Jump to content

Recommended Posts

Posted

μια τελευταία αγορά από ebay ,το σερβό του rs4, το βρήκα σχεδόν τσάμπα 75 ευρώ και είναι σαν καινούργιο (ήταν μοντέλο 2006)

post-283-12694695978812_thumb.jpg

Posted

ένα (μάλλον μικρό) θέμα υπάρχει και με το τούρμπο, η τρύπα εισαγωγής λαδιού κανονικά πρέπει να είναι κάθετη,σε αυτό είναι οριζόντια προφανώς γιατί ήταν φτιαγμένο με τοποθέτηση σε spa manifold που κοιτάει επάνω και όχι pagparts που κοιτάει κάτω. Ο μηχανικός λέι ότι δεν είναι πρόβλημα σε πίεση λαδιού αλλά στο ρελαντί όταν η πίεση είναι χαμηλή,υπάρχει πιθανότητα να μην φεύγει ευκολα το λάδι στην εξαγωγή.

στη φωτο είναι μαρκαρισμένη η εισαγωγή λαδιού,ε την τοποθέτηση να είναι όπως φαίνεται οριζόντια

Αν γνωρίζει κανείς κάτι σχετικό ας το πεί

post-283-12694691463663_thumb.jpg

Ε? Ξεβίδωσε τα cold side, hot side και γύρνα το cartridge εκεί που σε βολεύει . Το turbo ειναι κατευθείαν από Tial

Posted

Ε? Ξεβίδωσε τα cold side, hot side και γύρνα το cartridge εκεί που σε βολεύει . Το turbo ειναι κατευθείαν από Tial

Πολυ σωστα ...

Ηλιας ...

Posted

Γιαυτό υπάρχει η δυνατότητα περιστροφής του και οι βίδες που το επιτρέπουν.. Και γω το γύρισα, ήταν εντελώς ανάποδα Μαρίνο.

Δημήτρης

Posted

Γιαυτό υπάρχει η δυνατότητα περιστροφής του και οι βίδες που το επιτρέπουν.. Και γω το γύρισα, ήταν εντελώς ανάποδα Μαρίνο.

Δημήτρης

θα το γυρίσω λοιπόν ,μου τόπε και ο μηχανικός μου ,στη σωστή θέση

Περιμενω οδηγιες από dog να χρονίσω εκκεντροφόρους και μου βγήκε και το πρόβλημα με τίς βίδες των τελευταίων που βρίσκουν επάνω στο μεταβλητό όπως σας έδειξα και στη φωτό

post-283-12695490427846_thumb.jpg

Απότι είδαμε αν το φάμε λίγο θα περνούν οι βίδες άνετα,ελπίζω μόνο να μην γίνει καμιά στραβή για να κλείσουμε επιτέλους και το καπάκι...

Posted (edited)

Περιμενω οδηγιες από dog να χρονίσω εκκεντροφόρους και μου βγήκε και το πρόβλημα με τίς βίδες των τελευταίων που βρίσκουν επάνω στο μεταβλητό όπως σας έδειξα και στη φωτό

DSC05166 copy.jpg

Απότι είδαμε αν το φάμε λίγο θα περνούν οι βίδες άνετα,ελπίζω μόνο να μην γίνει καμιά στραβή για να κλείσουμε επιτέλους και το καπάκι...

Μισό για να καταλάβω : Εσύ θα χρονίσεις εκκεντροφόρους? Και έχεις και θέμα με τις βίδες? Πρόσεξε κακομοίρη μου, μην γίνει τίποτα λάθος, ξέρεις τις συνέπειες έτσι? Επίσης ξέρεις ότι στο σφίξιμο, πηγαίνεις μισή μοίρα πίσω? Ασε τον χρονισμό σε κάποιον που ξέρει, είναι πάρα πολύ κρίσιμο Μαρίνο - γνώμη μου.

Δημήτρης

Edited by dimitris A4TFSIQ
Posted

Μισό για να καταλάβω : Εσύ θα χρονίσεις εκκεντροφόρους? Και έχεις και θέμα με τις βίδες? Πρόσεξε κακομοίρη μου, μην γίνει τίποτα λάθος, ξέρεις τις συνέπειες έτσι? Επίσης ξέρεις ότι στο σφίξιμο, πηγαίνεις μισή μοίρα πίσω? Ασε τον χρονισμό σε κάποιον που ξέρει, είναι πάρα πολύ κρίσιμο Μαρίνο - γνώμη μου.

Δημήτρης

τρελός είσαι? Αυτά είναι για τα αμερικανάκια του audizine ,δεν παίζω εγώ με εκκεντροφόρους προτιμώ τους μηχανικούς...Αυτό πάντως με τις βίδες που βρίσκουν είναι πολύ κουφό τη στιγμή που στο επίσημο site της catcams λενε ότι μπαίνει ο μεταβλητός στους 3651...

Posted

τρελός είσαι? Αυτά είναι για τα αμερικανάκια του audizine ,δεν παίζω εγώ με εκκεντροφόρους προτιμώ τους μηχανικούς...Αυτό πάντως με τις βίδες που βρίσκουν είναι πολύ κουφό τη στιγμή που στο επίσημο site της catcams λενε ότι μπαίνει ο μεταβλητός στους 3651...

Έχω πάθει και εγώ ήττες, από τις οδηγίες στα site άστα να πάνε.. Ανάξια εμπιστοσύνης τελικά..

Δημήτρης

Posted

Προσεξε με τους cat μην "στριψει" καποιος εκκεντροφορος πανω στο γραναζι.

Το ειδα το εργο εδω πανω σε ενα Α6 και δεν ηθελε το αυτοκινητο να παρει μπρος.

Posted

Προσεξε με τους cat μην "στριψει" καποιος εκκεντροφορος πανω στο γραναζι.

Το ειδα το εργο εδω πανω σε ενα Α6 και δεν ηθελε το αυτοκινητο να παρει μπρος.

δεν τους ζορίσαμε,μόλις είδαμε ότι κολλάνε σταματήσαμε να γυρνάμε στρόφαλο. Στην αρχή νομίσαμε ότι έβρισκε βαλβίδα στο πιστόνι ,μετά είδε ο γάτος τη βίδα του εκκεντροφόρου...

Posted

δεν τους ζορίσαμε,μόλις είδαμε ότι κολλάνε σταματήσαμε να γυρνάμε στρόφαλο. Στην αρχή νομίσαμε ότι έβρισκε βαλβίδα στο πιστόνι ,μετά είδε ο γάτος τη βίδα του εκκεντροφόρου...

Αστα μην περιγραφεις αλλο....

Απλα προσεχε φιλε.

Αυτος ηταν και ο λογος που απεριψα τους cat καθετα.

Εχει γινει και στον φιλο μου "το μπιφτεκι" το ιδιο με τους 53 στο S3 αλλα εκεινος ειχε χτυπησει βαλβιδες δεν προλαβε καν..... :new_killpc:

Τεσπα ο Θεος βοηθος

Posted

Αστα μην περιγραφεις αλλο....

Απλα προσεχε φιλε.

Αυτος ηταν και ο λογος που απεριψα τους cat καθετα.

Εχει γινει και στον φιλο μου "το μπιφτεκι" το ιδιο με τους 53 στο S3 αλλα εκεινος ειχε χτυπησει βαλβιδες δεν προλαβε καν..... new_killpc.gif

Τεσπα ο Θεος βοηθος

Μη νομίζεις,και οι srick που είχε στο συνεργείο είχαν το ίδιο πρόβλημα.Βασικά h catcams προφανώς δεν βγάζει εκκεντροφόρους για μεταβλητό ,απλώς οι 3651 λόγω μικρού σχετικά βυθίσματος και ήπιων χαρακτηριστικών δουλεύουν και με μεταβλητό.

Μάλλον ο μή μεταβλητός χρονισμός θα έχει πιο μαζεμένο σασί και δεν έχει πρόβλημα, έτσι κι'αλλιώς έχουμε κάνει πατέντα μιας και βάλαμε μεταβλητό στην AGU κυλινδροκεφαλή ...

Posted

post-283-12695490427846_thumb.jpg

Μαρινο,το παιδι στο οποιο εδωσα τον cat εισαγωγης που ειχα,ειχε το ιδιο προβλημα με σενα με καπακι με μεταβλητο.Αυτος αγορασε τον cat απο site απο αμερικη,αλλα οταν τον πηρε εβρισκαν οι βιδες.

Για αυτο αγορασε τον δικο μου που δεν εχει βιδες στο γραναζι.

Επειδη το εψαξε,αυτοι που εχουν βιδες στο γραναζι ειναι για bigort χωρις μεταβλητο,ενω χωρις βιδες ειναι για μεταβλητα.

Παντως και τον δικο του τον πουλησε ευκολα.

Απο τη κρητη ειναι,γραφει gtc.

Posted

Μαρινο,το παιδι στο οποιο εδωσα τον cat εισαγωγης που ειχα,ειχε το ιδιο προβλημα με σενα με καπακι με μεταβλητο.Αυτος αγορασε τον cat απο site απο αμερικη,αλλα οταν τον πηρε εβρισκαν οι βιδες.

Για αυτο αγορασε τον δικο μου που δεν εχει βιδες στο γραναζι.

Επειδη το εψαξε,αυτοι που εχουν βιδες στο γραναζι ειναι για bigort χωρις μεταβλητο,ενω χωρις βιδες ειναι για μεταβλητα.

Παντως και τον δικο του τον πουλησε ευκολα.

Απο τη κρητη ειναι,γραφει gtc.

δεν πειράζει εμείς θα πρωτοτυπήσουμε πάλι και θα τα κάνουμε να χωρέσουν. Δεν τόχεις ακούσει πώς όλοι οι καλοί χωράνε???

Posted

δεν πειράζει εμείς θα πρωτοτυπήσουμε πάλι και θα τα κάνουμε να χωρέσουν. Δεν τόχεις ακούσει πώς όλοι οι καλοί χωράνε???

Με λιγο italian tuning ολα γινονται.

Posted (edited)

Τον μεταβλητό τον επέλεξες Μαρίνο για να έχεις καλύτερη ροή σωστά?

Δημήτρης

Edited by dimitris A4TFSIQ
  • 3 weeks later...
Posted (edited)

αγόρασα και την πεταλούδα από R32 των 75 χιλ από το γνωστό μέρος... Μπαίνει κουτί στο Β6 και ταιριάζει με την καλωδίωση και τον εγκέφαλο των Β6-Β7 με 1.8τ.

VW: 022133062AA

VDO: 408.238 / 329/001

Οσοι πιστοί....

Edited by mariosA4
Posted (edited)

ηρθε επιτέλους η βάση μηχανής από b7 για αντiκατάσταση της δικιάς μου μιάς και έβρισκε πάνω της το τούρμπο.Για να δουμε θα χωρέσουν επιτέλους...

την πήρα από Γερμανία μεταχειρο από την εταιρία rar (riedel-autorecycling.de) την οποία και συστήνω ανεπιφύλακτα

post-283-12719493053631_thumb.jpg

Edited by mariosA4
Posted

καλη συνεχεια Μαριε, πιστευω παντως η 3076 που εχεις ειναι πιο δυνατη απο τη δικη μου.Εμενα δεν μου εμειναν $$$ για ΗΤΑ οποτε προτιμησα τη φτηνη λυση!(+/- την περιπτωση που πρεπει να αλλαξω το hotside με .63 αν δεν μου αρεσει αυτο που πηρα!)

Posted (edited)

καλη συνεχεια Μαριε, πιστευω παντως η 3076 που εχεις ειναι πιο δυνατη απο τη δικη μου.Εμενα δεν μου εμειναν $$ για ΗΤΑ οποτε προτιμησα τη φτηνη λυση!(+/- την περιπτωση που πρεπει να αλλαξω το hotside με .63 αν δεν μου αρεσει αυτο που πηρα!)

ευχαριστώ βασίλη,δεν νομίζω να έχει ιδιαίτερες διαφορές σε δύναμη με την απλή , άντε να κρατάει λίγο καλύτερα ψηλά. Για το spool την παρήγγειλα ΗΤΑ γιατί δεν έκανα υπερκυβισμό,αλλά απ'την άλλη έχω hotside 82άρι οπότε πάλι θα χάνω. Αν δω ότι αργει πολύ θα αλλάξω κιεγώ hotside σε 63άρι και θα δούμε

Edited by Dimitris_Kon
ορθογραφία
Posted

ευχαριστώ βασίλη,δεν νομίζω να έχει ιδιαίτερες διαφορές σε δύναμη με την απλή , άντε να κρατάει λίγο καλύτερα ψηλά. Για το spool την παρήγγειλα ΗΤΑ γιατί δεν έκανα υπερκυβισμό,αλλά απ'την άλλη έχω hotside 82άρι οπότε πάλι θα χάνω. Αν δω ότι αργει πολύ θα αλλάξω κιεγώ hotside σε 63άρι και θα δούμε

Άντε Μαρίνο τελειώνεις :biggrinthumb:

Δημήτρης

Posted

θα εχει ενδιαφερον να δει κανεις αν αξιζει τα λεφτα της η hta

εγω παλι θα δοκιμασω πρωτα την .82 και μετα θα αλλαξω μονος την turbine housing αν δω οτι θελω ακομα γρηγοροτερο σπουλαρισμα.

Posted

νομίζω και ο δημήτρης ΗΤΑ 3076r πρέπει να έχει βάλει,απότι μου χει πεί έχει γρήγορο spool και καλή δύναμη ψηλά,βέβαια το δικό του είναι 2λιτρο tfsi και άμεσο ψεκασμό και μεταβλητό χρονισμό...