ianos Posted September 14, 2013 Posted September 14, 2013 Βαρβαρε, injen για 2.0 φοράνε και αλλοι b8αρηδες απο εδώ μέσα (Krokodeilos, Scooby) χωρίς κανένα πρόβλημα και με καλή απόδοση. Οπως λέει και ο leras η σωλήνα έχει διακριτικά injen και είναι χυτη και ενιαία. Εσυ Παναγιώτη γιατί την αλλάξες και δεν χρησιμοποιησες αυτή του σετ;; Απο μαραβελια την πήρες η απο αλλού; Απο όπου και αν την πήρες δεν είχε κάποια άλλη να σου δώσει για αντικατάσταση μήπως έφταιγε το συγκεκριμένο part η είχες ξένερωσει και ήθελες να ξεμπλεξεις;; 1
Kavouras Posted September 15, 2013 Posted September 15, 2013 Γιαννη, ο μαφ τους κουμπωνει με τη σωστή φορα? ΥΓ: ας κραταμε μικρο καλαθι για αμαξθα αλλων ειδικα αν φορανε custom προγραμμα. sent from......... me!
KeM Posted September 26, 2013 Posted September 26, 2013 Η κουβεντα για το ενδιαφερον θεμα της εισαγωγης μεταφερθηκε εδω 1
PanA4 Posted November 28, 2013 Author Posted November 28, 2013 Μέτα την ολοκλήρωση της custom εισαγωγής και τον αναπρογραμματισμό , ήρθε η ώρα και για δυναμομέτρηση. Μερικές φωτό από την εισαγωγή: Η δυναμομέτρηση έγινε στο δυναμόμετρο του Μαραβέλια,αλλά είναι κάποια πράγματα που δε μου άρεσαν: Έμαθα εκ των υστέρων ότι το αμάξι μετρήθηκε με τρίτη!!! ταχύτητα!Το συγκεκριμμένο δυναμόμετρο δε μπορεί να μετρήσει πάνω από 180 km/h, και επειδή τα audi με τετάρτη και πεμπτη τα ξεπερνάνε πριν τον κόφτη .η μέτρηση έγινε με τρίτη. Επίσης λόγω του προβλήματος: Ρ0299:Boost Pressure Regulation:Control Range not Reached, στο τελευταίο update μειώσαμε λίγο την πίεση. Έτσι το αμάξι ανέβασε 1.2 bar με 0.6 στον κόφτη και έβγαλε 235 hp με 35-36 κιλά ροπής.Πιστεύω πως το αμάξι μπορεί να πάρει κι άλλο. Το καλό είναι ότι το αυτοκίνητο δουλεύει άψογα με πολύ ομαλές καμπύλες! 4
Dimitris_Kon Posted November 28, 2013 Posted November 28, 2013 Το διάγραμμα μου αρέσει, αλλά με 3η? Σίγουρα υπάρχει απώλεια στη μέτρηση κατά τη γνώμη μου.. Επίσης, πιστεύω Πάνο, ότι το αυτοκίνητό σου έχει να δώσει και το πρόγραμμα είναι πολύ safe. Δημήτρης 2
xristoskor Posted November 28, 2013 Posted November 28, 2013 Καλοριζικη η εισαγωγη φιλε!! Οσον αφορα τη δυναμομετρηση εχω κανει και γω στον Μαραβελια..Εαν δεν κανω τοσο λαθος με 4η το μετρησε..Με 3η πρωτη φορα το ακουω..Οι καμπυλες σου ειναι πολυ καλες αλλα με 3η δεν μπορεις να μετρησεις σωστα.. Σημασια εχει οτι ειναι δυνατο και απροβληματιστο!! 2
PanA4 Posted November 28, 2013 Author Posted November 28, 2013 (edited) Μου το είπε ο ίδιος και όταν του είπα ότι δεν μετράει σωστά έτσι, μου είπε πως η διαφορά είναι μικρή,της τάξης τω 3-4 hp.Το πιο σημαντικό είναι η συνολική εικόνα του αυτοκινήτου. Τα απόλυτα νούμερα δε με απασχολούν ιδιαίτερα Μέχρι ποσο μπορώ να ανεβάσω πίεση χωρίς να σφίξω wg; Edited November 29, 2013 by PanA4 1
xristoskor Posted November 28, 2013 Posted November 28, 2013 Παναγιωτη και γω πιστευω πως εισαι +5 αλογα και συν 1-2 κιλα ροπη. Το οβερ σου μπορεις να το αυξησεις αυξανοντας βεβαια το σπινιαρισμα και την καταπονηση του δισκου χωρις καποιο σημαντικο κερδος σε δυναμη..Στο κοφτη χωρις σφιξιμο δυσκολα θα κρατησεις παραπανω.Δυναμη ομως δεν σημαινει υποχρεωτικα μεγαλυτερη πιεση(παιζουν ρολο αβανς κτλ)
Velos Posted November 28, 2013 Posted November 28, 2013 Μου το είπε ο ίδιος και όταν του είπα ότι δεν μετράει σωστά έτσι μου είπε πως η διαφορά είναι μικρή,της τάξης τω 3-4 hp.Το πιο σημαντικό είναι η συνολική εικόνα του αυτοκινήτου. Τα απόλυτα νούμερα δε με απασχολούν ιδιαίτερα Δε ξέρω κατα πόσο μπορεί να είναι πραγματική η απόκλιση αυτή που λέει αλλα όπως λές και συ φιλαράκι το θέμα είναι ότι είναι απροβλημάτιστο και για μένα σημασία έχει στο δρόμο τι κάνει και πόσο ικανοποιημένο σε αφήνει και όχι "τόσο" στο ράουλο Να σαι καλά να το χαίρεσαι Πάνο και καμια μέρα να πάμε καμια βόλτα να το ακούσουμε 1
Theodore Saba Posted November 28, 2013 Posted November 28, 2013 Μέτα την ολοκλήρωση της custom εισαγωγής και τον αναπρογραμματισμό , ήρθε η ώρα και για δυναμομέτρηση. Μερικές φωτό από την εισαγωγή: DSC_0169.jpgDSC_0170.jpg Η δυναμομέτρηση έγινε στο δυναμόμετρο του Μαραβέλια,αλλά είναι κάποια πράγματα που δε μου άρεσαν: Έμαθα εκ των υστέρων ότι το αμάξι μετρήθηκε με τρίτη!!! ταχύτητα!Το συγκεκριμμένο δυναμόμετρο δε μπορεί να μετρήσει πάνω από 180 km/h, και επειδή τα audi με τετάρτη και πεμπτη τα ξεπερνάνε πριν τον κόφτη .η μέτρηση έγινε με τρίτη. Επίσης λόγω του προβλήματος: Ρ0299:Boost Pressure Regulation:Control Range not Reached, στο τελευταίο update μειώσαμε λίγο την πίεση. Έτσι το αμάξι ανέβασε 1.2 bar με 0.6 στον κόφτη και έβγαλε 235 hp με 35-36 κιλά ροπής.Πιστεύω πως το αμάξι μπορεί να πάρει κι άλλο. Το καλό είναι ότι το αυτοκίνητο δουλεύει άψογα με πολύ ομαλές καμπύλες! a4 1800 tsi.jpg Παναγιώτη να το χαίρεσαι το εργαλείο !!! Τώρα πρέπει να έχει δυναμώσει για τα καλά και να ακούγεται κιόλας καλά !!! Μην ξεχνάς ότι ξεκίνησες από 120 hp και έχεις φτάσει στο 100% την αύξηση της ιπποδύναμης. Σημασία έχει να είναι απροβλημάτιστο ! 1
ianos Posted November 28, 2013 Posted November 28, 2013 Μπράβο ρε pan!!! Όπως λέει και ο Θοδωρής +100% αξιόπιστα και με προσωπικό RnD είναι σαφώς επιτυχία! Καλοταξιδο!! 1
Dimitris_Kon Posted November 28, 2013 Posted November 28, 2013 Πόσο χαίρομαι να βλέπω αυτοκίνητα όπως του Παναγιώτη, που εκτός από φιλαράκι, είναι μέλος που κάνει προσεκτικές κινήσεις και τις μοιράζεται στο φόρουμ. Αυτή είναι η πραγματική διάσταση της λέσχης μας. Δοκιμάζουμε, βλέπουμε, αξιολογούμε τεχνικά και δημοσιοποιούμε το αποτέλεσμα, σε αντίθεση με τους μαιμουδιάρηδες - ποντικοαρουραίους που κυκλοφορούν.. Δημήτρης 9
Theodore Saba Posted November 29, 2013 Posted November 29, 2013 Πόσο χαίρομαι να βλέπω αυτοκίνητα όπως του Παναγιώτη, που εκτός από φιλαράκι, είναι μέλος που κάνει προσεκτικές κινήσεις και τις μοιράζεται στο φόρουμ. Αυτή είναι η πραγματική διάσταση της λέσχης μας. Δοκιμάζουμε, βλέπουμε, αξιολογούμε τεχνικά και δημοσιοποιούμε το αποτέλεσμα, σε αντίθεση με τους μαιμουδιάρηδες - ποντικοαρουραίους που κυκλοφορούν.. Δημήτρης Δώσε Μήτσο !!!! Καλά τα λες και λίγα λες !!!
Krokodile Posted November 29, 2013 Posted November 29, 2013 Μπράβο Παναγιώτη. Το ποιο ευχάριστο είναι οτι πέτυχες αυτό που ήθελες χωρίς προβλήματα. Μπράβο σε όσους ασχολήθηκαν. Έκανες update στο ίδιο προγραμμα η άλλαξες και προγραμματιστη; Sent from my iPhone using Tapatalk
PanA4 Posted November 29, 2013 Author Posted November 29, 2013 Ευχαριστώ Νίκο! Update στο ίδιο πρόγραμμα έγινε. Δε βρίσκω λόγο να αλάξω προγραμματιστή. 1
Krokodile Posted November 29, 2013 Posted November 29, 2013 Άντε και σε κ04 τώρα. Α ρε τα 120αρια δόξες!!!! Sent from my iPhone using Tapatalk 1
giogio Posted November 29, 2013 Posted November 29, 2013 Παναγιωτη μια χαρα μου φαινετε το διαγραμμα!!!Ελπιζω τωρα να σε καλυπτει!!! Το πιο σημαντικο ειναι να σε καλυπτει στον δρομο....και στο ποδι........ 2
PanA4 Posted November 29, 2013 Author Posted November 29, 2013 Για να πηγαινοέρχομαι στη δουλειά καλό είναι ! Για βόλτα μπορεί να θέλει κάτι παραπάνω. 1
Dimitris_Kon Posted November 29, 2013 Posted November 29, 2013 Για να πηγαινοέρχομαι στη δουλειά καλό είναι ! Για βόλτα μπορεί να θέλει κάτι παραπάνω. Άντε πάλι. Κόλλησες και συ την ίωση από τον Γιάννη φίλε? Έχουμε ακόμα να δούμε πολλά από τον κινητήρα σου Δημήτρης 2
PanA4 Posted November 29, 2013 Author Posted November 29, 2013 Με αυτά που λές ,εγώ φταίω; O γιατρός μου είπε πως είμαι ...ιππομανής! 2
Kritonas Posted November 30, 2013 Posted November 30, 2013 Οσον αφορα τη δυναμομετρηση εχω κανει και γω στον Μαραβελια..Εαν δεν κανω τοσο λαθος με 4η το μετρησε..Με 3η πρωτη φορα το ακουω..Οι καμπυλες σου ειναι πολυ καλες αλλα με 3η δεν μπορεις να μετρησεις σωστα.. Xρηστο , και το δικο σου και του Γιαννη και ολα τα Α4 / Α5 στο dyno Dynamics μετρουνται με 3η ταχυτητα και οχι με 4η . Με την ιδια ταχυτητα (3η) μετρουνται σε καθε δυναμομετρο , που δεν ειναι συγχρονισμενο ( οπου πισω τροχοι ειναι ακινητοι ) και το φορτιο δεν ειναι μεσο - φυσιολογικο , αλλιως επεμβαινει το ESP και σταματαει η μετρηση 1500σαλ πριν τον κοφτη . Μονο στο ΜΑΗΑ , που το φορτιο ειναι πολυ μεγαλο , καποιες φορες επιτρεπεται η μετρηση και με 4η ( οχι παντα ) και εκει η μετρηση με 3η ειναι προβλημα , λογω σπινιαρισματος . Η 3η εξαλλου στα Α4/Α5 ειναι αρκετα μακρια και το φορτιο ειναι σωστο ( σηκωνει σωστη πιεση , αντιστοιχη με το δρομο ) . Πριν λιγους μηνες , στο δυναμομετρο mustang , αναρτηθηκε μια δυναμομετρηση ( δεν θυμαμαι απο ποιο μελος ) οπου σταματουσε νωριτερα και ειχε γινει θεμα ( δεν ειχε νοημα λεγανε μεχρι τον κοφτη , κλπ ) . Ακριβως γι αυτον τον λογο σταματησε η μετρηση ! Αν ειχε μετρηθει με 3η , θα πηγαινε μεχρι κοφτη ...
Kritonas Posted November 30, 2013 Posted November 30, 2013 Μέτα την ολοκλήρωση της custom εισαγωγής και τον αναπρογραμματισμό , ήρθε η ώρα και για δυναμομέτρηση. Μερικές φωτό από την εισαγωγή: DSC_0169.jpgDSC_0170.jpg Η δυναμομέτρηση έγινε στο δυναμόμετρο του Μαραβέλια,αλλά είναι κάποια πράγματα που δε μου άρεσαν: Έμαθα εκ των υστέρων ότι το αμάξι μετρήθηκε με τρίτη!!! ταχύτητα!Το συγκεκριμμένο δυναμόμετρο δε μπορεί να μετρήσει πάνω από 180 km/h, και επειδή τα audi με τετάρτη και πεμπτη τα ξεπερνάνε πριν τον κόφτη .η μέτρηση έγινε με τρίτη. Επίσης λόγω του προβλήματος: Ρ0299:Boost Pressure Regulation:Control Range not Reached, στο τελευταίο update μειώσαμε λίγο την πίεση. Έτσι το αμάξι ανέβασε 1.2 bar με 0.6 στον κόφτη και έβγαλε 235 hp με 35-36 κιλά ροπής.Πιστεύω πως το αμάξι μπορεί να πάρει κι άλλο. Το καλό είναι ότι το αυτοκίνητο δουλεύει άψογα με πολύ ομαλές καμπύλες! a4 1800 tsi.jpg Η δυναμομετρηση εχει ωραιες καμπυλες , με μικρη εξαιρεση το fluctuation πιεσης @ 2750-4000σαλ ( δεν ξερω αν γινεται αντιληπτο στο δρομο , πχ πατημα με 4η απο χαμηλα ) . Ψηλα ειναι πολυ ωραιο , με στρωτη καμπυλη . ΟΚ , μπορει να λειπουν 10-15ΗΡ , ισως και για αποφυγη του Ρ0299 , αλλα να ξερεις οτι με περισσοτερη πιεση και ΟΕΜ δισκοπλατο , η χρηση πρεπει να ειναι πολυ προσεκτικη . Αν το δισκοπλατο ειναι "παιδεμενο" δεν θα αντεξει .
PanA4 Posted November 30, 2013 Author Posted November 30, 2013 Δεν έχω παρατηρήσει κάτι στο εύρος στροφών που αναφέρεις.Το αμάξι συμπεριφέρεται απόλυτα γραμμικά. Τώρα όσον αφορά τα 10-15 άλογα που μπορεί να λείπουν ,δε πειράζει.Κάποια στιγμή αργά ή γρήγορα θα γίνει το επόμενο update αφου έχω κι άλλα πράγματα κατα νου. Σε δουλειά να βρισκόμαστε! 2
xristoskor Posted November 30, 2013 Posted November 30, 2013 Καλα τωρα συνειδητοποιω οτι μετρησα με 3η..Ειχα μεινει στο maha και νομιζα οτι ετσι ειχα μετρηθει και στο dyno dynamics..
KeM Posted November 30, 2013 Posted November 30, 2013 Παναγιωτη καλοριζικο και ευχομαι καλη συνεχεια. Μη μενεις στα απολυτα νουμερα που βγαζει το καθε "dynodynamics". Σημασια εχει η αισθηση στον δρομο. Θα πρεπει να ειναι αρκετα γραμμικο και δυνατο και παλι συγχαρητηρια 2
Recommended Posts