Jump to content

Recommended Posts

Posted

Όχι, κανένα. Ότι γράφουν οι ξένοι για το θέμα είναι *********! Από ασχετοσύνη μπουχτίσαμε!

Γιάννης

Και να φανταστείς ότι έβαλα και παραπλανητικούς χαρακτήρες!

Posted

Και να φανταστείς ότι έβαλα και παραπλανητικούς χαρακτήρες!

μπορείς να πεις αυτό που θέλεις χωρίς να χρησιμοποιήσεις υβριστικές εκφράσεις.

Επίσης δεν δίνει έμφαση σε αυτό που γράφεις, παρά μόνο μειώνει την αξία αυτού που γράφεις.

Posted

μπορείς να πεις αυτό που θέλεις χωρίς να χρησιμοποιήσεις υβριστικές εκφράσεις.

Επίσης δεν δίνει έμφαση σε αυτό που γράφεις, παρά μόνο μειώνει την αξία αυτού που γράφεις.

Ok, sorry, απλά το έχω δει σε άλλα Ελληνικά forum και το εξέλαβα σαν αστείο. Διστυχώς η συγκεκριμενη λέξη έχει γίνει πολύ κοινότυπη, γραφικά και λεκτικά...

Γιάννης

Posted

Παιδια μια ερωτηση και απο εμενα.Διαβασα ολο το θεμα και ειδα οτι καποιοι ειναι πολυ ψαγμενοι και σιγουρα θα μου απαντησουν.Εχω δει σε ξενα σαιτ οτι το rns-e απο Α4 μπαινει και σε Α3-S3 8L με λιγο φαγωμα στις ακρες για να χωρεσει .Διαβασα αρκετα και εκει αλλα εχουν και κατι ορολογιες δικες τους και καπου το εχανα.Επισης ειδα και το αντιστοιχο βιντεακι στο youtube και το θεαμα ειναι εντυποσιακο.Υπαρχει καποιος που να το εχει τοποθετησει στην Ελλαδα η γνωριζει καποιον ηλεκτρολογο-ηλεκτρονικο που να το κανει? Το αμαξι μου ειναι 2002 μοντελο με το radiocd concert.Eυχαριστώ.

Posted

Παιδια μια ερωτηση και απο εμενα.Διαβασα ολο το θεμα και ειδα οτι καποιοι ειναι πολυ ψαγμενοι και σιγουρα θα μου απαντησουν.Εχω δει σε ξενα σαιτ οτι το rns-e απο Α4 μπαινει και σε Α3-S3 8L με λιγο φαγωμα στις ακρες για να χωρεσει .Διαβασα αρκετα και εκει αλλα εχουν και κατι ορολογιες δικες τους και καπου το εχανα.Επισης ειδα και το αντιστοιχο βιντεακι στο youtube και το θεαμα ειναι εντυποσιακο.Υπαρχει καποιος που να το εχει τοποθετησει στην Ελλαδα η γνωριζει καποιον ηλεκτρολογο-ηλεκτρονικο που να το κανει? Το αμαξι μου ειναι 2002 μοντελο με το radiocd concert.Eυχαριστώ.

Δεν χρειάζεται να γράφεις την ερώτησή σου σε πολλά σημεία για να λάβεις μία απάντηση, ειδικά όταν έχεις ήδη ανοίξει ξεχωριστό "δικό σου" topic για την ερώτησή σου.

Το post θα μεταφερθεί στα offtopic. το συντομότερο.

• 2 weeks later...
Posted

Καλησπέρα και πάλι .. Δε ξέρω αν είναι το κατάλληλο topic για τις απορίες μου.. Αν όχι να μεταφερθεί.. Καιρό τώρα τριγυρνάει στο μυαλό μου η ιδέα για RNS.. Διαβάζοντας τα προηγούμενα post και από τις τόσες λεπτομέρειες έχω ενθουσιαστεί με τις δυνατότητες της εν λόγο οθόνης !! Δεν είχα ιδέα για όλο αυτό ( η αλήθεια είναι ότι οι γνώσεις μου πάνω στο θέμα είναι ελάχιστες έως καθόλου) μιας και η βασική σκέψη για την τοποθέτηση της ήταν η εμφάνιση του εσωτερικού ως πρώτο και κύριο και ως δευτερεύων τα υπόλοιπα (πχ Τv,Dvd,Gps) .. Μου έχουν δημιουργηθεί κάποιες απορίες.. Θα προσπαθήσω να παραθέσω μερικές ώστε να υπάρξει η ανάλογη βοήθεια από εσάς για την τελική επιλογή.. Η βασική είναι ότι μόνο plug and play δεν είναι όπως το βλέπω εγώ.. Τα περισσότερα θέματα που έχετε αντιμετωπίσει κατά καιρούς μου φανήκαν βουνό απροσπέλαστο .. Όλο και κάποιο πρόβλημα υπάρχει .. Η επιλογή πως μπορεί να γίνει ? Οι τιμές στο ebay κυμαίνονται από 350 έως και 1200 ευρώ !!!! Το φθηνό πάει να πει και κακό ? Τα part number που έχετε αναρτήσει στο topic είναι μόνο τα συγκεκριμένα που πρέπει να βρω ή υπάρχουν και άλλες επιλογές? Από Α3 , Α4 , ΤΤ, μπορούν να τοποθετηθούν όλα σε όλα ? Υπάρχει κάτι συγκεκριμένο ώστε να το προσέξω ιδιαίτερα? Κεραίες? Αντάπτορες? Tv tuner? Και στη τελική αξίζει? Η βοήθεια σας και πάλι πολύτιμη .. Ίσως να ακούγονται όλα αυτά μπερδεμένα βεβαια, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι εγώ είμαι πολύ περισσότερο.. Ευχαριστώ προκαταβολικά .. Φιλικά Στέφανος :wave:

Posted

Ξεκινάς από τα απλά, μιας και γενικά είναι απλή μετατροπή για να μπει σε Α4. Έχεις double din κονσόλα?

Δημήτρης

Posted

Ξεκινάς από τα απλά, μιας και γενικά είναι απλή μετατροπή για να μπει σε Α4. Έχεις double din κονσόλα?

Δημήτρης

Δυστυχώς όχι Δημήτρη..
Posted (edited)

Καλά δεν σημαίνει ότι είναι κάτι το εξαιρετικά δύσκολο. Θέλεις : Double din κονσόλα, κονσόλα κλιματισμού που ταιριάζει (double din) ή αλλιώς κάνεις ένα trimming στη δική σου και πρέπει να κάνεις ένα κόψιμο στη κεντρική κονσόλα (τίποτα το σπουδαίο - ούτε φαίνεται) Επίσης, θελεις έναν αντάπτορα για να το συνδέσεις που το βρίσκεις στην kufatec ή και στο ebay. Όλα τα ανταλλακτικά μπορείς να τα βρεις από εκεί (ebay) και είναι σχετικά απλό να τοποθετηθούν. Εκτός από το δικό μου, έχω τοποθετήσει navi rnse σε 3 Α4 γενιάς Β6 και Β7.

Δημήτρης

Edited by Dimitris_Kon
Posted (edited)

http://forum.audisportsclub.gr/index.php?/topic/4154-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%AE-%CE%B1%CF%80%CF%8C-single-din-%CF%83%CE%B5-double-din/

Στο παραπανω link αναφερονται πολλες λεπτομερειες.Επισης κοιτωντας στο ebay.de για rns-e καταλληλο για Α4 να κοιτας ο κωδικος του μηχανηματος να ξεκιναει απο ''8E''.Προκειται για rns-e καταλληλα για Α4 Β6 και Β7 ,αν αγορασεις rns-e για Α3 του οποιου ο κωδικος ξεκιναει με 8P δεν θα μπαινει στη κονσολα σου επειδη εχει πιο στρογγυλεμενες ακρες.

Του  ΤΤ δεν χωραει σε καμια περιπτωση...

Στην αναζητηση στο ebay.de πατα ''audi rns-e'' και θα σου βγαλει τα παντα.

Χρειαζεσαι ανταπτορες για να συνδεσεις το navi με την υπαρχουσα καλωδιωση καθως και ανταπτορα για τη κεραια του ραδιοφωνου:

http://www.ebay.de/itm/AUDI-Einbauset-Adapter-Navigation-RNS-E-A2-A3-A4-A6-A8-/390523639692?pt=Kabel_Stecker&hash=item5aed05d78c

Κλειδια για να αφαιρεσεις το rcd σου αλλα και να εχεις την ευχερεια να αφαιρεις το rns-e οποτε θελεις:

http://www.ebay.de/itm/NAVI-Entriegelung-fur-VW-Audi-Ford-Seat-MFD-RNS2-RNS-E-/330486898027?pt=Technik_Auto_Hi_Fi_Navigation_Einbau_Navigationssysteme&hash=item4cf28ddd6b

Κεραια για το navi:

http://www.ebay.de/itm/GPS-Antenne-Fakra-Mercedes-Comand-VW-MFD2-Audi-RNS-E-/260396860978?pt=Technik_Auto_Hi_Fi_Navigation_Einbau_Navigationssysteme&hash=item3ca0dcc632

Διπλο din πλαισιο για Α4 (audi a4 doppel din):

http://www.ebay.de/itm/NEU-Original-Doppel-DIN-RNS-Radio-Schacht-Audi-A4-8E-S4-RS4-doppeldin-Aufnahme-/190718063482?pt=CE_Auto_Hi_Fi_Autoradios&hash=item2c67aeb37a

Aν δεν θελεις να τριμαρεις ελαφρως το klima σου,ψαξε στο ebay.de καταλληλο για 2 din  (αναζητηση:audi a4 klima bedienteil)

Διαφορα κουμπια,διακοσμητικα κλπ μπορεις να τα παρεις απο αντιπροσωπεια αν δεν βρισκεις στο ebay,δεν ειναι απαγορευτικο το κοστος.

Edited by JIM A3
Posted

Τις περισσότερες φορές, η κεραία του navi έρχεται μαζί με το rnse. Επίσης, συμπληρωματικά, ο αντάπτορας, πρέπει να ταιριάζει με τα χαρακτηριστικά της μαμά καλωδίωσης (π.χ. αν έχει bose ή bt εργοστασιακό το αυτοκίνητο κτλ.)

Δημήτρης

Posted

Παιδιά ευχαριστώ πολύ :LaieA_014: !! Όταν οι τιμές στο ebay είναι από 400 - 500 ευρώ, έως 1200 να επιλέξω βάση τιμής? Υπάρχουν διαφορές? Όπως αναφέρεται κάπου στο topic, να επιλέξω μοντέλο μετά του 2007 ? Υπάρχουν υποδεέστερες, βάση του τι υποστηρίζουν ή όλες οι RNS έχουν τις ίδιες λειτουργίες ? Περίπου κόστος στα παρελκόμενα (κεραίες, αντάπτορες, κλπ) ? (Συγνώμη για τις πολλες απορίες..)

Θα προχωρήσω για την ώρα με την αγορά και για όποια απορία θα επιστρέψω για να μου δώσετε τα φώτα σας ! Ευχαριστώ ! Στέφανος.. :wave:

Posted

Παιδιά ευχαριστώ πολύ :LaieA_014: !! Όταν οι τιμές στο ebay είναι από 400 - 500 ευρώ, έως 1200 να επιλέξω βάση τιμής? Υπάρχουν διαφορές? Όπως αναφέρεται κάπου στο topic, να επιλέξω μοντέλο μετά του 2007 ? Υπάρχουν υποδεέστερες, βάση του τι υποστηρίζουν ή όλες οι RNS έχουν τις ίδιες λειτουργίες ? Περίπου κόστος στα παρελκόμενα (κεραίες, αντάπτορες, κλπ) ? (Συγνώμη για τις πολλες απορίες..)

Θα προχωρήσω για την ώρα με την αγορά και για όποια απορία θα επιστρέψω για να μου δώσετε τα φώτα σας ! Ευχαριστώ ! Στέφανος.. :wave:

Στέφανε έχεις PM.

Δημήτρης

• 5 months later...
Posted

Καλησπερα, παρακαλουθω αρκετο καιρο το φορουμ αλλα τωρα γραφω πρωτη φορα. Αγορασα μια μοναδα RNS http://www.ebay.com/itm/251249483599?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649 και την παρελαβα σε εξαιρετικη κατασταση και δουλευει τελεια. Τωρα σαν επομενο βημα θελω να εγκαταστησω το bluetooth to OEM αλλα σε αντιθεση με πολλους απο εσας που το εχετε εγκαταστησει μετα την αγορα του αυτοκινητου σε αντιπροσωποια που ρωτησα μου ειπαν οτι δεν γινεται εγκατασταση της εργοστασιακης μονοαδας bluetooth μετα την αγορα του οχηματος και μπορουν να μου βαλουν μια μοναδα της kufatec. Εγω θελω την εργοστασιακη καθως εχω και πολυτουργικο τιμονι και θελω να ενεργοποιησω και τις φωνητικες εντολες (SDS). Ξερετε σιγουρα αν μπορω να βαλω το εργοστασιακο συστημα bluetooth. Το αμαξι ειναι ενα σ3 8p 2007 με πολυτουργικο τιμονι. Ευχαριστω

• Like 1
Posted
Καλησπερα, παρακαλουθω αρκετο καιρο το φορουμ αλλα τωρα γραφω πρωτη φορα. Αγορασα μια μοναδα RNS http://www.ebay.com/itm/251249483599?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649 και την παρελαβα σε εξαιρετικη κατασταση και δουλευει τελεια. Τωρα σαν επομενο βημα θελω να εγκαταστησω το bluetooth to OEM αλλα σε αντιθεση με πολλους απο εσας που το εχετε εγκαταστησει μετα την αγορα του αυτοκινητου σε αντιπροσωποια που ρωτησα μου ειπαν οτι δεν γινεται εγκατασταση της εργοστασιακης μονοαδας bluetooth μετα την αγορα του οχηματος και μπορουν να μου βαλουν μια μοναδα της kufatec. Εγω θελω την εργοστασιακη καθως εχω και πολυτουργικο τιμονι και θελω να ενεργοποιησω και τις φωνητικες εντολες (SDS). Ξερετε σιγουρα αν μπορω να βαλω το εργοστασιακο συστημα bluetooth. Το αμαξι ειναι ενα σ3 8p 2007 με πολυτουργικο τιμονι. Ευχαριστω

Καλώς ήρθες !

Γίνεται το εχω κάνει εγώ, και για να γίνω ποιό σαφής το έκανε για μένα ο καλός φίλος και μετρ του είδους Dimitris_Kon. Εδω και 1 χρόνο που το εχω λειτουργεί άψογα.

Γιώργος

• Like 1
Posted

Οπως λέει ο Sky, γίνεται με ΟΕΜ εγκατάσταση κανονικά. Σου είπαν χαζομάρες!

Δημήτρης

• Like 2
Posted

Και είναι πραγματικά ένα ωραίο DIY για την έδρα. Από ότι θυμάμαι χρειάζεται wiring- Bluetooth module και κωδικοποίηση η οποία μας παίδεψε λίγο αλλά για τον μέγιστο Kon αυτά είναι παιδική χαρά.

Προφανώς για κόστος και που θα τα βρεις μπορείς να στήλεις inbox στον Dimitris_Kon !!!

Γιώργος

• Like 2
  • 3 months later...
Posted

Επειδή τώρα τελευταία έβαλα το rns-e στο αυτοκίνητο κι έχω αρχίσει και ψάχνω διάφορα, αν κάποιος ενδιαφέρεται για κάρτες SD (για τα μηχανήματα που δεν δέχονται SDHC) η μεγαλύτερη χωρητικότητα που μπορείτε να βρείτε είναι 4GB. Μία κάρτα που έχω δοκιμάσει είναι αυτή: http://www.amazon.co.uk/gp/product/B000BR9ZRG/ref=oh_details_o01_s00_i00?ie=UTF8&psc=1

Επίσης ανακάλυψα ότι μπορείτε να βάλετε το τελευταίας τεχνολογίας rns-e (με την καλή lcd οθόνη υψηλής ανάλυσης, ταχύτερο επεξεργαστή και υποστήριξη για SDHC κάρτες) και σε Α4 Β6 και Β7 χωρίς ν'αλλάξετε ή να πειράξετε την πρόσοψη, αρκεί να βρείτε μηχάνημα από το seat exeo.

Μιχάλης

• Like 1
Posted (edited)

Πολύ σωστά,μια επισήμανση μόνο,η κάρτα πρέπει να MHN είναι hc (high capacity).Πλέον είναι εξαιρετικά δύσκολο να τις βρείτε στα εγχώρια καταστήματα συνεπώς μια μαζική αγορά από ebay ή amazon τώρα θα σας λύσει μελλοντικά προβλήματα αφού φοβάμαι ότι σιγά σιγά θα εξαφανιστούν και εκεί...(Εννοείται ότι τα τραγούδια πρέπει να είναι υποχρεωτικά σε μορφή mp3 και γραμμένα με λατινικούς χαρακτήρες.)Πάντως καταρρίφθηκε ο μύθος που ήθελε τα πιο παλιά μηχανήματα να διαβάζουν κάρτες μέχρι 2gb.

Μου έχει συμβει 2 φορές μέχρι τώρα μετά από προσθαφαίρεση τραγουδιών μια κάρτα να σταματήσει να αναγνωρίζεται από το rns-e ενώ οπουδήποτε αλλού λειτουργεί κανονικά...Δεν γνωρίζω για ποιό λόγο συμβαίνει αυτό...

Στα Α3 λόγω του γεγονότος ότι το 8p παραγόταν μέχρι και το 2012 είναι εύκολο να βρεθεί νέο μηχάνημα με τη νέα lcd οθόνη.Οπτικά ξεχωρίζει από τα προγενέστερα από το γυαλιστερό μαύρο περίγραμμα της οθόνης.

Edited by JIM A3
Posted

Και εγω ενδιαφερομαι για 4αρες non hc καρτες, αν καποιος κανει καποια κινηση αγορας ας με ενημερωσει.

Posted

Γιάννη εγώ πήρα 3 από το amazon πριν ένα μήνα. Είναι οι μόνες non-HC που βρήκα στα 4GB. Λόγω των ταχυδρομικών που πλέον χρεώνει το amazon, συμφέρει να πάρεις αρκετές μαζί..

Μιχάλης

Posted

το topic καθαρίστηκε.

Μπορείτε να συνεχίσετε τη συζήτηση για την ανεύρεση λύσης εδώ

Ευχαριστώ.

• 2 weeks later...
Posted

Ενημερωτικά , μην αγχώνεστε πολύ με τις 4άρες κάρτες καθώς το RNS-E δυστυχώς έχει και άλλον ένα περιορισμό.. Μπορεί να δεχθεί max 512 αρχεία ανά κάρτα.. Άρα αν χρησιμοποιείτε 128άρια mp3's με 4-5Mb μέσο όρο μεγέθους δεν έχει νόημα η 4άρα..

Τώρα βέβαια αν γράφετε πάντα 256άρια ή και 320άρια mp3's τότε αξίζει..

ΥΓ: Τα rns-e μοντέλα 2010 και μετά διαβάζουν μέχρι 32gb κάρτες..

• Like 1