Jump to content

Recommended Posts

Posted

εχω ακουσει οτι αντιδρα πιο αμεσα,αλλα δεν μπορω να πω οτι ειναι εξακριβωμενο. Εγω τωρα χρησιμοποιω 2, μια σε καθε πλευρα.

Posted

Ειναι καλυτερα η σκαστρα να ειναι κοντα στην πεταλουδα?

Γιάννη, θεωρητικά, είναι καλύτερα, από την άποψη ότι εκτονώνει άμεσα την πίεση που έχει συσωρευτεί μέσα στο κύκλωμα πίεσης, αμέσως με το κλείσιμο της πεταλούδας ή άφημα του γκαζιού, αντί ο αέρας να κάνει όλο τον κύκλο, επιστρέφοντας πίσω πάλι προς το τούρμπο. Επί του πρακτέου θα δείξει..

Δημήτρης

Posted

Η τρομπα δουλευει κανονικα, οι θερμοκρασιες πεφτουν και ρυθμισα τον ψεκασμο ωστε απλα να συνισφερει λιγο στο κατεβασμα τους και οχι στο να κανει το μιγμα πολυ πλουσιο.

Επομενο βημα, μια αλλαγη λαδιων σε 1 μηνα καθως και αλλαγη της σφαιρας αζωτου των φρενων γιατι δεν ανταποκρινονται σωστα. Πλακα πλακα, εκανα αλλα 6Κ χλμ με τα νεα πραγματα πανω, αν και η τουρμπινα εχει κανει μολις 4Κ χλμ.

• 2 weeks later...
Posted (edited)

Θα γινει αλλαγη των 2 σκαστρων της Forge (006) με 2 APR R1 που βρηκα. Θελω να δω διαφορες, αν και θα ειναι ανεπαισθητες πιστευω.

Μεχρι τωρα εχω καταφερει να εχω 13.3l/100km καταναλωση εντος πολης. Αλλαξα καποιες ρυθμισεις ακομα στο προγραμμα μηπως και μπορεσω να το κατεβασω λιγο ακομα.

Αιντε να δουμε...

επισης το water injection μαλλον λογω μεγαλης αναλογιας μεθανολης ριχνει το μιγμα στο 0.76-0.77 και ετσι το ρυθμισα παλι να ψεκαζει λιγοτερο. Τελικο αποτελεσμα να μην πεφτει κατω του 0.78. Οι θερμοκρασιες εισερχομενου κρατιουνται σταθερες, και καυσαριων εχω δει καπου 30-40 βαθμους χαμηλοτερα. Οποτε το αφηνω ως εχει. Μου αρκει!

Edited by A80Avant
  • 2 weeks later...
Posted

Μπηκαν οι APR σκαστρες. Καλυτερος ηχος και λιγο σκληροτερες απο τις forge.Προς το παρον χρησιμοποιω μια μονο και φαινεται να δουλευει καλα. Το μονο κακο ειναι οτι μενουν ανοιχτες στο ρελαντι λογω της υποπιεσης και ετσι το ιδανικο θα ηταν να μπορουσα να φερω με ενα σωληνα τον αερα πισω στο φιλτρο(και αυτο θα κανω). Αλλιως ειτε πρεπει να βαλω μια ανοιχτου τυπου σκαστρα με μεταβαλλομενο ελατηριο ωστε να μην ανοιγει, ή να τροποποιησω το μεταλλικο κομματι του φιλτρου ωστε να εχει αλλη μια εισοδο γι'αυτο τον σκοπο.

Το Σαββατο εχει meeting επισης οποτε θα ανεβουν φωτος απο ωραια μοντελακια ντυμενα στα καλα τους!

Posted

ο dog το κάνει αλλιώς . Αγοράζει καθαρή αλκοόλη από φαρμακείο + απεσταγμένο . Εγώ θα βάλω και 2 κύβους knor + αλατοπίπερο για τη γεύση...η σούπα θα βγεί τέλεια...:Party_fest39:

Μεθανολη περνώ...Όχι αλκοόλη...

Posted (edited)

Μεθανολη περνώ...Όχι αλκοόλη...

ξέρω τι γράφω εγώ ,τη μισή τη βάζεις στο ντεπόζιτο και την υπολοιπη στο τραπέζι με το φαγητό....:sHa_sarcasticlol:

sorry Bill ...

Edited by mariosA4
Posted

Το Σαββατο εχει meeting επισης οποτε θα ανεβουν φωτος απο ωραια μοντελακια ντυμενα στα καλα τους!

???????????????????????:new_sugkrotima:

• 2 weeks later...
Posted

λαδακια αλλαχτηκανε, σφαιρα αζωτου, μπηκε ενα μικροτερο μπεκ στο water injection και εφτιαξα το καθισμα του οδηγου που ειχε αρχισει να κανει νερα.

Επισης παρειγγειλα απο 034 τη φλαντζα phenolic spacer, για να τη δοκιμασω για το heat soak του αισθητηρα εισερχομενου αερα. Πιθανων να μην χωραει,αλλα θα δειξει...

Posted (edited)

Μια μικρη αναβαθμιση... Εβγαλα και εβαψα τον σωληνα που παει απο το ιντερκουλερ στην εισαγωγη, μιας και οι συγκολλησεις του μηχανικου μου περιλαμβανουν και τμηματα σιδερου αντι για ανοξειδωτο στα σημεια που χρειαζεται να κανει τα χειλακια που πιανουν οι samco σωληνες καλυτερα. Ο λογος που το κανει ειναι οτι το σιδερο ειναι ευκολοτερο στη δημιουργια τετοιων χειλων στον τορνο.

Επι τοις ουσιας ομως, μιας και εκει βρισκεται το water injection, ειχαν αρχισει τα χειλακια να παιρνουν ενα πορτοκαλι χρωμα, οποτε και εβγαλα το σωληνα, αφαιρεσα την επιφανειακη σκουρια και τον περασα με ειδικο σπρευ μπογιας, μεσα εξω για τετοιες περιπτωσεις.

Μερικες γρατσουνιες στα χερια αργοτερα, το αποτελεσμα ηταν :

Edited by A80Avant
  • 1 month later...
Posted

ενα μικρο update.

Θα ανεβουν μερικες φωτο απο το προσφατο ταξιδι μου στην Νορβηγια. Ειδιλλιακο περιβαλλον για φωτογραφιες!

Οποιος ψωνιζει απο φραντζη, προς το τελος της, για λαδια/υγρα φρενων κλπ, προσοχη!!! Χωρις να γνωριζω, μου πουληθηκαν και φυσικα χρησιμοποιησα υγρα φρενων motul DOT5 ως αντικατασταση των 5.1 που χρησιμοποιουσα ανεκαθεν. Το αποτελεσμα ειναι οτι μαλλον προκειται για μαιμου υγρα, μιας και τα φρενα που εκτοτε ποτε δεν δουλεψαν σωστα, αλλαξα ηδη μια φορα τη σφαιρα αζωτου και εξακολουθουν να ειναι χαλια. Εμαθα δε οτι η motul ποτε δεν παρειγαγε DOT5 υγρα φρενων!!!! Θα ηταν ενδιαφερων να αγοραζε κανεις ενα μπουκαλακι να το στειλει στη motul για αναλυση. Μπορει να γινει μεγαλη καταστροφη στο συστημα των φρενων, χωρια που μπορει να εχει κανεις κανενα ατυχημα.

Παω για αλλαγη υγρων, και ισως ανταλλακτικα που πιθανων να αγγιζουν τα 1000-1200 ευρω εξαιτιας των!

Posted

αααουυυυυττττσσσσσσ!

αυτο πονεσε! :sSa_worried3:

Posted (edited)

Νορβηγια! Ακριβη αλλα πανεμορφη!

Edited by A80Avant
Posted

αναρωτιεμαι αν το quattro θα δουλευε καλα πανω στους παγετωνες εκει.... χαχα

Posted

αναρωτιεμαι αν το quattro θα δουλευε καλα πανω στους παγετωνες εκει.... χαχα

βασίλη εννοείς ότι έχει απομείνει απ'αυτούς... και με κίνηση μπροστά περνάς άνετα

Posted

μπα τελικα απο οσο μας ειπαν οι Νορβηγοι, δεν πιστευουν οτι το λιωσιμο τους οφειλεται 100% στο φαινομενο του θερμοκηπιου, αλλα σε φυσιολογικη καιρολογικη διακυμανση. Τι να πω... παντως ωραια αισθηση! και επικινδυνη!

Posted

update:

με αλλαγη του υγρου των φρενων, η αισθηση βελτιωθηκε δραματικα!!!

Μενει τωρα να δοκιμασω ενα εγκεφαλακι για τους αεροσακους να δω μπας και φτιαξει και ο κωδικος που εχει βγει, και μετα καποιες μικροαλλαγες για να δεχτει ο εγκεφαλος μια αναβαθμιση.

θα βαλω τον αισθητηρα εισερχομενου αερα απο 1.8Τ που ειναι πιο ακριβης, και θα μπει το αναβαθμισμενο firmware στον αγραφο με πολλες καινουριες ρυθμισεις...

Επισης εδωσα και παραπανω αβανς στο cruising και το αμαξι εγινε πολυ πιο ροπατο και με καλυτερη καταναλωση! αντε να δουμε!

Posted

Νορβηγια! Ακριβη αλλα πανεμορφη!

th_norway5.jpg th_norway4.jpg th_norway2.jpg th_norway1.jpg

κουκλα φίλε :sHa_thumbsup2:

Δημήτρης

Posted

Αλλαξα μπουζι, ολα στεγνα και ψιλο προς το καφε το χρωμα τους. Πιστονια φαινονται ενταξει, ωστοσο το 3ο μπουζι και λιγο το 4 ειχε στο σπειρομα λιγο λαδι. Ο 3ος κυλινδρος, οντας στη μεση ειναι και ο ζεστοτερος, οποτε οτιδηποτε μοτερικο, το αναμενεις εκει.

Αλλαξα το εγκεφαλακι του αεροσακου, αλλα τελικα μαλλον ειναι θεμα καλωδιωσης το σφαλμα,γιατι ακομα πριν τον αλλαξω, εσβησα τους κωδικους και δεν επανηλθαν. Οποτε ολα καλα και εκει...

Εχω ακομα ενα μικρο τρεμουλο στα φρεναρισματα απο ψηλη ταχυτητα αλλα θα αφησω να πατησουν τα τακακια λιγο καλυτερα γιατι με τοση ανισοτητα με τα προηγουμενα υγρα, φανταζομαι θα εχουν φαγωθει αλλα γι'αλλα.

• 2 weeks later...
Posted

νεοτερα περιλαμβανουν..

1) Τοποθετηση phenolic spacer στην εισαγωγη για να μην υπερθερμενεται η κεφαλη και μπερδευει τον αισθτητηρα εισερχομενου αερα

2) 1.8Τ αισθητηρας εισερχομενου αερα

3) Αναβαθμιση πλεον στον αγραφο με ωραια features οπως, μειωση πιεσης/αβανς με θεροκρασια καυσαεριων/εισερχομενου αερα, διαφορετικη ρυθμιση πιεσης αναλογα με την ταχυτητα, πιο αναλυτικο acceleration enrichment, καλυτερες ρυθμισεις για το ρελαντι καθως και μικρορυθμισεις για τον ψεκασμο... ωραια πραγματα!

Posted

Ρε φιλαρακι διαβαζω αυτα που γραφεις και σε χαιρομαι, πραγματικα εχεις το (καθαροαιμο) μικροβιο του tuning... Μπραβο και παλι μπραβο... :sHa_thumbgoodjob:

Posted

thanks!προσπαθω

τον νοεμβρη θα βαλουμε τον αγραφο και σε ενα φιλο με rs2

Posted

τον νοεμβρη θα βαλουμε τον αγραφο και σε ενα φιλο με rs2

βασίλη έχεις κολλητική ασθένεια βλέπω... και σπουδάζεις και γιατρός..