Aristos Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 Αν και ή8ελα σας να το δείξω ολοκληρωμένο, μπήκα στον πειρασμό να σας δείξω μια φωτό! Το αποτέλεσμα της δουλειάς φαίνεται σιγά σιγά και πραγματικά είναι εντυπωσιακό! Βέβαια οι φωτογραφίες το αδικούν, γιατι οι λεπτομέρειες δεν φαίνονται, αλλά δείτε το και όλα τα άλλα από κοντά! Τελικά το ασχημόπαπο γίνεται κύκνος! πιστευω πρίν το πάσχα να έχω τελιώσει Κούκλα θα γίνει λέμεεε.!!!!
simon a4 Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 Φιλος στο εχω ξαναπει χαρα στο κουραγιο σου και το μερακι σου!!!
King Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 Φιλε μου, συγχαρητηρια και με το καλό να το τελειώσεις
dpan Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 Έρωτα έχεις υποσχεθεί βόλτα με το εργαλείο όταν με το καλό έτσι?? Άντε καλά τελειώματα φίλε Δημήτρης Ακομα θυμαμαι την τρομακτικη αλλα κατα τα αλλα γεματη γελιο βραδια με τον αγαπητο Λετζενταριο...τοτε ηταν αρχες ακομα , μολις ειχε αποκτησει το κτηνος και υστερα απο καποια μικρα μαζεματακια πηγαμε βολτα στον φιλτατο Σωκρατη (Soki) στην Γλυφαδα.. Στην πορεια ολο καμαρι ο Πανος μου εδειχνε τα λαμπακια που αναβοσβηναν ρυθμικα (πρασινο κοκκινο κιτρινο) της αντλιας η οποια ηταν φυσιολογικο να δειχνει τις ενδειξεις που βλεπαμε χεχεχε , μεχρι που εφτασε η στιγμη που η εναλλαγη σταματησε και βλεπαμε μονο κοκκινο!! Ε τη συνεχεια μπορειτε να την φανταστειτε...εμπρος καλα μου ποδια, μας αφησε στην Αργυρουπολη και το παρκαραμε οπως οπως πανω σε ενα πεζοδρομιο! Η παρεα ομως με τον Λετζενταριο - ακομα και υπο αυτες τις προυποθεσεις - ειναι ικανη να σε κανει να ξεχασεις ακομα και αυτο το ατυχες γεγονος οποτε το γυρισαμε στην πλακα εκεινη τη βραδια και δεν μας εκανε καθολου αισθηση, να ναι καλα τα ποδια μας , το ταξι που πηραμε μεχρι Γλυφαδα και τα μακ ντοναλντς που φιλοξενησαν την πεινα μας απο την μικρη-ταλαιπωρια..χεχε Εκτοτε ο Λεντζενταριος εχει πραγματοποιησει αρκετες επισκευες - βελτιωσεις οποτε νομιζω οτι πλεον ανετα μπορει να ανταπεξελθει το αυτοκινητο σε μεγαλες αποστασεις ταξιδια! Θυμαμαι την αρχικη μας διαφωνια οταν του προτεινα να κατεβαιναμε στον Σωκρατη με το δικο μου και ηθελε ντε και καλα να παμε με το DKW , Ρε του λεω θα μεινουμε - οχι μου λεει μην ανησυχεις ειναι μια χαρα - ρε του λεω σιγουρα? Σιγουρα μου λεει χαχαχαχαχαχα...ε ρε γελια!! Οποτε Μητσο να πατε βολτα αλλα να φορας...φορμα και αθλητικα καλου κακου χαχαχαχαχαχα (joking..)
Legend Posted May 12, 2009 Author Posted May 12, 2009 Ιστορικό Επισκευής 12/05/2009 -Αλλαγή μπαταρίας ΟΚ -Βουλωμένο σωληνάκι που έφερνε την Βενζίνη OK -Εσωτερικός Κεντρικός κα8ρέπτης ΟΚ -Επισκευή φρένων (φερμουϊτ - τακάκια - μποσικα στο πεντάλ) OK -Κα8αρισμός ψυγείου - μιλάμε για πολύ βρώμα. OK εκκρεμεί η αλλαγή με παραφλού ΟΚ -Επισκευή καρμπιρατέρ. OK -Αλλαγή ελαττωματικού κολάρου κυκλώματος καλοριφέρ - Σωστή τοπο8έτηση υπολοίπων. OK -Αλλαγή Αντλίας Βενζίνης. OK -Ντίζα - σίδερο γκαζιού. ΟΚ με εξαιρετική πατέντα του m.electronic -Ξεκλείδωμα ντεπόζιτου βενζίνης και βγάλσιμο της παλιάς - ξε8υμασμένης. ΟΚ -Αγορά στηριγμάτων υαλοκα8αριστήρων. ΟΚ -Αλλαγή Μπουζί ΟΚ -Βγάλσιμο όλων των άσχετων πατεντών του προηγούμενου ιδιοκτήτη. OK -Αλλαγή πλατινών. Έγινε Χρονισμός ΟΚ και εγκαταστάθηκε η τάπα πλατινοφόρου -Επισκευή Επιλογέα ταχυτήτων. ΟΚ -Αλλαγή φίλτρου βενζίνης ΟΚ αλλάχτηκε για 2η φορά - και 3η φορά και 4η φορά! 3/5/2008 και 5η φορα πολλά σκουπίδια από το ντεπόζιτο -Πλύσιμο. 3ο πλύσιμο ΟΚ -Ελαστικά. ΟΚ -Αλλαγή διάστασης απο 165/13 σε 165/80/13 ΟΚ -Πυροσβεστήρας ΟΚ -Αλλαγή Σπασμένου Τζαμιου πίσω αριστερα ΟΚ -Αγορά Κουκούλας ΟΚ -Βιολογικός κα8αρισμός ΟΚ "κα8αρισε" ο Αρίστος -Γενική Επισκευή Ηλεκτρικών (Ηλεκτρολογος) - ΟΚ -Επισκευή Φλοτέρ ένδειξης καυσίμου. (γεια σου ρε Μάνθο Δοκτωρα) ΟΚ -Βγάλσιμο παλιάς κεραίας και εγκατάσταση της νέας κεραιας στο κατάλληλο σημείο (το εργοστασιακο).ΟΚ -Τακτοποίηση καλωδίων στον 8όλο της μηχανής. ΟΚ -Επισκευή - ανακατασκευή μοτέρ καλοριφέρ και ψυγείου καλοριφέρ.ΟΚ -Ρυ8μιση φώτων - αποκατάσταση αριστερού φαναριού. ΟΚ -Αλλαγή - Αυτόματου. ΟΚ -Επισκευή δυναμό. ΟΚ -Αλλαγή λαμπών φλας ΟΚ -Τοπο8έτηση Ραδιοκασετόφωνου Εποχής - Λαμπάκι απο τασάκι ΟΚ -Επισκευή αναπτήρα αυτοκινήτου ΟΚ -Έλεγχος Ηχείων. ΟΚ -Αριστερή Πλαφονιέρα ΟΚ -Τοπο8έτηση αυθεντικής κόρνας στο κατάλληλο σημείο και λειτουργία αυτής. ΟΚ -Επισκευή - ανακατασκευή μοτέρ υαλοκα8αριστήρων ΟΚ -Ανακατασκευή original κυκλώματος στα πιτσιλιστήρια (βγήκε το ηλεκτρικό μοτέρ και δουλεύει η φουσκα στο ταμπλώ) ΟΚ -Μοκέτες Κα8αρισμός (η original μοκετα έχει μπει στο πορτ μπαγκαζ).ΟΚ -Kα8αρισμός ντεπόζιτου - κλείσιμο διαρροών - βάψιμο. ΟΚ ευχαριστώ τον King! -Κατασκευή μεταλλικών σημάτων στα τάσια - Επισκευή ΟΚ έφτιαξε ασημένια ο bookmaker !!! -Επισκευή και φτιάξιμο κλειδαριας τριγώνου αριστερού και δεξιού τριγώνου στις μπροστινές πόρτες ΟΚ -Επισκευή συστήματος επιλογέα στο σαζμαν ΟΚ -Τοποθέτηση Aux In στο ράδιο ΟΚ -Αλλαγή Βαλβολίνων ΟΚ -Αγορά Owners manual ΟΚ -Επισκευή - Βγάλσιμο σκουριών - Βάψιμο ζαντών. ΟΚ -Τοποθέτηση εμπρός δεξιου και αριστερού φλας (ευχαριστώ για το δωράκι Θεοδόση - audicoupes1) ΟΚ -Αλλαγή Λάστιχων στις πόρτες - παρά8υρα.ΟΚ -Κάλυψη του κάτω μέρους με προστατευτικό υλικό ΟΚ -Κα8αρισμός - Βάψιμο Ταμπούρων πίσω. -Νικέλωμα διαφόρων μηχανικών μερών - εξωτερικών διακοσμητικών. -Ενδεχόμενη αλλαγή δίσκου πλατώ - άνοιγμα μηχανής. -Ενδεχόμενη αλλαγή φτερωτής. -Επισκευή φούσκων μπιλιοφόρων. -Επισκευή εξάτμισης - λείπει λαστιχακι συγκράτησης. ΟΚ -Επισκευή Μηχανισμών τζαμιών. ΟΚ -Επισκευή Ταπετσαρίας ταμπλό και εταζέρας. -Νικέλωμα στεφανιών - τασιων ΟΚ -Επισκευή κυκλώματος εξαερισμού και λύση του προβλήματος των καυσαερίων στην καμπίνα. ΟΚ -Ευθυγράμμιση - Ζυγοστά8μιση.ΟΚ η ζυγοστάθμιση -Αγορά Service Manual. ΟΚ -Σκουριές: βγάλσιμο σκουριών στο πορτ παγκάζ- καμπίνας - σασι. ΟΚ -Βάψιμο πορτ παγκαζ - καμπίνας - σασι. ΟΚ -Επισκευή Διαρροών του συστήματος ψύξης, αλλαγή τάπας ψυγείου, teflon και αλλαγή ελλατωματικού σωλήναΟΚ -Αξιολόγηση απο ΦΙΛ.Π.Α. ΟΚ! -Πινακίδες ΦΙΛ.Π.Α. ΟΚ! ΕΤΟΙΜΟ Αααααα, κρουαζιέρα θα σε πάααωωω... Χθες πήρα το DKW μου και ξεκίνησα τις βόλτες! Τρεις μήνες αναμονή τελικά αξίζανε τον κόπο! Το αυτοκίνητο έγινε κουκλί ζωγραφιστό! ΟΛΕ ΛΕΜΕ! Βγήκαν όλα τα σάπια, επιπλέον καλύφθηκε το κάτω μέρος με ενα ειδικό υλικό προστασίας, μπήκαν και τα λάστιχα στις πόρτες και τώρα πια θυμίζει αυτοκίνητο για καθημερινή χρήση! Επιπλέον απέκτησε καλύτερη συμπεριφορα στις στροφές και στις ανωμαλίες του δρόμου γιατι μπήκαν ενισχύσεις στα σημεία που είχε πρόβλημα. Βέβαια, επειδή βάφτηκε και ο θόλος της μηχανής ο φανοποιός μου ξέστησε λίγο τα καλώδια και βέβαια η μπαταρία άδειασε πάλι και θέλει φόρτιση. 8α φορτίσω την μπαταρία, 8α του ρίξω και ένα γυαλισματάκι με κερι και... τον άλλο μήνα 8α φτιάξω και την πιο σημαντική εκκρεμότητα, της φούσκες των ημιαξονίων και είμαστε ΟΚ Τα πολλά έγιναν και τωρα χαΛΛΛαρά 8α γίνουν και τα υπόλοιπα! Δεν έχω να πω κάτι, έχω τις καλύτερες εντυπώσεις! Λογικά κάποια στιγμή θα το δείτε απο κοντά! Φωτό λείαν συντόμως!
1973Audi100LS Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 Πάνο, θα ενδιέφεραν πιστεύω να βάλεις φωτογραφίες των σημείων που έγινε φανοποιία. Εξωτερικό βάψιμο έκανες; Επίσης επειδή βλέπω ότι έχεις πρόβλημα με σκουπίδια-σκουριές στο τεπόζιτο βενζίνης θα σου πρότεινα να ψάξεις την περίπτωση καθαρισμού και εσωτερικής πλαστικοποίησης (υπάρχουν κάποιοι που το κάνουν αν και αρκετά ακριβοί) ή αντικατάστασής του αν υπάρχει περίπτωση να βρεις καινούριο. Φοβάμαι ότι τα προβλήματα με τα σκουπίδια δεν θα σταματήσουν εύκολα....
Peris Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 Γεια σου ρε Πάνο με τα γούστα σου!!! Χαίρομαι που το ευχαριστιέσαι τόσο πολύ και περισσότερο που κάνεις ΣΑΝ παιδί
lekoS3 Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 Πωπωπω! Ετοιμο το κουκλι! Το θυμαμαι στην φοτο που μου το εδειξες στην αιμοδοσια και ηταν πανεμορφο!!! Αντε καλες βολτες Πανο!
Legend Posted May 12, 2009 Author Posted May 12, 2009 (edited) Πάνο, θα ενδιέφεραν πιστεύω να βάλεις φωτογραφίες των σημείων που έγινε φανοποιία. Εξωτερικό βάψιμο έκανες; Επίσης επειδή βλέπω ότι έχεις πρόβλημα με σκουπίδια-σκουριές στο τεπόζιτο βενζίνης θα σου πρότεινα να ψάξεις την περίπτωση καθαρισμού και εσωτερικής πλαστικοποίησης (υπάρχουν κάποιοι που το κάνουν αν και αρκετά ακριβοί) ή αντικατάστασής του αν υπάρχει περίπτωση να βρεις καινούριο. Φοβάμαι ότι τα προβλήματα με τα σκουπίδια δεν θα σταματήσουν εύκολα.... Ευχαριστώ για τα καλα σας λόγια Οι φωτό είναι όλα τα λεφτα (όταν θα μπούν!)! Μμμμ, φωτό απο εκει που έγινε η φανοποιία δεν έχω πολλες ... Φίλε γιώργο, το έχω βγάλει το ντεπόζιτο, το έχω καθαρίσει, αυτή τη στιγμή αλλάζω πολύ συχνα το φίλτρο (ανα 1000χλμ) και δεν έχω ακόμα θέμα απο τότε που το έκανα. Ελπίζω να με κρατήσει καιρό αυτή η λύση αν και οι ιδέα σου για πλαστικοποίηση μου άρεσε πολύ! Αν ξαναπαρουσιαστει θέμα πολύ πι8ανο να το κάνω! (για καινούργιο ή μεταχείρο, ψάχνω ) Edited May 12, 2009 by L3g3nd
simon a4 Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 Αν θυμαμαι καλα το πρωτο του ταξιδι ειχες πει οτι θα γινει βορεια.Ετσι για να μην ξεχνιομαστε!!!
Peris Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 (edited) Αν θυμαμαι καλα το πρωτο του ταξιδι ειχες πει οτι θα γινει βορεια.Ετσι για να μην ξεχνιομαστε!!! +1 Αυτό το άκουσα κι'εγώ.2 μάρτυρες Edited May 13, 2009 by Peris
kostas_7 Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 +1 Αυτό το άκουσα κι'εγώ.2 μάρτυρες Μπα νομιζω το εχει ταξει να ερθει πρωτα σε μενα
Legend Posted May 13, 2009 Author Posted May 13, 2009 (edited) ααααααααααααα κρουαζιέρα θα σε παααααωωω Νο2 Σήμερα κατάφερα να το πλύνω αν και δεν έχω προλαβει να του ρίξω ένα κερι για παραπάνω γυάλισμα! Μου έβαλε και ο αρίστος κάτι φοβερά πατάκια με μια φοβερή μπλε μοκέτα και έδειξε κατευθείαν το εσωτερικό! Τελικα επειδή δεν υπάρχει κεντρικη κονσόλα το πάτωμα δίνει πολλους πόντους στο αυτοκίνητο, εμφανισιακά πάντα! Και μου είπε και κάτι καλές ιδέες! Οψόμε8α! Οι φωτογραφίες αδικούν λίγο το χρώμα, καθώς πέφτοντας ο ήλιος πάνω του το δείχνει λίγο ξεφτισμένο. Στην πραγματικότητα είναι πιο έντονο... Και βέβαια να μην ξεχνάμε ότι το χρώμα είναι το ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ακρυλικό, εννοείται ότι δεν μιλάμε για χρώμα σημερινο.... ιεροσυλία 8α ήταν... Τέσπα αμπελοφιλοσοφίες! Θέλει ακόμα δουλίτσα... 8α δείξει Πως ήταν 27/5/2007... σε ακινησία και από ότι βλέπετε το πήρα με την βοήθεια του... Kadett και του Μάνθου, ίσα που ειχα φούσκωσει τα λάστιχα και κατέβαινα την Συγγρού για τον μάστορα με τα φρένα... μην σκοτωθούμε κιόλας, το πρώτο πράγμα που έφτιαξα! Ευτυχώς τα φρένα στο DKW δουλεύουν ακόμα και αν είναι σβηστό, δεν έχει υδραυλική υποβοήθηση!!! Ηταν 10 χρόνια παρκαρισμένο εκεί έξω (όπως έμαθα αργότερα), κάτω από ένα δέντρο με μαυρους καρπους και ότι υπήρχε στο δεντρο, το τέλος της σεζόν έπεφταν επάνω του... που μυαλο να το προσέξουν λιγο... μετα απο 10 χρόνια όταν το πουλήσαν τότε το έπλυναν και το παρέδωσαν στον νεο ιδιοκτητη... Η μηχανή ακίνητη, νεκρή ακόμα, είχε να ξεκινήσει απο το 97...αλλα από κόρνες άλλο τίποτα! 5 είχε βάλει ο ιδιοκτήτης ο παλιος και σε λάθος σημείο! Να δουλευαν κιόλας... Εξω απο το σπίτι μου για πρώτη φορά, τέλη Ιούνη του 2007 με την μηχανή να δουλευει, για να το πηγαίνω πιο ευκολα στα συνεργεία... Και πως είναι τώρα... Οι φωτό βέβαια δείχνουν μια πτυχή και όχι τα 2 χρόνια ενασχόλησης...απλά δείτε το σαν το ''περιτύλιγμα''! Ήταν ένα πολύ ωραίο ταξίδι όλο αυτό και τώρα που τελιώνει αυτό ξεκινάει ένα άλλο καλύτερο... (αυριο θα μικρύνω και τις φωτό!) Edited May 13, 2009 by L3g3nd
kostas_7 Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 (edited) Τελεια τελεια τελειαααααα που λεει και το τραγουδι.....καλα το τιμονακι τα σπαει στη κυριολεξια,καταπληκτικο ανεπαναληπτο εξαισιο Edited May 13, 2009 by kotsos_7
Dimitris_Kon Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 Καλά Πάνο σκίζει το εργαλείο Έγινε κούκλα κυριολεκτικά!! Άντε και στα επόμενα και αναμένω σύντομα βόλτα Δημήτρης
1973Audi100LS Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 Πάνο συγχαρητήρια, πολύ ωραίο το αποτέλεσμα! Εντυπωσιάστηκα! Θα ήθελα να το δω από κοντά με την πρώτη ευκαιρία. Νίκος
m.electronic Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 Αψογο αποτελεσμα και ενα DKW πολλα υποσχόμενο.Η παρεα των παππουδων ηδη μεγαλωσε και ειναι ετοιμη να ξεχυθει στους δρομους. Αγαπητε φιλε Πανο ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ..............................
lekoS3 Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 Φοβερο Πανο!!! Μπραβο ρε φιλε!!! Οι προσπαθειες σου ανταμοιφθηκαν!!!
Legend Posted May 16, 2009 Author Posted May 16, 2009 Σήμερα πήγα στο φίλο μου το m.electronic να φτιάξουμε τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί από το βάψιμο και ήταν κυρίως ηλεκτρολογικά. -Αφού φόρτισα την μπαταρία στο φουλ απο την προηγούμενη ημέρα, φτιάξαμε τις επαφές στον αυτόματο και τον ρυθμίσαμε να κόβει την παροχή στα 14,5V κάτι που είναι δεδομένο στα σύγχρονα αυτοκινητά σας -Ενώσαμε σωστά το κομμένο καλώδιο στο θόλο της μηχανής που άναβε την μεσαία σκάλα (δουλευε μονο η μικρή και η μεγάλη). -Βάλαμε λαστιχάκια στις πόρτες και τώρα κλείνουν χρηματοκιβώτιο όλε λέμε -Ενώσαμε το κομμένο καλώδιο του φλοτέρ και του ηχείου! Πολύς κόπος, έπρεπε να ελέγξουμε το καλώδιο και βγήκαν τα όργανα του ταμπλό για να δούμε που ακριβώς πέφτουν. Τελικά τα βρήκαμε, ευτυχώς δεν υπήρχε βλάβη στο όργανο και πλέον δουλευει και αυτο! -Τέλος βγάλαμε και τα αλάρμ που ήταν extra plug-in και δεν ήταν εργοστασιακα! Τώρα πρέπει να βγάλω και τις ζώνες ασφαλείας! ήταν υποχρεωτικές από το '77 !!!
kostas_7 Posted May 16, 2009 Posted May 16, 2009 Σήμερα πήγα στο φίλο μου το m.electronic να φτιάξουμε τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί από το βάψιμο και ήταν κυρίως ηλεκτρολογικά. -Αφού φόρτισα την μπαταρία στο φουλ απο την προηγούμενη ημέρα, φτιάξαμε τις επαφές στον αυτόματο και τον ρυθμίσαμε να κόβει την παροχή στα 14,5V κάτι που είναι δεδομένο στα σύγχρονα αυτοκινητά σας -Ενώσαμε σωστά το κομμένο καλώδιο στο θόλο της μηχανής που άναβε την μεσαία σκάλα (δουλευε μονο η μικρή και η μεγάλη). -Βάλαμε λαστιχάκια στις πόρτες και τώρα κλείνουν χρηματοκιβώτιο όλε λέμε -Ενώσαμε το κομμένο καλώδιο του φλοτέρ και του ηχείου! Πολύς κόπος, έπρεπε να ελέγξουμε το καλώδιο και βγήκαν τα όργανα του ταμπλό για να δούμε που ακριβώς πέφτουν. Τελικά τα βρήκαμε, ευτυχώς δεν υπήρχε βλάβη στο όργανο και πλέον δουλευει και αυτο! -Τέλος βγάλαμε και τα αλάρμ που ήταν extra plug-in και δεν ήταν εργοστασιακα! Τώρα πρέπει να βγάλω και τις ζώνες ασφαλείας! ήταν υποχρεωτικές από το '77 !!! Πολυ ωραια,καινουργιο δηλαδη το εργαλειο
1973Audi100LS Posted May 16, 2009 Posted May 16, 2009 (edited) Η γνώμη μου είναι τις ζώνες ασφαλείας να μην τις βγάλεις. Όχι μόνο γιατί είναι υποχρεωτικές και σήμερα που το κυκλοφορείς, αλλά και επειδή είναι μία παρέκκλιση από το αυθεντικό που είναι απαραίτητη για λόγους ασφάλειας. Κανείς δεν πρόκειται να σου πει ότι το αυτοκίητο δεν είναι 100% αυθεντικό γιατί έχει ζώνες! Άλλωστε μπορεί να μην ήταν υποχρεωτικές το 1966 αλλά τουλάχιστον αν δεν είναι αυτόματες υπήρχαν στην αγορά και μπορούσες να τις βάλεις στο αυτοκίνητό σου και τότε. Ίσως όχι στην Ελλάδα αλλά στο εξωτερικό οπωσδήποτε υπήρχσν. Edited May 16, 2009 by 1973Audi100LS
Recommended Posts