Jump to content

Recommended Posts

Posted

ειναι γιατι αυτοι που τους πηγα τη wastegate ειναι κατα βαση εξατμισαδες, αλλα εχουν πολλα μηχανηματα και υποτιθεται και γνωση για να αλλαξουν ενα οδηγο για μια βαλβιδα.... Τελος παντων, ευτυχως που δεν κοπηκε καμια βαλβιδα της wastegate να πεσει προς την εξατμιση, να παει προς την τουρμπινα και να κλαιμε μετα....

Βρηκα ηδη μια μεταχειρισμενη για 50 λιρες, απο αμαξι που δουλευει καλα, οποτε θα τη βαλω πανω μεχρι να δω αν γινεται τιποτα με τη δικη μου...

Posted

αφου αλλαξα τη wastegate σημερα, βγηκα για δοκιμες.

εβαλα ενα ελατηριο που μου δινει 0.7bar απο μονο του. Ρυθμισα την πιεση να μην γινεται spike, και αν και ξερω οτι γινεται καλυτερο, δεν το ζορισα παραπανω τωρα για να μπορει το αμαξι να δουλευει αφοβα.

Τελικο αποτελεσμα σε ελαφρως ανηφορικο κομματι ειναι το ακολουθο.

195to165bar3076billet.jpg

σε αντιστοιχο κατηφορικο και με μερικες βελτιωσεις στην πιεση ειναι:

2barto168billet.jpg

1.9Βar+1.68 at redline και 2bar+1.68 at redline αντοιστοιχα, απλα στο δευτερο κραταει 1.8 μεχρι τις 6500 οπου βγαινει και η δυναμη και το ριχνει μετα.

Η κατηφορα κανει μεγαλη διαφορα, οποτε πρεπει να παω στο ιδιο κομματι δρομου που ειχα τις παλιες μετρησεις με το 82αρι μαντεμι να δω.

Εδω δεν φαινεται κανενα κερδος στο σπουλαρισμα στην 3η, αλλα στις ψηλοτερες ταχυτητες ειναι περισσοτερο φανερο.

Αναγκαστικα, αν ζητησω 2bar απο τις 3000στρ σταθερο θα κανει spike στην 3η και surge στην 6η οποτε τουλαχιστον τωρα το κερδος με το μικρο μαντεμι ειναι κυριως στο γεγονος οτι το αμαξι αρπαζει απο τις 3000στρ στην 5η και 6η και κανεις ανετα προσπερασεις χωρις κατεβασματα. Αρκετα προοδευτικο και επιθετικο οταν το θελεις!

Θερμοκρασιες max 970 μετα τις 7000στρ στην πολλαπλη, οποτε ολα οκ!

Posted (edited)

Ένας καλύτερος δρόμος με μικρότερη κλίση. Πάτημα 4ης

4thgearpulluphill.jpg

Πολύ καλό πιστεύω αποτέλεσμα! Δεν θα μπορούσα να ζητήσω κάτι παραπάνω

Edited by A80Avant
Posted

Ο κινητήρας βρίσκεται στο collector της πολλαπλής. Αν ηταν στο downpipe θα έλεγα ναι είναι παρά πολλή θερμοκρασία. Αλλά για το σημείο που βρίσκεται, δηλαδή πριν το στενότερο κομμάτι της εξάτμισης είναι οκ. Θα προτιμούσα να ήταν ακόμα και εκεί χαμηλότερη, αλλά μιας και δεν το πιεζω το αμάξι έτσι και αλλιως, εχω αφησει περιθώρια για λίγο ψηλότερη θερμοκρασία εφόσον δεν διατηρείται για αρκετή ώρα.

Εργοστασιακό σεταπ ξεπερνάει τους 1000 βαθμούς στο ίδιο σημείο!

Posted (edited)

Ο κινητήρας βρίσκεται στο collector της πολλαπλής. Αν ηταν στο downpipe θα έλεγα ναι είναι παρά πολλή θερμοκρασία. Αλλά για το σημείο που βρίσκεται, δηλαδή πριν το στενότερο κομμάτι της εξάτμισης είναι οκ. Θα προτιμούσα να ήταν ακόμα και εκεί χαμηλότερη, αλλά μιας και δεν το πιεζω το αμάξι έτσι και αλλιως, εχω αφησει περιθώρια για λίγο ψηλότερη θερμοκρασία εφόσον δεν διατηρείται για αρκετή ώρα.

Εργοστασιακό σεταπ ξεπερνάει τους 1000 βαθμούς στο ίδιο σημείο!

ok απλα επειδη και εμενα ο αισθητηρας πυρομετρου βρισκεται ακριβως πριν τον κολεκτορα που ενωνοντε οι 2 πολλαπλες του V6 και παιζω με 1 μπαρ 850 max και με 1.6-1.7 920-940 max.και μου φανηκε λιγο υψηλη η θερμοκρασια για την πιεση αυτη, για αυτο και ρωτησα!

ωραια δουλεια παντως. μπραβο.

Edited by darkdogs4
Posted (edited)

Αν ενοοεις εμενα, μιας και δικο μου ειναι το αυτοκινητο, οχι δεν ειμαι απο κυπρο. Απο αθηνα ειμαι,αλλα μενω αγγλια προς το παρον.

Οντως ετσι ειναι τα πραγματα. Και εγω στο 1bar καπου γυρω στους 900 βλεπω max, ισως και λιγοτερο.

Εχω διασταυρωσει με 3 διαφορετικους βελτιωτες και προγραμματιστες οτι οι θερμοκρασιες εκει μπορουν εστω και για λιγο να πιανουν τους 1000 βαθμους, εφοσον χρησιμοποιεις μαντεμι πολλαπλη και οχι ανοξειδωτη. Ενας μαλιστα με μια comp τουρμπινα σε S2, την φορτωνε 2.2bar μεχρι κοφτη και θεωρουσε ανεκτη θερμοκρασια μεχρι και 1100 βαθμους αν δεν ξεπερναει τα 2-3 δευτερολεπτα.

Στον αγραφο, εχω βαλει δικλειδα οτι αν η θερμοκρασια πιασει τους 1020 βαθμους, το μιγμα θα γινει αρκετα πλουσιο και η πιεση θα πεσει για λογους ασφαλειας. Αλλα γενικα μιας και δυναμη πανω απο τις 6500στρ δεν βγαινει με αυτη την τουρμπινα, δεν προκειται να φτασω αυτες τις θερμοκρασιες ευκολα!

Πραγματι ομως οι περισσοτεροι εχουν το νουμερο 950 βαθμων ως ασφαλες για πριν την τουρμπινα.

Edited by A80Avant
Posted

Αν ενοοεις εμενα, μιας και δικο μου ειναι το αυτοκινητο, οχι δεν ειμαι απο κυπρο. Απο αθηνα ειμαι,αλλα μενω αγγλια προς το παρον.

Οντως ετσι ειναι τα πραγματα. Και εγω στο 1bar καπου γυρω στους 900 βλεπω max, ισως και λιγοτερο.

Εχω διασταυρωσει με 3 διαφορετικους βελτιωτες και προγραμματιστες οτι οι θερμοκρασιες εκει μπορουν εστω και για λιγο να πιανουν τους 1000 βαθμους, εφοσον χρησιμοποιεις μαντεμι πολλαπλη και οχι ανοξειδωτη. Ενας μαλιστα με μια comp τουρμπινα σε S2, την φορτωνε 2.2bar μεχρι κοφτη και θεωρουσε ανεκτη θερμοκρασια μεχρι και 1100 βαθμους αν δεν ξεπερναει τα 2-3 δευτερολεπτα.

Στον αγραφο, εχω βαλει δεικλειδα οτι αν η θερμοκρασια πιασει τους 1020 βαθμους, το μιγμα θα γινει αρκετα πλουσιο και η πιεση θα πεσει για λογους ασφαλειας. Αλλα γενικα μιας και δυναμη πανω απο τις 6500στρ δεν βγαινει με αυτη την τουρμπινα, δεν προκειται να φτασω αυτες τις θερμοκρασιες ευκολα!

Πραγματι ομως οι περισσοτεροι εχουν το νουμερο 950 βαθμων ως ασφαλες για πριν την τουρμπινα.

θα συμφωνησω οτι γενικα τα audi παιζουν με σχετικα υψηλες θερμοκρασιες καυσαεριων,αλλα δεν ξερω κατα ποσο οι 900-950 ειναι ασφαλεις θερμοκρασιες για τα turbo μας! τελος παντων καλα τελειωματα να εχεις και μακρια απο ζημιες!

Posted

ετσι,

να σου πω,

οι garrett αναφερουν οτι τα υλικα της turbine impeller αντεχουν μεχρι 1000+ βαθμους, οπως και το μαντεμι τους.

Απο εκει και επειτα ειναι τι γινεται στο θαλαμο καυσης, και τι φθορα μπορει να εχει εκει.

Με ολα τα προηγουμενα σετ πραγματων που ειχα πανω, αυτες ειναι οι θερμοκρασιες που ειχα, οποτε μπορω να πω, οτι μετα το ανοιγμα του μοτερ για 2η φορα, η κεφαλη και οι βαλβιδες ηταν μια χαρα! χωρις προβληματα. Οποτε για τον ρολο που εχει το αμαξι και την χρηση που του κανω, πιστευω οτι απο θερμοκρασιες θα ειμαστε καλα!

Μια βελτιωση στο water injection δεν θα ηταν κακη, να δω λιγο το controller και το μπεκ μηπως βαλω μεγαλυτερο!

Posted

ετσι,

να σου πω,

οι garrett αναφερουν οτι τα υλικα της turbine impeller αντεχουν μεχρι 1000+ βαθμους, οπως και το μαντεμι τους.

Απο εκει και επειτα ειναι τι γινεται στο θαλαμο καυσης, και τι φθορα μπορει να εχει εκει.

Με ολα τα προηγουμενα σετ πραγματων που ειχα πανω, αυτες ειναι οι θερμοκρασιες που ειχα, οποτε μπορω να πω, οτι μετα το ανοιγμα του μοτερ για 2η φορα, η κεφαλη και οι βαλβιδες ηταν μια χαρα! χωρις προβληματα. Οποτε για τον ρολο που εχει το αμαξι και την χρηση που του κανω, πιστευω οτι απο θερμοκρασιες θα ειμαστε καλα!

Μια βελτιωση στο water injection δεν θα ηταν κακη, να δω λιγο το controller και το μπεκ μηπως βαλω μεγαλυτερο!

εγω δεν μπορω να πω οτι επηρεαζεται και δραματικα το πυρομετρο με το water injection,το πλυ να δω 20 βαθμους κατω...τωρα ,μπορει τα διαφορα μεταλα που λαμβανουν αυτες τις θερμοκρασιες ,μπορει απλα να μειωνεται ο χρονος ζωης του, ποιος ξερει! το μελλον θα δειξει! χαχα!

Posted

μου το ειπαν και μενα αυτο με το πυρομετρο, αλλα μολις χθες διαπιστωσα οτι το controller για το νερο δεν δουλευει.Ανοιγει μονο μετα το 1.6bar και δεν ξερω καν ποση ποσοτητα πεταει..

το μπεκ που εχω ειναι 375ml/min και μιας και παρειγγειλα καινουριο κοντρολλερ, πηρα και το μεγαλυτερο μπεκ επισης για δοκιμη.

Αν δεν βλεπεις τραγικη πτωση σε θερμοκρασιες, ισως θελει περισσοτερο μιγμα μεθανολης ή μεγαλυτερο μπεκ.

Προσωπικα δεν θελω να κανω καμια ζημια στο αμαξι λογω διακοπης ροης μεθανολης, οποτε δεν τη χρησιμοποιω με εκμεταλλευση και ανεβασμα αβανς. Αντιθετα μιας και εχω στο αμαξι διακοπτη με δευτερο προγραμμα, μπορει να κανω καμια κινηση αργοτερα με Ε85 μιας και τα μπεκ που εχω ειναι αρκετα μεγαλα για να δοσουν βενζινουλα!

Εγινε μια παραγγελια λοιπον για καινουριο controller για το water injection. Κουτσα στραβα εχω αλλαξει πλεον και τα 2 πιο σημαντικα μερη του συστηματος ηδη, οποτε μπορω να πω οτι μεσα σε μια 6ετια μπορει και να χαλανε! Το νου σας!

Posted

τι controller έβαλες Βασίλη?πάντως αυτός της AEM ψεκάζει από χαμηλά 0,5 - 0,8 bar και φούλ μετα το 1 - 1.5 bar . δεν το πολυ εμπιστεύομαι πάντως γιατί όλα αυτά είναι κινέζικα μαραφέτια και δουλευει το 1 στα 10....

Posted

Της snow performance πήρα πάλι, μιας και δεν θέλω να μπλέξει με άλλες συνδέσεις. Αμερικανικό είναι αλλά πότε δεν ξέρεις...

Posted

με τον controller της ΑΕΜ υπάρχει σοβαρό θέμα πάντως φίλε.. Εγώ τον πήρα από Αμερική και νόμιζα ότι δεν δουλέυει καλά η αντλία . Τελικά φταίει το κοντρόλερ και μετά από τηλ στην Πάτρα διεπίστωσα ότι μάλλον πάιζει ελλατωματική παρτίδα (από που αλλού...). Το θέμα είναι ότι τα αμρικακανάκια μου ζήτησαν να τους στείλω έξω !!! /όλο το σετ για έλεγχο... καλά κρασιά

Posted

Ακριβώς. Θα ήθελα μια εύκολη λύση για έλεγχο με τον άγραφο και το ψάχνω προς το παρόν!

Posted

καποιος μου ειπε οτι με μια βαλβιδα solenoid για νερο, μπορω να ρυθμισω πιεση μεσω του αγραφου,αλλα θελει ψαξιμο, μιας και ο ψεκασμος με αυτον τον τροπο γινεται εντελως διαφορετικα απο αυτον που ερχεται με τους κοντρολλερ. Θελει δηλαδη ελεγχο manually να δεις ποσο νερο περναει απο την solenoid ανα DC, και να κρινεις.

Προς το παρον εσταλη το controller οποτε θα μεινω με αυτον για την ωρα.

Posted

o controller διαβάζει μιά πίεση εισαγωγής από ανάλογο σωληνάκι και αναλόγως τη ρύθμιση του ψεκάζει και τη ανάλογη ποσότητα νερού-μεθανόλης. δεν νομίζω ότι χρειάζεται να μπλέξεις τον άγραφο σε αυτή τη διαδικασία μιας και είναι απολύτως μηχανική και αυτοελεγχόμενη από τη συσκευή

Posted

ναι ενοοειται, απλα αν υπαρχει ενας ευκολος τροπος συνδεσης, απλα δεν μπλεκεις με υλικα κινεζικα που χαλανε καθε 3εις και λιγο!

Posted

Ηρθε το κοντρολλερ σημερα και μεσα στο ΣΚ θα το συνδεσω. Πηρα και ενα μεγαλυτερο μπεκ να δω αν εχει διαφορες.

Τελικα η ροδελα/φλατζα του εκκεντροφορου μπροστα στο μοτερ δεν λεει να σταματησει να ιδρωνει, και πλεον εχει λερωσει το καρτερ χαμηλα, οποτε στις 10/12 οποτε και η τελευταια μου συναντηση με το συνεργειο για αμορτισερ,πιστευω να ειναι και η τελευταια αναμετρηση με τη ροδελα.

Αυτη τη φορα θα την τοποθετησουμε διαφορετικα, με σιλικονη σε ολα τα επικινδυνα σημεια, ετσι ωστε να σωπασει!

IMAG0453-1-1.jpg

Posted

Αλλαξα σημερα τη wastegate με τη μεταχειρισμενη που αγορασα. Ειναι σε αριστη κατασταση και μεσα σε ενα 2ωρο ειχα τελειωσει!

Συνδεσα και το εγκεφαλακι του water injection και η διαφορα ειναι εμφανης, ψεκασμος απο 0.5bar και με 5 βαθμους εξωτερικη θερμοκρασια, και 9 εσωτερικη(ηταν κρυο το αμαξι, δεν ειχε δουλεψει καθολου), η θερμοκρασια εισερχομενου επεσε στους 6!!!

οποτε βλεπω οτι δουλευει καλα και πιστευω οτι θα κανει δουλεια το καλοκαιρι!

Posted

Bill τι φρενα 1πιστονι ή 4πιστονες(δαγκανες-δισκους) φορας πισω? Εχουν και χειροφρενο απανω ή οχι?

Posted

ειναι 4 πιστονες και οι πισω, και το χειροφρενο ειναι με ταμπουρο μεσα στον δισκο. Ειναι εντελως μαπα το χειροφρενο και θελει ρυθμισμα καθε 3-5Κ χλμ, γιατι χαλαρωνει. Γενικα σχεδον ποτε δεν το αφηνω χωρις ταχυτητα το αμαξι.

θα προτιμουσα να ειχα ξεχωριστη δαγκανα για το χειροφρενο με βαση σε αλλο σημειο πισω.. Ισως το κανω στο μελλον

Posted

μου το ειπαν και μενα αυτο με το πυρομετρο, αλλα μολις χθες διαπιστωσα οτι το controller για το νερο δεν δουλευει.Ανοιγει μονο μετα το 1.6bar και δεν ξερω καν ποση ποσοτητα πεταει..

το μπεκ που εχω ειναι 375ml/min και μιας και παρειγγειλα καινουριο κοντρολλερ, πηρα και το μεγαλυτερο μπεκ επισης για δοκιμη.

Αν δεν βλεπεις τραγικη πτωση σε θερμοκρασιες, ισως θελει περισσοτερο μιγμα μεθανολης ή μεγαλυτερο μπεκ.

Προσωπικα δεν θελω να κανω καμια ζημια στο αμαξι λογω διακοπης ροης μεθανολης, οποτε δεν τη χρησιμοποιω με εκμεταλλευση και ανεβασμα αβανς. Αντιθετα μιας και εχω στο αμαξι διακοπτη με δευτερο προγραμμα, μπορει να κανω καμια κινηση αργοτερα με Ε85 μιας και τα μπεκ που εχω ειναι αρκετα μεγαλα για να δοσουν βενζινουλα!

Εγινε μια παραγγελια λοιπον για καινουριο controller για το water injection. Κουτσα στραβα εχω αλλαξει πλεον και τα 2 πιο σημαντικα μερη του συστηματος ηδη, οποτε μπορω να πω οτι μεσα σε μια 6ετια μπορει και να χαλανε! Το νου σας!

πως ξερεις οτι ψεκαζει μονο μετα το 1.6? μηπως δεν διαβαζει τη σωστη πιεση το controller απο εκει που εχεις τραβηξει το σωληνακι?

εαν για καποιο λογο σταματησει να ψεκαζει μεθανολη το βλεπεις απο το led που θα εχεις εγκαταστησει σε εμφανες σημειο και σταματας να πατας! :sHa_thumbgoodjob:

εγω φοραω 600αρι μπεκ το μεγαλυτερο της σειρας της AEM. μετα απο αρκετες ρυθμισεις το αυτοκινητο πηρε συνολικα 5 μοιρες αβανς σε ολο το φασμα, και το εχω ρυθμισει να ψεκαζει μετα το 1.2 . ωπου το μειγμα εκει χωρις μεθανολες παιζει στο wide open throtle στο 13 με 13.1, και με μεθανολες μου πεφτει στο 11.5-11.6. πολυ καλο συστηματακι μπορω να πω :JC_doubleup:

Posted

το ξερω απο το led. Αναβε μονο μετα το 1.6 ενω ηταν ρυθμισμενο να ψεκαζει απο το 0.4. Πιεση δεν ειχε κανενα λογο να μην διαβαζει σωστα, γιατι απλα επροκειτο για μια γραμμη vaccum ιδια που παει και σε αλλα συστηματα.

Τωρα που αλλαξα controller αναβει πλεον απο τη σωστη πιεση που του εχω ρυθμισει και αρα ηταν ο controller που τα ειχε παιξει.

Δεν χρησιμοποιω το water injection για να δωσω παραπανω αβανς, μιας και με τον αγραφο δεν υπαρχει καλη λειτουργια knock sensing ακομα που να μπορω να εμπιστευτω. Οποτε απλα το χρησιμοποιω μονο για να πεφτουν οι θερμοκρασιες εισερχομενου αερα. Η ποσοτητα μεθανολης που ψεκαζω με 375 μπεκ ειναι το πολυ 70/30 (νερο-μεθανολη).

ΑΝ γινει πιο ευκολα διαθεσιμο το Ε85, θα παω προς τα εκει. Προτιμω αυτο απο τα συστηματα μεθανολης γιατι η διαρκεια ζωης τους ειναι μικρη, και οταν δεν εχεις αρκετες δικλειδες, δεν ριψοκινδινευεις το μοτερακι!!!