Jump to content

Recommended Posts

Posted

manifolds_640.jpg

Αυτή η φωτογραφία, απεικονίζει τα καλύτερα μέχρι στιγμής χταπόδια της AWE (από τις κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως) περασμένα με ειδική επίστρωση για αποβολή της θερμοκρασίας πολύ γρήγορα και εσωτερική σχεδίαση με autocad και διατομή αυλών για γρήγορο σπουλάρισμα από χαμηλά. Είναι ακριβά, αλλά από ποιότητα πολύ απλά σκίζουν..

Δημήτρης

Posted

Θα μάθεις μη φοβάσαι! Έχεις να λύσεις και να δέσεις...

@ Αρίστο : Ο Νίκος που σου έλεγα, θα μας χρονίσει το μοτέρ και θα είναι παρών όταν και όπου του πούμε, αφιλοκερδώς. Θα μας βοηθήσει από την αρχή μέχρι το τέλος.. Καταλαβαίνεις τη σημασία που έχει αυτό..

Δημήτρης

Πολύ σημαντικό μεγάλε....

(προσπαθώ και να μην λέω πολλά,ξέρεις εσυ :coffeetime: )

Posted (edited)

Εσύ να αφήσεις τις γενικόλογες κρίσεις και να μας δείξεις τα link που υποσχέθηκες. Μέχρι στιγμής είσαι αδρανής..

Δημήτρης

Ποια links?

Τι εννοείς αδρανής? Νομίζω ότι τα post μου είναι πιο συγκεκριμένα απο τον οποιοδήποτε σε αυτό το topic.

Τι info θες ακριβώς? Καταρχάς αποφάσισες τι μοτέρ θα βάλεις? Πως μπορώ να ειμαι πιο συγκεκριμένος οταν το θεμα συζήτησης δεν είναι συγκεκριμένο?

Εαν θα μείνεις σε 2.7Τ τότε δες και το project topic moυ. πανω κάτω ίδια πράγματα είναι. Για αυτό τα κάνουμε άλλωστε αυτά τα post.

Έχω δει σε post 3 τέτοιες πολλαπλές awe κομμένες στο σημείο που είναι η γωνιά για να πάει στην φλαντσα του turbo.

Δεν τις εμπιστεύομαι. Ούτε καλές τις θεωρώ.

Σχεδιαστικά φαίνονται πανομοιότυπες με φτηνές κινέζικες XS (που τυχαίνει να έχω πάρει εάν θες pic).

Επίσης η φλατσα είναι της KKK αρα πας για eliminator αναγκαστικά.Εφόσον το κάνεις αυτο, δεν μπορώ να καταλάβω των λόγο αλλαγής των πολλαπλών.

Προτείνω full kit. Και εάν μπεις σε τόση φασαρια,γιατί δεν το κάνεις single turbo?

s4b5kit.jpg

b4s4kit.jpg

Edited by The Dog
Posted (edited)

Α οκ,

η επαναληψη ειναι η μητερα της μαθησεως. Νομιζα οτι τα παιδια θελουν οσο το δυνατον λιγοτερο lag, αλλα δε βαριεσαι ολες ειναι επιλογες!

Δημητρη, οντως δεν εχεις επιλογες, μιας και αυτοι εχουν κανει μονο τετοια εγχειρηματα. Απλα μερικες φορες οταν πουλανε ετοιμα κιτ, που τα λενε bolt on, κρατα μικρη σακουλα...

τελος το 9FF με τα 1100 αλογα φοραει 2 3076R τουρμπινες με tial housings. Ποσο ειναι ο κυβισμος των 997? 3.6?δεν εχω ιδεα. οποτε καταλαβαινεις Δημητρη οτι το 2.7 με 3076 θα...λαγκαρει!

Edited by A80Avant
Posted

4.0 liters νομίζω η 9ff GT9

1000hp και καλο spool απο 2.7 απλά δεν υπάρχει...Απλα υπάρχει κακο και χειρότερο spool ...Για αυτό αποτελεί καλή επιλογή και ο Ι5

Posted

ο 5κυλινδρος με καλο φτιαξιμο στο καπακι μπορει να παει και 8500στρ και 9000στρ. Διαρκεια ζωης ομως ειναι κατι το αμφιβολο, και αντε βρες αραγιστα καπακια να ξαναφτιαχνεις. Ουτε του ατμοσφαιρικου που σκεφτομαι να παρω εγω για μελλοντικη ροικη ειναι εγγυηση οτι δεν θα εχει ριξει τις αντοχες τους.

Και μονο το γεγονος οτι βρισκεις περισσοτερα ανταλλακτικα απο νεοτερα μοντελα, κανουν τον 5κυλινδρο την χειροτερη απο τις οποιες επιλογες.Το μοτερ αυτο ειναι για να δουλευει απροβληματιστα μεχρι 500 αλογακια. Απο εκει και πανω ειναι μονο hobby και σαν 2-3-4 αμαξι στη σειρα, με πολλες ημερολογιακες μερες στο γκαραζ.

Posted (edited)

Δημητρη υπαρχει και η λυση του V8 απο RS6 αμα θελεις.Μπαινει σε καροτσα A4 quattro.

πχ:

Edited by A80Avant
Posted (edited)

Με 1000hp και για 2.7Τ ολα ειναι σχετικά όσο αναφορά αντοχές... Έχεις δίκαιο για ανταλλακτικά όμως.

Τον V8 τον πρότεινα και εγώ πιο πάνω σαν επιλογή. Θα πιάσει τον στόχο τους με twin turbo setup με καλύτερο lag.... άλλα υπάρχει το ίδιο πρόβλημα οσο αναφορά ανταλλακτικά (σπανιότητα,τιμή).

Για να εξηγούμαι ,σαν καλύτερη επιλογή για 800whp θεωρώ πρώτα vr6 turbo και μετά 2.7Τ single turbo

Edited by Dimitris_Kon
ορθογραφία
Posted

Δημητρη υπαρχει και η λυση του V8 απο RS6 αμα θελεις.Μπαινει σε καροτσα A4 quattro.

πχ:

Πρέπει να θέλει μόντα στις βάσεις και στη μετώπη Βασίλη. Που το είδες αυτό να του ρίξω ένα βλέφαρο? Και μετά είναι και το θέμα της καλωδίωσης..

Δημήτρης

Posted

Ποια links?

Τι εννοείς αδρανής? Νομίζω ότι τα post μου είναι πιο συγκεκριμένα απο τον οποιοδήποτε σε αυτό το topic.

Τι info θες ακριβώς? Καταρχάς αποφάσισες τι μοτέρ θα βάλεις? Πως μπορώ να ειμαι πιο συγκεκριμένος οταν το θεμα συζήτησης δεν είναι συγκεκριμένο?

Εαν θα μείνεις σε 2.7Τ τότε δες και το project topic moυ. πανω κάτω ίδια πράγματα είναι. Για αυτό τα κάνουμε άλλωστε αυτά τα post.

Έχω δει σε post 3 τέτοιες πολλαπλές awe κομμένες στο σημείο που είναι η γωνιά για να πάει στην φλαντσα του turbo.

Δεν τις εμπιστεύομαι. Ούτε καλές τις θεωρώ.

Σχεδιαστικά φαίνονται πανομοιότυπες με φτηνές κινέζικες XS (που τυχαίνει να έχω πάρει εάν θες pic).

Επίσης η φλατσα είναι της KKK αρα πας για eliminator αναγκαστικά.Εφόσον το κάνεις αυτο, δεν μπορώ να καταλάβω των λόγο αλλαγής των πολλαπλών.

Προτείνω full kit. Και εάν μπεις σε τόση φασαρια,γιατί δεν το κάνεις single turbo?

Από που είναι αυτό το κιτ Πανίκο?

Δημήτρης

Posted

Δημητρη, οντως δεν εχεις επιλογες, μιας και αυτοι εχουν κανει μονο τετοια εγχειρηματα. Απλα μερικες φορες οταν πουλανε ετοιμα κιτ, που τα λενε bolt on, κρατα μικρη σακουλα...

Σωστά αλλά αν βασιστώ σε κανένα μηχανικό εδώ φαντάζεσαι τι θα γίνει...

Δημήτρης

Posted (edited)

Δεσμεύομαι να σου φτιάξω εγώ την καλωδίωση...

κατα 90% δεν θέλει καμια πατέντα σε βάσεις.

http://www.audizine....o&highlight=rs6

Edited by Dimitris_Kon
ορθογραφία
Posted

P3190018.jpg

To είχα δει αλλά αυτό για να το φτιάξει κάποιος...

Δημήτρης

Posted (edited)

micha10.jpg

Πάνο, τα ράμφη έχουν υποστεί επεξεργασία. Τώρα τι ακριβώς έχει γίνει άγνωστο...

Δημήτρης

Edited by Dimitris_Kon
Posted (edited)

μπα...Μαλλον σωλήνα αέρα περνά μέσα. Δες τα κολάρα και την κλίση που έχουν οι τρύπες..

anw τα ραμφη την μετόπη κρατάνε και δεν βλέπω αλλαγή στης βίδες...

Χωρίς να το έχω ψάξει, πιστεύω πως χωράει και μπαίνει κουτί... Αυτό θα είναι (v8 bi-turbo) το μελλοντικό project μου

Edited by The Dog
Posted

εχω folder με φωτος, αλλιως πρεπει να γινεις μελος στο rs-quattro.de και να δεις τις φωτος στο rs4-tuning.αμα ξερεις και γερμανικα ακομα καλυτερα.αλλιως εχω ολες τις φωτος απο εκει.

Posted (edited)

εχω folder με φωτος, αλλιως πρεπει να γινεις μελος στο rs-quattro.de και να δεις τις φωτος στο rs4-tuning.αμα ξερεις και γερμανικα ακομα καλυτερα.αλλιως εχω ολες τις φωτος απο εκει.

Βασίλη, έχεις καμια φωτό από πάνω ή στα πλαϊνά του μοτέρ? Με έχει παρακινήσει η ιδέα σου.. 4.200 : 2 = 2.100 cc Χ 3076 = θάνατος :rocket:

Πρέπει λίγο να ψάξω και τα specs αυτού του μοτέρ. Μπαίνει μόνο tiptronic ή μπορείς και χειροκίνητο άραγε? Δεν θέλω μπλεξίματα με τα dsg/tiptronic κλπ..

Δημήτρης

Edited by Dimitris_Kon
Posted

Α και τώρα που το θυμήθηκα : Μαρίνοοοοοοο? Για ψάξε αγόρι μου..

Δημήτρης

Posted

Πανίκο για κοίτα λίγο προσεκτικά :

micha7.jpg

dsc00773_157.jpg

Έχω την εντύπωση ότι έχουν τροποποιήσει το καθρέπτη τουλάχιστον και έχουν κόψει 2 side panels..

Δημήτρης

Posted

Πάνο, τα ράμφη έχουν υποστεί επεξεργασία. Τώρα τι ακριβώς έχει γίνει άγνωστο...

Δημήτρης

Δημητρη , θα συστηνα να μη γινει το παραμικρο σε δομικα στοιχεια του αυτοκινητου .

Ειδικα τα ραμφη , ειναι το πλεον κρισιμο δομικο στοιχειο , η ελεγχομενη παραμορφωση των οποιων παιζει καθοριστικο παραγοντα στην παθητικη ασφαλεια σε περιπτωση συγκρουσης μπροστα .

Posted

τα side panels δεν ειναι κομμενα, η περιοχη εκει απλα καλυπτει τον θολο της ροδας. Εξαλλου φαινεται οτι εχει και εισοδο για βιδες.

Δεν νομιζω οτι εχει γινει καμια τροποποιηση που να θετει σε κινδυνο την παθητικη ασφαλεια.

Σασμαν εχει βαλει του RS4,που σημαινει οτι μπαινει και του RS2. Οποτε manual gearbox

Posted

τα side panels δεν ειναι κομμενα, η περιοχη εκει απλα καλυπτει τον θολο της ροδας. Εξαλλου φαινεται οτι εχει και εισοδο για βιδες.

Δεν νομιζω οτι εχει γινει καμια τροποποιηση που να θετει σε κινδυνο την παθητικη ασφαλεια.

Σασμαν εχει βαλει του RS4,που σημαινει οτι μπαινει και του RS2. Οποτε manual gearbox

Εμένα πάντως είναι solid εκεί Βασίλη.. Πρέπει να έχουν αλλάξει και καθρέπτη - αλλιώς γιατί το βάψιμο? Έχεις στοιχεία για το βάρος του κινητήρα?

Δημήτρης

Posted

μπαα μονο απο κανενα online manual,αλλα το συγκεκριμενο αμαξι απο τις φωτο που εχω δουλευει πλεον κανονικα. Τι πειραζει το βαρος του μοτερ? αφου πλεον μπορεις να εχεις και περισσοτερη δυναμη πισω αν χρειαστει

Posted

μπαα μονο απο κανενα online manual,αλλα το συγκεκριμενο αμαξι απο τις φωτο που εχω δουλευει πλεον κανονικα. Τι πειραζει το βαρος του μοτερ? αφου πλεον μπορεις να εχεις και περισσοτερη δυναμη πισω αν χρειαστει

Όχι γιαυτό, αλλά θέλω να δω τη διαφορά βάρους με το 2.7 μήπως χρειάζεται ενίσχυση με κανα χωροδικτύωμα ή μπάρες. Φαντάζεσαι με 2 Χ 3076 ή 2 Χ 3582 Βασίλη για τι ροπή μιλάμε? Μην φύγει το μοτέρ με τα ράμφη μόνο του και μείνει το υπόλοιπο πίσω :new_lol:

Δημήτρης

Posted

δεν ξερω, δεν εχει γραψει εκει ο τυπος,αλλα αυτες οι τουρμπινες σαν 2871/3071 μου φαινονται.

πιστευω οτι το μοτερακι καλα θα πηγαινει.

Δημητρη, οτι και να μπει μεσα, σιγουρα θα το ενισχυσεις το σασι, για να εισαι σιγουρος