Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Αυτό είναι κάτι που αναμασάτε εδώ και χρόνια, το μαύρο λάδι είναι ένδειξη ότι είτε έχει γίνει μακροχρόνια χρήση στον κινητήρα με αποτέλεσμα να είναι γεμάτο σωματίδια που προέρχονται κυρίως από το παρατεταμένο blow by που συμβαίνει σε όλους τους κινητήρες εσωτερικής καύσης (αυτό το φαινόμενο είναι χειρότερο σε περιπτώσεις που ο κινητήρας είναι φθαρμένος με μεγαλύτερες ανοχές στα ελατήρια), είτε ότι έχει σημαντική φθορά ο κινητήρας. Ένα τέτοιο λάδι είναι σε άσχημη κατάσταση.

Ανάλογα με το λάδι διαφοροποιείται το χρώμα του ανάλογα με την χρήση και τον χρόνο παραμονής του στον κινητήρα. 

Το μαύρο δεν είναι καλό, το σκούρο έως πολύ σκούρο καφέ είναι καλό σημάδι, αν αυτό δεν συνοδεύεται με την εμφανή με το μάτι ύπαρξη μικροσωματιδίων.

Το χρώμα που είπα ότι έχω στην βέργα είναι μόλις 5-6000 χιλιόμετρα, θα ήταν για μένα καταστροφικό να το έβλεπα μαύρο και από ψυχολογικής αλλά και ουσιαστικής άποψης.

Σε κανένα αυτοκίνητο που είχα μέχρι σήμερα δεν ήταν μαύρο το λάδι στις αλλαγές, δυστυχώς η πρώτη φορά ήταν στην πρώτη αλλαγή στο Α5 μου. (Ουσιαστικά  δεύτερη και μια άλλη φορά πάλι σε Audi, στο 80ρι μου που το είχα δώσει στον αδερφό μου και αυτός δεν είχε αλλάξει λάδια για δύο χρόνια...γκρρρ.)

Για ασφαλές συμπέρασμα για το αν το λάδι είναι σε καλή κατάσταση χρειάζεται ανάλυση από το χημείο, και όχι οπτικές εικασίες, μυρωδιές και λοιπά που ακούμε συχνά ακόμα και από μηχανικούς.

Edited by Chris1967
  • Like 1
Posted

Θεωρεις τα 230ml /1000km καλη καταναλωση λαδιου δηλαδη ;

Γιατι ειναι απαραδεκτη

Sent from my iPhone using Tapatalk

Posted (edited)

Το θέμα κατανάλωσης λαδιού από τον δίλιτρο TFSI που έχει και το αμάξι μου, έχει συζητηθεί εκτενώς στο φόρουμ τούτο, αλλά και στον παγκόσμιο ιστό.

Ο κατασκευαστής δίνει ότι η κατανάλωση μπορεί να φτάσει έως και 300ml στα 1000χιλ, σε νέο κινητήρα και παρακαλώ διορθώστε με αν κάνω λάθος.

Ο δικός μου που έχει φτάσει λίγο πριν τις 100.000, και σε συνάρτηση με τα απαράδεκτα μακρά χρονικά διαστήματα που το συντηρούσε ο προηγούμενος ιδιοκτήτης, έχει αυτήν την κατανάλωση που έχει, η οποία είναι ΕΝΤΟΣ των προδιαγραφών του κατασκευαστή, παρά τα πολλά χιλιόμετρα του.

Αυτό (επειδή νομίζω ότι έχω αρκετή εμπειρία στην μηχανοκίνηση) με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι είμαι καλά, χωρίς να αποκλείεται στο μέλλον λόγω φθοράς (και εάν αυξηθεί η κατανάλωση πάνω από τα όρια του κατασκευαστή) να προβώ στην κίνηση του ρεκτιφιέ.

Δεν γνωρίζω γιατί το θεωρείς απαράδεκτο, επειδή στην οικογένεια έχουμε 3 VAG (δύο Audi και ένα Skoda) αυτές είναι οι καταναλώσεις περίπου λαδιού λίγο πάνω λίγο κάτω και στα τρία αμάξια.

Edited by Chris1967
  • Like 1
Posted

Αυτό είναι κάτι που αναμασάτε εδώ και χρόνια, το μαύρο λάδι είναι ένδειξη ότι είτε έχει γίνει μακροχρόνια χρήση στον κινητήρα με αποτέλεσμα να είναι γεμάτο σωματίδια που προέρχονται κυρίως από το παρατεταμένο blow by που συμβαίνει σε όλους τους κινητήρες εσωτερικής καύσης (αυτό το φαινόμενο είναι χειρότερο σε περιπτώσεις που ο κινητήρας είναι φθαρμένος με μεγαλύτερες ανοχές στα ελατήρια), είτε ότι έχει σημαντική φθορά ο κινητήρας. Ένα τέτοιο λάδι είναι σε άσχημη κατάσταση.

Ανάλογα με το λάδι διαφοροποιείται το χρώμα του ανάλογα με την χρήση και τον χρόνο παραμονής του στον κινητήρα. 

Το μαύρο δεν είναι καλό, το σκούρο έως πολύ σκούρο καφέ είναι καλό σημάδι, αν αυτό δεν συνοδεύεται με την εμφανή με το μάτι ύπαρξη μικροσωματιδίων.

Το χρώμα που είπα ότι έχω στην βέργα είναι μόλις 5-6000 χιλιόμετρα, θα ήταν για μένα καταστροφικό να το έβλεπα μαύρο και από ψυχολογικής αλλά και ουσιαστικής άποψης.

Σε κανένα αυτοκίνητο που είχα μέχρι σήμερα δεν ήταν μαύρο το λάδι στις αλλαγές, δυστυχώς η πρώτη φορά ήταν στην πρώτη αλλαγή στο Α5 μου. (Ουσιαστικά  δεύτερη και μια άλλη φορά πάλι σε Audi, στο 80ρι μου που το είχα δώσει στον αδερφό μου και αυτός δεν είχε αλλάξει λάδια για δύο χρόνια...γκρρρ.)

Για ασφαλές συμπέρασμα για το αν το λάδι είναι σε καλή κατάσταση χρειάζεται ανάλυση από το χημείο, και όχι οπτικές εικασίες, μυρωδιές και λοιπά που ακούμε συχνά ακόμα και από μηχανικούς.

Μαύρο λάδι βγάζω κάθε φορά που αλλάζω τα λάδια στο αμάξι μου, ακόμα και στο προηγούμενο που ήταν πάλι με τον 20VT. Οι αλλαγές μου είναι ευλαβικά στα 7500χλμ ή στον έναν χρόνο. Το ίδιο συμβαίνει και στον κινητήρα του Yaris 1.0 VVTi της γυναίκα μου, που κάνει περίπου 5.000χλμ το έτος.

Δεν χρειάστηκε πότε να συμπληρώσω ΟΥΤΕ σταγόνα λάδι σε κανένα από αυτά τα 3 αμάξια που αναφέρω. Το λάδι που χρησιμοποιώ είναι της Mobil το ESP 5-30. Δεν ξέρω αν ειναι τυχαίο ή όχι, ούτε αν οι εικασίες που αναφέρεις στην δική μου την περίπτωση είναι πραγματικές. Απλώς περιγράφω τα γεγονότα.

Τώρα αν κινητήρας χρειάζεται  300ml λαδιού ανά 1000χλμ, τότε πρακτικά δεν χρειάζεται αλλαγή στο λάδι, μιας και στα 15.000χλμ έχει κανείς προσθέσει 4,5 λίτρα, όσο χρειαζεται στην αλλαγή του. Εσύ το θεωρείς φυσιολογική καταναλωση για 4χρονο κινητήρα;

• Like 2
Posted

Ο κατασκευαστής αυτά λέει, οπότε τα ερωτήματα μπορείς να τα απευθύνεις εκεί ως αναφορά την κατανάλωση λαδιού του 2,0 TFSI, εγώ ότι λέω βασίζεται επάνω σε αυτό.

Τώρα για το ΜΑΥΡΟ λάδι, δεν μπορώ να σου απαντήσω, ούτε μπορώ να γνωρίζω σε τι κατάσταση είναι τα οχήματα σου, ούτε γνωρίζω αν είχες πολλά άλλα οχήματα στην κατοχή σου που έβγαζαν μαύρα λάδια.

Εγώ μέχρι στιγμής είχα προσωπικά αυτοκίνητα 8 τον αριθμό στο όνομα μου και άλλα τόσα της οικογένειας με 3 από αυτά βελτιωμένα, μαύρα λάδια δεν είδα εκτός των δύο περιπτώσεων που περιέγραψα.

Εδώ είναι το νήμα που αναφέρομαι στο αυτοκίνητο μου και τα δικά μου συμπεράσματα ως αναφορά το αμάξι μου, τυχών διαφωνίες είναι καλές μεν αλλά δεν αλλάζουν αυτό που βιώνω εγώ.

• Like 1
Posted

Να πω κι εγώ με την σειρά μου ότι κι εγω αλλάζω λάδια κάθε 7500χλμ στο Α4 20vt μου, από τα 32000χλμ του έως σήμερα 123.000χλμ με λάδια Aral Supertronic longlife 3. Στις 7500χλμ ούτε κι εγώ είχα κατανάλωση λαδιων και τα λάδια έβγαιναν εξ'αρχης μαύρα. Το ίδιο και σε όσα αυτοκίνητα είχα έγω και η οικογένεια μου καθώς και βελτιωμένα φίλων. Ενδεικτικά αναφέρω οτι σε φιλου Α4 Β8 1.8tfsi, αγορασμένο καινούριο, με αλλαγές λαδιων κάθε 7500χλμ εξ'αρχης, στις 50000χλμ περίπου βάλαμε λάδια στον κινητήρα, τα βγάλαμε μετά από μια λειτουργία λεπτών λόγω του ότι έχανε η φλάντζα στο σωληνάκι επιστροφής και ήταν μαύρα.

Με δεδομένο τα χλμ του κινητήρα σου και τις υψηλές εργοστασιακες θερμοκρασίες εξαγωγής των κινητήρων αυτων (1000+) και κατά συνέπεια τουρμπίνας - λαδιου, μου κάνει εντύπωση ότι τα λάδια δεν βγαίνουν σκουρα-μαύρα αλλά δεν έχω λόγο να το αμφισβητησω.

Όσον αφορά την κατανάλωση 300ml/1000χλμ, προσωπικά την θεωρώ πονηριά από άποψη αντιπροσωπίας ως δηλωθεισα "φυσιολογική". Έγινε για να μπορεί να καλύψει το group τα παράπονα των ιδιοκτητών και να αποφύγει το κόστος των επισκευών ή των επιστροφών οχημάτων.

• Like 2
Posted

Μιας και βλεπω οτι αναφερουμε τις εμπειριες μας, θα αναφερω και εγω τις δικες μου ωστε να καθησυχαστει και ο φιλος Chris1967...

Και στο δικο μου Α4 B6 1.8ΤQ με 190.000km τωρα και αλλαγες λαδιων ανα 10.000km με επωνυμα λαδια (μετα τα Aral για 70.000km, τωρα φοραω motul) ποτε δεν ειδα τα λαδια να βγαινουν καφε ή αλλο χρωμα...τα λαδια παντα εβγαιναν μαυρα, ακομη και οταν για διαφορους λογους τα εβγαζα και νωριτερα. Επισης, στο μικρο 1.2 αμαξι της οικογενειας που τα αλλαζω λογω χρονου και οχι χιλιομετρων, διοτι δεν κανει πολλα χιλιομετρα, τα εχω βγαλει και με 5.500km και ηταν επισης καταμαυρα!

• Like 1
Posted

Μήπως απλά αναφέρεστε στο ίδιο χρώμα με αλλά όμως λόγια?

Δλδ το αυτοκίνητο οκ μαυρίζει το λάδι αλλά εξαρτάται τι εννοεί κάποιος μαύρο.

Αν λέμε μαύρο το λάδι που βγαίνει από ένα παλιό ντίζελ μοτέρ, αυτό ναι είναι μαύρο, τότε το λάδι που βγαίνει από καλό βενζινοκινητηρα θα είναι ξανθό.

Αν έχουμε στο μυαλό μας σαν ξανθό το λάδι το αρχικό. Τότε αυτό που βγάζουμε μας φαίνεται μαύρο.

Το λέω γιατί έχει τύχει να δω αρκετά και διαφορετικά αυτοκίνητα και πάνω κάτω ίδιο χρώμα βγαίνει το λάδι. Σε γενικές γραμμές. Μόνο σε παλιά ντίζελ θα δει κάποιος πραγματικά μαύρο λάδι.

Όχι ότι βγαίνει όπως μπήκε αλλά δεν βγαίνει και κατράμι σχεδόν ποτέ

• Like 2
Posted

Chris η κατανάλωση σου δεν είναι normal και μην ακούς της μαλακίες της αντιπροσωπείας, με παρόμοιες καταναλώσεις πολλοί από εδώ κάναμε επισκευή.

Το μοντέλο μπορεί να έχει μέχρι και μηδενική κατανάλωση στις 10.000 από εκεί και πέρα είναι εσύ πόσο την ανέχεσαι και όχι η αντιπροσωπεία, εμένα με ενοχλούσε που έπρεπε να είμαι συνέχεια με το λίτρο αγκαλιά.

• Like 1
Posted (edited)

Δεν υπάρχει θέμα να καθησυχαστώ, δεν ανησυχώ για το μοτέρ μου, απλά σας παραθέτω εμπειρίες ετών από προσωπικά οχήματα και από το εκτενές διάβασμα που έχω κάνει, όχι μόνο σε φόρα, αλλά και από κανονικό διάβασμα από διάφορες πηγές, οι οποίες συνδυάζονται μαζί με την εμπειρία ιδιοκτησίας και χρήσης του Α5 μου 2,0 TFSI έτους 2012.

Ναι είναι δυνατόν κάποιος να βλέπει το σκούρο καφέ μαύρο και να το ονομάζει μαύρο.

Όπως έχω ήδη αναφέρει αν διαβάσετε προσεκτικά τα ποστ μου το χρώμα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως μάρκα και τύπος λαδιού, χρονικά διαστήματα αλλαγών, αλλά και τύπος κινητήρα, το στυλ οδήγησης ο τύπος εισαγωγής κλπ κλπ κλπ.

Στα παραδείγματα αναφέρονται διαφορετικοί κινητήρες και λάδια και σίγουρα διαφορετικά στυλ οδήγησης διότι σχεδόν κανείς δεν έχει τις ίδιες οδηγικές συνήθειες.

Αυτό που έχω να πω είναι ότι στον Γκρατσία δεν ανησυχούν καθόλου και όπως έχω αναφέρει πιο πίσω μου έδωσαν και συγχαρητήρια για την κατάσταση του αυτοκινήτου. Σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση το αμάξι δεν είναι για ρεκτιφιέ.

Θα παρακαλούσα θερμά οι απόψεις που καταθέτονται εδώ να αφορούν τον ίδιο κινητήρα και κατά προτίμηση Α5, ειδάλλως είναι offtopic και παρότι ενδιαφέρουσες δεν εμπλουτίζουν την ενότητα μου.

Edited by Chris1967
Posted

Chris η κατανάλωση σου δεν είναι normal και μην ακούς της μαλακίες της αντιπροσωπείας, με παρόμοιες καταναλώσεις πολλοί από εδώ κάναμε επισκευή.

Το μοντέλο μπορεί να έχει μέχρι και μηδενική κατανάλωση στις 10.000 από εκεί και πέρα είναι εσύ πόσο την ανέχεσαι και όχι η αντιπροσωπεία, εμένα με ενοχλούσε που έπρεπε να είμαι συνέχεια με το λίτρο αγκαλιά.

1. Η κατανάλωση είναι νορμάλ αν διαβάσεις τις προδιαγραφές του κινητήρα.

2.Η αντιπροσωπεία δεν έχει ζημία αν μου πει να κάνω ρεκτιφιέ το αμάξι είναι εκτός εγγύησης οπότε ίσα ίσα λεφτά θα βγάλουν.

3. Η κατανάλωση είναι λιγότερη από αυτή που ανέφερα όταν έγραφα το ποστ στο οποίο την ανέφερα, αλλά δεν πειράζει ας μείνουμε με αυτήν.

4. Όσοι κάνατε επισκευή καλά κάνατε, το θέμα είναι ότι εγώ προσωπικά (και χωρίς παρεξήγηση) θεωρώ τελείως ανόητο να πληρώσει μερικές χιλιάδες ευρώ, για να μειώσει την κατανάλωση λαδιού η οποία στοιχίζει μόλις 20-30 ευρώ ανάμεσα στα σέρβις, την στιγμή που η ίδια η κατασκευάστρια εταιρία δίνει αυτές τις ανοχές.

5. Δεν αποκλείω στο μέλλον να κάνω ρεκτιφιέ, το θέμα είναι, και εφόσον η κατανάλωση λαδιού είναι μέσα στα πλαίσια του κατασκευαστή, δεν θα το κάνω. 

Posted

Σκέψου να έλεγαν ότι η κατανάλωση δεν είναι normal τι θα γινόταν.

Με τέτοια κατανάλωση οποίος δεν έφαγε το παραμύθι του έκαναν επισκευή εντός εγγύησης, πολλοί μετά την λήξη της εγγύησης πήραν μεγάλη έκπτωση, εγώ προσωπικά δεν πλήρωσα και με κάλυψε η μάντρα που το αγόρασα.

Αν δεν σε ενοχλεί φυσικά και κάθεσαι όπως είσαι, σίγουρα υπάρχουν και μεγαλύτερες καταναλώσεις ποιό ενοχλητικές με το 5-30 να ζητάει λίτρο στα 1000 χλμ.

Posted

Δεν θα συνεχίσω άλλη κουβέντα επί της κατανάλωσης εφόσον έχω εξηγήσει επακριβώς τόσο την δική μου άποψη όσο και του κατασκευαστή (με αυτό εννοώ ότι ακριβώς λέει η Audi και όχι τι λένε στα επίσημα σέρβις της Ελλάδας κάποιοι "υπεύθυνοι", ελπίζω να γίνεται κατανοητή η διαφορά).

Τώρα επειδή ξέρω πολύ καλά την πολιτική της Audi, και το έχω συζητήσει με στον Γκρατσία, αγαπητέ konan, εκτός και αν δεν κατάλαβα καλά και διόρθωσε με αν κάνω λάθος και με το συμπάθιο δηλαδή,: με καταναλώσεις σαν και την δική μου αν είχες εσύ στο δικό σου αμάξι, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να σου έκαναν επισκευή εντός της εγγύησης σε επίσημο σέρβις. Επειδή όπως είπα είναι εντός των προδιαγραφών. Δεν γνωρίζω εάν πήγες σε άλλο συνεργείο (όχι εξουσιοδοτημένο) και εάν η μάντρα που αγόρασες σου έκανε αυτή την εξυπηρέτηση μετά από παράπονα σου κλπ κλπ. Αν έγινε σε επίσημο συνεργείο και εντός εγγύησης πάω πάσο και συγνώμη.

Posted

Δεν θα συνεχίσω άλλη κουβέντα επί της κατανάλωσης εφόσον έχω εξηγήσει επακριβώς τόσο την δική μου άποψη όσο και του κατασκευαστή (με αυτό εννοώ ότι ακριβώς λέει η Audi και όχι τι λένε στα επίσημα σέρβις της Ελλάδας κάποιοι "υπεύθυνοι", ελπίζω να γίνεται κατανοητή η διαφορά).

Τώρα επειδή ξέρω πολύ καλά την πολιτική της Audi, και το έχω συζητήσει με στον Γκρατσία, αγαπητέ konan, εκτός και αν δεν κατάλαβα καλά και διόρθωσε με αν κάνω λάθος και με το συμπάθιο δηλαδή,: με καταναλώσεις σαν και την δική μου αν είχες εσύ στο δικό σου αμάξι, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να σου έκαναν επισκευή εντός της εγγύησης σε επίσημο σέρβις. Επειδή όπως είπα είναι εντός των προδιαγραφών. Δεν γνωρίζω εάν πήγες σε άλλο συνεργείο (όχι εξουσιοδοτημένο) και εάν η μάντρα που αγόρασες σου έκανε αυτή την εξυπηρέτηση μετά από παράπονα σου κλπ κλπ. Αν έγινε σε επίσημο συνεργείο και εντός εγγύησης πάω πάσο και συγνώμη.

Αναφορές από το forum λέω και την προσωπική μου εμπειρία, φυσικά δεν θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση μαζί σου.

Σχεδόν όλα τα B8 το forum καίνε καθόλου ή λίγο, είναι ελάχιστα αυτά που θα συμπληρώσουν από αλλαγή σε   αλλαγή και αν συμπληρώσουν θα είναι μια φορά.

Άρα το αμάξι σου δεν έχει φυσιολογική κατανάλωση όταν συμπληρώνεις 4 λίτρα από αλλαγή σε αλλαγή με 5-40.

Πήγαινε για μέτρηση στην Audi, βάλε λάδι 5-30 (5-40 που έβαλες είναι ένεση για να καλύψεις το πρόβλημα ), σκίσε το λιγάκι να δεις για πότε θα κάψει το 1 λίτρο στα 1000, θα πάρει τα δεδομένα η Audi  και θα τα στείλει Γερμανία, μετά θα σου έρθουν με μια πολύ όμορφη προσφορά επισκευής.

Η Audi λέει ότι γουστάρει και ότι την συμφέρει γιατί με τα ελατήρια που έβαλε από 2009-2012 όλα της τα αμάξια τα έκανε φριτέζες.

Και το 1 λίτρο στα 1000 χλμ εντός προδιαγραφών είναι για την Audi.

Εγώ πήρα ένα  B8 120ps και ένα Β8 160ps και τα 2 φριτεζούλες, πήγαν και τα δυο αντιπροσωπεία για έλεγχο με 5-30 κοντά στο 1 λίτρο στα 1000χλμ, φυσικά μου έκαναν προσφορά για επισκευή και γνωρίζαν  το πρόβλημα 

Εγώ το αμάξι μου ήθελα να το φτιάξω και όχι να παίζω με τα λάδια, με 10-50 θα ήμουν κομπλέ :) , αυτό έχω κάνει σε ένα aygo που έχω, του βάζω μέχρι και μούργα γιατί δεν με πολύ νοιάζει.

• Like 2
Posted (edited)

εγω παντως μετα την επισκευη και μετα απο 20.000χλμ δεν καιει τιποτα..

τα 100-200ml μετα στα 15.000χλμ τα θεωρω αμελητεα, η Audi γνωριζει το προβλημα δυστηχως στην Ελλαδα για να φτασει κανεις 

εντος εγγυησης να κανει το recall πρεπει να περασει χιλια-μυρια κυμματα, στην Ευρωπη τα πραγματα ειναι πιο ευκολα..

Οσον αφορα την καταναλωση λαδιου παλαιοτερα στο Golf Gti V που ειχα τσιμπαγε λαδακι γενικοτερα..αυτο που διαπιστωσα στο Golf 

και σε αλλα 2 αυτοκινητα που τσιμπαγαν λαδακι βαλαμε για πρωτη φορα το προσθετο λαδιου της Liqui Moly MoS2  (μολυβδενιο). 

Το χρησιμοποιω πολλα χρονια σε ολα τα αυτοκινητα που πεφτουν στα χερια μου με κανενα αρνητικο σημειο μεχρι στιγμης.

Εμπειρικά στο gti V μειωθηκε η καταναλωση του λαδιου αισθητα

Edited by TommasK.
Posted

Προσωπικά, όταν το ζόριζα το αυτοκίνητο, μου έκαιγε περισσότερο λάδι σε σημείο να καίει στα 10.000χλμ περίπου 700-800ml.

Τώρα που είμαι πιο χαλαρός, έχει μειωθεί στο 1/3 η κατανάλωση.

Χρησιμοποιώ Castrol 5-30

• 4 months later...
Posted

Επανέρχομαι με νεώτερα.

Τοποθέτησα Bilstein κίτρινα και άλλαξα top mount και εμπρός πάνω ψαλίδια.

Το αμάξι έχει αίσθηση καινούργιου και κρατάει απίστευτα. Δεν κουράζει ποτέ ούτε στον αυτοκινητόδρομο ούτε σε δρόμους με ατέλειες. 

Ελατήρια δεν άλλαξα για να έχουν οι αναρτήσεις όλο το μήκος λειτουργίας τους, και να μην μειωθεί η άνεση.

Έγινε και καθαρισμός εισαγωγής (με μηχάνημα, και όχι άνοιγμα και τρίψιμο, δεν γνωρίζω τύπο μηχανήματος ή ποιο το καθαριστικό υγρό), πάντως έχει βελτιωθεί αρκετά η απόκριση του γκαζιού και η ευκολία στροφαρίσματος ψηλά. Διαφορά δεν έχω δει στην κατανάλωση.

Ταυτόχρονα έγινε και αλλαγή λαδιών (Amsoil W5-40) και αλλαγή φίλτρου καυσίμου (το οποίο ήταν γεμάτο ρύπους).

Δεν πήγα το αμάξι στον Γκρατσία για καμία από τις παραπάνω δουλειές και δεν θα ξαναπάω εκεί, διότι οι υπεύθυνοι σέρβις είναι παντελώς και πλήρως άσχετοι, και μαζί με αυτό (και μάλλον εσκεμμένα) υπερχρεώνουν τις εργασίες πάντοτε.

Το θέμα της κατανάλωσης λαδιού το ανέφερα σε 5 συνεργεία, (δύο αντιπροσωπείες, δύο ανεξάρτητα Audi συνεργεία που το ένα είναι γνωστό και για βελτιώσεις, και το πέμπτο γενικό συνεργείο με έμπειρους μηχανικούς) όλοι συμφώνησαν ότι η κατανάλωση λαδιού μου είναι φυσιολογική βάση χιλιομέτρων και ιπποδύναμης και κανένας δεν μου είπε για επισκευή.

Επόμενο βήμα είναι μια οθόνη Android για να έχω gps google maps και πλήρη λειτουργικότητα hands free και συνδεσιμότητα του τηλεφώνου.

• Like 2
Posted

Μπορεις να δωσεις λιγες πληροφοριες για τον καθαρισμο της εισαγωγης? μιλας για διαδικασια carbon off που πολλοι διαφημιζουν ?

Posted

Ναι κάτι σαν αυτό. Δεν ξέρω μάρκα και είδος μηχανήματος το έκανα δια μέσω ενός γνωστού σε ένα συνεργείο Peugot στην Πάτρα που ήμουν για τριήμερο. 100 ευρώ. Το carbon off είναι πιο οικονομικό αλλά δεν ξέρω αν είναι το ίδιο πράγμα, αν είναι χειρότερο η καλύτερο και δεν είμαι σίγουρος αν τα 100 που πλήρωσα ήταν πολλά. Πάντως υπάρχει διαφορά προς το καλύτερο και θα το εφαρμόσω κάθε 20.000 χιλιόμετρα να το κάνω.

Posted

Αν θες δώσε όνομα συνεργείου στην Πάτρα να τον έχουμε στα υπόψη. Στα πόσα χιλιόμετρα έκανες τον καθαρισμό?

Όσον αφορά τα αμορτισέρ, έβαλες τα sprint ή τα sport ?

Posted

Την κάρτα του συνεργείου την έχω στο γραφείο οπότε αύριο θα σου πω.

Το αμάξι έχει 101.000 χλμ και μάλλον δεν έχει ξαναγίνει καθαρισμός. Σκέπτομαι για κάθε 20.000 από δω και πέρα.

Τα αμορτισέρ είναι τα Β6 και υπάρχει μόνο ένας κωδικός . Δεν είναι τα χονδρομπούκαλα που περίμενα ότι θα ήταν (από φωτογραφίες που έβλεπα). Κατόπιν πολλών τηλεφωνημάτων στην αντιπροσωπεία αλλά και σε ανεξάρτητους πωλητές επιβεβαιώθηκε ότι είναι ένας και μοναδικός κωδικός για το A5 Sportback. 

Τα έβαλα στο φίλο μου τον Σπέγγο στην Κωνσταντινουπόλεως, εξαιρετική δουλειά και προσοχή στο αμάξι.

Δεν το λέω επειδή είναι η πρώτη φορά που αλλάζω αμορτισέρ και δεν ξέρω, το αμάξι είναι πραγματικά όπως πρέπει. Στα λιμανάκια και στον δρόμο του Σουνίου σπέρνει, και ταυτόχρονα δεν κουράζει. Είναι όμως πιο σφιχτό (από τα παλιά αμορτισέρ που έκαναν 100.000 χιλιόμετρα).

• Like 2
Posted

Theodore Saba και φυσικά όποιον ενδιαφερόμενο από Πάτρα, το συνεργείο που έκανα τον καθαρισμό εισαγωγής είναι ο Παυλόπουλος (Peugot Service), Δημοκρατίας 100 Πάτρα (τηλ. 2610 452620 , 6972880687).

Δεν τους ξέρω, μου τον σύστησε ο κουμπάρος μου (που είναι επαγγελματίας, σχολή οδηγών) και έχει Peugot επαγγελματικό, σαν έναν μάστορα που προσέχει πολύ και κοιτάει πάντοτε να βρει όλα τα προβλήματα αλλά ταυτόχρονα να προστατεύει και την τσέπη του πελάτη.

Εκτός από τον καθαρισμό εισαγωγής έγινε ενδελεχής έλεγχος του αμαξιού από κάτω και στο μηχανοστάσιο, τεστ πάνω από 10 λεπτά, και μου παραδόθηκε και με καθαρό μηχανοστάσιο. 

• Like 1
Posted

Α, ξέχασα να πω ότι χρησιμοποιώ και Redex καθαριστικό συστήματος καυσίμου από τότε που πήρα το αμάξι. 

SDFSDFSD__56675.1522339789.png.16638ed9e83195e7c8064fa48b7c4fbb.png

Είναι ένα προϊόν το οποίο πιστεύω ότι κάνει δουλειά, και το έχω χρησιμοποιήσει σε όλα τα οχήματα μου. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε γέμισμα, αλλά εγώ το βάζω κάθε δύο τρία ντεπόζιτα. Στο 5thGear έκαναν τεστ με δυναμομέτρηση και βρήκαν ότι πράγματι κάνει δουλειά. Δεν μπορώ να πω αν κάνει πράγματι οικονομία καυσίμου όμως.

Posted
On 7/26/2018 at 4:20 PM, Chris1967 said:

Επανέρχομαι με νεώτερα.

Τοποθέτησα Bilstein κίτρινα και άλλαξα top mount και εμπρός πάνω ψαλίδια.

Το αμάξι έχει αίσθηση καινούργιου και κρατάει απίστευτα. Δεν κουράζει ποτέ ούτε στον αυτοκινητόδρομο ούτε σε δρόμους με ατέλειες. 

Ελατήρια δεν άλλαξα για να έχουν οι αναρτήσεις όλο το μήκος λειτουργίας τους, και να μην μειωθεί η άνεση.

Έγινε και καθαρισμός εισαγωγής (με μηχάνημα, και όχι άνοιγμα και τρίψιμο, δεν γνωρίζω τύπο μηχανήματος ή ποιο το καθαριστικό υγρό), πάντως έχει βελτιωθεί αρκετά η απόκριση του γκαζιού και η ευκολία στροφαρίσματος ψηλά. Διαφορά δεν έχω δει στην κατανάλωση.

Ταυτόχρονα έγινε και αλλαγή λαδιών (Amsoil W5-40) και αλλαγή φίλτρου καυσίμου (το οποίο ήταν γεμάτο ρύπους).

Δεν πήγα το αμάξι στον Γκρατσία για καμία από τις παραπάνω δουλειές και δεν θα ξαναπάω εκεί, διότι οι υπεύθυνοι σέρβις είναι παντελώς και πλήρως άσχετοι, και μαζί με αυτό (και μάλλον εσκεμμένα) υπερχρεώνουν τις εργασίες πάντοτε.

Το θέμα της κατανάλωσης λαδιού το ανέφερα σε 5 συνεργεία, (δύο αντιπροσωπείες, δύο ανεξάρτητα Audi συνεργεία που το ένα είναι γνωστό και για βελτιώσεις, και το πέμπτο γενικό συνεργείο με έμπειρους μηχανικούς) όλοι συμφώνησαν ότι η κατανάλωση λαδιού μου είναι φυσιολογική βάση χιλιομέτρων και ιπποδύναμης και κανένας δεν μου είπε για επισκευή.

Επόμενο βήμα είναι μια οθόνη Android για να έχω gps google maps και πλήρη λειτουργικότητα hands free και συνδεσιμότητα του τηλεφώνου.

για τα bold 

Θα πω ένα πράγμα...έχουν χρεώσει εργασία αλλαγής φίλτρου αέρα, σε αμάξι με custom εισαγωγή-φιλτροχωάνη....

...και πολλαααα άλλα σοβαρά θέματα, που δεν είναι της παρούσης να γίνει αναφορά.

Posted
Στις 29/7/2018 στις 1:46 ΜΜ, Chris1967 είπε

Την κάρτα του συνεργείου την έχω στο γραφείο οπότε αύριο θα σου πω.

Το αμάξι έχει 101.000 χλμ και μάλλον δεν έχει ξαναγίνει καθαρισμός. Σκέπτομαι για κάθε 20.000 από δω και πέρα.

Τα αμορτισέρ είναι τα Β6 και υπάρχει μόνο ένας κωδικός . Δεν είναι τα χονδρομπούκαλα που περίμενα ότι θα ήταν (από φωτογραφίες που έβλεπα). Κατόπιν πολλών τηλεφωνημάτων στην αντιπροσωπεία αλλά και σε ανεξάρτητους πωλητές επιβεβαιώθηκε ότι είναι ένας και μοναδικός κωδικός για το A5 Sportback. 

Τα έβαλα στο φίλο μου τον Σπέγγο στην Κωνσταντινουπόλεως, εξαιρετική δουλειά και προσοχή στο αμάξι.

Δεν το λέω επειδή είναι η πρώτη φορά που αλλάζω αμορτισέρ και δεν ξέρω, το αμάξι είναι πραγματικά όπως πρέπει. Στα λιμανάκια και στον δρόμο του Σουνίου σπέρνει, και ταυτόχρονα δεν κουράζει. Είναι όμως πιο σφιχτό (από τα παλιά αμορτισέρ που έκαναν 100.000 χιλιόμετρα).

12 ώρες πριν, Chris1967 είπε

Theodore Saba και φυσικά όποιον ενδιαφερόμενο από Πάτρα, το συνεργείο που έκανα τον καθαρισμό εισαγωγής είναι ο Παυλόπουλος (Peugot Service), Δημοκρατίας 100 Πάτρα (τηλ. 2610 452620 , 6972880687).

Δεν τους ξέρω, μου τον σύστησε ο κουμπάρος μου (που είναι επαγγελματίας, σχολή οδηγών) και έχει Peugot επαγγελματικό, σαν έναν μάστορα που προσέχει πολύ και κοιτάει πάντοτε να βρει όλα τα προβλήματα αλλά ταυτόχρονα να προστατεύει και την τσέπη του πελάτη.

Εκτός από τον καθαρισμό εισαγωγής έγινε ενδελεχής έλεγχος του αμαξιού από κάτω και στο μηχανοστάσιο, τεστ πάνω από 10 λεπτά, και μου παραδόθηκε και με καθαρό μηχανοστάσιο. 

Ευχαριστώ για όλες τις πληροφορίες Χρήστο. Αυτά τα αμορτισέρ όπως τα περιγράφεις πρέπει να είναι το sport. Για κάποιον που θέλει να διατηρήσει το εργοστασιακό ύψος, είναι ίσως η καλύτερη επιλογή.