Jump to content

Recommended Posts

Posted

Καταλαβα ! Μακαρι Bill ολα να πανε καλα να τελειωνεις και τελικα να ηταν εκει το προβλημα !

Ηλιας ...

Posted

Μαλλον Βρεθηκε το προβλημα...

Μολις μπηκαν οι βιδες των ρακορ με τα δικα μου πραγματα πανω που ηταν καινουρια, το αμαξι απεκτησε φρενα και παλι!

Περιμενω να δω τις καινουριες βιδες που παραγειλαμε μιας και εχω την υπονοια οτι δεν εχουν καν μικροτερες οπες, και διχτακια... Θα τους κρεμασω στην audi... ηθελα να ηξερα ποιος τα σκεφτεται αυτα τα πραγματα....

anyway, ας ελπισουμε οτι θα προχωρησουμε τωρα, με τουρμπινα/καταλυτες/wastegate/δοχεια λαδιου/Καθαρισμο ιντερκουλερ...

η συμπιεση ελεχθηκε με κρυο αμαξι και ηταν 130-130-130-125-125 psi, που ειναι λιγο θεωρητικα, αλλα μιας και το αμαξι δεν ηταν ζεστο δεν αντιστοιχει στην πραγματικοτητα. Ωστοσο, δεν υπαρχει διαφορα ουσιαστικα αναμεσα στους κυλινδρους και αυτο ειναι καλο.

Posted

Μαλλον Βρεθηκε το προβλημα...

Μολις μπηκαν οι βιδες των ρακορ με τα δικα μου πραγματα πανω που ηταν καινουρια, το αμαξι απεκτησε φρενα και παλι!

Περιμενω να δω τις καινουριες βιδες που παραγειλαμε μιας και εχω την υπονοια οτι δεν εχουν καν μικροτερες οπες, και διχτακια... Θα τους κρεμασω στην audi... ηθελα να ηξερα ποιος τα σκεφτεται αυτα τα πραγματα....

anyway, ας ελπισουμε οτι θα προχωρησουμε τωρα, με τουρμπινα/καταλυτες/wastegate/δοχεια λαδιου/Καθαρισμο ιντερκουλερ...

η συμπιεση ελεχθηκε με κρυο αμαξι και ηταν 130-130-130-125-125 psi, που ειναι λιγο θεωρητικα, αλλα μιας και το αμαξι δεν ηταν ζεστο δεν αντιστοιχει στην πραγματικοτητα. Ωστοσο, δεν υπαρχει διαφορα ουσιαστικα αναμεσα στους κυλινδρους και αυτο ειναι καλο.

Αμελητέα Βασίλη, αλλά μήπως είναι χαμηλή??

Δημήτρης

Posted

για κρυο μοτερ εντελως, δεν φαινεται να ειναι προβληματικη. Αν το μοτερ ηταν ζεστο σιγουρα θα ειναι παραπανω.

Posted

για κρυο μοτερ εντελως, δεν φαινεται να ειναι προβληματικη. Αν το μοτερ ηταν ζεστο σιγουρα θα ειναι παραπανω.

Ok Bill εσύ ξέρεις καλύτερα :sHa_thumbgoodjob:

Δημήτρης

Posted

αν ηταν οντως προβληματικη ακομα και σε κρυο μοτερ, θα ειχα αρκετη καταναλωση λαδιου, πραγμα που δεν εχω. Εχω το πολυ 500ml στα 8000χλμ με νορμαλ οδηγηση. Αλλα 5κυλινδρα επισης ειχαν περιπου τοση συμπιεση με κρυο μοτερ. Αν ειναι θα τους πω να κανουν ενα τεστ με ζεστη μηχανη για να ειμαι σιγουρος.

Posted

αν ηταν οντως προβληματικη ακομα και σε κρυο μοτερ, θα ειχα αρκετη καταναλωση λαδιου, πραγμα που δεν εχω. Εχω το πολυ 500ml στα 8000χλμ με νορμαλ οδηγηση. Αλλα 5κυλινδρα επισης ειχαν περιπου τοση συμπιεση με κρυο μοτερ. Αν ειναι θα τους πω να κανουν ενα τεστ με ζεστη μηχανη για να ειμαι σιγουρος.

Αυτό θα έκανα εγώ Βασίλη. Απλά για να μου φύγει η περιέργεια - γνώμη μου..

Δημήτρης

Posted

Γυρω στο 180 με 190 δεν ειναι λογικες τιμες ?

Πρεπει να εχει μεγαλη διαφορα απο ζεστο - κρυο . Τωρα εχω περιεργεια και εγω !

Κανε και μια ζεστο asap !

Ηλιας ...

Posted

σε κρυο μοτερ (μεχρι 40 βαθμους) προσφατα φτιαγμενο με λιγο μικροτερη συμπιεση ειχε 124psi. Το δικο μου σιγουρα το δοκιμασαν εντελως κρυο!

• 1 month later...
Posted

Λιγα νεοτερα,...

Το μοτερακι εχει γινει oilholic μετριου βαθμου. Καταναλωσε 700ml σε 5000χλμ, περιπου,και κυριως φαινεται να τα καταναλωνει οσο πιεζεται. Ηθικο διδαγμα... (τουλαχιστον στο δικο μου μοτερ...): Μην βαζεις πιεση πανω των 1.5bar αν δεν εχεις δοχειΑ λαδιου και επιστροφη! Κατα 99% οι δοκιμες που εκανα για την ευρεση καλυτερης γραμμης πιεσης της τουρμπινας, τελικα κατεστρεψαν τσιμουχακια, ελατηρια πιστονιων κλπ.

Στο δια ταυτα:

Ανταλλακτικα κεφαλης παραγγελθηκαν,με λιγο μεγαλυτερες βαλβιδες

Δισκος southbend st4 (μιας και για καποιο λογο αποφασισε να μυριζει ο τωρινος σχετικα συχνα)

Κεφαλη για ροικη βρισκεται ηδη ελλαδα

Στην τουρμπινα μπηκε billet φτερωτη με ιδιες διαστασεις της 3076, και θα μπει και hotside 0.63AR για να ευχαριστιεμαι το αμαξι απο χαμηλα(αντι να περιμενω τις 4000στρ.(λιγο κοστος στο τελικο νουμερο αλογων, αλλα λιγο με ενδιαφερει)

Δοχεια λαδιου εχουν πλεον μπει και φαινεται να λειτουργουν σωστα

Αλλαγη συστηματος φρενων με δοχειο κενου αντι του υδραυλικου μιας και τελικα το συστημα δεν λεει να δουλεψει με τιποτα.

Πιστευω οτι μεχρι Σεπτεμβρη/Οκτομβρη να ειναι και παλι ετοιμο και θα παμε για προγραμματακι πλεον σε δυναμομετρο.

th_IMAG0294.jpg

th_IMAG0291.jpg

Posted

οχι πουθενα δεν βρισκει, αλλιως θα ειχε καταστραφει ηδη!!! την χρησιμοποιω εδω και 1.5 μηνα τωρα! Ειναι μαλλον artifact τις φωτογραφιας.

Posted

Bill εγώ κι'εσύ πρέπει να είμαστε οι μόνοι με 3076 και billet φτερωτές:sHa_thumbgoodjob: . Αυτό που λές για το 63άρι το σκέφτομαι και εγώ γιατί το spool με το 82άρι στα 1.8λίτρα δεν πέφτει με τίποτε κάτω από 4000 σαλ...

Posted

εσυ εχεις την HTA?

γιατι εγω εχω μια custom made απο turbodynamics εδω στην αγγλια.

οσο για το .63, να σου πω μου εχει περασει η διψα για τα πολλαααα αλογα. Οσο περισσοτερα, τοσο συχνοτερα τα σερβις,τοσο περισσοτερα τα εξοδα και το αμαξι το 'αισθανεσαι' συνολικα πιο αργο γιατι το 80% των περιπτωσεων εισαι off boost και σε περιοχη στροφων που δεν ξυπναει αμεσα η τουρμπινα.

Σε προσφατο ταξιδι, επρεπε καθε φορα απο 6η και 2800-3000στρ να περιμενω μεχρι τις 3500 για να παει απο 0.3 σε 1+bar πιεση και να κανω προσπεραση με ασφαλεια... Διαπιστωσα δε οτι ακομα και .63ar αν το κανεις ενα καλο τροχισματακι να ειναι πιο ομαλο, σαν ροικη, τοτε με μια καλη κεφαλη και βαλβιδες, μπορω να πιασω κοντα στα 500 αλογα και η συμπεριφορα του αμαξιου να ιεναι τελειως διαφορετικη. Θα το δοκιμασω και το 82αρι θα το αφησω στην ακρη επι του παροντος... ποιος ξερει, μπορει αργοτερα να το κανω 2.5 λιτρα!...

Posted

εσυ εχεις την HTA?

οσο για το .63, να σου πω μου εχει περασει η διψα για τα πολλαααα αλογα. Οσο περισσοτερα, τοσο συχνοτερα τα σερβις,τοσο περισσοτερα τα εξοδα και το αμαξι το 'αισθανεσαι' συνολικα πιο αργο γιατι το 80% των περιπτωσεων εισαι off boost και σε περιοχη στροφων που δεν ξυπναει αμεσα η τουρμπινα.

Σε προσφατο ταξιδι, επρεπε καθε φορα απο 6η και 2800-3000στρ να περιμενω μεχρι τις 3500 για να παει απο 0.3 σε 1+bar πιεση και να κανω προσπεραση με ασφαλεια... Διαπιστωσα δε οτι ακομα και .63ar αν το κανεις ενα καλο τροχισματακι να ειναι πιο ομαλο, σαν ροικη, τοτε με μια καλη κεφαλη και βαλβιδες, μπορω να πιασω κοντα στα 500 αλογα και η συμπεριφορα του αμαξιου να ιεναι τελειως διαφορετικη. Θα το δοκιμασω και το 82αρι θα το αφησω στην ακρη επι του παροντος... ποιος ξερει, μπορει αργοτερα να το κανω 2.5 λιτρα!...

Δεν την παλεύεις Billy!! :sFun_nahnahna3:

Δημήτρης

Posted

2.5 λιτρα ; Βρε 'συ κατσε φρονιμα ... Να φταιει ο αερας εκει στα αγγλακια ;

Τελικα δεν την παλευεις , κατσε να κατεβεις Ελλαδα και θα σε περιποιηθω !!! :new_lol:

Ηλιας ...

Posted

εσυ εχεις την HTA?

εγώ όντως έχω την ΗΤΑ αλλά και πάλι το spool είναι αργό για τα γούστα μου και ειδικά με ότι είχα συνηθίσει. Ευτυχώς που έστρωσε τουλάχιστον κάπως το πρόγραμμα γιατί πριν δεν παιζόταν πουθενά. Οταν τελειώσω στρώσιμο σκέφτομαι να δουλέψω λίγο με το μεταβλητό χρονισμό , εχω ακούσει για μεγάλα κέρδη σε spool όταν εκμεταλεύεσαι τις δυνατότητές του από Αμερική μεριά. Να δούμε...:sHa_thumbgoodjob:

Posted (edited)

εχου διαβασει οτι η HTA ειναι ταχυτερη απο αυτη που εβαλα, απλα ηταν ακριβοτερη λυση οποτε δεν πηγα προς τα εκει...

Οι παραγγελιες εφυγαν...

Κεφαλη με ελαχιστα μεγαλυτερες βαλβιδες, εδρες και οδηγοι magnesium/bronze, ελατηρια εργοστασιακα(οχι σκληροτερα), retainers titanium, lifters, piston rings, St4 southbend clutch, μεταλλα μπιελων/στροφαλου....και φυσικα ιμαντες,θερμοστατης και τρομπα νερου, ως συνηθως!

Edited by A80Avant
Posted (edited)

εχου διαβασει οτι η HTA ειναι ταχυτερη απο αυτη που εβαλα, απλα ηταν ακριβοτερη λυση οποτε δεν πηγα προς τα εκει...

Οι παραγγελιες εφυγαν...

Κεφαλη με ελαχιστα μεγαλυτερες βαλβιδες, εδρες και οδηγοι magnesium/bronze, ελατηρια εργοστασιακα(οχι σκληροτερα), retainers titanium, lifters, piston rings, St4 southbend clutch, μεταλλα μπιελων/στροφαλου....και φυσικα ιμαντες,θερμοστατης και τρομπα νερου, ως συνηθως!

Χαρας στο κουραγιο σου ρε Βασιλη... (εχω εγω, αλλα εχεις και εσυ.... Βαρεθηκα να πληρωνω ρεεεεεεεεεεεεεεεεεε και μυαλο δεν βαζουμε...sorry για το off topic αλλα δεν κρατηθηκα)flag_of_truce.gif

Edited by NOEL-S3
Posted

Και εγω εχω βαρεθεί! Με νοιάζει περισότερο η αξιοπιστία από τα άλογα πλεον

Posted

Αρχισαν να φευγουν οι εντολες αριστερα-δεξια!

Θα παρω ενα σετ εμπρος αμορτισερ bilstein, και θα ανανεωσω τα πισω που εχω ενα σετ και καθεται. Ετσι εν τελει θα ειμαι με ενα σετ καβατζα.

172 λιρες το ενα βεβαια ειναι η απολυτη κλεψια,αλλα μετα, αναρωτιεμαι ποσο κανουν απο την audi που δεν ειναι καν Bilstein και ουτε επισκευασιμα!!!!

Μιλησα προ λιγου με εναν απο τους μηχανικους μου στην ελλαδα(Γιαννη)-Ηλια,ξερεις εσυ!!!

και μπηκαν τα θεμελια για το ξυσιμο της κεφαλης. Ελπιζω τωρα να φτασουν συντομα τα ανταλλακτικα για να τελειωσει η κεφαλη και να ερθουν εδω τα πραγματα μεχρι τις 10 αυγουστου! Μετα, μενει το αμαξι συνεργειο στην αγγλια και ελπιζω ολα να πανε καλα!

Posted

Αρχισαν να φευγουν οι εντολες αριστερα-δεξια!

Θα παρω ενα σετ εμπρος αμορτισερ bilstein, και θα ανανεωσω τα πισω που εχω ενα σετ και καθεται. Ετσι εν τελει θα ειμαι με ενα σετ καβατζα.

172 λιρες το ενα βεβαια ειναι η απολυτη κλεψια,αλλα μετα, αναρωτιεμαι ποσο κανουν απο την audi που δεν ειναι καν Bilstein και ουτε επισκευασιμα!!!!

Μιλησα προ λιγου με εναν απο τους μηχανικους μου στην ελλαδα(Γιαννη)-Ηλια,ξερεις εσυ!!!

και μπηκαν τα θεμελια για το ξυσιμο της κεφαλης. Ελπιζω τωρα να φτασουν συντομα τα ανταλλακτικα για να τελειωσει η κεφαλη και να ερθουν εδω τα πραγματα μεχρι τις 10 αυγουστου! Μετα, μενει το αμαξι συνεργειο στην αγγλια και ελπιζω ολα να πανε καλα!

Ναι ξερω ! :new_thumright:

Αντε να προχωραει !!! :biggrinthumb:

Ηλιας ...