A80Avant Posted March 15, 2011 Author Posted March 15, 2011 oh yes τωρα μενουν τα σωληνακια και ειμαι οκ για το σερβις. Τα υπολοιπα τα φτιαχνω μονος μου!
A80Avant Posted March 16, 2011 Author Posted March 16, 2011 συνεχιζουμε... closeup Παρειγγειλα επισης μια fumoto valve για το καρτερ. Σκοπευω εκει να βαλω την επιστροφη λαδιου απο το δοχειο χωρις να τρυπισω το καρτερ. Ετσι θα μπορει να ερχεται ολο το λαδι εκει κανονικα. Πιστευω να δουλεψει καλα ετσι ωστε να γινεται σωστος διαχωρισμος λαδιου/αεριων. Φαινεται οτι αν μπορεις να εκμεταλλευτεις το κενο που δημιουργει η τουρμπινα επιστρεφοντας την εξοδο του δοχειου λαδιου εκει, ειναι καλο για το μοτερ (αρκει να μην πηγαινει λαδι εκει.) Ειναι καλυτερο απο την λυση της ατμοσφαιρας. Για να δουμε....
kenzo Posted March 17, 2011 Posted March 17, 2011 συνεχιζουμε... closeup Ειδα αυτο που ελεγες για το χρωμα στα πιστονακια , λογικο ειναι αφου πρωτα τα συρναμολογουν ... Ηλιας ...
A80Avant Posted March 26, 2011 Author Posted March 26, 2011 Τα φρενα μπηκανε, αλλαχτηκε και παλι η σφαιρα αζωτου, η αισθηση βελτιωθηκε, ωστοσο ακομα υπαρχει προβλημα. Παιζει η τρομπα του υδραυλικου τιμονιου να κανει χουνερια τωρα, οποτε παει για αλλαγη και αυτη να δουμε που θα καταληξουμε.... αιντε να δουμε. Δεν εχω παρει φωτο απο τα φρενα ακομα αλλα εχει να πεσει καθαρισμα πιο συχνο πλεον! ψυχαναγκασμος!!!
kenzo Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 Πολυ αλατι και υγρασια , ε Bill ? Φωτο asap !!! Ηλιας ...
A80Avant Posted March 28, 2011 Author Posted March 28, 2011 Γαμ#**$( τα.... αλλα τα καινουρια ειναι απιστευτα καλα. Οταν δηλαδη η τρομπα δουλευει καλα, η αισθηση ειναι η μερα με τη νυχτα. Αντε να δουμε και το τελικο αποτελεσμα....
A80Avant Posted April 4, 2011 Author Posted April 4, 2011 To service αυτη τη βδομαδα περιλαμβανει.... 1) Σενσορας του servo + ελεγχος μηπως χανει απο εκει και προκαλει το προβλημα στα φρενα 2) Ελεγχος πιεσης συστηματος φρενων και ψαξιμο τι φταιει με πιθανοτητα αλλαγης της τρομπας του υδραυλικου τιμονιου 3) Αλλαγη φιλτρου Βενζινης---> η τρομπα βενζινης ακουγεται περισσοτερο τωρα και πιθανον να ειναι βουλωμενο.Αν συνεχισει, μπαινει καινουρια 044 που ηδη καθεται 4) Επισκευη σωληνα A/C γιατι ΝΑΙ ακομα και εδω στην αγγλια παιζει τετοιο πραγμα που λεγεται ζεστη!! 5) Ελεγχος +/- αλλαγη βασεων μηχανης 6) Αλλαγη λαδιων, φιλτρου + χρηση ταπας με εξοδο για την επιστροφη του δοχειου λαδιου 7) Το δοχειο λαδιου εχει πλεον μετατραπει ωστε η επιστροφη να βγαινει σε εξοδο 19mm, και απο εκει με σωληνα θα κατεβαινουν τα λαδια στο καρτερ. Κοστος.... μην ρωτατε! ας δουλεψουν τα φρενα σωστα και θα βγαλω 50 φωτογραφιες!!! Μολις επιστρεψει το αμαξι στα χερια μου δουλευοντας σωστα, θα βγουνε οι ζαντες για πλυσιμο καλο, επισης θα κανω και τοπικο πλυσιμο μηχανης με διαφορα μαντζουνια εδω, αποφευγοντας τους πολλαπλασιαστες και τις μπριζες, και επειτα θα παει για ποζαρισμα...
A80Avant Posted April 4, 2011 Author Posted April 4, 2011 Α ! μην ξεχαστω, πηρα και σετ φλαντζες για την κεφαλη που θα τριψουμε στην ελλαδα!! Ολε!
A80Avant Posted April 5, 2011 Author Posted April 5, 2011 17 απριλίου. Θα εχω το performance box μαζί μου αυτή τη φορά. Ηλία, όπως είπαμε για τα αμορτισερ!
kenzo Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 17 απριλίου. Θα εχω το performance box μαζί μου αυτή τη φορά. Ηλία, όπως είπαμε για τα αμορτισερ! Δεν σε εχω ξεχασει . Δεν εχω νεα ακομα . Μολις εχω σε ... pm . Ηλιας ...
NOEL-S3 Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 Για παρε και μια αποψη και απο εμενα τι κανουν οι ανθρωποι στο εξωτερικο... http://www.lancerregister.com/showthread.php?t=333749&page=6
A80Avant Posted April 5, 2011 Author Posted April 5, 2011 Ασε, με ψηθούν οι μηχανικοί μου να φέρω από αγγλία ένα τέτοιο και να το φτιάξουμε. Μπορώ αλλά δεν το βλέπω να γίνεται, λόγω κόστους και χρήσης. Σίγουρα θα ειναι το τέλειο πισταδικο/κοντραδικο εργαλείο, αλλά μιας και δεν ειμαι εγώ για κόντρες η μόνη σκέψη που κάνω ειναι η κλασσική sedan rs2 version. Αναλόγως τι διάβρωση θα έχει υποστεί το δικό μου όταν επιστρέψω θα παρθούν και οι αποφάσεις.
A80Avant Posted April 12, 2011 Author Posted April 12, 2011 (edited) Τελικα το ψαξιμο για το τι φταιει με τα φρενα συνεχιζεται, αφου η τρομπα υδραυλικου αλλαχτηκε και κανει παλι τα ιδια. Ενα σωληνακι θα αλλαξω μολις επιστρεψω απο ελλαδα(μιας και βρισκεται εκει) και υστερα παμε για αλλαγη στο servo για αλλη μια φορα... Δε βαριεσαι, θα βρεθει το προβλημα καποια στιγμη! Μερικα Logs, παραδοξως μου βγαζουν οτι εχω 2bar στις 4000στρ (4η ταχυτητα), μια διαφορα της ταξεως των 100 στροφων περιπου απο προηγουμενες και με κανει να πιστευω οτι ισως κατι να παιζει με τις ρυθμισεις του boost controller της νεας εκδοσης του firmware του εγκεφαλου,μιας και αυτη τη φορα δεν βρηκα καποιο/α απο τα σωληνακια να ειναι εκτος θεσης η κατι σχετικο. Η διαφορα δε αυτη, φαινεται να ειναι πιο εμφανης οσο οι θερμοκρασια εισερχομενου αερα ειναι ψηλοτερη. Περιμενω επισης ενα φιλτρο αερα (πρασινο) για αλλαγη γιατι μεχρι να ξανασυνδεσω το δοχειο λαδιου, η εργοστασιακη συνδεσμολογια μου εκανε τη τουρμπινα και τα σωληνακια μεσα στο λαδι! Βρηκα και ενα .63AR μαντεμι μεταχειρισμενο να δοκιμασω καποια στιγμη ετσι για να μου φυγει η ιδεα! Θα κανω κανα 2 μετρησεις εδω στην αγγλια οπου η θερμοκρασια αυτες τις μερες κυμενεται μεταξυ 15-25 βαθμους(λιακαδα!!!), και τον ιουλιο εχουμε μια δυναμομετρηση του αγγλικου club οποτε θα εχω να συγκρινω. Σε παρομοιο setup με 82αρι μαντεμι, εβγαλε ενας τυπος με 1.95bar πιεση που μπορουσε να κρατησει με το AVCR, 449 αλογα στο στροφαλο. Ειχε λιγο διαφορετικους εκκεντροφορους απο μενα, και εργοστασιακη κεφαλη. Σε συγκριση με κεφαλη με ροικη, και ιδια τουρμπινα με .63AR καταφερε να κρατησει πιεση 2.15bar μεχρι τον κοφτη και εβγαλε 528 αλογα στο στροφαλο. Δυστυχως δεν εχει κανει ακομα μετρηση αντιστοιχη με .82AR και ροικο καπακι, οποτε δεν μπορουμε να συγκρινουμε τι παιρνει παραπανω με το μεγαλυτερο μαντεμι. Τα μιγματα τουλαχιστον ηταν ιδια, αλλα θερμοκρασιες δεν μπορουσε να δει,μιας και δεν ειχε αισθητηρα. Βεβαια υπαρχει και ο αλλος που εβαλε κατι κανιβαλους εκκεντροφορους και τελικα εβγαλε με ολα μαζι 608 αλογα με 1.8bar απο 82αρι μαντεμι.(βεβαια ειναι νουμερο δυναμομετρου οποτε το δεχομαι με επιφυλαξεις, αλλα ειναι καλο νουμερο!)... Καλως εχοντων των πραγματων, πιθανον του χρονου τετοια εποχη να ειμαι ελλαδα με το αμαξι παλι, και ισως τοτε να μπορεσω να εχω ετοιμη την ροικη κεφαλη να τοποθετησω στο αμαξι. Θα ηθελα να δω αν υπαρχει μια καλη λυση μιας billet φτερωτης για την 3076 εστω και custom made, χωρις να χρειαζεται να στειλω την τουρμπινα στο εξωτερικο, γιατι βλεπω οτι ειναι ο καλυτερος συνδιασμος καλου spool χωρις να θυσιαζω το top end με μικροτερα μαντεμια. Εκει που τα 4κυλινδρα δεν εχουν προβλημα με μικροτερο μαντεμι, μιας και υπαρχει ενας λιγοτερος κυλινδρος και ετσι δεν εχουν προβλημα θερμοκρασιων, εκει χανω εγω με αποτελεσμα το μικρο μαντεμι να μου δινει μεν πολυ καλο spool και μικροτερο lag, αλλα απο την αλλη στις ψηλες στροφες το πνιγουν το μαντεμι τα καυσαερια, και οπως ειδα και με τα μεγαλυτερα downpipe δεν ειχε καμια αξιολογη διαφορα. Πιστευω οτι πρεπει να βρισκομαι στα 480-490 max περιπου. Μολις ερθω ελλαδα θα ειχε ενδιαφερον να κανονιζαμε ενα mini meeting με Αριστο,Δημητρη, Noel, και Μαριο(αν εισαι ετοιμος) να κανουμε μερικες μετρησεις με το perfomance box σε μερος που γνωριζω. Χωρις κανιβαλισμους, μια μετρηση 4ης ταχυτητας θα δωσει ενα αρκετα συγκρισιμο αποτελεσμα, εφοσον γνωριζουμε το βαρος του καθε αυτοκινητου.(τα υπολοιπα τα βρισκουμε!) Για να κανονισουμε οι ενδιαφερομενοι... Edited April 12, 2011 by A80Avant
A80Avant Posted May 1, 2011 Author Posted May 1, 2011 επι ελληνικου εδαφους και χωρις μετρησεις αφου οι περισσοτεροι ηταν σε φαση ετοιμασιας, τελικα δεν εγιναν μετρησεις. Ωστοσο, εφτιαξε ο μηχανικος μου ενα δοχειο λαδιου πολυ σπεσιαλ, ειδικο για το σημειο που θελω να το τοποθετησω, και σε σειρα θα μπει και ενα δευτερο provent 200. Ετσι και τα 2 μαζι πιστευω να κανουν την δουλεια πλεον καλα και να μην εχω προβληματα. Οι αγγλοι μου ετοιμαζουν μια αντλια φρενων να μπει απο δεξιοτιμονο(αλλαγη στα σωληνακια) και ελπιζω μεχρι το τελος της αλλης εβδομαδας να οδηγειται το αμαξι. Σε 2 εβδομαδες, εχω προγραμματισει να γινει ελεγχος στη wastegate. τους καταλυτες και στο συστημα εξαγωγης καθως υπαρχει η πιθανοτητα η GT30 να εχει προβλημα, αλλα μεσα στην ατυχια μου ειναι εντος εγγυησης ηδη, οποτε τουλαχιστον οτι αντικατασταθει θα γινει χωρις χρεωση. Ωστοσο, το αγγλικο μαγαζι εβγαλε μια Billet φτερωτη για την GT30 η οποια φαινεται να βελτιωνει λιγο το λαγκ! Οποτε για να δουμε... Ελπιζω να μην εχει τιποτα η τουρμπινα βασικα, και απλα να θελει καθαρισμα το συστημα εξαγωγης, ή να θελει σκληροτερο ελατηριο η wastegate. Η τουρμπινα αυτο που εκανε τελευταια ηταν οτι εκει που κραταγε 2bar στον κοφτη, πλεον την εριχνε στο 1.7 μετα τις 5500στρ. και μαλλον οφειλεται σε αυξηση στο backpressure. Οποτε παιζει να υπαρχει καποιο κολλημα στους καταλυτες... Τελος, μπηκαν οι βασεις για του χρονου, στο επομενο μεγαλο σερβις, με κεφαλακι γκουντα, ελεγχος κουζινετων, αλλαγη φλατζων κλπ, και επαναπρογραμματισμος...
Aristos Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 Μπράβο Βασίλη....είναι καλό να βρίσκεις λύσεις για όλα και να ξερεις να το ψάχνεις μόνος σου... Πάντος αν σου ''κάτσει'' η Billet φτερωτη,μην το σκεφτείς καθόλου,βάλτην.
A80Avant Posted May 1, 2011 Author Posted May 1, 2011 επειδη η διαφορα της ειναι μονο στο βαρος, σε τεστ που κανανε ειδανε οτι βελτιωνει λιγο το λαγκ χωρις επιπλοκες στο τελικο νουμερο αλογων, αλλα επισης χωρις αυξηση της τελικης ιπποδυναμης. Βεβαια οσο μειωνεις το λαγκ, καλο ειναι!!! κοστος ειναι καπου κοντα στις 300 λιρες ολα πληρωμενα
Dimitris_Kon Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 επειδη η διαφορα της ειναι μονο στο βαρος, σε τεστ που κανανε ειδανε οτι βελτιωνει λιγο το λαγκ χωρις επιπλοκες στο τελικο νουμερο αλογων, αλλα επισης χωρις αυξηση της τελικης ιπποδυναμης. Βεβαια οσο μειωνεις το λαγκ, καλο ειναι!!! κοστος ειναι καπου κοντα στις 300 λιρες ολα πληρωμενα Φαντάζομαι ότι θα ελέγξουν και την κατάσταση του άξονα κλπ Βασίλη ε? Δημήτρης
A80Avant Posted May 1, 2011 Author Posted May 1, 2011 ναι στο κοστος περιλαμβανεται, ελεγχος, τοποθετηση, ζυγοσταθμιση. το θεμα μου ειναι να μην ειναι χαλασμενο το cartridge. αν ειναι, πρεπει να το αντικαταστησουν εντος εγγυησης βεβαια.
kenzo Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 ... Ωστοσο, το αγγλικο μαγαζι εβγαλε μια Billet φτερωτη για την GT30 η οποια φαινεται να βελτιωνει λιγο το λαγκ! ... Αυτα δεν μου τα ειπες ... Ωραια πραγματα ! Μπραβο Bill ! Ηλιας ...
A80Avant Posted May 3, 2011 Author Posted May 3, 2011 τα νεα εχουν ως εξης... 1) το αμαξι μετα την αλλαγη ενος απο τους σωληνες υψηλης πιεσης των φρενων, φαινεται να δινει μια καποια πιεση στο συστημα, οποτε γλιτωσα τον μπελα του γερανου! 2) Αυριο περιμενω τα ανταλλακτικα για την αλλαγη της αντλιας, ωστε να μπει πανω την παρασκευη και να δουμε αν πλεον θα εχω φρενα παλι! (ελεος!) Επισης θα γινει ελεγχος συμπιεσης να δω αν εχω κανενα ελατηριο πιστονιου τεζα. Θα ηταν ιδανικο να γινοταν ενα leakdown test αλλα δυστυχως δεν εχω μαστορα εδω να το κανει... 3) Την αλλη εβδομαδα, το αμαξι παει σε αλλο συνεργειο οπου θα βγει η τουρμπινα να σταλει για ελεγχο, σερβις/αλλαγη cartridge αν εχει παραδωσει πνευμα, παρωτι δεν εχει χρησιμοποιηθει ατσαλα η τουρμπινα...) και επιπλεον να μπει η Billet φτερωτη. 4) Ενω θα γινεται αυτο με την τουρμπινα, θα γινει ελεγχος καταλυτων, wastegate, πλυσιμο στο ιντερκουλερ μιας και παιζει να εχει κανα 500αρι ml λαδι, και τοποθετηση των δοχειων λαδιου. 5) Αν ολα πανε καλα και φτιαχτουν αυτα, τοτε μενει μια απλη συγκολληση σε ενα σωληνα του κλιματιστικου για να εχω και κλιματισμο παλι ενεργο στο αμαξι! ουαου!!
A80Avant Posted May 4, 2011 Author Posted May 4, 2011 το πρωτο συνεργειο δεχτηκε το αμαξι, και θα αλλαξει τα τσιμουχακια στο σωληνα ελεγχου της σταθμης του λαδιου επισης. Ωστοσο ο #&*@( που επρεπε να στειλει σε μενα τα σωληνακια, εκανε λαθος και τα εστειλε αλλου, οποτε τσιμα τσιμα θα μπει η αλλη τρομπα πανω! Ελεος!!!!
A80Avant Posted May 7, 2011 Author Posted May 7, 2011 update: μπηκε το αλλο servo πανω,και το προβλημα εγινε ακομα χειροτερο! Καθολου πιεση πλεον στο συστημα!!! ελεγξαμε τελικα μια σωληνα υψηλης πιεσης απο τη τρομπα του υδραυλικου τιμονιου στη σφαιρα αζωτου και διαπιστωσαμε 2 βιδες ρακορ, οι 10/11 στο διαγραμμα οι οποιες εχουνε restrictor μεσα τους και ενα διχτακι η καθε μια. Τις παραγγειλαμε και καναμε τεστ να δουμε τι γινεται αν βγαλουμε το διχτακι, και τελικα αποδειχτηκε να δουλευουν λιγο καλυτερα τα φρενα!!!! ελεος! αν το προβλημα ειναι αυτο τελικα, μπορω να πω οτι περι τα 2000ευρω εχουν φυγει εξαιτιας 2 βιδων... μπραβο audi για αλλη μια φορα!!! μιας και πουθενα στα manual δεν αναφερει οτι αυτες μπορει να ειναι πιθανο προβλημα.
kenzo Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 update: ......... Τις παραγγειλαμε και καναμε τεστ να δουμε τι γινεται αν βγαλουμε το διχτακι, και τελικα αποδειχτηκε να δουλευουν λιγο καλυτερα τα φρενα!!!! ελεος! ............... Τι εννοεις λιγο καλυτερα ? Δεν εφτιαξαν ουτε ετσι ? Ηλιας ...
A80Avant Posted May 7, 2011 Author Posted May 7, 2011 ενοοω οτι ενω προηγουμενως με την μεταχειρησμενη τρομπα φρενων δεν ειχα καθολου πιεση, τωρα οχι μονο ειχα, αλλα ηταν καλυτερη απο τη δικη μου τρομπα, αλλα μετα απο 10-12 πατηματα παλι εχανε πιεση. Ωστοσο, την επαναφορτωνε πολυ γρηγορα. Πραγμα που σημαινει οτι γενικα δουλευε το συστημα. Ισως η μεταχειρησμενη τρομπα που εβαλα και η σφαιρα αζωτου να μην ειναι και στα καλυτερα τους, οποτε το τελικο τεστ ειναι να ξαναβαλω τη δικη μου τρομπα, την αγορασμενη απο audi και καινουρια μεσω γερμανιας, και την δικη μου σφαιρα αζωτου που επισης ειναι καινουρια, και αν τα βαλουμε πανω, λογικα πρεπει να κραταει τελεια πιεση και να δουλευει. Επισης αν βαλουμε τις 2 βιδες τις καινουριες(με διχτακια) επισης πρεπει να δουλευει. Ωστοσο, για την ωρα, αμα δουλεψει οπως ειναι, χωρις τα διχτακια, θα το αφησω ετσι. Μα^$ ειμαι?? χαχα
Recommended Posts