Jump to content

Recommended Posts

Posted

Μανο led λάμπα εχω που κανει για το φωτακι απλα ήθελα να δω πρώτα οτι δουλεύει ως εχει και μετα να την αλλάξω. Μην την αλλάξω δεν δουλεύει λόγω πολικότητας, βρίζω τον κινέζο τα ξήλωσε και μετα συνειδητοποιήσω οτι εχω κανει εγώ μλκ...

Τελικα σαν εγκατάσταση ήταν πιο εύκολο απο οτι νόμιζα τελικα αν εξαιρέσεις το θέμα εξαγωγής της ασφαλειοθηκης που τελικα τωρα που ειδα πως βγαίνει ειναι κι αυτό ευκολακι...

Τελεια!! περιμενουμε οποτε νεες φωτο απο λαμπακι ενεργοποιημενο!! :)

• Like 1
Posted

Πολύ καλό το diy σου Γιάννη !!! Αλλά πολύ φασαρία ρε παιδί μου.....Άσε, τώρα που το ξανασκέφτομαι, συνήθισα χωρίς φως... :sHa_hehe:

Θοδωρη οι πόρτες θα ειναι τρελό μανίκι... Βάλε βγάλε 4 καλύμματα, 2 τρύπες σε κάθε πόρτα λιγο περίεργη σύνδεσμολογια απ οσο εχω δει μέχρι τωρα κτλ....

Posted

Ωραιος  :LaieA_014:

Ανυπομονω να δω εαν λειτουργει ο φωτισμος στο ντουλαπακι! 

• Like 1
Posted (edited)

Τελικα δουλεύει!!

image.jpg

Συμπερασματικά λοιπον για να προσθέσουμε φως στο ντουλαπάκι μας (όσοι δεν εχουμε) χρειάζεται:

• Το κιτακι φωτισμού (εγώ πήρα αυτό αλλά υπάρχει και αυτό. Από την πρώτη εταιρεία πήρα για το ντουλαπάκι, από τη δεύτερη για τα καθίσματα ώστε να δοκιμάσω και τις δύο και να μπορώ να μεταφέρω απόψεις.)
  • Μια 5αρα ασφάλεια
  • Ένα 8αρι καρυδακι
  • Ένα ίσιο κατσαβιδι με λεπτή μύτη για να βγάλουμε την ασφαλειοθηκη
  • Περιπου μισή ωρα και καμία ανησυχία καθώς όλα ειναι plug n play ενω το ντουλαπάκι μπάινοβγαίνει πραγματικά πολυ ευκολα.

Οποίος σκαλωσει καπου ειμαι στη διάθεση του.

Edited by ianos
  • Like 2
Posted

Μενει μονο να διαπιστωσεις με το καλο αυριο οτι δουλευει. (θαυμαζω την υπομονη σου...στανταρ θα ξυλωνα ασφαλεια απο καπου!!) κ μετα να αλλαξεις το λαμπα κι με ενα led ωστε να πηγιαινει με το υπολοιπο αμαξι..! :)

θα παραγγειλω κ εγω αυτο: http://www.ebay.com/itm/1x-White-LED-Door-Glove-box-Trunk-Footwell-Light-For-AUDI-A4-S4-B5-B6-B7-B8-RS4-/291201568225?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item43ccf74de1

Ηλπιζα στο plug n play να μη χρειαζεται καν ν τραβηξουμε ρευματα αλλα αφου εχει το διακοπτει παλι καλα..! το μονο κακο με το led ειναι οτι εχει σημασια η πολικοτητα..!

πολυ καλο το DIY! αναλυτικοτατο!

thanx!!

Μάνο απ'όσο βλέπω αυτό το κιτάκι είναι απλά για να αλλάξεις τις λάμπες που ήδη έχεις εγκαταστημένες με LED. όχι για να προσθέσεις εφόσον δεν έχεις.

Χωρίς να το έχω δοκιμάσει ακόμη στο ντουλαπάκι, αλλά έχοντας αλλάξει όλες τις εσωτερικες λάμπες ήδη με led θεωρώ πως δεν χρειάζεται να αλλάξεις όλο το φως (μαζί με το κάλυμμα κτλ) παρά μόνο τον λαμπτήρα με ένα αντίστοιχο led.

Posted

Μάνο απ'όσο βλέπω αυτό το κιτάκι είναι απλά για να αλλάξεις τις λάμπες που ήδη έχεις εγκαταστημένες με LED. όχι για να προσθέσεις εφόσον δεν έχεις.

Χωρίς να το έχω δοκιμάσει ακόμη στο ντουλαπάκι, αλλά έχοντας αλλάξει όλες τις εσωτερικες λάμπες ήδη με led θεωρώ πως δεν χρειάζεται να αλλάξεις όλο το φως (μαζί με το κάλυμμα κτλ) παρά μόνο τον λαμπτήρα με ένα αντίστοιχο led.

το κιτακι σου φαινεται πιο σωστο ειναι η αληθεια μιας κ εχει κ τους πόλους για τα ρευματα...! Μετα όπως ειπες αλλαζεις απλα το λαμπακι; τι λαμπα εχει μέσα; ''σωληνακι'' ή ''φουντουκι'' :P  ;

δεν μου δειχνει τη φωτο που ανεβασες; :-/

thanx για ολο το diy again :)

• Like 1
Posted

το κιτακι σου φαινεται πιο σωστο ειναι η αληθεια μιας κ εχει κ τους πόλους για τα ρευματα...! Μετα όπως ειπες αλλαζεις απλα το λαμπακι; τι λαμπα εχει μέσα; ''σωληνακι'' ή ''φουντουκι'' :P  ;

δεν μου δειχνει τη φωτο που ανεβασες; :-/

thanx για ολο το diy again :)

T10 είναι οι λάμπες μέσα

http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=t10+led&_from=R40%7CR40%7CR40%7CR40%7CR40&_osacat=0&_from=R40&_trksid=p2045573.m570.l1313.TR0.TRC0.H0&_nkw=t10+led&_sacat=0 

• Like 1
Posted

Ωραιος Γιαννη! περα απο σενα κσι το ντουλαπακι σου ειναι διαφωτιστικο πια!

Sent απο τον πλουσιο εσωτερικο μου κοσμο...

• Like 1
Posted (edited)

Οταν τα βαλεις φιλε δωσε info  :sSig_help: , γιατι φωτακια για τις πορτες εχω παρει και εγω και καθονται στην αποθηκη πανω απο ενα χρονο . Ο λογος ειναι οτι χρειαζεται κωδικοποιηση μετα την εγκατασταση και εγω δεν την ξερω.

καλη συνεχεια.

Edited by powergolf
Posted

Οταν τα βαλεις φιλε δωσε info :sSig_help: , γιατι φωτακια για τις πορτες εχω παρει και εγω και καθονται στην αποθηκη πανω απο ενα χρονο . Ο λογος ειναι οτι χρειαζεται κωδικοποιηση μετα την εγκατασταση και εγω δεν την ξερω.

καλη συνεχεια.

Το δύσκολο στις πόρτες δεν ειναι τοσο η κωδικοποίηση, οσο το λύσε-δέσε. Και συνηθως δεν πολυσκαλωνω σε τέτοιες "λεπτομέρειες".

Όπως και στο φωτισμό των καθισμάτων που πρέπει να λύσεις όλη την κεντρική ασφαλειοθηκη που βρίσκεται "κρυμμένη" καπου κοντά στα πόδια του οδηγού απ' όσο εχω δει....

Τέλος πάντων λογικα μεσα στην επόμενη εβδομαδα περιμένω αυτά των καθισμάτων, οποτε θα δείξει...

Αυτό που θέλω να προσπαθήσω ειναι ταυτόχρονα με τα footwell ειναι να συνδέσω και την κεντρική ποτήροθήκη με αυτά όπως εν μέρει εχει κανει και ο David απο το Audi enthusiasts εδω http://www.audienthusiasts.com/Project_LEDCupholder.html (οχι τοσο φωτεινό ομως) καθώς εχω ηδη πάρει άλλη μια spare κεντρική ποτήροθήκη εδω και κανά χρόνο και με περιμένει έτοιμη με τα led τοποθετημένα στο garage καθώς και να δω αν η μετατροπή με το cooler που μου είπες πριν για το ντουλαπάκι μπορει να υλοποιηθεί στην κεντρική ποτήροθήκη η στο υποβραχιόνιο...

• Like 1
Posted

Το λύσιμο της πόρτας θέλει προσοχή Γιάννη. Καμία σχέση το κατέβασμα του ντουλαπιού με τις πόρτες, γιατί αν κάτι σπάσει ή δεν μπει μετά καλά, θα γίνει κουδουνίστρα το αυτοκίνητο ;)

Δημήτρης

• Like 1
Posted

Το ξερω Δημήτρη μου.

Ειναι το μοναδικό πράγμα που με σκαλωνει να λυσω. Συν το γεγονός οτι δεν μιλάμε για 1 αλλα για 4 και δεν το εχω να γίνει κουδούνιστρα....

Posted

Το δύσκολο στις πόρτες δεν ειναι τοσο η κωδικοποίηση, οσο το λύσε-δέσε. Και συνηθως δεν πολυσκαλωνω σε τέτοιες "λεπτομέρειες".

Όπως και στο φωτισμό των καθισμάτων που πρέπει να λύσεις όλη την κεντρική ασφαλειοθηκη που βρίσκεται "κρυμμένη" καπου κοντά στα πόδια του οδηγού απ' όσο εχω δει....

Τέλος πάντων λογικα μεσα στην επόμενη εβδομαδα περιμένω αυτά των καθισμάτων, οποτε θα δείξει...

Αυτό που θέλω να προσπαθήσω ειναι ταυτόχρονα με τα footwell ειναι να συνδέσω και την κεντρική ποτήροθήκη με αυτά όπως εν μέρει εχει κανει και ο David απο το Audi enthusiasts εδω http://www.audienthusiasts.com/Project_LEDCupholder.html (οχι τοσο φωτεινό ομως) καθώς εχω ηδη πάρει άλλη μια spare κεντρική ποτήροθήκη εδω και κανά χρόνο και με περιμένει έτοιμη με τα led τοποθετημένα στο garage καθώς και να δω αν η μετατροπή με το cooler που μου είπες πριν για το ντουλαπάκι μπορει να υλοποιηθεί στην κεντρική ποτήροθήκη η στο υποβραχιόνιο...

Δροσερές κ φωτεινές ποτάρες μαζί!! Εννοείται χωρις αλκοόλ!!! ;-)  :party2:

Posted

Δευτε λάβετε φως μέρος 2.

image.jpg

Ήρθαν σημερα.

Ευτυχώς έρχονται με κλιμακούμενο βαθμό δυσκολίας.

• Like 2
Posted

Γιαννη καλημερα! Μιλησα χτες με ενα εγκαταστατη ηχοσυστηματων που εχει λυσει αρκετα audi κ εχει κ εμπειρια φυσικα απο Β8 και μου ειπε οτι

επειδη οι ταπετσαριες δεν εινια απλα βιδωμενες αλλα ''περαστες'' δεν κινδυνευεις-ουμε να γινει το αυτοκινητο κουδουνιστρα οσες φορες κ να λυθει...!

Ειπα απλα να το αναφερω..

• Like 2
Posted

Kαλά έκανες Μάνο, αλλά πες στον εγκαταστάτη που μίλησες, ότι όλες οι ταπετσαρίες σε αυτά τα αυτοκίνητα είναι "περαστές" και φυσικά, όσες περισσότερες φορές ξυλώσεις, τόσο περισσότερα "κενά" δημιουργούνται στις βάσεις που εισέρχονται. Πρακτικά, όταν ξυλώσεις ταπετσαρία, δεν θα έχει ποτέ ξανά το εργοστασιακό δέσιμο το αυτοκίνητο.

Δημήτρης

• Like 4
Posted

Γενικά Μανο όσες φορες λυθεί και δεθει κατι τόσες περισσότερες ανοχές αποκτά, ανοχές = τρεμούλο = πιθανοί τριγμοι.

Σιγουρα τα περάστα ειναι πολυ καλυτερα απο οτι τα κλιπσατα αλλα και πάλι ειναι θεματάκι.

Ειδικά αν δεν περάσουν καλα απο την αρχή και χρειαστούν περισσότερα βάλε βγάλε.

Οποτε ιδιαίτερα το concept πόρτα χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή, αρκετά περισσότερη απο το ντουλαπάκι πχ, καθώς συν τοις αλλοις θα χρειαστεί και κόψιμο στις πόρτες για να περάσουν τα λαμπάκια..

Posted

υπαρχει καποια εκδοση απο Α4 Β8 με cooler σε υποβραχιονιο ή σε ποτηροθηκη?

Posted

Οχι Γαβριήλ απ´ όσο ξέρω δεν υπάρχει τέτοιο σύστημα.

Δημήτρης

Posted (edited)

Αφού παίξαμε με τα λαμπάκια, είπα να ασχοληθώ και με κάτι πιο ουσιαστικό.

Τα μπροστινά φρένα αισθάνονταν μόνα, ενώ τα πίσω ηταν κρίμα να κάθονται σε μια κούτα.

Καρφί για Μοράρη λοιπόν σήμερα το μεσημέρι.

IMG_6532_1.jpg

Βγάζουμε τα παλιά

IMG_6533.jpg

Τρίβουμε καθαρίζουμε

IMG_6536.jpg

γυαλίζουμε

IMG_6539.jpg

Αφού είδαμε ότι οι δίσκοι έχουν ακόμη ψωμί, τόρνος για  να εξαφανιστεί το χειλάκι και οξειδώσεις  

IMG_6530.jpg

IMG_6537.jpg

Νέα τακάκια

IMG_6541.jpg

Εφαρμογή.

IMG_6540.jpg

τεράστια η διαφορά με τον μαμά

IMG_6535.jpg

Τοποθέτηση δαγκάνας

IMG_6542.jpg

Έτοιμο.

Φωτογραφίες ζανταρισμένο απο αύριο αφού μας πρόλαβε το σκοτάδι και ο κατακλυσμός.

Είχα το άγχος αν θα δουλέψει το ηλεκτρικό χειρόφρενο καθώς δεν μπορούσαμε να το δούμε παρά μόνο όταν ολοκληρωθεί η δουλειά, αλλά όλα πήγαν πολύ καλά. Plug and play καταστασεις, μεγαλύτερα χαμόγελα και καλύτερα φρεναρίσματα.

Σε δοκιμή που το πήγαμε με καταρρακτώδη βροχή και αντίστοιχο δρόμο απόλυτα ικανοποιημένος. Ασφαλέστερα συμεράσματα σε καμια 10αριά μερες που θα τα εχω στρωσει και τα χριστούγεννα που θα κάνουν το ταξιδάκι τους.

Πολλά credits στο Μάνο και τον κυρ Βασίλη που έκαναν εξαιρετική δουλειά και μου θύμησαν γιατί τους θεωρώ άψογους επαγγελματίες σε ΟΛΑ τους αλλά και στον πιλότο που έκανε τη βρωμοδουλειά....

Edited by ianos
  • Like 10
Posted

Kαλοριζα Γιανναρε!!

Το μονο που του λυπει ειναι ενα προγραμματακι να σαρωσει τους δρομους...  :sFi_dualpistols: 

• Like 1