Jump to content

Recommended Posts

Posted

Καλησπέρα.

Εξετάζω το ενδεχόμενο να προχωρήσω σε αγορά ενός A4 DTM (Β7).

Υπάρχει κάποιος κάτοχος που μπορεί να μου δώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το όχημα όπως συντήρηση, τι να προσέξω στον έλεγχο, κατανάλωση κλπ?

Ως κάτοχος BMW 320si (επίσης επετειακό, περιορισμένης παραγωγής) προβληματίζομαι λίγο για τη μετάβαση και τη συνολική του  αίσθηση.

Ευχαριστώ προκαταβολικά. :)

Posted

Το Α4 dtm εχει αλλους προφυλακτηρες, σπορ recaro καθισματα μισο δερμα-μισο αλκανταρα οπως και τιμονι και λεβιε ταχυτητων και συνηθως καλο εξοπλισμο αλλα οχι ξενον φωτα σε ολα...

Μηχανικα, προκειται για το γνωστο 2λιτρο μοτερ tfsi 1ης γενιας με αλλαγμενη χαρτογραφηση και αλλο σασμαν με πιο κοντες σχεσεις απο το κλασσικο 2λιτρο...

Αν δεν ηταν 2λιτρο ή αν εστω δεν ηταν η φορολογια ετσι στα 2λιτρα θα ειχα δωσει ηδη το δικο μου 18αρι για ενα γνησιο dtm...

Οσον αφορα την καταναλωση, σε νορμαλ ρυθμους παιζεις στα 9 λιτρα λογω τετρακινησης...

Απο εκει και περα, τσεκαρε τα στανταρ προβληματακια των Α4, εμπρος ψαλιδια για τζογους, τυχον διαρροες στα ψευτοκαπακα, συμπλεξη αποσυμπλεξη ωστε να παρεις μια ιδεα για την κατασταση δισκοπλατου και βολαν, κατασταση τουρμπινας και ρωτα αν εχει αλλαξει ποτηρακι εκκεντροφορου...

• Like 1
Posted

Το Α4 dtm εχει αλλους προφυλακτηρες, σπορ recaro καθισματα μισο δερμα-μισο αλκανταρα οπως και τιμονι και λεβιε ταχυτητων και συνηθως καλο εξοπλισμο αλλα οχι ξενον φωτα σε ολα...

Μηχανικα, προκειται για το γνωστο 2λιτρο μοτερ tfsi 1ης γενιας με αλλαγμενη χαρτογραφηση και αλλο σασμαν με πιο κοντες σχεσεις απο το κλασσικο 2λιτρο...

Αν δεν ηταν 2λιτρο ή αν εστω δεν ηταν η φορολογια ετσι στα 2λιτρα θα ειχα δωσει ηδη το δικο μου 18αρι για ενα γνησιο dtm...

Οσον αφορα την καταναλωση, σε νορμαλ ρυθμους παιζεις στα 9 λιτρα λογω τετρακινησης...

Απο εκει και περα, τσεκαρε τα στανταρ προβληματακια των Α4, εμπρος ψαλιδια για τζογους, τυχον διαρροες στα ψευτοκαπακα, συμπλεξη αποσυμπλεξη ωστε να παρεις μια ιδεα για την κατασταση δισκοπλατου και βολαν, κατασταση τουρμπινας και ρωτα αν εχει αλλαξει ποτηρακι εκκεντροφορου...

Ευχαριστώ.

9? Μόνο? Είσαι σίγουρος? Γιατί τώρα έχω 13 μέση. :sSa_worried3:

Σκέφτομαι να το πάω σε Audi να το τσεκάρουν αν συμφωνήσουμε στην ανταλλαγή, να κοιτάξουν και συμπίεση.

Η διαρροή φαίνεται εύκολα με το μάτι? Δακρύζει?

Από πλευράς συντήρησης τώρα και κόστη, δε νομίζω να δω κάτι διαφορετικό από τη BMW.

Οδηγικά μπορώ να δω κάποια πράγματα? Από που πρέπει να γεμίζει η τουρμπίνα και να νιώθω το τράβηγμα?

Posted

Εκτός από τα παραπάνω, να ελέγξεις το ποτηράκι του εκκεντροφόρου (βγαίνει εύκολα και ελέγχεται από μηχανικό), καθώς και να δεις αν έχουν αλλαχθεί οι πολλαπλασιαστές. Συνήθως το μοτέρ των tfsi είναι αρκετά ανθεκτικό και στα βασικά του τμήματα, δεν παρουσιάζει θέματα. Το τούρμπο, αρπάζει χαμηλά σχετικά και καλό είναι να ελεγχθεί σε κίνηση με διαγνωστικό -άποψή μου.

Δημήτρης

Posted

καλησπερα νικο και καλως ηρθες....

απο καταναλωση θα σου πω ενα 10,5 μεσο ορο....

απο προβληματα δεν μου εχει βγαλει κατι συγκεκριμενο......μονο την αντλια καυσιμου που μου εβγαζε σποραδικα σφαλμα στο διαγνωστικο και την αλλαξαμε προληπτικα...

για την συντηρηση αν το αυτοκινητο ειναι χαρτι δεν θελεις πολλα....τωρα αμα σου βγαλει προβληματα (τουρμπινα κ.λ.π) τοτε αλλαζει το πραμα...

το τραβηγμα θα το νιωσεις απο τις 3200-3500 και μετα.....

για ολα τα αλλα θα συμφωνησω με τον φιλο georgio3gr

• Like 1
Posted

Ευχαριστώ.

9? Μόνο? Είσαι σίγουρος? Γιατί τώρα έχω 13 μέση. :sSa_worried3:

Σκέφτομαι να το πάω σε Audi να το τσεκάρουν αν συμφωνήσουμε στην ανταλλαγή, να κοιτάξουν και συμπίεση.

Η διαρροή φαίνεται εύκολα με το μάτι? Δακρύζει?

Από πλευράς συντήρησης τώρα και κόστη, δε νομίζω να δω κάτι διαφορετικό από τη BMW.

Οδηγικά μπορώ να δω κάποια πράγματα? Από που πρέπει να γεμίζει η τουρμπίνα και να νιώθω το τράβηγμα?

Η καταναλωση οπως ειπε ο συνονόματος ειναι στο 10,5 μεση, εγω λανθασμενα αναφερθηκα σε ελαχιστη καταναλωση... Εννοειται οτι αν το πλακωνεις θα την δεις και πολυ παραπανω... 

Οι διαρροες φαινονται αρκει να μην εχει πλυθει το μοτερ... Μην ανησυχεις ομως, μιλαμε για αναθυμιασεις και οχι να τρεχουν λαδια...

Οσον αφορα το κοστος συντηρησης, ειναι αναλογο με της BMW με την διαφορα οτι καποια ανταλλακτικα μπορεις να τα βρισκεις σε αρκετα καλυτερες τιμες απο τις αλλες εταιριες του group VAG...

Οδηγικα πως το εννοεις; Αν εννοεις μπαντιλικια, οχι δεν κανει, ή τουλαχιστον οχι ευκολα οπως μια BMW... Σε ελαφρα γρηγορους ρυθμους δεν προκειται να δεις διαφορα, σε αρκετα γρηγορους ρυθμους και αν "το'χεις" λιγο, γινονται θαυματα...  :sHa_hehe:

Οπως και να'χει ευχομαι αν το παρεις τελικα να το χαρεις και εμεις θα ειμαστε εδω να σε βοηθησουμε....

Posted

Η καταναλωση οπως ειπε ο συνονόματος ειναι στο 10,5 μεση, εγω λανθασμενα αναφερθηκα σε ελαχιστη καταναλωση... Εννοειται οτι αν το πλακωνεις θα την δεις και πολυ παραπανω... 

Οι διαρροες φαινονται αρκει να μην εχει πλυθει το μοτερ... Μην ανησυχεις ομως, μιλαμε για αναθυμιασεις και οχι να τρεχουν λαδια...

Οσον αφορα το κοστος συντηρησης, ειναι αναλογο με της BMW με την διαφορα οτι καποια ανταλλακτικα μπορεις να τα βρισκεις σε αρκετα καλυτερες τιμες απο τις αλλες εταιριες του group VAG...

Οδηγικα πως το εννοεις; Αν εννοεις μπαντιλικια, οχι δεν κανει, ή τουλαχιστον οχι ευκολα οπως μια BMW... Σε ελαφρα γρηγορους ρυθμους δεν προκειται να δεις διαφορα, σε αρκετα γρηγορους ρυθμους και αν "το'χεις" λιγο, γινονται θαυματα...  :sHa_hehe:

Οπως και να'χει ευχομαι αν το παρεις τελικα να το χαρεις και εμεις θα ειμαστε εδω να σε βοηθησουμε....

Καλησπέρα και πάλι και καλώς σας βρήκα.

Δεν εννοώ τόσο στην υπερστροφή (αν και λόγω τόρσεν, όλο και κάτι θα κάνει), όσο στην γενικότερη αίσθηση που παίρνεις από το πλαίσιο/τιμόνι/γκάζι. Η BMW είναι αρκετά ρυθμίσημη στο "άσε" (βουτάει η μούρη λόγω πιο ελαφρύ βολάν εργοστασιακά).

Το Audi λόγω 4κίνησης θέλει λίγο διαφορετική οδήγηση και περισσότερο γκάζι μέσα στη στροφή.

Φίλε leras σε ευχαριστώ.

Λογικά μου ακούγονται όλα, φτάνει να με καλύπτει οδηγικά και να συμφωνήσουμε στην ανταλλαγή.

Κάτι ακόμα. Το αυτοκίνητο που κοιτάω έχει περίπου 60.000 κμ. Τι προγραμματισμένη συντήρηση πρέπει να έχει γίνει αυτό το διάστημα? Λογικά λάδια κάθε 10.000κμ και μπουζί στα 50.000? Κάτι άλλο? Πχ διαφορικό, βαλβολίνες κλπ?

Posted (edited)

Νίκο καλησπέρα,

Εμείς.....γνωριζόμαστε και από αλλού! :)

Εύχομαι να κάνεις μία κίνηση αλλαγής οχήματος που θα σε καλύψει απόλυτα σε αυτό που ψάχνεις.

Τις πληροφορίες που σου είπα στο παρελθόν από το τηλέφωνο, τις άντλησα από τα παιδιά εδώ που έχουν και το συγκεκριμένο αμάξι ή γνωρίζουν λεπτομέρειες που εγώ τυχαίνει να μην ξέρω.

Τέλος, στην προγραμματισμένη συντήρηση δεν είναι οι ιμάντες (εκκεντροφόρων κτλ), αλλά κάνε ένα έλεγχο σε τι κατάσταση είναι μιας και προσωπικά σε ό,τι αμάξι είχα μέχρι σήμερα, στα ~60.000km χρειάστηκαν αλλαγή.

Edited by Kavouras
  • Like 1
Posted

Νίκο καλησπέρα,

Εμείς.....γνωριζόμαστε και από αλλού! :)

Εύχομαι να κάνεις μία κίνηση αλλαγής οχήματος που θα σε καλύψει απόλυτα σε αυτό που ψάχνεις.

Τις πληροφορίες που σου είπα στο παρελθόν από το τηλέφωνο, τις άντλησα από τα παιδιά εδώ που έχουν και το συγκεκριμένο αμάξι ή γνωρίζουν λεπτομέρειες που εγώ τυχαίνει να μην ξέρω.

Τέλος, στην προγραμματισμένη συντήρηση δεν είναι οι ιμάντες (εκκεντροφόρων κτλ), αλλά κάνε ένα έλεγχο σε τι κατάσταση είναι μιας και προσωπικά σε ό,τι αμάξι είχα μέχρι σήμερα, στα ~60.000km χρειάστηκαν αλλαγή.

Φιλαράκι έχουν αλυσίδα όχι ιμάντα οι εκκεντροφόροι στα tfsi. Πιο σκόπιμο είναι να κοιτάξει το ποτηράκι και τους πολλαπλασιαστές, κατά την άποψή μου, σε σχέση με το μοτέρ.

Ποτηράκι και ανάλυση : http://forum.audisportsclub.gr/index.php/topic/8291-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%BA%CE%BA%CE%B5%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CF%8C%CF%81%CE%BF%CF%85-%CF%83%CE%B5-tfsi-%CF%84%CE%BF-%CE%B3%CE%BD/

Δημήτρης

Posted (edited)

Ιμάντα εκκεντροφόρων εννοούσα. Για κάποιο λόγο είχα την εντύπωση ότι τα πρώτα 2.0tfsi είχαν ιμάντα και όχι καδένα.

@Δημήτρη,

Τι να διαβάσω για το προπολεμικό χρέπι σου ρε? Σε λίγο σε βλέπω να κάνεις παρέα με τον Legend στη γωνιά των ιστορικών... :LaieA_013:

:new_iloveyou:

ΥΓ: συνονόματε(georgio3gr), πήγες να το σώσεις, αλλά δεν... :sSig_busted: Ο Δον Κον με έστησε στα 11 μέτρα και σούταρε χωρίς έλεος

Edited by Kavouras
  • Like 1
Posted

Μάστορα όλα τα πρώτα tfsi έχουν το ίδιο ακριβώς καπάκι (και τα S3 στα βασικά τους μέρη) και έχουν αλυσίδα :sHa_hehe:

Δημήτρης

• Like 2
Posted

Πολύτιμη η βοήθειά σου Γιώργο (Kavouras) και κατ'επέκταση των παιδιών εδώ και σας ευχαριστώ.

Το απόγευμα θα το οδηγήσω και θα σας πω. 

Ευχαριστώ και πάλι.

Posted (edited)

Μάστορα όλα τα πρώτα tfsi έχουν το ίδιο ακριβώς καπάκι (και τα S3 στα βασικά τους μέρη) και έχουν αλυσίδα :sHa_hehe:

Δημήτρης

Εισαι σιγουρος? εγω νομιζω οτι εχουν και οδοντωτο ιμαντα.Μιλαω για τον κινητηρα που εμπαινε στο Β7.Το ιδιο και για το S3.Ακομα και το τωρινο S3 εχει ιμαντα για τη κινηση των  εκκεντροφορων.Αλυσιδα υπαρχει αλλα μια μικρη για τους αξονες εξισσοροπησης κραδασμων και την αντλια λαδιου και αλλη μια που ενωνει τους εκκεντροφορους μεταξυ τους.Αλλα κινηση παιρνουν απο οδωντοτο ιμαντα.

Edited by jasonbourne
Posted (edited)

Δεν διαφωνούμε, έχουν και ιμάντα, αλλά ο εκκεντροφόρος εξαγωγής, παίρνει κίνηση από ιμάντα και μεταδίδει την κίνηση των εκκεντροφόρων (εισαγωγής και εξαγωγής) και συγχρονίζεται με την αλυσίδα,δεν τους ενώνει απλά. Τώρα αν εννοούσε τον ιμάντα τον εξωτερικό που παίρνει κίνηση από το στρόφαλο ο Γιώργος, αυτός φαίνεται στα Α4 κατευθείαν από το πλαστικό καπάκι του γραναζιού. Και αυτό γιατί είναι τοποθετημένος κατά το διαμήκη άξονα και φαίνεται πανεύκολα, όπως και ο ιμάντας του δυναμό και του κομπρέσσορα κλιματισμού. Στο καινούργιο S3 δεν υπάρχει η οπίσθια αλυσίδα και είναι όλο με εύκαμπτη αλυσίδα στο μπροστινό μέρος, από την οποία συντελείται η κίνηση των εκκεντροφόρων, απ΄ ό,τι γνωρίζω.

Δημήτρης

Edited by Dimitris_Kon
Posted (edited)

Οκ ,δεν ειχα καταλαβει ακριβως τι εννουσες.Το ιδιο λεμε.

Απλά οι  περισσοτεροι οταν ρωτανε "ιμαντα ή καδενα?"εννοουν το τροπο που παιρνουν κινηση οι εκκεντροφοροι απο το στροφαλο.

Edited by jasonbourne
Posted

60000 χιλ, ή 4 χρόνια, όποιο έρχεται πρώτο.

Δημήτρης

Posted

60000 χιλ, ή 4 χρόνια, όποιο έρχεται πρώτο.

Δημήτρης

Κόστος στο περίπου?

Posted

Αν αλλάξεις και αντλία νερού, υπολόγιζέ το σαν ανταλλακτικά (ιμάντας, τεντωτήρας και αντλία νερού) περίπου στο 500 γνήσιο.

Δημήτρης

Posted

Δεν ξερω αν εχει τοση διαφορα το tfsi με το 20ντ αλλα χτες αγορασα ιμαντα χρονισμου με τεντωτηρα και ρουλεμαν, αντλια νερου, φλαντζες ψευτοκαπακου, διακλαδωτη νερου, φιλτρο λαδιου και καμπινας 200 ευρω στρογγυλα (τιμη χονδρικης), ολα εμποριου απο μαρκες που χρησιμοποιει το εργοστασιο για το εκαστοτε ανταλλακτικο και με τις ιδιες χρονικες εγγυησεις... Η αντιπροσωπεια γδερνει... Οσο για το service, εγω συνηθως το κανω σε φιλο μηχανικο αλλα εχω παει και στην αντιπροσωπεια εδω στο Κιλκις με δικα μου ολα τα ανταλλακτικα...

Posted

Απ'ότι είδα το αυτοκίνητο σε πρώτη φάση θέλει τα εξής:

-Λάδια/φίλτρο (άλλαξε πριν 8.000κμ)

-Μπουζί? (άλλαξε στα 25.000)

-Τακάκια (?)

-Ιμάντα

Τι να υπολογίσω για αυτά δεδομένο ότι σκοπεύω να το πάω σε αντιπροσωπεία στα βόρεια προάστια (Αγ. Παρασκευή)?

Επίσης θέλει πηγή RCD και λάστιχα, αλλά αυτά ξέρω πόσο κοστίζουν.

Σχετικά με τη πηγή, επειδή έχει μια άσχετη blaupunkt, μιας και θέλει αλλαγή θα ήθελα να βρω κάποια που να παίζει ΜΡ3 ή να έχει και βύσμα AUX. Υπάρχει κάτι τέτοιο και πόσο κοστίζει? Σημείωση ότι κανονικά παίρνει τη στενή πηγή που λέγεται Concert (1 din).

Σας έπρηξα...τη καλημέρα μου. :)

Ρωτάω γιατί ακόμα δεν έχω κατασταλάξει στην ανταλλαγή γιατί θέλει και διαφορά από μέρους μου, οπότε θέλω να τα βάλω όλα κάτω. Μικρή μεν, αλλά θέλει.

Posted

Απ'ότι είδα το αυτοκίνητο σε πρώτη φάση θέλει τα εξής:

-Λάδια/φίλτρο (άλλαξε πριν 8.000κμ)

-Μπουζί? (άλλαξε στα 25.000)

-Τακάκια (?)

-Ιμάντα

Τι να υπολογίσω για αυτά δεδομένο ότι σκοπεύω να το πάω σε αντιπροσωπεία στα βόρεια προάστια (Αγ. Παρασκευή)?

Επίσης θέλει πηγή RCD και λάστιχα, αλλά αυτά ξέρω πόσο κοστίζουν.

Σχετικά με τη πηγή, επειδή έχει μια άσχετη blaupunkt, μιας και θέλει αλλαγή θα ήθελα να βρω κάποια που να παίζει ΜΡ3 ή να έχει και βύσμα AUX. Υπάρχει κάτι τέτοιο και πόσο κοστίζει? Σημείωση ότι κανονικά παίρνει τη στενή πηγή που λέγεται Concert (1 din).

Σας έπρηξα...τη καλημέρα μου. :)

Ρωτάω γιατί ακόμα δεν έχω κατασταλάξει στην ανταλλαγή γιατί θέλει και διαφορά από μέρους μου, οπότε θέλω να τα βάλω όλα κάτω. Μικρή μεν, αλλά θέλει.

Νίκο, είδα το μήνυμά σου χθες πολύ αργά το βράδυ και γι' αυτό και δε σου απάντησα.

Το ηχοσύστημα του είναι 1din και πρέπει να το μετατρέψεις σε 2din για να μπορέσει να μπει είτε το εργοστασιακό navigation του Α4 είτε να εξετάζαμε τι χρειάζεται για να μπει η δική μου πηγή από Α3 (νομίζω ότι χρειάζει φάγωμα στις γωνίες? τα παιδιά εδώ θα ξέρουν...)

Υπάρχει εδώ μέσα αλλαγή από 1din σε 2din, αλλά δεν ξέρω αν θες να μπεις σε τέτοια λογική....