Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Καλησπέρα σε ολους,καλως σας βρηκα.

Ειμαι κατοχος ενος seat leon 1.6 του 07 και σκεφτομαι να κανω την ανταλλαγή με ενας audi A4 1,8T B6 2004(παραγωγη 03 νομιζω).Ο λογος ειναι καθαρα θεμα χωρων και τιποτα αλλο. Αυτο που με προβληματιζει ειναι καταναλωση του ΕΝΤΟΣ πολης (Ναυπλιο) οπου θα κυκλοφορει περισσοτετο λογο παιδιων.Δεν τιθεται θεμα βελτίωσης του κινητήρα προς το παρων οποτε θα ηθελα να μαθω κατανάλωση απο μαμα 1.8αρια(οχι 4χ4) αμαξια.

Πιστευετε οτι θα ειναι τρομακτικη η διαφορα που θα με αναγκασει να το μετανιωσω (και να εχω γκρινιες με την γυναίκα χαχα) ?

Τωρα εχω περιπου 8-8μιση βαρια εντος.

Υ.Γ Ασχετο,ποσους αεροσακους εχει το συγκεκριμένο μοντελο?

Edited by Themis^^
Posted (edited)

Καλωσόρισες Θέμη... Αν δεν κάνω λάθος, ο βασικός εξοπλισμός του Α4 περιελάμβανε 8 αερόσακους, 2 εμπρός- 4 πλευρικούς(κουρτίνες) και 2 στα καθίσματα... Από κατανάλωση, δεν νομίζω ότι αν οδηγείς συνετά θα πάθεις και σοκ... Φίλος έχει Α4 Β7 1.6 και εγώ έχω Β7 1.8τ... Με νορμάλ οδήγηση έχει λίγο καλύτερη κατανάλωση εντός πόλης 0,2-0,3 λίτρα αλλά εκτός έχει εως και 2 λίτρα πάνω από μένα (σταθερές ταχύτητες εως 120 χλμ)... Βέβαια το Α4 είναι και πιο βαρύ σκάφος από το Leon σου αλλά δεν νομίζω ότι θα έχει τραγική διαφορά στην κατανάλωση...

Edited by georgio3gr
Posted

Σε ευχαριστω Γιωργο για τη γρηγορη απαντηση σου. Ευχομαι να πανε ολα καλα και να τα λεμε πολυ συχνοτερα.

Δηλαδη ποση καταναλωση εχεις εντος και εκτος πολης(σε λιτρα)?

• Like 1
Posted

Να υπολογίζεις από 10 εώς 13 λίτρα. Ειδικά αν είναι για κοντινές αποστάσεις και δεν προλαβαίνει καν να ζεσταθεί το αμάξι δεν πρόκειται να δεις παρακάτω.

Posted

Προσωπικά είχα ένα starlet για μέσα στην πόλη και το πούλησα πριν λίγες μέρες. Τώρα πηγαίνω το παιδί στο παιδικό με το Α4 μέχρι να πάρω άλλο μικρό. Πραγματικά έχω αγανακτήσει. Καλύτερα μην βάζεις αέριο σε τέτοιο αυτοκίνητο. Με τα λεφτά εγκατάστασης του αερίου παίρνεις ένα μικρό  και κάνεις την δουλειά σου μέσα στην πόλη και έχεις το Α4 για μια βόλτα, για τα γούστα σου και για τα ταξίδια.

Posted

Εχω ενα matiz για σενα οτι πρέπει [emoji6]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Posted

Εχω ενα matiz για σενα οτι πρέπει [emoji6]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Μέσα στην εβδομάδα πρέπει να καταλήξω. Θα ενημερώσω την γυναίκα γιατί δικό της θα είναι και θα σου πω. Τι set up το έχεις το Matiz  :sHa_hehe: ?

Posted

Θέμη ένας ξάδερφος μου στην Αθήνα έχει το Β7 1.8Τ και το έχει αέριο εδώ και 4 χρόνια περίπου.

Είναι πολύ ευχαριστημένος και κάνει συχνά τη διαδρομή Καρδίτσα - Αθήνα επειδή είναι η γυναίκα του από εκεί.

Μέχρι στιγμής δεν έχει κάποιο πρόβλημα και είναι πολύ οικονομικά τα ταξίδια.

Posted

Δεν ξερω ρε παιδια τι να κανω απο την μια το θελω το ρημαδι το τουρμπο σπο την αλλη δε θελω πολλα πολλα με τον βενζινα.

Τωρα προέκυψε μια γνωστη που εχει ενα audi του 07 1.6 και μιλαμε για ανταλλαγ χωρις διαφορες χρηματων.Φανταζομαι το 1.6 να εχει νορμαλ καταναλωση εντός πολης(μεχρι 10 λιτρα εννοω).Αν μπορει καποιος να μας πει λιτρα θα ημουν υποχρεος.

Η επομενη επιλογη μετα ειναι προς πασατ μερια παλι 1.6.Θα δειξε.

Δειτε και το λιονταρακι μου, βεβαια δεν φοραω αυτες τις 18αρες τωρα γιατι λογο και του χαμηλωματος το αμαξι ηταν κουτσουρο οποτε εβαλα 17αρες.AlphanuomegaTaurhoiotakappaalphalambdaal

Posted

Εμενα 1.8Τ quattro του 2002 μεσα στην Αθηνα ημουν 12 εως 14 λιτρα ανα 100km...εκτος ημουν στα 9,5 περιπου με λογικες ταχυτητες.

• Like 1
Posted (edited)

Τωρα προέκυψε μια γνωστη που εχει ενα audi του 07 1.6 και μιλαμε για ανταλλαγ χωρις διαφορες χρηματων.

ακυρη και η περιπτωση αυτη.

ξαφνικα θελει ανταλλαγη και 3 χιλιαρικα στο χερι. :sSc_jawdrop2:  :sSc_eek:

βεβαια ειχα σκοπο να της πω κανα χιλιαρικο να της δωσω αλλα με κουφανε με τα 3

Edited by Themis^^
Posted

Εγω με quattro και σχετικά χαλαρη οδηγηση εχω καταναλωση περιπου 8 με 8,5 λιτρα, σε ανοιχτο δρομο. Μεσα στην πολή δεν γνωριζω να σου πω.

Posted (edited)

Γιαννη καλησπερα...

Το θεμα ειναι οτι το αμαξι περισσοτερο θα κυκλοφορει εντος πολης,βεβαια δεν ειναι αθηνα με φαναρια και πηξιμο στην κινηση,αλλα οσο να κανει τα μεγαλα ταξιδια μεσα στο χρονο θα ειναι 2-3-4 το πολυ.

Κοιταω και προς passat μερια τωρα,μου αρεσει και αυτο εξισου πολυ αλλα το Α4 ενα τσακ περισσοτερο. :sHa_wink3:

Edited by Themis^^
Posted

καλημερα το χω εγω το μοντελο αυτο..αγορα πριν μια βδομαδα..εκτος πολης κυμαινεται απο 6.7-8 με οριο τα 140 εντος πολης τσιμπαει λογω τουρμπινας τα 12-14..το χω στην αθηνα..ευτυχως με υγραεριο..το προτεινω σ οποιον το παρει.

• Like 1
Posted

Εγω επειδη ειχα και a4 1.6 αλλα και a4 1.8t quattro θα σου ελεγα κανε την μεταβαση αλλα με εναν ορο! Βαλε ενα σωστο προγραμμα και θα δεις χαωτικη διαφορα της καταναλωσης κατω! Εμενα εκαιγε στον υπολογιστη παντα μεσα στην πολη 12-14 λιτρα το 1.8τ και μετα την τοποθετηση προγραμματος επεσε στα 9-11 λιτρα εντος!

• Like 1
Posted

αυξησες υποδυναμη κ χαμηλωσε η καταναλωση;; λιγο αναποδο δεν ειναι αυτο;

Posted

καλημερα το χω εγω το μοντελο αυτο..αγορα πριν μια βδομαδα..εκτος πολης κυμαινεται απο 6.7-8 με οριο τα 140 εντος πολης τσιμπαει λογω τουρμπινας τα 12-14..το χω στην αθηνα..ευτυχως με υγραεριο..το προτεινω σ οποιον το παρει.

Με υγραεριο τι καταναλωση εχεις?

Αν μπορεις θελω να μου πεις ποσα χιλιόμετρα βγάζεις με ένα γέμισμα?

Δλδ χρήματα/χιλιόμετρα.

Τι προγραμμα εβαλες δλδ?
Posted

30 ευρω 315 χιλιομετρα κ ακομα δεν εχω γεμισει..περιμενω να αδειασει τελειως..υπολογισε λιγα ακομα..ολα τα χιλιομετρα μεσα στην πολη ομως..με συστημα υγραεριου zavoli..δεν το χω ρυθμισει εγω.. για μενα αν βαλεις υγραεριο..πιστευω brc ειναι η καλυτερη για τν κινητηρα μας.

Posted (edited)

οχι, ειναι το πλεον στανταρ σε ολα μου τα turbo! Ενα σωστο προγραμμα σε χαλαρη οδηγηση καιει λιγοτερο απο οτι ο μαμα προγραμματισμος! Οταν ομως το σανιδωνεις τοτε καιει πιο πολυ το βελτιωμενο! (Δλδ με αλλαγμενο προγραμμα) Edited by Agelosa4
  • Like 3
Posted

οποτε μπορεις θα θελα να μ πεις που το εβαλες κ ποσο σ βγηκε..

Posted

οχι, ειναι το πλεον στανταρ σε ολα μου τα turbo! Ενα σωστο προγραμμα σε χαλαρη οδηγηση καιει λιγοτερο απο οτι ο μαμα προγραμματισμος! Οταν ομως το σανιδωνεις τοτε καιει πιο πολυ το βελτιωμενο! (Δλδ με αλλαγμενο προγραμμα)

Αυτό ισχύει και για τα προγράμματα τύπου ''κονσέρβας'' ή για τα custom  ή και για τα δύο ? Ποιο είναι προτιμότερο ?

Posted (edited)

Αυτό ισχύει και για τα προγράμματα τύπου ''κονσέρβας'' ή για τα custom ή και για τα δύο ? Ποιο είναι προτιμότερο ?

ισχυει γενικα για ενα καλο προγραμμα ειτε ειναι custom ειτε ειναι κονσερβα. Υπαρχουν ομως και custom και κονσερβες που δεν ειναι καλα με αποτελεσμα να ειναι χειροτερα και απο απο το μαμα προγραμμα. Απλα δεν μπορω να αναφερθω για λογους διαφημισης! Εγω προσωπικα θα προτιμουσα τους δικους μας ελληνες βελτιωτες γιατι εχουν αποδειχτει με την παροδο χρονων και αξιοπιστοι και οικονομικοι! Edited by Agelosa4
  • Like 3
Posted

οποτε μπορεις θα θελα να μ πεις που το εβαλες κ ποσο σ βγηκε..

σου εστειλα pm
Posted

Οταν λες καίει λιγότερο, μιλάμε της τάξεως 5% - 10%;;

Και αντίθετα, όταν το πατάς καίει περισσότερο της τάξεως 20%-30%;;