akis.k. Posted October 23, 2009 Posted October 23, 2009 Έχω σε S3/2007 το navigation BNS, ουσιαστικά το δίχρωμο πιο απλό σύστημα της Audi που έχει ήδη κεραία στην οροφή. Σκέφτομαι να αλλάξω σε RNS-e. Υπάρχει πίσω έτοιμη η κεραία για να την συνδέσω με την καινούρια πηγή λογικά έτσι? Μικρόφωνο είχα την εντύπωση ότι έχει ενσωματωμένο η πηγή, είναι λάθος? Επίσης, έχω το ηχοσύστημα της Bose. Αλλάζει κάτι στις συνδέσεις?
pilotos Posted November 19, 2009 Author Posted November 19, 2009 Έγινε update η ενότητα ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ και προστέθηκε το link για το καινούριο DIY του JIM A3. pilotos
Hamurabi Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 Παιδια μπορω να δω βιντεο μεσω της SD καρτας μνημης; Να εχω πχ εκει μεσα μια ταινια ή ενα οτιδηποτε αρχειο βιντεο και να το παιξει;
Giannis20vt Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Παιδια μπορω να δω βιντεο μεσω της SD καρτας μνημης; Να εχω πχ εκει μεσα μια ταινια ή ενα οτιδηποτε αρχειο βιντεο και να το παιξει; δυστυχως δεν γινεται αυτο. Για να δεις βιντεο πρεπει να εγκαταστησεις DVD player στο ντουλαπακι συνοδηγου ή να αγορασεις εναν ανταπτορα που συνδεεται στο RNS-E και μπορεις να δωσεις σε εκεινον σημα απο καποια δικιά σου πηγη.
Giannis20vt Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Να ρωτησω κατι τρελο. Η εισοδος του RNS-E για εικονα ειναι πισω στην 32πλη φισα. Μελετώντας τα pins της ειδα οτι ουσιαστικα ειναι RGB sync, τουλαχιστον ετσι καταλαβα. Θεωρητικα αν ειχαμε μια πηγη με τετοια εξοδο θα μπορουσαμε να δουμε στην οθονη εικονα;
pilotos Posted November 22, 2009 Author Posted November 22, 2009 Να ρωτησω κατι τρελο. Η εισοδος του RNS-E για εικονα ειναι πισω στην 32πλη φισα. Μελετώντας τα pins της ειδα οτι ουσιαστικα ειναι RGB sync, τουλαχιστον ετσι καταλαβα. Θεωρητικα αν ειχαμε μια πηγη με τετοια εξοδο θα μπορουσαμε να δουμε στην οθονη εικονα; Σωστό, μπορείς να φτιάξεις ένα αντάπτορα RGB και στην συνέχεια να συνδέσεις την οθόνη με ένα CarPC και να σηκώσεις ένα οποιοδήποτε λειτουργικό (linux, windows, mac), χρησιμοποιώντας κάποιο frontend για CarPC. Το κέρδος είναι η καλύτερη εικόνα, αλλά πάλι θα υπάρχουν τα restriction με το max resolution που θα σηκώνει η οθόνη. Βασικά αρκεί ένας από μας να βρεί χρόνο να το κάνει και οι άλλοι θα το πάρουν έτοιμο, black box. pilotos
Giannis20vt Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Μονο ετσι μπορει να γινει, με CarPC? Δεν μπορει να γινει με εναν απλο dvd player που εχει εξοδα σε RGB ? Σημερα αναλωσα λιγο χρονο ψαχνωντας πληροφοριες αυτο το θεμα. Οσο αφορα multimedia ανταπτορες κυκλοφορουν αρκετοι με πιο γνωστούς αυτούς της DIETZ. Επισης και DVD player που ειδα υπάρχουν καποια, και παλι 2 μοντέλα της Dietz ξεχωριζουν, μαλιστα το ενα εχει και ενσωματωμένο δεκτη τηλεόρασης, http://cgi.ebay.de/Dietz-85702-Car-DVD-Player-TV-SD-USB-MP3-KFZ-NEUHEIT_W0QQitemZ160380064631QQcmdZViewItemQQptZCE_Auto_Hi_Fi_Autoradios?hash=item2557659377 το πιο απλο ειναι αυτο: http://cgi.ebay.de/Dietz-BOA-85700-DVD-PLAYER-MP3-DivX-USB-Car-Auto-WMA-VW_W0QQitemZ390006328994QQcmdZViewItemQQptZNavigations_Zubeh%C3%B6r?hash=item5ace304ea2 και αυτο ειναι το multimedia interface http://cgi.ebay.de/Dietz-1427-IMU-Multimedia-Interface-AUDI-DVD-RNS-E-1417_W0QQitemZ390036653249QQcmdZViewItemQQptZNavigations_Zubeh%C3%B6r?hash=item5acfff04c1
pilotos Posted November 23, 2009 Author Posted November 23, 2009 Μονο ετσι μπορει να γινει, με CarPC? Δεν μπορει να γινει με εναν απλο dvd player που εχει εξοδα σε RGB ? Σημερα αναλωσα λιγο χρονο ψαχνωντας πληροφοριες αυτο το θεμα. Οσο αφορα multimedia ανταπτορες κυκλοφορουν αρκετοι με πιο γνωστούς αυτούς της DIETZ. Επισης και DVD player που ειδα υπάρχουν καποια, και παλι 2 μοντέλα της Dietz ξεχωριζουν, μαλιστα το ενα εχει και ενσωματωμένο δεκτη τηλεόρασης, http://cgi.ebay.de/Dietz-85702-Car-DVD-Player-TV-SD-USB-MP3-KFZ-NEUHEIT_W0QQitemZ160380064631QQcmdZViewItemQQptZCE_Auto_Hi_Fi_Autoradios?hash=item2557659377 το πιο απλο ειναι αυτο: http://cgi.ebay.de/Dietz-BOA-85700-DVD-PLAYER-MP3-DivX-USB-Car-Auto-WMA-VW_W0QQitemZ390006328994QQcmdZViewItemQQptZNavigations_Zubeh%C3%B6r?hash=item5ace304ea2 και αυτο ειναι το multimedia interface http://cgi.ebay.de/Dietz-1427-IMU-Multimedia-Interface-AUDI-DVD-RNS-E-1417_W0QQitemZ390036653249QQcmdZViewItemQQptZNavigations_Zubeh%C3%B6r?hash=item5acfff04c1 Με CarPC έχει νόημα να γίνει, για τα άλλα μια χαρά είναι και το s-video, composite. H ανάλυση είναι πολύ μικρή έτσι κι αλλιώς για να δεις αισθητές διαφορές. pilotos
Giannis20vt Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Το ερωτημα μου ειναι αν πρεπει οπωσδηποτε να αγοραστει το multimedia interface για να δεχτει το RNS-E εικονα απο καποια αλλη πηγη αναπαραγωγης video και αν δεν χρειαζεται το interface με ποια πηγη πρεπει να συνδεθει ωστα να παιζει video ?
Giannis20vt Posted December 26, 2009 Posted December 26, 2009 Εβαλα και το bluetooth, εκεινο που με ενδιαφερει τωρα ειναι το SDS. Το RNS-E που εχω ειναι του 2009 (8E0035192T), θεωρητικα λοιπον εχει SDS. Τιμονι MFL δεν εχω αλλα σχεδιαζω να βαλω. ΔΟκιμαστικα για να δω τις λειτουργιες του SDS και το αν δουλευει φυσικα ειπα να κανω την ρυθμιση απο το engineering mode, και στο υπομενου SDS κανω την επιλογη "SK as PTT button" ή καπως ετσι. Το ερωτημα ειναι ποιο ειναι το κουμπι SK ?
itGfloG Posted December 26, 2009 Posted December 26, 2009 Εβαλα και το bluetooth, εκεινο που με ενδιαφερει τωρα ειναι το SDS. Το RNS-E που εχω ειναι του 2009 (8E0035192T), θεωρητικα λοιπον εχει SDS. Τιμονι MFL δεν εχω αλλα σχεδιαζω να βαλω. ΔΟκιμαστικα για να δω τις λειτουργιες του SDS και το αν δουλευει φυσικα ειπα να κανω την ρυθμιση απο το engineering mode, και στο υπομενου SDS κανω την επιλογη "SK as PTT button" ή καπως ετσι. Το ερωτημα ειναι ποιο ειναι το κουμπι SK ? To skip backward ή αλλιώς το << ....
Giannis20vt Posted December 26, 2009 Posted December 26, 2009 To skip backward ή αλλιώς το << .... Ευχαριστω πολύ. Το εχει δοκιμασει κανεις αυτο;
Giannis20vt Posted December 27, 2009 Posted December 27, 2009 Δεν καταφερα να το κανω να δουλεψει. Το κουμπι παντως (skip backward) δεν πηγαινει πισω οταν το παταω που σημαινει οτι η ρυθμιση του SDS δουλευει. Αλλα οταν το παταω δεν γινεται απολυτως τιποτα, ουτε ηχος ακουγετε ουτε τιποτα. Δεν θα επρεπε να ακουγετε κατι ωστε να αρχισω να μιλαω για φωνητικες εντολες; Θεωρητικα το SDS υπάρχει στο RNS-E αφου στο engineering mode εμφανιζει την επιλογη SDS, ετσι δεν ειναι; Αρα δεν χρειάζεται να κανω upgrade για να ενεργοποιηθει. (ετσι νομιζω)
itGfloG Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 Κανονικά κάνει ένα τόνο και μετά μιλάς...Αν δεν έχεις συνδέσει σωστά το μικρόφωνο σύντομα η κυρία θα σε ενημερώσει πως δεν ακούει κάτι και θα βγει off.. Τώρα στη δικιά σου περίπτωση που δεν ακούς τον τόνο καθόλου , μάλλον για κωδικοποίηση δείχνει...(υποθέτοντας πως η αναβάθμιση σε SDS είναι σωστή) Τσέκαρε coding σε RNS-E , Bluetooth , και μη ξεχάσεις το longcoding του canbus...(νομίζω πως έχει κάποιες διαφορές απο τα A3)
Giannis20vt Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 (edited) Long coding δεν εχει το A4 b6. Οσο αφορα την κωδικοποίηση αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει.... η κωδικοποιηση μου ειναι η εξης: RNS-E: 0301711 Bluetooth: 0010702 Αλλαξα και το κανάλι 62 στο Instruments-17 ώστε να φαίνονται οι επαφες στην οθονη του κανταν (απο 21 το εκανα 23) αλλα δεν βλεπω τιποτα. Παντως η συνομιλια σε τηλεφωνικη συνδεση ειναι πολύ καλη. Edited December 28, 2009 by Giannis20vt
Giannis20vt Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 Τα προβλημα λυθηκε, τελικα το RNS-E μου δεν ειχε SDS και επρεπε να το ενεργοποιησω με το SDS hack. Τωρα ολα ειναι ΟΚ.
itGfloG Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 Ωραία , γιατί η κωδικοποίηση ήταν σωστή και δεν ήξερα τι άλλο να σε συμβουλέψω ... Καλή διασκέδαση...
rai Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 Παρόλο που έχω το rns-e γύρω στους δύο μήνες εγκαταστημένο μόλις χθές ανακάλυψα πως δεν δουλεύει η Αux.Χρειάζεται προγραμματισμό?
mogolfiero Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 (edited) Πρεπει να αλλαξεις θεση στα καλωδια Αλλιως συνδεεται στο Concert και αλλιως στο RNS-e Χρειαζεσαι ενα ΑV-Connector 32pin(το παραλληλογραμμο που εχει διπλα στο Quadlock) και πανω εκει θα συνδεσεις τα 3 καλωδια του AUX (+, - , GND) Απλα βρες ενα σχεδιαγραμμα του Concert ωστε να καταλαβεις ποια ειναι τα 3 καλωδια, αν και σε μενα απο οτι θυμαμαι ηταν 3 ξεμπαρκα Οποτε τα καταλαβαινεις πολυ ευκολα Μετα απο αυτο κανεις και κωδικοποιηση οπως παντα , και του λες οτι εχει και AUX πλεον Edited January 5, 2010 by mogolfiero
Dimitris_Kon Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 Πρεπει να αλλαξεις θεση στα καλωδια Αλλιως συνδεεται στο Concert και αλλιως στο RNS-e Χρειαζεσαι ενα ΑV-Connector 32pin(το παραλληλογραμμο που εχει διπλα στο Quadlock) και πανω εκει θα συνδεσεις τα 3 καλωδια του AUX (+, - , GND) Απλα βρες ενα σχεδιαγραμμα του Concert ωστε να καταλαβεις ποια ειναι τα 3 καλωδια, αν και σε μενα απο οτι θυμαμαι ηταν 3 ξεμπαρκα Οποτε τα καταλαβαινεις πολυ ευκολα Μετα απο αυτο κανεις και κωδικοποιηση οπως παντα , και του λες οτι εχει και AUX πλεον Ρίχτα βρε Αριστείδη ΥΓ : Σου χρωστάω μια φωτό ε? το ξέχασα που να με πάρει .... Δημήτρης
personal Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Μια ερώτηση πως γίνεται το rns-e οταν το ανοίγεις να γράφει (Audi S3 MMI) αντί του (Audi MMI) που γράφει τώρα?
itGfloG Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Μια ερώτηση πως γίνεται το rns-e οταν το ανοίγεις να γράφει (Audi S3 MMI) αντί του (Audi MMI) που γράφει τώρα? Χρειάζεσαι VAG-COM και κάποιο από τα τελευταία firmware....
mogolfiero Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 To καλώδιο αυτό που το βρίσκω? Το AV Connector εννοεις? με τα 32 pin? Πας στην αντιπροσωπεια το βρισκετε στο ΕΤΚΑ και το αγοραζεις Δεν θυμαμαι ακριβως ποσο κανει αλλα πανω απο 10 ευρώ με τιποτα
rai Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 (edited) Ναι αυτό. Σε ερώτηση στην αντιπροσωπεία για το συγκεκριμένο καλώδιο ο υπεύθυνος στα ανταλλακτικά με κοίταγε σαν εξωγήινο. .Έχει κάποιο κωδικό το συγκεκριμένο καλώδιο? Και κάτι ακόμη για να μπούν χειριστήρια στο τιμόνι πρέπει να αλλάχτει το τιμόνι ?? Edited January 13, 2010 by rai
Recommended Posts