Jump to content

Recommended Posts

Posted
''You have RNS-E already? In that case you dont need any more hardware to enable SDS, You just need to re-wire the Mic for the BT kit so it passes through the RNS-E instead of going straight to the BT module.....Voice control of the RNS-E (SDS) requires connecting the phone mic to the RNS-E and the mic outputs of the RNS-E to the mic inputs of the phone module PLUS applying the SDS hack SW upgrade to the RNS-E (unless you have a "genuine" SDS capable RNS-E like I have).''

Καλό αυτό! Αυτό που ειπώθηκε και απ'τον φίλο παραπάνω. Πάντως επιμένω στην ΟΕΜ λύση και απλά ανανέωσα το αρχικό ποστ για να περιέχει και την λύση για μη ΟΕΜ bluetooth.

pilotos

Posted (edited)
Σωστά Πάνο και επιπλέον μην ξεχάσετε μετά το downgrade, να αφαιρέσετε το cd.. Αλλά αυτά αργότερα, όταν με το καλό φτάσετε εκεί.

Και κάτι ακόμη, όσοι βάλετε TV tuner, να πάρετε και το support bracket διότι έχει ανεμιστηράκι και κάνει θόρυβο, οπότε θα ενοχλεί οπουδήποτε αλλού, εκτός από το πορτ παγκάζ.

Δημήτρης

Ευχαριστούμε Δημήτρη! Ανανεώθηκε.

Τώρα για tv tuner θα το γράψουμε κι αυτό σιγα σιγα :)

pilotos

Edited by pilotos
Posted
Με λίγα λογια κανουμε ενα "downgrade" στον εξοπλισμό μας, καθώς το σύστημα που χρησιμοποιεί το RNS-e είναι παλίοτερης τεχνολογιας -αν επιτρεπεται να το πούμε ετσι- σε σχεση με το Concert 2+

Δηλαδή, εκανα παραγγελία το rns-e και εχόταν τοποθετημένο μαζί με το αυτοκίνητο, θα είχαν κάνει downgrade το σύστημα σε σχέση με την έκδση που τελικά αγόρασα?

Εξέλιξαν δηλαδή τη μια τεχνολογία σχετικά με το concert και άφησαν πίσω αυτή με το rns-e?

Λογική δεν είναι η σκέψη μου?

Φιλικά πάντα Κώστας.

Posted
Δηλαδή, εκανα παραγγελία το rns-e και εχόταν τοποθετημένο μαζί με το αυτοκίνητο, θα είχαν κάνει downgrade το σύστημα σε σχέση με την έκδση που τελικά αγόρασα?

Εξέλιξαν δηλαδή τη μια τεχνολογία σχετικά με το concert και άφησαν πίσω αυτή με το rns-e?

Λογική δεν είναι η σκέψη μου?

Φιλικά πάντα Κώστας.

Το downgrade γίνεται για να ενεργοποιηθεί η TV όταν κινείται το αυτοκίνητο, διότι διαφορετικά θα βλέπεις TV μόνο όταν είσαι σε στάση. Μην αγχώνεσαι Κώστα δεν είναι τίποτα το σπουδαίο..

Δημήτρης

Posted
Ευχαριστούμε Δημήτρη! Ανανεώθηκε.

Τώρα για tv tuner θα το γράψουμε κι αυτό σιγα σιγα :)

pilotos

Θυμήθηκα και κάτι άλλο, το bluetooth κανονικά μπαίνει μέσα σε θήκη με αφρολέξ, προκειμένου να προστατευτεί η κεραία του που είναι εύθραστη. Επειδή, αν το βάλετε γυμνό και ακουμπάει το σασί, θα καίει ασφάλειες, καλύτερα να αγοράσετε και την θήκη ή αλλιώς να το καλύψετε με ταινία μονωτική εκτός της κεραίας. Όταν φτάσετε εκεί, τα λέμε πάλι.. Δόξα το Θεό εμείς που το έχουμε βάλει, έχουμε περάσει από την διαδικασία αυτή και τα γνωρίζουμε!! :speak_cool:

Δημήτρης

Posted
Το downgrade γίνεται για να ενεργοποιηθεί η TV όταν κινείται το αυτοκίνητο, διότι διαφορετικά θα βλέπεις TV μόνο όταν είσαι σε στάση. Μην αγχώνεσαι Κώστα δεν είναι τίποτα το σπουδαίο..

Δημήτρης

Εδώ Δημήτρη νομίζω μπερδεύτηκαν τα θέματα :)

Ο Κώστας πιστεύω αναφέρεται στο θέμα με την ραδιοφωνική λήψη και με τον όρο "downgrade" αναφέρεται στην αλλαγή του upper amp και όχι το "downgrade" του firmware για την δυνατότητα VIM.

:speak_cool:

pilotos

Posted

Ο Κώστας πιστεύω αναφέρεται στο θέμα με την ραδιοφωνική λήψη και με τον όρο "downgrade" αναφέρεται στην αλλαγή του upper amp και όχι το "downgrade" του firmware για την δυνατότητα VIM.

pilotos

Ναι στο downgrade με την αλλαγή του upper amp αναφερόμουν.....

Posted

pilotos

Α ναι? οκ ίσως εγώ δεν κατάλαβα :speak_cool: Πάντως θέλει και downgrade για το VIM σε dvd η TV

Δημήτρης

Posted (edited)

Τα δικα μου Image ...Απλα βαλτε τα unrar αρχεια σε ενα cd....

VIM unlock...

http://rapidshare.com/files/43961827/RNS-E_VIM_1.1.rar

SDS unlock

http://rapidshare.com/files/233911407/RNS-E_SW0660_SDS.zip

Για SDS δεν ειναι απαραιτητο το MFSW. Υπαρχει cangate για emulate του κουμπιου speak στο MFSW. Επισης υπαρχει η επιλογη στο RNS-E για να γινει ενα κουμπι στο RNS-E σαν κουμπι speak....

Edited by The Dog
Posted
Τα δικα μου Image ...Απλα βαλτε τα unrar αρχεια σε ενα cd....

VIM unlock...

http://rapidshare.com/files/43961827/RNS-E_VIM_1.1.rar

SDS unlock

http://rapidshare.com/files/233911407/RNS-E_SW0660_SDS.zip

Για SDS δεν ειναι απαραιτητο το MFSW. Υπαρχει cangate για emulate του κουμπιου speak στο MFSW. Επισης υπαρχει η επιλογη στο RNS-E για να γινει ενα κουμπι στο RNS-E σαν κουμπι speak....

Ευχαριστώ φίλε μου! Πολύ καλό νέο για όσους δεν έχουν πολυλειτουργικό τιμόνι ότι υπάρχει η δυνατότητα να γίνει emulate το συγκεκριμένο κουμπι!

'Εγινε ήδη update το αρχικό post με τις καινούριες πληροφορίες.

Ανανεώθηκαν/διορθώθηκαν οι ενότητες VIM, SDS και προστέθηκε η ενότητα CREDITS.

pilotos

Posted

Καλό θα είναι πιστεύω να αναφερθεί ότι είναι σκόπιμο, όσοι αγοράσουν το plug and play βύσμα, εφόσον αργότερα επιλέξουν να βάλουν bluetooth και TV tuner, να αγοράσουν και τις αντίστοιχες καλωδιώσεις, ώστε να φτιάξουν την καλωδίωση από την αρχή, χωρίς κόψε - ράψε στη συνέχεια. Είναι πολύ πιο εύκολο έτσι, σε αντίθεση από αυτό που έκανα εγώ σιγά - σιγά να προσθέτω καλώδια.. Επίσης, σε μένα τουλάχιστον, το RSNE δούλευε συνέχεια στην αρχή και δεν έσβηνε όταν έβγαζα το κλειδί και πέραν της μισής ώρας και παραλίγο να μείνω από μπαταρία. Τελικά ήταν μια παράμετρος σε ένα adaptation channel, την οποία θα θυμηθώ, ώστε να το έχουμε και αυτό σε παρόμοια περίπτωση.

Δημήτρης

Posted

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι όποιοι αγοράσουν plug and play adaptor για το RNS-Ε να προσέξουν αν το αυτοκίνητό τους έχει BOSE ηχεία - ενισχυτή. Η καλωδίωση του αντάπτορα είναι διαφορετική για αυτοκίνητα με BOSE ηχεία από αυτά που δεν έχουν. Σε περίπτωση που αγοραστεί αντάπτορας για απλά ηχεία και τοποθετηθεί σε αυτοκίνητο με BOSE ηχεία δεν θα υπάρχει η αναμενόμενη απόδοση από τα ηχεία (θα δουλεύουν όμως) και το vag - com θα δείχνει σφάλμα απουσίας σήματος - επικοινωνίας για το pin των BOSE ηχείων. Η λύση στο παραπάνω πρόβλημα είναι η αλλαγή της θέσης κάποιων καλωδίων στον αντάπτορα.

Posted
Ευχαριστώ φίλε μου! Πολύ καλό νέο για όσους δεν έχουν πολυλειτουργικό τιμόνι ότι υπάρχει η δυνατότητα να γίνει emulate το συγκεκριμένο κουμπι!

'Εγινε ήδη update το αρχικό post με τις καινούριες πληροφορίες.

Ανανεώθηκαν/διορθώθηκαν οι ενότητες VIM, SDS και προστέθηκε η ενότητα CREDITS.

pilotos

Engineering mode= πατας πρώτα το κουμπι NAVI για 3 sec.Μετα αριστερα πάνω κουμπί για 6 sec και μετα για 6 sec to δεξί πάνω κουμπί.

Όταν μπεις στο menu πας sds.....(κατι) και επιλέγεις την πρώτη επιλογή ....

Posted

θα ηθελα να κανω μια ερωτηση. η καλωδιωση για την τοποθετηση του tuner στο πορτ μπαγκαζ προυπάρχει ή ειναι μπελαλιδικη και προυποθετει καποιον ειδικο ανταπτορα?

Posted
θα ηθελα να κανω μια ερωτηση. η καλωδιωση για την τοποθετηση του tuner στο πορτ μπαγκαζ προυπάρχει ή ειναι μπελαλιδικη και προυποθετει καποιον ειδικο ανταπτορα?

Δεν προϋπάρχει, πρέπει να αγοραστεί για να εγκατασταθεί το TV tuner. Το να περάσεις γραμμές πίσω δεν είναι τόσο δύσκολο, αλλά θέλει ξήλωμα και κάποιες γνώσεις. Η εγκατάσταση του tv tuner στο bracket που στηρίζεται είναι θα έλεγα απλή..

Δημήτρης

Posted
Καλό θα είναι πιστεύω να αναφερθεί ότι είναι σκόπιμο, όσοι αγοράσουν το plug and play βύσμα, εφόσον αργότερα επιλέξουν να βάλουν bluetooth και TV tuner, να αγοράσουν και τις αντίστοιχες καλωδιώσεις, ώστε να φτιάξουν την καλωδίωση από την αρχή, χωρίς κόψε - ράψε στη συνέχεια. Είναι πολύ πιο εύκολο έτσι, σε αντίθεση από αυτό που έκανα εγώ σιγά - σιγά να προσθέτω καλώδια.. Επίσης, σε μένα τουλάχιστον, το RSNE δούλευε συνέχεια στην αρχή και δεν έσβηνε όταν έβγαζα το κλειδί και πέραν της μισής ώρας και παραλίγο να μείνω από μπαταρία. Τελικά ήταν μια παράμετρος σε ένα adaptation channel, την οποία θα θυμηθώ, ώστε να το έχουμε και αυτό σε παρόμοια περίπτωση.

Δημήτρης

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι όποιοι αγοράσουν plug and play adaptor για το RNS-Ε να προσέξουν αν το αυτοκίνητό τους έχει BOSE ηχεία - ενισχυτή. Η καλωδίωση του αντάπτορα είναι διαφορετική για αυτοκίνητα με BOSE ηχεία από αυτά που δεν έχουν. Σε περίπτωση που αγοραστεί αντάπτορας για απλά ηχεία και τοποθετηθεί σε αυτοκίνητο με BOSE ηχεία δεν θα υπάρχει η αναμενόμενη απόδοση από τα ηχεία (θα δουλεύουν όμως) και το vag - com θα δείχνει σφάλμα απουσίας σήματος - επικοινωνίας για το pin των BOSE ηχείων. Η λύση στο παραπάνω πρόβλημα είναι η αλλαγή της θέσης κάποιων καλωδίων στον αντάπτορα.

Πριν προστεθούν αυτά, μπορείτε να μου πείτε σε ποια αυτοκίνητα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ο plug 'n play αντάπτορας; Έχω την εντύπωση ότι είναι μέχρι το 2006 αλλα δεν γνωρίζω αν ισχύει και για Α3 και για Α4.

Posted

Μετα απο την παροτρυνση και την βοηθεια του φιλου Πιλοτου σημερα παρελαβα τους χαρτες του 2009 που μου έστειλε και τα αποτελεσματα ειναι Θετικοτατα!!!!

Αν σκεφτειτε οτι αυτην την περιοδο βρισκομαι στην Ξανθη , οι χάρτες του 2008 δεν ειχαν τιποτα απο την περιοχη! Πλέον εχω πληρη χαρτογραφηση και της Ξανθης και της γυρω περιοχης

Οποτε η αγορα RNS-e πρεπει να συνδυαστει 100% με τους καινουριους χάρτες. Μετα την απελπισια των 2008 πλεον μπορώ να πω οτι το Navi της AUDI αξίζει τα λεφτά του!!!

Να σαι καλα φιλε Κώστα σου χρωστάω χάρη!

Posted

Πόσο πήγαν οι χάρτες σου;;;

Posted (edited)

RNS_E user manual

http://www.allroadfaq.com/downloads/refere...nse_manual_.pdf

Αν και πρόκυται για την έκδοση που αφορα την αμερική γιατι περιλαμβανει και δορυφορικης λήψης ραδιοφωνικό δέκτη, κατα τα άλλα ειναι πλήρες.

Και τώρα το μεγάλο ερώτημα!!!

Το RNS-E που εχω είναι SW 0650 & HW 076

Εχω δεί όμως και HW 070 ποιος ξέρει ποια η διαφορα στα HW?

Edited by stazio
Posted (edited)
Πόσο πήγαν οι χάρτες σου;;;

O θειος απο την Αμερική μου τους εστειλε :)

Σευχαριστώ πιλοτε και παλι!

Οποτε με λιγα λογια δεν μου κοστισαν τιποτα - μεχρι βεβαια να βρεθουμε με τον πιλοτο για να τον κερασω καφε-μπυρα και ολα τα παρελκομενα!!-

Edited by mogolfiero
Posted

Καλημέρα,

Εχει δοκιμασει κανεις απο εσας που έχει ηδη το RNS-E και τα NAVIGATION DVD να λειτουργήσει τις ενδείξεις (Directions) και στην οθόνη του FIS.

Δηλαδή εκτός απο την οθόνη του RNS-E να φαίνονται πληροφορίες (επόμενη στροφή, απόσταση, κτλ) στην οθόνη του FIS εκει που συνήθως εχουμε την πληροφορία της εξ.θερμοκρασίας και των πληροφοριών καταάλωσης κτλ...?

Ξέρει κανείς πως γίνεται γιατι σίγουρα γινεται το εχω δει στο youtube.

Posted

Στην οθόνη του DIS τα δείχνει ούτως ή άλλως. Τη διάταξη που βλέπεις στην οθόνη του RNS την επιλέγεις από το setup, στο menu view

Posted (edited)

RNS-E ENGINEERING MODE

Turn on RNS-E.

2) Press the NAV button and release.

a) wait 5-10 seconds.

3) Press the top-left cursor button (around dial) for 5 seconds & release.

a) the indicator light stays on to acknowledge it's been long enough.

4) Press the top-right cursor button for 5 seconds. Hold until the screen changes.

It seems that the RNS-e is just like a small PC. The more accessories you add the s l o w e r it goes.

Δεν το εχω δοκιμασει ακόμη, δεν ξερω αν δουλευει σε όλα τα μοντέλα.

Edited by stazio