tasosS3 Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 (edited) Δημητρη να σου πω. Σκεφτομαι τι ακριβως θα εξυπηρετει ενα 4λιτρο biturbo μοτερ με 800αλογα σε καροτσα Β5? Ουτε χρονο σε dragster θα κανει ουτε χρονο σε πιστα σε κανα track day κλπ αλλα και στην τελικη και απο τα κοντραδικα που κυκλοφορουν δεν ειναι και ο καλυτερος συνδυασμος αρα κατα την γνωμη μου και παλι θα σου πω να το δεις πιο ζεστα το "μικροτερο" μοτερ και πιστευω οτι και θα σου αρεσει να παρεις μια γευση απο πιστα και γιατι οχι και σε καποιο αγωνα dragter ή RWYB. Θα μου πεις οτι θελεις χρηματα και για στησιμο κλπ αλλα θα σου απαντησω οτι μπορει απο ενα project να εξελιχθει σε κατι αλλο που δεν μπορεις αυτη την στιγμη να σκεφτεις. Edited April 20, 2010 by Dimitris_Kon ορθογραφία
mammos Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 (edited) Δημητρη κατ'αρχην καλη συνεχεια με το project που εχεις στο μυαλο σου και οτι χρειαστεις πες μου. Η γνωμη μου ειναι να πας σε vr6 κνητηρα.Η 034motosport εχει οτι χρειαζεται για να μπει αρχικα ο κινητηρας πανω σε σασι Α4 και μετα οτιδηποτε χρειαζεται απο πλευρας tuning.Δεν χρειαζεται η παραμικρη πατεντα για να δουλεψει ο vr6 σε Α4. Στην αμερικη εχουν φτιαξει πολλα Α4 με τετοιο κινητηρα και η αποδοση τους ειναι αρκετα καλη. Σκεψου το και αυτο και οτι χρειαστεις πες μου... Edited April 20, 2010 by Dimitris_Kon ορθογραφία
The Dog Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 (edited) Διαφωνώ. βεβαίως θα κάνει χρόνους σε dragster. Σε track-day έχεις δίκαιό. Θα θέλει πολύ ballast πίσω Σε ανάβαση by default δεν θα μπορεί να πρωταγωνιστεί επίσης λόγο βάρους. Ps1...Δυνατά VR6 μοτερ έχουνε προβλήματα με την κεφαλή. Την σηκώνουν...Θέλει δουλειά με πιο χοντρά studs και o-rings.. PS2.... καλή η billet 6262 άλλα υπάρχουν πολύ καλύτερες επιλογές στην αγορά... Edited April 20, 2010 by Dimitris_Kon ορθογραφία
tasosS3 Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 Mr ροτβαιλερ Οταν λεμε μπορει να τρεξει σε dragster ναι σιγουρα μπορει αφου δεν θελεις κατι "τοσο ιδιαιτερο" απο αποψη στησιματος σε σχεση με πιστα σιρκουι κλπ αλλα αλλο να τρεχεις απλα και αλλο να διακρινεσαι απο αποψη τουλαχιστον οι χρονοι να ειναι ισαξιοι με τα αλογα
Alex Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 Αντε ρε παιδια...καταληξτε καπου...με εχει φαει η αγωνια τι μοτερ θα βαλετε...
Dimitris_Kon Posted April 21, 2010 Author Posted April 21, 2010 Αντε ρε παιδια...καταληξτε καπου...με εχει φαει η αγωνια τι μοτερ θα βαλετε... Πέρα από τη πλάκα εσένα ποιά η γνώμη σου, όταν ο απόλυτος στόχος είναι η ιπποδύναμη και ροπή? Δημήτρης
antrikos13 Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 (edited) O V8 Πιστεύω ειναι η καλυτερη επιλογη.Εχει κυβικα και μπορει να δουλεψει με 2 μεγαλες τουρμπινες...Οπως μου ειπε και ενας φιλος δυο 3076 βγαζουν περιπου 1250 αλογακια μοτερ....... Edited April 21, 2010 by Soki
Alex Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 (edited) Πέρα από τη πλάκα εσένα ποιά η γνώμη σου, όταν ο απόλυτος στόχος είναι η ιπποδύναμη και ροπή? Δημήτρης Δεν κανω πλακα ανα αυτο εβγαλα προς τα εξω... Kοιτα...ειμαστε τα ιδια σκ@τ@...δηλαδη της υπερβολης...ολα μεγαλα...μοτερ τουμπινες... Αλλα στην πραξη στο δικο μου αυτοκινητο με μια ταπεινη 2871 εκανα μια χαρα την δουλεια μου για αρχη...! Εγω συμφωνω με ολους...τωρα που θα καταληξετε...δεν ξερω... Το θεμα ειναι να μην τραβηξει πολυ το πραγμα...περα απο αυτο το project...υπαρχουν και τα προσωπικα σας αυτοκινητα να ασχοληθειτε... Εγω πιστευω πρεπει να αποφυγετε τα περιπλοκα και συνθετα πραγματα... Λιγο πολυ ολοι ξερετε τι γινετε οταν μπλεκεις... Και οπως βλεπεις ειμαι πολυ διακριτικος...και δεν κανω ερωτησεις πολλες...θελω να δω που θα καταληξει ολο αυτο! Edited April 21, 2010 by Dimitris_Kon ορθογραφία
stage6 Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 o 3λιτρος tfsi? τον εχετε σκεφτει; ειδα προσφατα σε Α6 και δεν ηξερα καν οτι υπηρχε.
Alex Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 o 3λιτρος tfsi? τον εχετε σκεφτει; ειδα προσφατα σε Α6 και δεν ηξερα καν οτι υπηρχε. Για να βρεις τροπετο...πρεπει να περασουν καποιοι μηνες....
The Dog Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 (edited) Εκτός αυτού πρέπει να υπολογίσετε στην εξίσωση και τα breakdowns. Αμάξι με 1000hp δεν αντέχει για πολύ.... Καλώς η κακώς μπαίνουμε σε θολά νερά με αυτές τις ιπποδύναμης ,και δεν μπορείς να ξέρεις τι να περιμένεις,και τι θα σπάσει. Ελάχιστη (και αν...) το έχουν δοκιμάσει ... Μάλλον αυτό είναι το τίμημα το να είσαι πρωτοπόρος Edited April 21, 2010 by Dimitris_Kon ορθογραφία
Alex Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 Μάλλον αυτό είναι το τίμημα το να είσαι πρωτοπόρος Πιστευω με μια ελαφρια καροτσα και 500 αλογακια...μια χαρα ειναι απο ενα τετρακυλινδρο...για να κανεις την Κ@βλ@ σου...ολα τα αλλα τα βλεπω οχι θολα χλωμα! Αποψη μου παντα.......
tasosS3 Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 (edited) Alex για δωσε μια ποιο συγκεκριμενη αποψη δλδ τυπο μοτερ κυβισμο κλπ και τουρμπινα. Οχι τπτ αλλο αλλα να δουμε και "δημοκρατικα" τι πιστευει ο καθενας....για να το πω πιο απλα τι θα εκανε ο καθενας αν του δινοταν η ευκαιρια αυτη. Edited April 21, 2010 by tasosIX
simon a4 Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 Ένα καινουριο μοτέρ από RS6 πόσο βγαίνει αλήθεια? :new_lol: Πραγματικά πορωτικό..... Ειχα δει εναν Θεσσαλονικη πριν απο ενα χρονο περιπου και τον εδιναν 25000!!!
Alex Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 Alex για δωσε μια ποιο συγκεκριμενη αποψη δλδ τυπο μοτερ κυβισμο κλπ και τουρμπινα. Οχι τπτ αλλο αλλα να δουμε και "δημοκρατικα" τι πιστευει ο καθενας....για να το πω πιο απλα τι θα εκανε ο καθενας αν του δινοταν η ευκαιρια αυτη. Τασο τυπο μοτερ δεν ξερω.Παντως θα προτεινα καροτσα Β5 ξυλωμενη μεσα τα παντα ολα και ενα μοτερακι 1.8 τεζα...τουρμπινες ειναι το μονο ευκολο τι θα μπει...με 5 σελιδες τοπικ θα μπει η καταλληλη... Προτεινω απλα πραγματα...για την φαση και μονο! Τα παραπανω που βλεπουμε δεν τα βλεπω εφικτα με τιποτα.Πολλα λεφτα.Πολλα. Και θα παρει και χρονο πολυ.
georgio3gr Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 Οντως οι τιμες ειναι λιγο δαγκωμενες για τα μοτερ αυτα... Στον ΟΔΔΥ σκεφτηκατε να δειτε μηπως βρειτε κομπλε για ανταλλακτικα κανα RS6; Και αν πληρωσεις επι τοπου παιρνεις τα παντα στην μιση τιμη...
Aristos Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 (edited) Aν και αποφεύγω να γράφω,για ευνόητους λόγους,θα πω απλά να μην 'κολλάτε' στο 800hp. Βάζεις ένα στόχο,κάνεις ένα λογαριασμό,κοιτας την τσέπη σου και ανάλογα προχωράς. Οπως και να έχει,η team,κοιτάει να κάνει κάτι το οποίο θα είναι εκτός των συνηθισμένων. Αυτοκίνητα των 400-500hp υπάρχουν,και τα δικά μας εκεί είναι περίπου,οπότε δεν τιθεται καν θέμα για τετοια νουμερα. Η ιδέα ξεκίνησε απο τον Δημήτρη και στην συνέχεια την υποστηρίζουμε και εμείς(εκτός απο μένα), μιας και είμαστε παρεα,φυσικά παίζει το οικονομικό αλλά το project δεν θα γίνει σε 6-12 μηνες, μπορεί να πάρει και 3 χρόνια αλλά όλη η κ&%$^* της αναμονής,των πλάνων αλλά και της συνέχειας είναι μεγάλη. Υπάρχουν κάποια πράγματα τα οποία δεν μπορούμε να αναφερθούμε,όπως πχ άνθρωποι που γουστάρουν την ιδέα μας και θα υπάρξει και οικονομική ενίσχυση...παίζουν πολλά. Κατα τα άλλα,γουστάρω που γίνετε τόση συζήτηση και ευχαριστώ όλους όσους που βοηθάνε είτε με τις γνωσεις τους,είτε με τις ιδέες τους.... Edited April 21, 2010 by Dimitris_Kon ορθογραφία
Dimitris_Kon Posted April 21, 2010 Author Posted April 21, 2010 Ο στόχος είναι η απόλυτη ιπποδύναμη και ροπή και οι χρόνοι σε 400 και 1000. Η Β5 καρότσα είναι η ελαφρύτερη από ο,τιδήποτε άλλο σε 4κίνητο με τόρσεν που αντέχει τη δύναμη αυτή, σε συνδυασμό με μετάδοση από S2/S4. Η λύση του 3.0tfsi απορρίπτεται λόγω τροφοδοσίας που είναι περιοριστική για οτιδήποτε πάνω από 600 max, ενώ επιπλέον ο 1.8Τ απορρίπτεται επίσης, καθώς σε εφαρμογές πάνω από 600 ακόμα και με υπερκυβισμό, σκίζονται τα καβαλέτα του στροφάλου, λόγω κατασκευαστικής αδυναμίας στο μπλοκ. Τέλος, έχουν βρεθεί 2 μοτέρ μέχρι στιγμής, ένα 2.7Τ στα 2500 ευρώ και ένα V8 του RS6 στα 4.500. Σημειωτέον : όλες οι απόψεις ακούγονται και θέλω να ακούσω και άλλους π.χ. sylvester, typhoon κλπ.. Δημήτρης
michpan Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 Προτείνω δύο κινητήρες 1.8Τ μπρος-πίσω αλα MTM! Μιχάλης
mariosA4 Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 εγώ πάντως επιμένω στον 2.7 από rs4. Υπάρχει συμβατότητα στα πάντα, μηχανές βρίσκουμε και από ebay και με 2 καλά τούρμπο πιστευώ σε 1η φάση τα 800 τα έχει Δημήτρη. κεί πιστεύω ότι δεν ξεφεύγεις και οικονομικά . ¨οσον αφορά τον v8 από rs6 έχεις το πλεονέκτημα ότι θα είναι πιο οδηγήσιμο με λίγότερο lag , αλλά το έξτρα βάρος και η μεγαλύτερη ροπή θα δημιουργήσει ανισοροπίες που είναι πιθανόν να βγάζουν ζημιές σε ημιαξόνια ,αναρτήσεις και αλλού που μακροπρόθεσμα μπορεί να καταντήσει ασύμφορο οικονομικά. μην ξεχνάς ότι η συντήρηση είναι μεγάλο θέμα στο tuning. Πρόσφατα είδα βίντεο από 034 motorsport απ'το democar τους που έκανε τα ημιαξόνια κιμά με τον ... ταπεινό vr6 φαντάσου τι θα κάνει ο v8...
Kritonas Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 Ο στόχος είναι η απόλυτη ιπποδύναμη και ροπή και οι χρόνοι σε 400 και 1000. Η Β5 καρότσα είναι η ελαφρύτερη από ο,τιδήποτε άλλο σε 4κίνητο με τόρσεν που αντέχει τη δύναμη αυτή, σε συνδυασμό με μετάδοση από S2/S4. Η λύση του 3.0tfsi απορρίπτεται λόγω τροφοδοσίας που είναι περιοριστική για οτιδήποτε πάνω από 600 max, ενώ επιπλέον ο 1.8Τ απορρίπτεται επίσης, καθώς σε εφαρμογές πάνω από 600 ακόμα και με υπερκυβισμό, σκίζονται τα καβαλέτα του στροφάλου, λόγω κατασκευαστικής αδυναμίας στο μπλοκ. Τέλος, έχουν βρεθεί 2 μοτέρ μέχρι στιγμής, ένα 2.7Τ στα 2500 ευρώ και ένα V8 του RS6 στα 4.500. Σημειωτέον : όλες οι απόψεις ακούγονται και θέλω να ακούσω και άλλους π.χ. sylvester, typhoon κλπ.. Δημήτρης Δημητρη , απο ολα αυτα που διαβασα , το φρονιμοτερο ειναι να μπει RS4 2.7T , πληρης μετατροπη , και να παιξεις κοντα στα 700ΗΡ μοτερ με eliminators 2871 . Βεβαια , δεν θα ειναι κατι το μοναδικο , αλλα σε καθε αλλη περιπτωση μυριζομαι μπλεξιμο και μεγαλο κοστος μετατροπης και χρησης , που δεν θα αξιζει τον κοπο . Οι επιδοσεις θα εξασφαλιστουν απο ενα πολυ σημαντικο παραγοντα : Βαρος !
A80Avant Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 (edited) κατι δυναμομετρησεις που ειδα προσφατα, χωρις να γνωριζω setup αλλα με 2.7Τ based μοτερ, κοντα στα 700 αλογα ειχαν δυναμη αρκετα ψηλα,δηλαδη μαχ ροπη στις 5000στρ.Πολυ ροπη,αλλα εκει.Και στροφαρισμα μεχρι 7000-7500. Αρα εχεις ενα αρκετα μικρο φασμα κατα τη γνωμη μου.Θα μου πεις, γι'αυτο που το θελεις,αρκει! για περισσοτερες πληροφοριες audisrs.com και κοιτα το MRC incorrect dyno results thread Edited April 21, 2010 by A80Avant
tasosS3 Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 Εγω περιμενω να σας πω την αληθεια να μας γραψει και ο Γιωργος ο Κεφης διοτι αυτος και αν εχει ψαχτει για τετοια μετατροπη
Alex Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 Εγω περιμενω να σας πω την αληθεια να μας γραψει και ο Γιωργος ο Κεφης διοτι αυτος και αν εχει ψαχτει για τετοια μετατροπη Ελα ντε! Εχουμε την πηγη μεσα στο Club... Ρε καποιος να τον φωναξει...
Dimitris_Kon Posted April 21, 2010 Author Posted April 21, 2010 Οι επιδοσεις θα εξασφαλιστουν απο ενα πολυ σημαντικο παραγοντα : Βαρος ! Διαφορά βάρους v6 με v8 είναι περίπου στα 80 κιλά. Άρα αν υπολογίσουμε το βάρος του αυτοκινήτου (καρότσα) με μοτέρ V6 στα 1300 κιλά, τότε με το V8 είναι στα 1380 ή αλλιώς 1400 περίπου. Ο λόγος κιλών ανα ίππο με εργοστασιακή ιπποδύναμη ανέρχεται για τον V6 1300 : 380 = 3,42 και για τον V8 1400 : 480 = 2,91. Αν βάλουμε την μέγιστη υπολογιζόμενη για τον V6 στα 700 τότε 1300 : 700 = 1,86 και για τον V8 900 τότε 1400 : 900 = 1,55. Δημήτρης
Recommended Posts