Jump to content

Recommended Posts

Posted

το πρόβλημα με τους μηχανικούς είναι ότι δεν ενδιαφέρονται να μάθουν για τεχνικα χαρακτηριστικά ,ή βελτιώσεις οπότε δεν μπορούν να εξακριβώσουν τυχόν προβλήματα εν τη γεννέση τους..

εμείς όμως που αναγκαζόμαστε να τους πληρώσουμε χρυσάφι θέλοντας και μη μαθαίνουμε..

τόσο διάβασμα που'χω ρίξει τελευταία ούτε στην εξεταστική δεν τό'κανα...

Και που εισαι ακομα.... Ακομα ειναι η αρχη, δες και εμενα (που δεν ηξερα τιποτα και τωρα )και θα μαθεις... :sHa_sarcasticlol:

Posted

Και που εισαι ακομα.... Ακομα ειναι η αρχη, δες και εμενα (που δεν ηξερα τιποτα και τωρα )και θα μαθεις... :sHa_sarcasticlol:

:sHa_thumbsup2::biggrinthumb:

Posted (edited)

επειτα από καιρό έχουμε update

το πρόβλημα βρέθηκε τελικά από εμένα(!!!!) και ήταν η αντλία βενζίνης( η bosch 005) η οπόια στην κρύα εκκίνηση πλημμύριζε το κινήτηρα με καύσιμο,

τού είπα από την αρχή να βάλει τη μαμά αντλία και δεν με άκουσε με αποτέλεσμα να γυρίσει μαμά όλο το αυτοκίνητο + εκκεντροφόρους για να πάρει μπροστά..

τέλος πάντων ότι έγινε έγινε να δούμε από δω και μπρός πως θα πάμε.

Παραγγειλα κι'ένα 5πμαρο ρυθμιστή πίεσης για την επιστρεφόμενη μπεκιέρα του Β5 που έχω πάνω, για να φτιάξουμε και το τελικό πρόγραμμα με τσ παιδια και να το βγάλω για στρωσιμο

Μαρινο σαν να ακουγεται θεμα ρυθμισης της αντλιας και οχι η αντλια η ιδια.Πιο πολυ εχει σχεση με την δουλεια στα επιστρεφομενα και στον ρυθμιστη πιεσης παρα η αντλια η ιδια.Γι αυτο πιο πανω σου ειπα για σκουπιδακι στη υποπιεση η στην παροχη του fpr.

Οτι και να ναι το αμαξι σου θελει μεγαλη αντλια για να δουλεψει τα μεγαλα μπεκ.Για να εκμεταλευτεις 3076(500+,-) μπορει να θελει και 2 αντλιες για να μην στεγνωνει.Αλλιως δεν εχει νοημα να βαλεις τοσο μεγαλη τουρμπινα.

Edited by Typhoon
Posted

Μαρινο σαν να ακουγεται θεμα ρυθμισης της αντλιας και οχι η αντλια η ιδια.Πιο πολυ εχει σχεση με την δουλεια στα επιστρεφομενα και στον ρυθμιστη πιεσης παρα η αντλια η ιδια.Γι αυτο πιο πανω σου ειπα για σκουπιδακι στη υποπιεση η στην παροχη του fpr.

Οτι και να ναι το αμαξι σου θελει μεγαλη αντλια για να δουλεψει τα μεγαλα μπεκ.Για να εκμεταλευτεις 3076(500+,-) μπορει να θελει και 2 αντλιες για να μην στεγνωνει.Αλλιως δεν εχει νοημα να βαλεις τοσο μεγαλη τουρμπινα.

μάλλον η αντλία είναι προβληματική γιατί το κάνει όνο στην κρύα εκκίνηση. Οπως και νάχει θα βάλω τον 5άμπαρο ρυθμιστή και θα το δώ πώς δουλεύει.. Σίγουρα θα έχω πρόβλημα με βενζίνες ψηλά δεν το συζητώ ότι θέλω μεγαλύτερη αντλία. Τώρα θέλει ψάξιμο με το πρόγραμμα να γίνει σωστή δουλειά.

Σημερα πήγα απ'το συνεργείο και τόβαλα μπρός. Ακόμα είναι σε ημιάγρια κατάσταση από θέμα ηλεκτρικών κλπ μιάς και στην προσπάθεια του μηχανικού να βρεί τι φταίει τα έβγαλε όλα off (turbotimer, boostcontroller, φώτα,συναγερμό...)

Πρώτες διαπιστώσεις απο'την 1η επαφή μετά από ένα χρόνο σχεδόν απραξίας...

1) το αμάξι έχει γεμίσει κοτσιλιές και βρωμάει σαν λαθρομετανάστης που μόλις πέρασε απ'τα σύνορα...

2) ισως και λόγω έλειψης maf το ρελαντί είναι ασταθές στην αρχή και μετά στρώνει ,όχι όμως τελείως

3) όταν ανεβάζει στροφές έχω κραδασμούς στην καμπίνα όχι όμως στο ρελαντί. Λογικά από βολάν θα είχα και στο ρελαντί αλλά δεν αποκλέιεται να συντονίζει και πιο ψηλά.

έχω όμως αλλάξει και τις βάσεις μηχανής με ελαφρώς σκληρότερες από 034 motorsport.και δεν έχει σφίξει καλά κολιέδες v-band μουπε για να πάρουν τις ανοχές τους σιγά σιγά. Θα δούμε στη πορεία..

από τα θετικά είναι ότι το αμάξι δείχνει πολύ δυνατό και χωρίς τούρμπο (έλειπαν οι σωληνώσεις του intercooler) σηκώνει στροφές αστραπιαία ίσως και λόγω του βολάν μονής μάζας, ο συμπλέκτης είναι μαλακός και προοδευτικός και ο θόρυβος σε νορμάλ επίπεδα ελέω miltek όπως τάχαμε σχεδιάσει με τον Πανίκο..

Θα επανέρθω με φωτόρεπορτάζ...

Posted

εμείς θα τα πούμε από κοντά στην ανηφόρα πρός το βουνό:sHa_sarcasticlol:

Posted

.........

1) το αμάξι έχει γεμίσει κοτσιλιές και βρωμάει σαν λαθρομετανάστης που μόλις πέρασε απ'τα σύνορα...

.............

Μάριε από την κάλαμο είσαι?

Posted

οταν εβαλες βολαν, εκανες ζυγοσταθμιση του βολαν/στροφαλου/τροχαλιας (τουλαχιστον)?

Μου εχουν πει οτι το ιδανικο ειναι να κανεις τετοια ζυγοσταθμιση με μπιελες και πιστονια επισης για να μην εχεις κραδασμους και ανιση φθορα στα μεταλα των μπιελων/στροφαλου. Στην ελλαδα για 4κυλινδρα μοτερ γινεται ευκολα η ζυγοσταθμιση και υπαρχει τεχνογνωσια. Στα 5κυλινδρα δεν γνωριζει κανεις.

Το λεω αυτο γιατι και στο δικο μου, εδω στην αγγλια ολοι λενε οτι πρεπει να ζυγιστει το μοτερ οταν του βαζεις καινουρια πραγματα.Αλλιως πρεπει να εισαι τουλαχιστον σιγουρος οτι ολες οι μπιελες/πιστονια εχουν ακριβως ιδια βαρη, και το βολαν εχει ζυγισμα ιδιο με το εργοστασιακο.

Το δικο μου βολαν μονης μαζας που εβαλα ειναι απειραχτο εργοστασιακο απο αντιστοιχο 5κυλινδρο μοτερ της audi,ατμοσφαιρικο, και πιστευω οτι και παλι επρεπε να ειχε ζυγοσταθμιστει.Με το διπλης μαζας που ειχε το αμαξι, ηταν πολυ πιο ομαλο γενικοτερα.

Posted

οταν εβαλες βολαν, εκανες ζυγοσταθμιση του βολαν/στροφαλου/τροχαλιας (τουλαχιστον)?

:sHa_thumbgoodjob::sHa_thumbsup2:

Posted

Μου εχουν πει οτι το ιδανικο ειναι να κανεις τετοια ζυγοσταθμιση με μπιελες και πιστονια επισης για να μην εχεις κραδασμους και ανιση φθορα στα μεταλα των μπιελων/στροφαλου. Στην ελλαδα για 4κυλινδρα μοτερ γινεται ευκολα η ζυγοσταθμιση και υπαρχει τεχνογνωσια. Στα 5κυλινδρα δεν γνωριζει κανεις.

Το λεω αυτο γιατι και στο δικο μου, εδω στην αγγλια ολοι λενε οτι πρεπει να ζυγιστει το μοτερ οταν του βαζεις καινουρια πραγματα.Αλλιως πρεπει να εισαι τουλαχιστον σιγουρος οτι ολες οι μπιελες/πιστονια εχουν ακριβως ιδια βαρη, και το βολαν εχει ζυγισμα ιδιο με το εργοστασιακο.

Το δικο μου βολαν μονης μαζας που εβαλα ειναι απειραχτο εργοστασιακο απο αντιστοιχο 5κυλινδρο μοτερ της audi,ατμοσφαιρικο, και πιστευω οτι και παλι επρεπε να ειχε ζυγοσταθμιστει.Με το διπλης μαζας που ειχε το αμαξι, ηταν πολυ πιο ομαλο γενικοτερα.

όχι δεν έχω κάνει καμία ζυγοστάθμιση, αν δώ ότι δεν υποφέρεται θα βάλω επάνω το μαμά βολάν και ελπίζω να συνέλθει...

Posted

Μάριε από την κάλαμο είσαι?

αν εννοείς πάνω ή κάτω απ'το αυλάκι Κώστα εγώ είμαι από κάτω, Κορίνθιος :sHa_thumbgoodjob::biggrinthumb:

Posted

δεν γνωριζω τη διαδικασια της ζυγοσταθμισης, ωστοσο εχω διαβασει οτι αν ζυγοσταθμιστει, δεν εχεις τρεμουλο πουθενα στο φασμα των στροφων.

Posted

δεν γνωριζω τη διαδικασια της ζυγοσταθμισης, ωστοσο εχω διαβασει οτι αν ζυγοσταθμιστει, δεν εχεις τρεμουλο πουθενα στο φασμα των στροφων.

Και εκτος αυτου δεν τρωγονται τα μεταλλα του στροφαλου (ατσαλα και γρηγορα)

Posted

άλλη μια παρακίνηση του μηχανικού ήταν αυτή, να μην ασχοληθώ δηλ με τέτοιες λεπτομέρειες...

Posted

η αληθεια ειναι οτι ουτε εγω εχω κανει ζυγοσταθμιση γιατι οπως ειπα κανεις δεν ξερει-μπορει στα 5κυλινδρα, ωστοσο δεν εχω τρεμουλο πουθενα.Προσπαθησα να χρησιμοποιησω αυτουσιο βολαν απο εργοστασιακο, αλλα αυτο δεν λεει κατι μιας και ειναι απο αλλο μοντελο κινητηρα.

Εδω στην αγγλια μπορω να το κανω, αλλα πρεπει να λυσω ολο το μοτερ παλι!! Ειναι πιο ευκολο να βρω ενα στροφαλο/τροχαλια/βολαν και να τα στειλω για ζυγοσταθμιση, και αργοτερα να τα βαλω στο αμαξι.

Αλλιως, αν το εργοστασιακο βολαν αντενδεικνεται για τη ροπη που θα βγει, καλως το βολαν μονης μαζας, και ιδανικα με ζυγοσταθμιση. Αν ομως δεν ξεπερνας τη ροπη, τοτε μπορεις να μεινεις και στο εργοστασιακο.

Posted

παιδιά το καλύτερο μηχάνημα αν θυμάμαι καλά αυτή τη στιγμη γυρνάει 1500στρ. θεωρω ότι είναι πολύ λίγο.

επίσης για να τα λέμε τα πράγματα ως έχουν τι ζυγοστάθμιση να κάνεις αφού με το που μπουν όλα επάνω ιμάντες κτλ μεταβάλλεται η ζύγιση και μάλιστα με γεωμετρική πρόοδο.Επίσης με την πάροδο του χρόνου πάλι τα κιλά δε θα είναι ίδια αφού ούτε ο ιμάντας ασκεί πάντα το ίδιο φορτίο ούτε η πίεση στους θαλάμους είναι ίδια.

όλα είναι σχετικά πάντως.φυσικά και πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία δεν είναι λογικό στη μια πλευρά πχ να είναι μισό κιλό και στην άλλη 1,5.αυτό το δέχομαι.άλλα κάτι περίεργα που έχω ακούσει ότι και σε καινούργιο κανονικά θέλει ξήλωμα και ζύγισμα με βάρη ή άλλαξες πλατώ και ξαναθέλει ζύγισμα ή άλλαξες τροχαλία στροφάλου και χάλασες το ζύγισμα τα ακούω βερεσε:sFi_gunsmilie:

Posted

παιδιά το καλύτερο μηχάνημα αν θυμάμαι καλά αυτή τη στιγμη γυρνάει 1500στρ. θεωρω ότι είναι πολύ λίγο.

επίσης για να τα λέμε τα πράγματα ως έχουν τι ζυγοστάθμιση να κάνεις αφού με το που μπουν όλα επάνω ιμάντες κτλ μεταβάλλεται η ζύγιση και μάλιστα με γεωμετρική πρόοδο.Επίσης με την πάροδο του χρόνου πάλι τα κιλά δε θα είναι ίδια αφού ούτε ο ιμάντας ασκεί πάντα το ίδιο φορτίο ούτε η πίεση στους θαλάμους είναι ίδια.

όλα είναι σχετικά πάντως.φυσικά και πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία δεν είναι λογικό στη μια πλευρά πχ να είναι μισό κιλό και στην άλλη 1,5.αυτό το δέχομαι.άλλα κάτι περίεργα που έχω ακούσει ότι και σε καινούργιο κανονικά θέλει ξήλωμα και ζύγισμα με βάρη ή άλλαξες πλατώ και ξαναθέλει ζύγισμα ή άλλαξες τροχαλία στροφάλου και χάλασες το ζύγισμα τα ακούω βερεσε:sFi_gunsmilie:

αν είναι όπως τα λές όντως δεν έχει και πολύ αξία .Στην δικιά μου περίπτωση όμως με αλλαγή σε μπιελοπίστονα και μέταλλα στροφάλου ίσως να έχει παρεκλίνει παραπάνω σε συνδυασμό με το βολάν.

άπ'την άλλη όπως λέει και ο Βασίλης θα πρέπει να ανοιχτεί πάλι το μοτέρ οπότε φέξε μου...

Κάπου είχα διαβάσει στο audizine για συντονισμούς που έχουν οι clutchmasters σε συνδυασμό με βολάν, μάλλον φταίει πιο πολύ ο δίσκος παρά η ζυγοστάθμιση.

θα το δώ μόλις κάνω βόλτα και θα επανέλθω με review..

Posted

Κωστα, δεν νομιζω να εχει σημασια στις ποσες στροφες ζυγοσταθμιζονται τα μοτερ. Ωστοσο εγω το βλεπω και ως εξης: Tο διπλης μαζας βολαν μεταξυ αλλων απορροφα και κραδασμους που προκαλλουνται απο φυσιολογικη φθορα οπως λες(ιμαντες,αλλαγες σε ολα τα κινουμενα μερη του μοτερ κλπ). ΟΤαν βαζεις μονης μαζας, και solid, τοτε καπου θα πανε ολοι αυτοι οι κραδασμοι, και το πλατο δεν μπορει να τους απορροφησει ολους (ή ο δισκος), οποτε η φθορα θα ειναι ταχυτερη. Θα μου πεις, θα ειναι παντα καποια φθορα εκει, γι'αυτο και τα αγωνιστικα μοτερ λυνονται συνεχεια. Στα δικα μας, ισως να χρειαζεται αλλαγη και ελεγχος των μεταλλων συντομοτερα. Το ζητημα ειναι να μην γινει κανα μπαμ απο το πουθενα, και κλαις τα λεφτα και τον κοπο!

Εγω παντος βρηκα οτι το βολαν στο δικο μου κοστιζει καπου 500 ευρω καινουριο, αντεξε το προηγουμενο μεχρι και 62κιλα ροπη(μοτερ) και ηδη τωρα δεν βγαζω παραπανω σε νουμερο,απλα το ιδιο σε περισσοτερες στροφες. Πιστευω οτι θα αντεξει, και συν τοις αλλοις μου δινει και πιο ομαλη αισθηση για καθημερινη οδηγηση. Στην επομενη αλλαγη δισκου, θα επανελθω στο εργοστασιακο μου.

• 3 weeks later...
Posted

λοιπόν φίλε μετά από αρκετό καιρό ξαναγυρίζουμε στα παλιά...

όπως είπα γύσισα σε μαμά αντλία και το αμάξι πήρε μπροστά αλλά μέχρι να ζεσταθεί καπνίζει στο γκάζι πράγμα πο δε συμβαίνει όταν ζεσταθεί καλά όπου δεν καπνίζει καθόλου.

Ετσι όπως δουλεύει αν βάλω την μεγάλη αντλία για κάποιο αγνωστο λόγο τα ίδια μπέκ ψεκάζουν περισσότερο με αποτέλεσμα να πνίγεται και να βραχυκυκλώνουν τα μπουζί. Αυτό λογικά γίνεται από αδυναμία επιστροφής της έξτρα βενζίνης πίσω στο ντεπόζιτο με αποτέλεσμα να αυξάνεται η πίεση στα μπέκ. Δοκίμασα και αλλο ρυθμιστή πάνω στη μπεκιέρα με χειρότερα απότελέσματα από τον μαμα 3μπαρο και κατέληξα να παραγγείλω τον aeromotive με το ενσωματωμένο οργανάκι πίεσης και την εξαιρετική ακρίβεια για να για να δώ τι τελικά συμβαίνει.

από την άλλη είναι γνωστό ότι στην κρύα εκκίνηση τα μίγμα είναι πιο πλούσιο, οπότε αν δεν ρυθμιστεί από το πρόγραμμα το πόσο θα ψεκάζουν μπορεί να γίνεται και από κεί η ζημιά.θα το μάθουμε κι'αυτό λίαν συντόμως...

πρόβλημα 2.. οι v-band κολιέδες της πολλαπλής με το τούρμπο και τούρμπο downpipe έχαναν και οι δύο ... Αφού τα πήρα στο κρανίο και έβρισα θεούς και δαίμονες με την τύχη μου ( κάποιοι φίλοι γνωρίζουν καλά....) τελικά βρήκαμε και από κεί άκρη . Ο 1ος στάμάτησε με λίγο ειδικό γράσσο και ο 2ός έχανε λόγω κατασκευαστικής ατέλειας του κολλιέ στο downpipe που ήταν λίγο στραβός και είχε έρθει παραγγελία απ'την Argtronic στον Καναδά παρακαλώ...Αμα σου κάθεται εκεί στραβή στη κατ'τα άλλα άψογη δουλειά τι να περιμένεις από τάλλα...

πάμε τώρα και στα θετικά της 1ής βόλτας στα γύρω στενά .

το μοτέρ δέιχνει να έχει πολύ ψυχή από χαμηλά ,ακόμα και ατούρμπιστο και χωρίς πολύ γkάζι η ροπή είναι αρκετή ώστε να μη σε κάνει να το βαριέσαι. Σίγουρα πάιζει το ρόλο της η καλή συμπίεση των JE (9,25: 1) και οι εκκεντρόφόροι της cat (3651) πού δουλεύουν καλά στις μεσαίες. Το "θηρίο " κάπου εκεί στις 3800 έκανε ηχητικά αισθητή την παρουσία του με το γνωστό μαγικό ήχο τών garettoσαυρων :icon_turbo:και μου έφτιαξε το κέφι για τα καλά... Ας όψετε το στρώσιμο...

ο συμπλέκτης της clutchmasters έχει απίστευτα μαλακό πεντάλ και νορμάλ εμπλοκή για aftermarket εξάφτερο, για την ακρίβεια μου θυμίζει το συμπλέκτη του fabia του πατέρα μου... Μένει να δείξει και την αντοχή του βέβαια στη σκληρή χρήση που θα επακολουθήσει

το βολάν που έβαλα παρότι δεν είναι σεταρισμένο γι'αυτό το δίσκο δεν κάνει ιδιαίτερο θόρυβο στο ρελαντί, θα δούμε όμως στην πορεία

Ο μπάσος ήχος από την miltek σε συνδυασμό με το 76άρι downpipe και μεσαίο είναι άπίστευτα γλύκός και όχι κουραστικός για μένα δικαιολογεί απόλυτα το κόστος της μιας και την επέλεξα με γνόμωνα (και) το ήσυχο ταξίδι στον αυτοκινητόδρομο (ώς γνωστον αυξήθηκε η οικογένεια...)

Τέλος οι κραδασμοί που λέγαμε έπεσαν αρκετά (όχι τελείως ) μετά από το σφίξιμο κολιέδων κλπ

αυτά σαν 1η εντύπωση, θα επανέλθω με logs

Posted

o clutchmasters έχει πλατω sachs?

δίσκος και πλατώ είναι clutchmasters ,το βολάν είναι διαφορετικό

Posted

δίσκος και πλατώ είναι clutchmasters ,το βολάν είναι διαφορετικό

Τι έκανες τελικά,το πήρες ή όχι?

Posted

Τι έκανες τελικά,το πήρες ή όχι?

και ο Αγιος φοβέρα θέλει... Μετά τα μπινελίκια στρώθηκε στη δουλειά ..

Posted

και ο Αγιος φοβέρα θέλει... Μετά τα μπινελίκια στρώθηκε στη δουλειά ..

Μακάρι φίλος...

• 2 weeks later...
Posted

σήμερα πήρα το αμάξι για στρώσιμο με μαμά αντλία μπεκιέρα και ρυθμιστή πίεσης. Τό πρόγραμμα πρός το παρόν είναι mafless από overload και δείχνει πολύ καλό σε απόκριση και λειτουργία (βέβαια ακόμα δεν τσαρουχώνουμε...) στην κρύα εκκίνηση έχει λίγο άγριο ρελαντί και ίσως γιαυτό να γυρίσω σε maf αργότερα.

Οσον αφορά το θέμα spool τα νέα είναι μάλλον ευχάριστα καθώς στην εθνική και με 6η πατώντας ελαφρώς από 3500 σαλ το θηρίο σήκωνε πίεση..

για να δούμε γιατί ακόμα έχουμε δρόμο για καψιμο....