφ η κανω λάθος? plain suction Μαρίνο. Ούτε maf, περιορισμοί κλπ.. Δημήτρης
powergolf Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 τα v-band τα ειδα αλλα δεν προσεξα την 2η tial. μαλλον σε επιασε και εσενα η κριση και δεν ειχες λεφτα για maf και φιλτρο :Party_fest39: :hysterical: και παλι R E S P E C T φιλε :worthy:
Dimitris_Kon Posted May 9, 2010 Author Posted May 9, 2010 τα v-band τα ειδα αλλα δεν προσεξα την 2η tial. μαλλον σε επιασε και εσενα η κριση και δεν ειχες λεφτα για maf και φιλτρο :Party_fest39: :hysterical: και παλι R E S P E C T φιλε :worthy: Με γεια Γαβριήλ καλορίζικα φιλαράκι! Και περαστικά! Δημήτρης
Recommended Posts